Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Nijedna aplikacija na w10/wp nije bolja nego na androidu, da se ne lazemo.
Microsoftu mobilna platforma definitivno nije u prvom planu na nacin na koji je mi zamisljamo. Oni su se fokusirali da mobitel zamijeni racunar. To je citava prica.
Microsoftu mobilna platforma definitivno nije u prvom planu na nacin na koji je mi zamisljamo. Oni su se fokusirali da mobitel zamijeni racunar. To je citava prica.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ma kakvo rutovanje i rom-ovi... Nemam želju niti vremena da se bavim time. Telefon ili radi ili ne radi, podesim ono što mi treba i pici. Prosečan sam korisnik i sve aplikacije koje koristim imam na wp, medjutim ako zanemarim to nemam baš obzira za te neke sitne bugove tipa kašnjenje aplikacija, ne prikazivanje notifikacija na pojedinim app i slično. Wp mi se jako svidja zbog minimalistickog UI, i s tog aspekta će mi uvek biti bolji od Androida posto se ne lozim na launchere i kojekakvu customizaciju.kinkel napisao:Apolo, jeste aplikacije su problem (ili mozda nisu?) ... osnovne, koje koristim na wp koristim i na androidu, su ok po mom misljenju. Velika razlika je to sto na rutovanom androidu (android koji nije rutovan, nije android) postoji mogucnosti podesavanja telefona prema svojim potrebama. To opet povlaci sa sobom smaranje oko romova, bagova a sve zbog boljih performansi, duze autonomije i sl. Primer: na mi4 sam sa nekim romom (+ kernel) uspeo da za dva dana izvucem 8h sot-a, sa miui 7 oko 6h, a sa w10m jedva 5h. Znaci sa vecom autonomijom uredjaja ide i vece gubljenje vremena u zivotu na nepotrebne stvari
.. (bar u mom slucaju). Ono sto hocu da kazem, dosao sam do zakljucka da cu koristiti samo ono sto mi zaista treba... ko zna, mozda je sledeci korak .. neka nokia sa numerickom tastaturom [emoji38]
Novak, tako je nažalost. Mobilna verzija Windowsa je u drugom planu, odnosno nije im prioritet i videcemo šta će biti u budućnosti, da li se išta uopšte i može očekivati.
Festina lente.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Meni, srećom, još uvek Win ispunjava preko 90% stvari koje mi trebaju, ali sam razočaran time što su izgubili upravo ono što je meni predstavljalo prednost i ubedačio sam se jer vidim da jednostavno ova platforma nema nikakvu budućnost ako ovako nastave.
Kao pravi fan WPa, ne bih želeo da se srozaju baš toliko da moram da prelazim na Android, ali ako do toga dođe, nadam se da će izgurati bar ovim tempom to vreme dok se ne snađem...
Anyway, moram za sada da pohvalim ovaj zvanični bild 10ke. Klizi kao podmazan i jedini problem koji trenutno imam (osim onog mešanja kontakata čiji se brojevi razlikuju u jednoj cifri) je to da nemam u settings-u Glance stavku. Glance radi, ali nema podešavanja.
Kao pravi fan WPa, ne bih želeo da se srozaju baš toliko da moram da prelazim na Android, ali ako do toga dođe, nadam se da će izgurati bar ovim tempom to vreme dok se ne snađem...

Anyway, moram za sada da pohvalim ovaj zvanični bild 10ke. Klizi kao podmazan i jedini problem koji trenutno imam (osim onog mešanja kontakata čiji se brojevi razlikuju u jednoj cifri) je to da nemam u settings-u Glance stavku. Glance radi, ali nema podešavanja.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
sugarcoated_ass, settings>Extras>Glance Screen - tamo nemas nista?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
miodrage, mene si našao?
Znam da je 1. april ali opet...
Naravno da nema. Nisam baš toliki debil.
Bile su samo 4 stavke u ekstras i onda sam preko SysApp instalirao Touch i ostale stvarčice, ali Glance kada odem na Store mi kaže da nije kompatibilan sa mojim uređajem. 

Naravno da nema. Nisam baš toliki debil.

Danas je svetski dan šale, trebali ste da napišete bar danas da sve radi na W10
.

-
- Sertifikovani Trol
cvoruga, ma sve odlično radi!
Anyway, nastavljamo sa coming soon™: http://www.technobuffalo.com/2016/03/31 ... indows-10/

Anyway, nastavljamo sa coming soon™: http://www.technobuffalo.com/2016/03/31 ... indows-10/
Uh, kako su zakomplikovali ovaj win 10 :/
Jedva sredih opciju da mi se telefon otkljucava sa sifrom, trazi lozinku outlooka.
Zasto jednostavno, kad moze komplikovano
Jedva sredih opciju da mi se telefon otkljucava sa sifrom, trazi lozinku outlooka.
Zasto jednostavno, kad moze komplikovano

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E da Glance ne ide preko Store, nego takodje iz SysApp
-
- Sertifikovani Trol
SysApp pa te iz SysApp vodi u Store koji mi kaže: "Q ćeš da instaliraš!". 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Draga braćo, verovali ili ne - i ja nabacih 10-ku.
Nije šala, sad je drugi april.
Prvi utisak - estetski mi je ružnija od 8.1; drugi utisak - nema duplog tapa za otključavanje! Kao što reče naš drug sugarcoated_ass, konji jedni nesposobni.
Treći utisak - za prvih pola sata podešavanja i čačkanja, ne radi ništa sporije nego ranije, na Denimu. Po instaliranju nisam imao tastaturu, ali posle dva (slovima: 2
) hard reseta, pojavila se, i telefon je fino radio - dok baterija nije crkla. Sad je na punjaču, pa za vikend ide detaljnije čačkanje, a ako aplikacije ne budu lepo radile, možda se vratim na 8.1 jer me izgled 10-ke ne oduševljava.
DOPUNA: Posle punjenja baterije usledilo je još par sati čačkanja i upoznavanja sa novim OS-om, tako da sam prošao sva podešavanja i sinhronizacije - i u poslednjoj stavci u podešavanjima otkrio mogućnost aktiviranja duplog tapa za uključivanje. Toliko o sređenijem i normalnijem stanju u podešavanjima.
Osim toga, mnogo je ružnog sivila na svakom koraku, nekada je skoro sve što radiš u telefonu pratio izbor teme (crna ili bela), sada to više nije tako. Sve u svemu, ružno.

Nije šala, sad je drugi april.

Prvi utisak - estetski mi je ružnija od 8.1; drugi utisak - nema duplog tapa za otključavanje! Kao što reče naš drug sugarcoated_ass, konji jedni nesposobni.

Treći utisak - za prvih pola sata podešavanja i čačkanja, ne radi ništa sporije nego ranije, na Denimu. Po instaliranju nisam imao tastaturu, ali posle dva (slovima: 2

DOPUNA: Posle punjenja baterije usledilo je još par sati čačkanja i upoznavanja sa novim OS-om, tako da sam prošao sva podešavanja i sinhronizacije - i u poslednjoj stavci u podešavanjima otkrio mogućnost aktiviranja duplog tapa za uključivanje. Toliko o sređenijem i normalnijem stanju u podešavanjima.

Osim toga, mnogo je ružnog sivila na svakom koraku, nekada je skoro sve što radiš u telefonu pratio izbor teme (crna ili bela), sada to više nije tako. Sve u svemu, ružno.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Isprobaj swype tastaturu. Nakon nekog navikavanja nećeš hteti bez nje
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Pa zar l930 inace nema double tap na 8.1?Evindzer napisao:Draga braćo, verovali ili ne - i ja nabacih 10-ku.![]()
Nije šala, sad je drugi april.![]()
Prvi utisak - estetski mi je ružnija od 8.1; drugi utisak - nema duplog tapa za otključavanje! Kao što reče naš drug sugarcoated_ass, konji jedni nesposobni.![]()
Treći utisak - za prvih pola sata podešavanja i čačkanja, ne radi ništa sporije nego ranije, na Denimu. Po instaliranju nisam imao tastaturu, ali posle dva (slovima: 2) hard reseta, pojavila se, i telefon je fino radio - dok baterija nije crkla. Sad je na punjaču, pa za vikend ide detaljnije čačkanje, a ako aplikacije ne budu lepo radile, možda se vratim na 8.1 jer me izgled 10-ke ne oduševljava.
DOPUNA: Posle punjenja baterije usledilo je još par sati čačkanja i upoznavanja sa novim OS-om, tako da sam prošao sva podešavanja i sinhronizacije - i u poslednjoj stavci u podešavanjima otkrio mogućnost aktiviranja duplog tapa za uključivanje. Toliko o sređenijem i normalnijem stanju u podešavanjima.![]()
Festina lente.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kako si to izveo, jesi li uradio apdejt ili ...Evindzer napisao:.... verovali ili ne - i ja nabacih 10-ku......

- Evindzer
- Prijatelj foruma
1808, nisam, u pitanju su izuzetci od apdejta, objasniću ti to kasnie.

Držite se teme.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Evindzer napisao:Draga braćo, verovali ili ne - i ja nabacih 10-ku.![]()
Nije šala, sad je drugi april.![]()
Prvi utisak - estetski mi je ružnija od 8.1; drugi utisak - nema duplog tapa za otključavanje! Kao što reče naš drug sugarcoated_ass, konji jedni nesposobni.![]()
Treći utisak - za prvih pola sata podešavanja i čačkanja, ne radi ništa sporije nego ranije, na Denimu. Po instaliranju nisam imao tastaturu, ali posle dva (slovima: 2) hard reseta, pojavila se, i telefon je fino radio - dok baterija nije crkla. Sad je na punjaču, pa za vikend ide detaljnije čačkanje, a ako aplikacije ne budu lepo radile, možda se vratim na 8.1 jer me izgled 10-ke ne oduševljava.
DOPUNA: Posle punjenja baterije usledilo je još par sati čačkanja i upoznavanja sa novim OS-om, tako da sam prošao sva podešavanja i sinhronizacije - i u poslednjoj stavci u podešavanjima otkrio mogućnost aktiviranja duplog tapa za uključivanje. Toliko o sređenijem i normalnijem stanju u podešavanjima.![]()
Lepo da te sluzi.Koj model je u pitanju?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ima, naravno, zato sam i bio iznenađen (i iznerviran) kad u startu nisam mogao da nađem tu opciju - jer su tu, kao i mnoge vrlo korisne opcije nabili u poslednju stavku u podešavanjima, pod nazivom Dodaci. Možda se većina korisnika W10M neće sa mnom složiti, ali podešavanja na WP 8.1 su mi bila prijemčivija, bez obzira na kilometarsku listu.Apolo napisao:Pa zar l930 inace nema double tap na 8.1?
yocasylver, hvala puno. U pitanju je Lumija 930, uzeta pre oko godinu dana. Iskreno se nadam da hoće, jer bi me mrzelo da se bakćem sa vraćanjem na WP; prvi utisci su da je W10M upotrebljiv manje-više isto koliko i WP 8.1 - što i nije neka pohvala, jer se onda postavlja pitanje čemu uopšte novi sistem. Sam OS nije spor, ali ni brz, otprilike je na nivou WP-a, isto tako i aplikacije (ne vidim da su nešto unapređene u odnosu na stari OS), kameru još nisam nešto mnogo čačkao, pa ne znam da li će praviti probleme kao nekim ljudima ovde, na drugim modelima. Tokom ovog prvog dana na 10-ci najjači utisak mi je da je estetika OS-a ružna i da izgleda više kao skica nego kao gotov proizvod. Naravno, tu je i idiotski hamburger meni, o kome sam u nekoj temi pisao još pre oko godinu dana, kad se tek povela priča o promenama koje će W10M doneti.
-
- Sertifikovani Trol
Pogledaj da li uopšte imaš touch u settingsu... Ako ne onda SysApp pusher pa instalirah touch. Kod mene ga nije bilo, ali je ipak i bez te opcije dttw radio. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Sale, hvala za savet, namestio sam dupli tap sinoć. U svakom slučaju, ostala mi je još gomila stvari sa kojima se nisam danas upoznao, ali nema veze, vikend ima dva dana.