WP 8.1 - generalna diskusija
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: WP 8.1 - generalna diskusija
Upravo isprobao i kako god, izlazi 15. Ko zna sta si kliknuo usput
Lenovo MIIX2 64GB
Lenovo MIIX2 64GB
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
To nije do sistema, već do aplikacije...Evindzer napisao:cvoruga, upravo proverio, i - zaista, tako je. Koja nebuloza.
ups,... pa to je M$ aplikacija.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
1808,
Mislim da u uspravnom modu računa odmah po unosu cifara, pa u onom konkretnom slučaju (5+2*5), prvo sabere 5 i 2, pa onda tih 7 množi sa 5 - i eto 35.
U položenom modu sačeka pun unos, pa daje prednost množenju kao računskoj radnji, i daje rezultat 15.
Mislim da u uspravnom modu računa odmah po unosu cifara, pa u onom konkretnom slučaju (5+2*5), prvo sabere 5 i 2, pa onda tih 7 množi sa 5 - i eto 35.
U položenom modu sačeka pun unos, pa daje prednost množenju kao računskoj radnji, i daje rezultat 15.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Cekaj bre, a kako mu u vertikalnom polozaju dajete celo da racuna? Mislim, ide kao kod obicnog digitrona operaciju po operaciju... Ne znam kako bi onda drugacije racunao osim redom.
Ako otkucam 5+2 on odmah izbaci rezultat 7 i sledeca operacija se nadovezuje na dobijen rezultat... Bukvalno kao najobicniji digitron dok kod Android calculatora ceka da se otkuca ceo zadatak i daje rezultat tek kad se lupi =. Zaista mi nije jasno sto komplikujete sad.
Ako otkucam 5+2 on odmah izbaci rezultat 7 i sledeca operacija se nadovezuje na dobijen rezultat... Bukvalno kao najobicniji digitron dok kod Android calculatora ceka da se otkuca ceo zadatak i daje rezultat tek kad se lupi =. Zaista mi nije jasno sto komplikujete sad.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
psyhound, pa zar nisam upravo to napisao u svom prethodnom komentaru?
Jesi WP guru, ali ovaj put nisi u pravu.miodrage napisao:Upravo isprobao i kako god, izlazi 15. Ko zna sta si kliknuo usput
psyhound, brate znaš li osnove matematike i da množenje ima prednost?
Kako ogromna kompanija poput MS uopšte dozvoli sebi takvu glupost,
da nazove SMART uređaj koji ne zna matematiku u vertikalnom položaju a u horizontalnom zna.
To je još jedan od razloga zašto su druga 2 OSa zastupljena u tolikom broju.
WP da nije najjeftiniji ni ovoliki udeo ne bi imao, a sad mi je jasno i zašto.
Sramota.
Sta je sramota? Citam i ne verujem, lepo su ljudi objasnili "dual" mod kalkulatora (vertikalni i horizontalni). Nekad ti bas treba da kalkulator NE ZNA te "osnove matematike" i to je vertikalni mod, obican digitron.
poz
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Sertifikovani Trol
Pa to vrtimo vec par postova ali ne vredi... Aj' opet... Uzmi bilo koji obican digitron i kreni da kucas: "5 + 2" i cim lupis sledecu operaciju, u ovom slucaju "x", on ce izbaciti rezultat "7" i operaciju nadovezati na taj rezultat. Tako radi i ovaj WP calculator kad je u vertikali... Ne znam sta tu nije jasno. Radi po sistemu obicnog digitrona i to je to. Debilno? Mozda.
Vidis da nisi dovoljno dobro objasnio. Mora da se nacrta izgleda.Evindzer napisao:psyhound, pa zar nisam upravo to napisao u svom prethodnom komentaru?
Pa je li digitron SMART uređaj i košta li više od 20€?
Ako prodaješ uređaj pod nazivom SMART i prodaješ ga za 150+€ onda je sramota što ne zna osnovne računske operacije.
psyhound, mnogo debilno možda ima WP, previše.
Ako prodaješ uređaj pod nazivom SMART i prodaješ ga za 150+€ onda je sramota što ne zna osnovne računske operacije.
psyhound, mnogo debilno možda ima WP, previše.
-
- Sertifikovani Trol
Pa zato ima dual mod... Argh! Ja odustajem... Sledeci!
Moj omiljeni kapetan .
Debilno je stvarno koliko god MS objašnjavao bilo šta i koliko god se vi trudili da ga opravdate,
meni kao matematičaru i inženjeru je katastofalno debilno, vama ako ne smeta vaš problem.
Debilno je stvarno koliko god MS objašnjavao bilo šta i koliko god se vi trudili da ga opravdate,
meni kao matematičaru i inženjeru je katastofalno debilno, vama ako ne smeta vaš problem.
-
- Sertifikovani Trol
Eto, a meni kao trgovcu apsolutno ima smisla. Kako ces npr. nekome izracunati popust na racun ako digitron prati koje operacije imaju prednost? Jer naravno prvo treba da saberes cene svih artikala pa onda na finalni rezultat da racunas popust.
cvoruga, ko bilo sta opravdava, stvar je toliko jednostavna da je genijalna...
Evo, imam ja 2 jabuke i ti mi das jos 2, dodje ovaj hejter 1808 i kaze bravo, evo ti jos duplo toliko
Treba tu da lupam zagrade... Za ostalo okrenes ekran i imas "smart"...
poz
Evo, imam ja 2 jabuke i ti mi das jos 2, dodje ovaj hejter 1808 i kaze bravo, evo ti jos duplo toliko
Treba tu da lupam zagrade... Za ostalo okrenes ekran i imas "smart"...
poz
Ma da, genijalno je izmišljati novu dual mod matematiku, 5+2x5=35.
Ne treba da lupaš zagrade, zna se koja operacija je starija.
Uostalom, ovo nije čas matematike, ovo je mobilni forum pa u tom duhu da izjavim sledeće.
Malo košta, ne secka, ne koči, ima sve aplikacije, dobra kamera, koga briga za digitron, ionako mobilni služi za Viber i fejs.
Ne može sve nikad.
1808 tehnički potkovan, sve zna jbt.
Jes hejter ali oprašta mu se, argumentovano pobeđuje.
Ne treba da lupaš zagrade, zna se koja operacija je starija.
Uostalom, ovo nije čas matematike, ovo je mobilni forum pa u tom duhu da izjavim sledeće.
Malo košta, ne secka, ne koči, ima sve aplikacije, dobra kamera, koga briga za digitron, ionako mobilni služi za Viber i fejs.
Ne može sve nikad.
1808 tehnički potkovan, sve zna jbt.
Jes hejter ali oprašta mu se, argumentovano pobeđuje.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Vlada Zem napisao:Evo, imam ja 2 jabuke i ti mi das jos 2, dodje ovaj hejter 1808 i kaze bravo, evo ti jos duplo toliko
Pa stvarno, sve očekujem kad će i on da uzme malo više učešća u ovoj raspravi, ali neće, izgleda da mu nije zanimljiva.
Ma 1808 je super, samo je wp hejter
Ne znam vise kako objasniti, u realnom zivotu (dali smo primer)
2+2x2=6, ali i
2+2x2=8 - (2+2)x2=8, treba zagrada
Nebitno, tako kalkulator radi, nije greska itd...
poz
Ne znam vise kako objasniti, u realnom zivotu (dali smo primer)
2+2x2=6, ali i
2+2x2=8 - (2+2)x2=8, treba zagrada
Nebitno, tako kalkulator radi, nije greska itd...
poz
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Cvoruga brate, kako ne razumes? Obican, i napredni digitron? I da, sad sam opet isprobao, prvi u vertikalnom, pa u polozenom modu. U vertikalnom kada kucas 5+2, odmah izbaci 7, i jos x 5 = 35. Ja sam razumeo da u horizontalnom ovo pravi. I na iOSu se obican kalulator isto ponasa. Za zelenu kantu zaista ne znam, ali svaki digitron na celome svetu bi trebalo da se ponasa IDENTICNO ovome.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage brate 4 mate sam polagao + verovatnoću i statistiku, mojne mene da učiš o digitronima.
Na tvoju veliku žalost zelena kanta računa kako treba.
Vlada Zem meni ni iz džepa ni u džep, boli me i za MS i za njihov dual mod objašnjenje.
Izmišljau nova pravila, važi.
Nemam više WP tako da mi nije važno kako šta računa.
Pozz svima.
Na tvoju veliku žalost zelena kanta računa kako treba.
Vlada Zem meni ni iz džepa ni u džep, boli me i za MS i za njihov dual mod objašnjenje.
Izmišljau nova pravila, važi.
Nemam više WP tako da mi nije važno kako šta računa.
Pozz svima.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Da ne ulazimo u raspravu Android vs. WP, ali meni ovo što pokušavate da ubedite cvorugu uopšte nema smisla. Sad sam proverio kod mene. Izbaci on 2+2 =4, ali čim dodaš novu operaciju rezultat se izgubi i pojavi se nakon narednog broja.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ko pokušava da ga ubedi? Ja svakako ne.
Nego, mene nešto drugo interesuje:
Od kad, i na šta si prešao?
Nego, mene nešto drugo interesuje:
Više nisi naš kolega po OS-u?cvoruga napisao: Nemam više WP tako da mi nije važno kako šta računa.
Pozz svima.
Od kad, i na šta si prešao?