filip89x, izvini što sam ti pokvario utisak.

A za ovo si u pravu:
filip89x napisao:Kao da ima malo od novog sistam, malo od starog, malo od nekog treceg, vise pomesanih stilova a ni jedan kompletan...
Dodali su malo novog (W10M), zadržali nešto od starog (WP) i ubacili mnogo od trećeg i stranog WP sistemu - od Androida. Tu se opet vraćam na
hamburger meni koji mi neopisivo ide nerve. Unakazili su i
Prodavnicu, u kojoj više nema
svajpa, već je sve podeljeno po nekim nebuloznim celinama koje nelogično zauzimaju prostor na ekranu, a kad se klukne na neku aplikaciju - majko mila, koliko je ružno i odbojno.
U odnosu na ovo, estetika
Gugl Pleja je i lepa i dosledna - ovde je dosledna jedino pozadina, odnosno tema (crna ili bela), sve ostale boje kao da su slučajno izabrane i nikad se ne zna koja će te zaskočiti prilikom klika na sledeću aplikaciju.
Umesto tri tačkice u donjem desnom uglu kojima su se pozivale dodatne opcije, sad najčešće imamo nekoliko užasno ružnih crteža (više kao skice, svakako nisu slike, a tek nisu ni ikonice) koji su obično pomereni u desnu stranu, pa je rukovanje levom rukom nezgodno - iako su u tastaturi ostavili mogućnost pomeranja kursora (tačkice kojom se šeta između ispisanih reči i redova), kao, da bi tastaturu prilagodili rukovanju levom rukom. Zarez su na tastaturi pomerili na drugu stranu, pa juče i danas redovno umesto njega kucam tačku - po navici od ranije. Jeste, ubacili su srpsku ćirilicu, ali ni na Asusu (Android) ne koristim je redovno, pa neću ni ovde. Takođe, nije loša opcija zadržavanja
Win tastera za spuštanje sadržaja ekrana na pola, ali to je više korisno fabletima nego telefonima od oko 5 inča, a takvih je u Majkrosoftovoj ponudi najviše.
Takođe, nikako ne mogu da nađem opciju za podešavanje redosleda opcija u
Action menu-u (mislim da tako zovu sadržaj zavesice kada se povuče od vrha ekrana na dole), pa moram da trčim očima preko ekrana kroz dvadesetak opcija dok, recimo, ne ugledam onu za lokaciju ili mobilni internet. Istina, možda ta mogućnost podešavanja i postoji, samo je ja još nisam našao - ali to onda opet govori u prilog konfuziji u po folderima podeljenim podešavanjima, koja sam za ovaj dan i po prešao jedno pet puta od početka do kraja.
S druge strane, sistem radi otprilike kao i stari, nema nekog laga i nasumičnog restarta telefona, pa ako tako nastavi i nadalje, neću se vraćati na 8.1 jer me mrzi da se bakćem time, ali, sve u svemu, nisam zadovoljan.