Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- banet64
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
- :: Blackberry Passport
- :: Lumia 640 DS
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
miodrage моја подршка и слична искуства,сада имам 950 дуал,одлично ради осим што сам код камере приметио као мањак бафер меморије,али без закуцавања,нема кашњења ни код вибера,телеграма...осим што сам апликације уписао у меморију телефона а не на сд картицу,тако ми је саветовано...пре тога 830 од 8.1 на 10 пребачена инсајдером и у самом почетку умало нисам прежалио телефон 2-3 пута га враћао на 8.1 па поново на 10 и укапирао да можда требам више пута да извршим хард ресет и после 2-3 ресета почео је да ради без закуцавања и застајкивања. Само добра искуства имам са виндоус телефонима...претежно њих носим због одличних камера,игрице не инсталирам али остало ради како треба...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Pazi kad nije daleko od istine. Čim krenem agresivnije da ga koristim nešto mora da pukne.Evindzer napisao:1808 зеза као и обично.![]()
Заправо, претпостављам да је могуће да су намерно боље оптимизовали ОС за Лумије са Мајкрософтовим логом него оне старе, Нокијине.

Ove Lumie koje dolaze sa 10kom imaju sređen firmver, a evo i pre neki dan je baš bila i nadogradnja firmvera. Sve ove stare Lumie rade na firmveru koje su dobile još sa prvim insajderom.
Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa i to su neka objašnjenja. Ni mene ne čudi, jer je ipak cilj prodaja, i generisanje profita.
1808: Da si ti meni živ i zdrav, pojma nemaš kako koristim telefon. Reći ću samo da ako bih ostalo bez istog na više od 24h, mislim da ne bih mogao da nastavim normalno da funkcionišem. Apsolutno sve vezano za posao, i sve obaveze su mi upisane u telefonu. Prosečno na dan imam oko 40 min razgovora, oko 100 poruka, uglavnom WhatsApp, tu i tamo neki viber, i možda poneki sms, oko 30-ak mailova na 5 naloga, i oko 2h light surfa. Sa druge strane davno sam rekao da imam naviku da sve aplikacije ubijam iz memorije. Možda i to igra neku ulogu.
1808: Da si ti meni živ i zdrav, pojma nemaš kako koristim telefon. Reći ću samo da ako bih ostalo bez istog na više od 24h, mislim da ne bih mogao da nastavim normalno da funkcionišem. Apsolutno sve vezano za posao, i sve obaveze su mi upisane u telefonu. Prosečno na dan imam oko 40 min razgovora, oko 100 poruka, uglavnom WhatsApp, tu i tamo neki viber, i možda poneki sms, oko 30-ak mailova na 5 naloga, i oko 2h light surfa. Sa druge strane davno sam rekao da imam naviku da sve aplikacije ubijam iz memorije. Možda i to igra neku ulogu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Bravo, to je ono što sam hteo da kažem - ali sam danas bio jako premoren (toliko da sam jutros ostavio uključenu peglu i noćas, po povratku u stan video da i dalje greje. Mogao sam da spalim stan, idiotsugarcoated_ass napisao:Ove Lumie koje dolaze sa 10kom imaju sređen firmver, a evo i pre neki dan je baš bila i nadogradnja firmvera. Sve ove stare Lumie rade na firmveru koje su dobile još sa prvim insajderom.]

miodrage, naravno, tu se slažemo, cilj im je prodaja. Nije da drugi proizvođači ne zapostavljaju svoje stare modele (ali nećemo sad o Androidu, da ne krene rasprava

I ja ubijam aplikacije čim završim sa radom u njima, to mi je navika koju praktikujem i na Androidu (sad će biti kritika na moj račun

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Sto ne podrzavaju stare uredjaje to je normalno to svi rade, ali ovi su otisli jos i dalje. Oni na neki nacin i kvare telefone, poznati problem flingt mode. Najviše zastupljen kod modela lumia 520, jer se je najviše i prodao. klik
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
I ja gasim procese odmah, to mi je navika jos od Symbiana
Na 808 imam app stop na pocetnom ekranu

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Drustvo, kako vam se ponasaju kamere na W10M u odnosu na 8.1? U pocetku je pisano da je navodno doslo do promene kvaliteta, kakva je situacija sad?
Festina lente.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Meni se čini da je bolje nego ranije. Sad su mi na nivou sa fotkama sa 8.1, ali možda je na boljim kamerama primetnija razlika. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Juče skinuo .218 (beše li mu to oznaka?) i još nisam škljocnuo. Pre njega je kamera bila dosta unazađena - sudeći po kvalitetu nekih desetak slika koje sam uslikao za dvadesetak dana. O situaciji posle ovog bilda, kao i o mnogim drugim stvarima vezanim za L930 na W10M - više u temi za L930 za par dana (danas nisam stigao, ceo dan putujem po Srbiji). 

-
- Mobil manijak
Apolo, I kod mene se popravila kamera na RS buildu. Bilo je desetak update-a za MS camera app u proteklih mesec dana, neki je urodio plodom. Slika kao na 8.1 a macro fotke su bolje nego na 8.1, ostalo mi je samo nocne da probam, a dobio sam i opciju za pauzu na videu snimanju 

- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Ne znam da li je ranije postojalo kao opcija ali pošto sam tek danas otkrio tretiraću kao genijalnu novu funkciju. Kada stigne poruka od operatera da ne neki broj ponovo dostupan ili da imam neki propušten poziv, klikom na broj, ukoliko je broj u imeniku, izlazi njegova kartica sa podacima, ne poziva broj automatski.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa i do sada je tako bilo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Evo da javim za mi4 .. Pre ove 14322 nadogradnje, na mi 4 je dosla i neka xiaomi-jeva nadogradnja .. O cemu se radi pojma nemam, ali cini mi se da posle te dve nadogradnje tel sljaka mnoooogo bolje. Jedino su mi uzeli fm, ali kontam da ce ga vratiti sa sledecom nadogradnjom.
filip89x, prognoza, je li ista, pošto mi se više sviđa tile na 8.1?
Otkud to da si se vratio na 8.1, baš si hvalio 10ku?
Otkud to da si se vratio na 8.1, baš si hvalio 10ku?
-
- Mobil manijak
cvoruga, Pa napisah zasto. Pao mi je tel u bootloop, to znaci da nisam mogao nikako da ga ukljucim posle poslednjeg update-a za RS. To se desilo svima, 920,925,928,1020,1320 nekom Samsongu kao i starijim lumijama iz 4,5,6 serije. Uglavnom svima koji nisu podrzani, a presli su na foru kao ja na RS
Izgleda je nasilno izbacen driver za starije procesore u novom Buildu od strane MS.
Ne bi se vracao da nisam morao, a sad kad sam se vratio ne zelim na desetku do daljnjeg prosto me merzi sve da podesavam ponovo.
Desetkom nisam bio zadovoljan zahvaljujuci Majkrosoftu vec moderima sa XDA i Spanskih foruma
Bolja je prognoza na 8.1 lepsa i preglednija. Bing i prognoza mogu da se stave na lockscreen, recimo sinoc je bila jako lepa pozadina nocnih oblaka i mladog meseca... To je klasik app
Meni je jedini problem sto na 8.1 meni zbog glupog Verizona ne radi LTE i Hotspot. Sad cekam pomoc kolega forumasa sa XDA foruma, mozda ima neko resenje...
Posle svega razmisljam se da prodam fon

Ne bi se vracao da nisam morao, a sad kad sam se vratio ne zelim na desetku do daljnjeg prosto me merzi sve da podesavam ponovo.
Desetkom nisam bio zadovoljan zahvaljujuci Majkrosoftu vec moderima sa XDA i Spanskih foruma

Bolja je prognoza na 8.1 lepsa i preglednija. Bing i prognoza mogu da se stave na lockscreen, recimo sinoc je bila jako lepa pozadina nocnih oblaka i mladog meseca... To je klasik app

Meni je jedini problem sto na 8.1 meni zbog glupog Verizona ne radi LTE i Hotspot. Sad cekam pomoc kolega forumasa sa XDA foruma, mozda ima neko resenje...
Posle svega razmisljam se da prodam fon

Poslednja izmena od filip89x u Sub, 16. Apr 2016. 07:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Znači, hoćeš 10ku kupi novi mob.filip89x napisao:Izgleda je nasilno izbacen driver za starije procesore u novom Buildu od strane MS
Pederski potez, realno, obećavali su update svima.
-
- Mobil manijak
cvoruga, Desetku necu sigurno novu (nema tu nista novo)... Nema sanse da kupim MS fon...
Jedino NOKIJU 1520, ali najradije bi ceo neki novi unapredjeni Linux ako se ikad pojavi ili se vracam na Android, na neki Sony, Motorolu ili Huawei...
Sa rezervom gledam i na Surface teleofn najavljen za 2017. kao i x64 Windows mobile koji bi kao trebao da omoguci koriscenje desktop programa na ARM procesorima.
Do sada je stvarno bilo mnogo mnogo najava od MS i zapocetih projekata al jako malo zavrsenog sto se tice mobilnog dela...
Ok im je Desetka za desktop, ok im je Xbox, ok ime je Surfacepro, ali telefoni jok
Jedino NOKIJU 1520, ali najradije bi ceo neki novi unapredjeni Linux ako se ikad pojavi ili se vracam na Android, na neki Sony, Motorolu ili Huawei...
Sa rezervom gledam i na Surface teleofn najavljen za 2017. kao i x64 Windows mobile koji bi kao trebao da omoguci koriscenje desktop programa na ARM procesorima.
Do sada je stvarno bilo mnogo mnogo najava od MS i zapocetih projekata al jako malo zavrsenog sto se tice mobilnog dela...
Ok im je Desetka za desktop, ok im je Xbox, ok ime je Surfacepro, ali telefoni jok

Poslednja izmena od filip89x u Sub, 16. Apr 2016. 08:10, izmenjeno 1 put ukupno.
filip89x, ok, hvala na objašnjenju.
Kad se vi postojeći korisnici razmišljate da batalite WP,
kako onda mislie da privuku nove kupce
?
Kad se vi postojeći korisnici razmišljate da batalite WP,
kako onda mislie da privuku nove kupce

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ni 8.1 više neradi kao nekad, ie kako je počeo za pola godine ni vesti neće moći da otvori.
Ranije sam sa L520 oglase vrlo brzo postavljao na k.p. Sad i jedva sajt učita početnu sranicu a kamoli nešto drugo da se odradi.
I ja kažem wp ili wm više ne, nemogu više da čekam da se neko smiluje da napravi potrebne aplikacije a i sam os više nije kao nekad.
Послато са ZTE Blade III уз помоћ Тапатока
Ranije sam sa L520 oglase vrlo brzo postavljao na k.p. Sad i jedva sajt učita početnu sranicu a kamoli nešto drugo da se odradi.
I ja kažem wp ili wm više ne, nemogu više da čekam da se neko smiluje da napravi potrebne aplikacije a i sam os više nije kao nekad.
Послато са ZTE Blade III уз помоћ Тапатока