Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Piše se po netu da spisak još nije konačan, videćemo. Uglavnom, sačekaću koji dan pa da updatujem ženinu 930.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ja nabacio na L830. Vizuelno mi se dopada. Kakav je u radu, cu da vidim. Prva zamjerka na drugaciji polozaj zareza na tastaturi, naviknut cu se. 

Filipe, izgleda da je tako...
Citat sa WinNovosti:
"Microsoft kaže da žele pružiti najbolje iskustvo korištenja novog softvera i to se poklapa otprilike sa našim najavama da uređaji prvih generacija kao Lumia 920, 720, 620, 820, 925, 928 imaju sporije i starije procesore koji ne rade dobro ni na Insider programu i da ti korisnici ne bi trebali nadograditi ako ne žele da im se telefon mnogo uspori"
U mom slučaju sa 925 to nema blage veze, ali OK, gase stare uređaje.
Ionako je vreme za nov telefon
pozz
Citat sa WinNovosti:
"Microsoft kaže da žele pružiti najbolje iskustvo korištenja novog softvera i to se poklapa otprilike sa našim najavama da uređaji prvih generacija kao Lumia 920, 720, 620, 820, 925, 928 imaju sporije i starije procesore koji ne rade dobro ni na Insider programu i da ti korisnici ne bi trebali nadograditi ako ne žele da im se telefon mnogo uspori"
U mom slučaju sa 925 to nema blage veze, ali OK, gase stare uređaje.
Ionako je vreme za nov telefon

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Nema blage veze i jos jedna obicna laz microsofta...
Zeli srecu korisnicima koji su se ukljucili u MS svet od lumia 640 pa na dalje, samo da ne prodju kao mi iz "prve serije"...
U mom slucaju "obecanje, ludom, radovanje"
Zeli srecu korisnicima koji su se ukljucili u MS svet od lumia 640 pa na dalje, samo da ne prodju kao mi iz "prve serije"...
U mom slucaju "obecanje, ludom, radovanje"

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Menjajte ih dok može nešto da se uzme za njih i uzmite neki sa win10 (ako vam se nije smučila politika update M$).
Poslednja izmena od Baraba u Pet, 18. Mar 2016. 09:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Otprilike je tako. Ako se ne varam mi sa poslednjeg insajder "build" imamo identičan OS kao i ovaj sad "oficijalni", yeah! Ali sve sledeće nadogradnje.., menjanje API, app apdejti, nas starije modele zaobilaze.
pozz
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Pa 925 i slični se mogu prodati, nije neka cifra, ali realno malo treba dodati za polovnu, pa čak i skoro novu 640ku.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
You can’t get this App. This page is for info only.snenad napisao:Nisam ni ja našao na storu
Evo linka https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... blggh0f5g4
Poruka i na PC-ju i na L640DS
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Ja sam link pokupio iz člana na mspoweruser.com http://mspoweruser.com/get-windows-10-mobile/
Kod mene je prošao.
Međutim, imam probleme samo tako.
1. Nemam tastaturu (kolega na 735 takođe nema tastaturu.)
2. Telefon se restatuje samo tako. Nasvakih 5-10 min.
3. Srče bateriju..... od 06:30 do 10:40 54%
4. Prijavljuje mi da ima još jedan udate ali neće da prođe (nadam se da će on da popravi gluposti)
Ne radi mi se reset jer su mi svi podaci u telefonu...
Kod mene je prošao.
Međutim, imam probleme samo tako.
1. Nemam tastaturu (kolega na 735 takođe nema tastaturu.)
2. Telefon se restatuje samo tako. Nasvakih 5-10 min.
3. Srče bateriju..... od 06:30 do 10:40 54%
4. Prijavljuje mi da ima još jedan udate ali neće da prođe (nadam se da će on da popravi gluposti)
Ne radi mi se reset jer su mi svi podaci u telefonu...
Imas na wnovosti clanak o nadogradnji i tu je link. Ja sam uspio instalirati preko njega.
10ka radi k'o i 8.1. Malo sporije radi galerija. Plocica za prognozu mi je ljepsa na 8.1, al ova je vjerovatno promijenjena da prati izgled sistema. Pitanje; da li se moze podesiti da plocica prikazuje prognozu za sljedeca 3 dana umjesto sto mi sad pokazuje za sljedeca 3 sata?
Sto se baterije tice, imam osjecaj da se brze trosi. Skinut s punjaca u pola8, sad je na 50%, a isto koristenje.
Edit: Vidim da nisam jedini kojem jede bateriju:)
10ka radi k'o i 8.1. Malo sporije radi galerija. Plocica za prognozu mi je ljepsa na 8.1, al ova je vjerovatno promijenjena da prati izgled sistema. Pitanje; da li se moze podesiti da plocica prikazuje prognozu za sljedeca 3 dana umjesto sto mi sad pokazuje za sljedeca 3 sata?
Sto se baterije tice, imam osjecaj da se brze trosi. Skinut s punjaca u pola8, sad je na 50%, a isto koristenje.
Edit: Vidim da nisam jedini kojem jede bateriju:)
Poslednja izmena od novak u Pet, 18. Mar 2016. 10:52, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
snenad, mora hard reset! 

Baterija prosto curi na WM10. Ja imam 925 a otac 830. Meni izgura 4 sata, a ocu oko pola dana (a koristi ga samo za pozive).
Al nije samo to problem, zaista WM10 boluje od boljki Androida iz verzije 2.3. Edge zna da zakuje i da se kresuje. Album spor. Nekad aplikacije zaglupe. Onda Wifi Hotspot secka, cas radi, cas ne.
Windows je priredio par losih iznenadjenja za korisnike. Prvo ukidanje HERO navigacije, a drugo sto nema zvanicnog updatea za obecane uredjaje.
Al nije samo to problem, zaista WM10 boluje od boljki Androida iz verzije 2.3. Edge zna da zakuje i da se kresuje. Album spor. Nekad aplikacije zaglupe. Onda Wifi Hotspot secka, cas radi, cas ne.
Windows je priredio par losih iznenadjenja za korisnike. Prvo ukidanje HERO navigacije, a drugo sto nema zvanicnog updatea za obecane uredjaje.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Apolo, ovo je render, nema šanse da će izgledati ovako fino.
A što se tiče 10-ke, po svoj prilici ću sačekati da svi istestirate svoje telefone, pa kad prođete onu fazu ispravljanja grešaka
i sve lepo ovde ispišete i objasnite, onda ću i ja zameniti Denim na L930. 

A što se tiče 10-ke, po svoj prilici ću sačekati da svi istestirate svoje telefone, pa kad prođete onu fazu ispravljanja grešaka

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Znam, mada ne sumnjam da ce i zvanicna verzija uredjaja imati lepsi dizajn od L950/XL.
Festina lente.
WP važio za stabilan sistem, izvadiš iz kutije, podesiš i to je sve.
To je navođena kao krucijalna prednost nad Androidom.
Sad vidimo da nije tako.
Druga prednost koju su branioci MSa ponavljali je da Android ne dobija update
a da svi modeli Lumija imaju najnoviji update.
Sad vidimo da nije tako.
Da nisu najjeftiniji uređaji na tržištu niko ih ne bi nosio, realno.
To je navođena kao krucijalna prednost nad Androidom.
Sad vidimo da nije tako.
Druga prednost koju su branioci MSa ponavljali je da Android ne dobija update
a da svi modeli Lumija imaju najnoviji update.
Sad vidimo da nije tako.
Da nisu najjeftiniji uređaji na tržištu niko ih ne bi nosio, realno.
cvoruga, bilo je tako dok sve nije preuzeo MS.
WP8.1. je bio prebrz, prestabilan ali je bio stur i ruzan. Ovaj sad je mnogo lepsi ali manje funkcionalan.
Ima laga, curi baterija, aplikacije nisu jos uvek u potpunosti ispeglane. Iritira tromost. Ne znam kako je to na drugim telefonima, ali ova dva koja ja imam su postala posle updatea (zvanicnog i nezvanicnog) totalno iritantni.
WP8.1. je bio prebrz, prestabilan ali je bio stur i ruzan. Ovaj sad je mnogo lepsi ali manje funkcionalan.
Ima laga, curi baterija, aplikacije nisu jos uvek u potpunosti ispeglane. Iritira tromost. Ne znam kako je to na drugim telefonima, ali ova dva koja ja imam su postala posle updatea (zvanicnog i nezvanicnog) totalno iritantni.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
cvoruga, Koliko ce biti stabilan, odnosno da li ce ostati ostaje da vidimo. Pogledao sam video od clana koji koristi L640 build .164 i sistem radi odlicno, prijatno sam se iznenadio. Medjutim, da biram jeftin uredjaj i dalje bih bez razmisljanja uzeo WP pre nego Android. Stavise, na G3 od 3gb rama imam mikrolag kada se azurira widget od vremenske prognoze, sto mi se nije desavalo ni na jednoj Lumiji.
Da nisu najjeftiniji i da nemaju kamere kakve imaju po dosta nizoj ceni od konkurencije koja ih gruva u nebo. Jesam fan WP ali necu reci da je situacija idealna kad nije. Od pouzdanog sistema malo su sami sebe poljuljali, vreme ce reci da li vredi kupovati ili ne. Prosecnim korisnicima mozda ovo nece puno znaciti, ali onima koji obracaju paznju na vise aspekata osim na puko pozivanje i slanje poruka ce trebati malo strpljenja.
Da nisu najjeftiniji i da nemaju kamere kakve imaju po dosta nizoj ceni od konkurencije koja ih gruva u nebo. Jesam fan WP ali necu reci da je situacija idealna kad nije. Od pouzdanog sistema malo su sami sebe poljuljali, vreme ce reci da li vredi kupovati ili ne. Prosecnim korisnicima mozda ovo nece puno znaciti, ali onima koji obracaju paznju na vise aspekata osim na puko pozivanje i slanje poruka ce trebati malo strpljenja.
Festina lente.
Svako svoje pare troši/baca onako kako misli da treba, nemam ništa protiv.
Ali da me neko laže 6 meseci i onda zvanični update pusti sa greškama,
možda ja ne vidim kao vi WP MS fanbojevi, ali ja to ne bi trpeo.
Evo svi hvale J5, 160€ nov, znači ni u tom cenovnom rangu WP više nema prednost.
Ali da me neko laže 6 meseci i onda zvanični update pusti sa greškama,
možda ja ne vidim kao vi WP MS fanbojevi, ali ja to ne bi trpeo.
Evo svi hvale J5, 160€ nov, znači ni u tom cenovnom rangu WP više nema prednost.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
MS se bas trudi da bukvalno uništi wp os na smart telefonima
Lepo baraba napisao, prodavajte to dok još mozete bilo šta da dobijete

Lepo baraba napisao, prodavajte to dok još mozete bilo šta da dobijete

Huawei