Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od sugarcoated_ass »

Evindzer, :wink:
Ma samo polako. Pazi, velika je razlika kada pređeš sa 8.1 na 10, ali 640ka je došla sa 8.1 GDR2 i tu je settings već bio podeljen slično kao na 10ki pa sam se navikao. :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Moram da se slozim da izgleda razbacano i sivo i nekao nedovrseno ceo windows 10... Vizuelno mislim :) Nisam to tolko primecivao dok izvesni kolega ovde to nije napisao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kao da ima malo od novog sistam, malo od starog, malo od nekog treceg, vise pomesanih stilova a ni jedan kompletan....

8.1 bio je u stilu 8.1, i to je to, prost i dosadan ali jedna celina...

Pih da nije napisao, ne bi mi sad to tolko upadalo u ociiii :oops: :P

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

filip89x, izvini što sam ti pokvario utisak. :oops: :wink:
A za ovo si u pravu:
filip89x napisao:Kao da ima malo od novog sistam, malo od starog, malo od nekog treceg, vise pomesanih stilova a ni jedan kompletan...
Dodali su malo novog (W10M), zadržali nešto od starog (WP) i ubacili mnogo od trećeg i stranog WP sistemu - od Androida. Tu se opet vraćam na hamburger meni koji mi neopisivo ide nerve. Unakazili su i Prodavnicu, u kojoj više nema svajpa, već je sve podeljeno po nekim nebuloznim celinama koje nelogično zauzimaju prostor na ekranu, a kad se klukne na neku aplikaciju - majko mila, koliko je ružno i odbojno. :shock:
U odnosu na ovo, estetika Gugl Pleja je i lepa i dosledna - ovde je dosledna jedino pozadina, odnosno tema (crna ili bela), sve ostale boje kao da su slučajno izabrane i nikad se ne zna koja će te zaskočiti prilikom klika na sledeću aplikaciju.
Umesto tri tačkice u donjem desnom uglu kojima su se pozivale dodatne opcije, sad najčešće imamo nekoliko užasno ružnih crteža (više kao skice, svakako nisu slike, a tek nisu ni ikonice) koji su obično pomereni u desnu stranu, pa je rukovanje levom rukom nezgodno - iako su u tastaturi ostavili mogućnost pomeranja kursora (tačkice kojom se šeta između ispisanih reči i redova), kao, da bi tastaturu prilagodili rukovanju levom rukom. Zarez su na tastaturi pomerili na drugu stranu, pa juče i danas redovno umesto njega kucam tačku - po navici od ranije. Jeste, ubacili su srpsku ćirilicu, ali ni na Asusu (Android) ne koristim je redovno, pa neću ni ovde. Takođe, nije loša opcija zadržavanja Win tastera za spuštanje sadržaja ekrana na pola, ali to je više korisno fabletima nego telefonima od oko 5 inča, a takvih je u Majkrosoftovoj ponudi najviše.
Takođe, nikako ne mogu da nađem opciju za podešavanje redosleda opcija u Action menu-u (mislim da tako zovu sadržaj zavesice kada se povuče od vrha ekrana na dole), pa moram da trčim očima preko ekrana kroz dvadesetak opcija dok, recimo, ne ugledam onu za lokaciju ili mobilni internet. Istina, možda ta mogućnost podešavanja i postoji, samo je ja još nisam našao - ali to onda opet govori u prilog konfuziji u po folderima podeljenim podešavanjima, koja sam za ovaj dan i po prešao jedno pet puta od početka do kraja.
S druge strane, sistem radi otprilike kao i stari, nema nekog laga i nasumičnog restarta telefona, pa ako tako nastavi i nadalje, neću se vraćati na 8.1 jer me mrzi da se bakćem time, ali, sve u svemu, nisam zadovoljan.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

I ajmo dalje! Ovo me sve više podseća na iskustvo sa Androidom iz ICS doba... :uhuh:
Listam 6tag i u jednom momentu prestane scroll da reaguje. Kontam, zveknula app pa ću da je isključim na back... Kako sam tapnuo back tel. zavibrirao i nastavio da vibrira u kontinuitetu. Da. Samo je konstantno, bez prestanka vibrirao u nedogled...
Pokušao sam da uradim soft reset, ali to je samo dovelo do toga da je ostala crna slika sa i dalje uključenim osvetljenjem ekrana i gorepomenutom vibracijom. Čupanje baterije rešilo problem. :roll:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ti bar možeš da čupaš bateriju, a i kosu ako zatreba - ja ne mogu ni jedno ni drugo: neizmenjiva baterija, i brijem glavu. :D :D

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

sugarcoated_ass, a koliko juče si ga pohvalio da radi kako treba :) .

Evindzer, daj neki ss da vidimo kako izgleda to što ti se ne sviđa.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Jbg, radi super... dok radi. :lol:

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Biće veselo ako ovo zaživi,pa će W10 biti interesantniji...ne znam da li je već postavljano ali možda vredi ponovo pogledati :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=TdRc_eM ... e=youtu.be

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ovo je trebalo izbaciti sa 8.1. Mislim da je sad kasno jer w10m zavisi od w10. Ne znam bas da je ovo lako sastaviti da radi na svim uredjajima.

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Treba nekada pogledati i datum ispod videa i ko je postavio 8)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Otvara mi video odmah u mtalk tako da ne vidim datum:)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Jel neko koristi Cortanu uopste :oops: :P Meni se cini da je malo sporija i malo gluplja... Tipa, pitam je da mi kaze nesto smesno, a ona kaze nesto mnogo glupooo :shock: :lol: :lol: :lol: I dosta sporije " misli" :wacko:

Jel moze nekom da cita meilove? Kod mene oce samo kalendar.....

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ni na 8-mici nisam koristio Kortanu, pa ni sad na W10M. Telefon mi je na srpskom jeziku i regionu, pa je ne podržava - a i ne treba mi, iskreno. :wink:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Apolo, članak je pun neprofesionalnosti, kao što je čest slučaj na Benčmarku. Kakav WP, pobogu, to je sad W10M. :wacko:
Mada, sad kad sam na 10-ci, mogu reći da sam zadovoljan malobrojnim stvarima, a nezadovoljan gomilom drugih, i ako ovako nastave, najbolje bi im bilo da ugase platformu - a to će se možda i desiti pošto će sve manje ljudi kupovati W10M telefone.
Inače, istini za volju, bilo je nekog pomena OS-a za telefone - a to se u gornjem članku ne pominje - na primer:
http://www.windowsnovosti.com/2016/03/w ... stone.html
https://www.youtube.com/watch?v=3tnIlp6YcsI
https://www.youtube.com/watch?v=QG78BDUp-rQ

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Čekaj, je li realno da i dalje štancuju PR laži i saopštenja a sistem ne?

Ja ne razumem korisnike Lumija,
prsata plauvša da me laže i vuče za nos kao što MS radi svojim korisnicima već mesecima,
šutnuo bi je odavno a jok jedan pišljivi mobilni koji ne radi kako treba.
Poslednja izmena od cvoruga u Ned, 03. Apr 2016. 20:22, izmenjeno 1 put ukupno.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Pih pa nista novo da je sve mrtvo i propalo u vestima za MS po ko zna kakvim blogovima i stranicama :x

Ali steta stvarno za nokiu... Zamo mi sto ne izadje 935, 1030 itd itd

https://www.youtube.com/watch?v=lCZ1ZqgHIbU

cvoruga@ A u mom slucaju radi kako treba a sve nedostake koje sam pisao u prvim postovima za moj 928 sada su otklonili, jedini problem bio je sto je proslo mnogo vremena i sto sam se na mnoge nedostatke privikao, tako da to sto sam dobio sad i nije mi nesto wow....

Da ne radi kako treba leteo bi odmah 8) Pa tolke su plavuse dobile nogu u dupeee 8)
Poslednja izmena od filip89x u Ned, 03. Apr 2016. 20:25, izmenjeno 1 put ukupno.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, Ok, stoji. Ali sustina price je kako su bili flegmaticni tokom razvoja W10M tako su i sad nakon objave "zvanice" verzije. Do pre par meseci gazimo, kidamo, lomimo, sustizemo Android, i sad na kraju nema portovanja aplikacija, azuriraju se samo osnovne aplikacije, i konacno e pa W10M nam nije prioritet. Takoreci dobijacete na kasicicu, kad vas se setimo. Njima bi najbolje bilo da prodaju celo mobilno odeljenje posto ga ocigledno samo unistavaju, da je to i dalje Nokija na Androidu, sa porepoznatljivim kvalitetom i dizajnom, kvalitet kamera da ne pominjem... You do the math :)

filip89x, Lumija 1030 po meni mozda najlepsa Lumija koju su osmislili, a koja naravno nije ugledala svetlost dana. Izadje flagship 950/XL sa poprilicno jednostavnim dizajnom za tu kategoriju telefona, a L650 koja ima brutalan dizajn i koji po tom pitanju zasluzuje naziv flagship, downgrade-ovan mu hardver, kamera...
Festina lente.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

cvoruga, je li realno da ti i dalje pratiš vesti o wp8/win10? :lol:

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Baraba, nije, u pravu si, ne znam zašto to radim, kad neću kupiti Lumiju.

Odgovori