WP 8.1 - generalna diskusija
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Re: WP 8.1 - generalna diskusija
Evo i ja predjoh na wp8.1(lumia 520).Azuriranje trajalo oko sat-sat ipo,sve proslo bez problema,telefon radi odlicno.Live tile se sada azurira na svaki minut,ko hoce sat na plocici neka skine clock hub.Dobio sam sada drive+.Ipak,postoje 3 problema:Microsoft camera ne radi,xbox video ne radi(odmah me izbaci kao i kamera),IE radi samo kada koristim wifi.Da li jos neko ima ove probleme?
Kod mene Video radi sasvim normalno. Microsoft kamera radi, ali nisam detaljisao, samo probao, i prebacio na Nokia camera, jer nju koristim. Browser nisam uspeo da probam, jer sam u roamingu konstantno, pa koristim samo wifi, a preko njega sve ok radi.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni se ovo nista ne svidja. Lepo sam rekao da ce izbaciti polovican proizvot samo zbog datuma, a vi po meni drvlje i kamenje odmah.
Kada se ocekuje pravi, potpun, stabilan i da sve radi 8.1? Da li ima nekih najava? Polako pocinje da mi gori pod nogama, pa da mi je znati da li da cekam ili da vijam nesto drugo
Kada se ocekuje pravi, potpun, stabilan i da sve radi 8.1? Da li ima nekih najava? Polako pocinje da mi gori pod nogama, pa da mi je znati da li da cekam ili da vijam nesto drugo

Pa ovde je i za očekivati da bude bagovito. Ipak je ovo samo developer preview. Tako je bilo i sa GDR3...u preview varijanti je bilo nekih kikseva, ali zvaničan update je sve ispeglao. Ako sam ja dobro razumeo, za mesec-dva stiže zvaničan update.
Kod mene su jedini kiksevi to što mi je ceo meni za kameru na engleskom (verovatno još nisu stigli da prevedu
), i što se neke stavke u listi aplikacija više ne zovu na srpskom već su na engleskom (recimo prenos mojih podataka je sada transfer my data, itd.) Ali sve to pripisujem činjenici da je ovo preview.
Moje mišljenje o nekoliko stvari:
Očigledno im je filozofija da će ljudima mobilni internet uvek biti uključen, pa nisu pravili prečicu za ovo u notification centru. malo glupo, ali moram priznati da osim kad sam u roamingu, ni sam nikad ne isključujem mobilni internet, već samo uključim wifi kad sam negde gde ga ima. Svejedno, trebalo je da stave i tu prečicu.
Mislim da varijantu zvono/vibracija nikad neće promeniti, odnosno da će za poziv uvek ostati da prvo zavibrira pa onda zvoni. To im je izgleda neka fora. Ne znam zašto, malo je glupo. Lično, meni to uopšte ne smeta, ali ima ljudi kojima je to jako bitno, pa bi trebalo da takva opcija postoji. Da je ima, možda bih je i sam koristio. Ovako...nemam pojma, svejedno mi je.
Integracija sa FB: malo sam poludeo od ovoga. Instalirao sam FB messenger, ali i FB aplikaciju, jer mi nije baš bilo najjasnije zašto mi pod Osobe, kad gledam listu aktivnosti sa socijalnih mreža, non stop nudi da skinem aplikaciju. Pomislio sam da možda treba da bi nešto funkcionisalo. Sad kad mi stigne poruka na FB, pobiju mi se FB messenger i FB aplikacija ko će prvi da zazvoni, izlaze mi dve notifikacije, plus mi zvrcka i tablet, pošto i tamo imam FB. da poludiš. Verovatno da se ovo može rešiti skidanjem FB aplikacije sa telefona, koja mi je nepotrebna, jer sve što ne vidim kroz Osobe, mogu da pogledam na tabletu. Samo ne znam hoće li mi to saseći neke funkcije.
Konačno mogu da namestim svoje zvukove i za druge stvari osim pozive i sms! Mala stvar, ali kad stiže gomila poruka i notifikacija, jako mi je značajno da odmah prema zvuku mogu da procenim moram li odmah da obratim pažnju, ili može da čeka do kasnije.
Sve u svemu, solidan update, ali treba suditi tek kad stigne zvanična verzija.
Kod mene su jedini kiksevi to što mi je ceo meni za kameru na engleskom (verovatno još nisu stigli da prevedu

Moje mišljenje o nekoliko stvari:
Očigledno im je filozofija da će ljudima mobilni internet uvek biti uključen, pa nisu pravili prečicu za ovo u notification centru. malo glupo, ali moram priznati da osim kad sam u roamingu, ni sam nikad ne isključujem mobilni internet, već samo uključim wifi kad sam negde gde ga ima. Svejedno, trebalo je da stave i tu prečicu.
Mislim da varijantu zvono/vibracija nikad neće promeniti, odnosno da će za poziv uvek ostati da prvo zavibrira pa onda zvoni. To im je izgleda neka fora. Ne znam zašto, malo je glupo. Lično, meni to uopšte ne smeta, ali ima ljudi kojima je to jako bitno, pa bi trebalo da takva opcija postoji. Da je ima, možda bih je i sam koristio. Ovako...nemam pojma, svejedno mi je.
Integracija sa FB: malo sam poludeo od ovoga. Instalirao sam FB messenger, ali i FB aplikaciju, jer mi nije baš bilo najjasnije zašto mi pod Osobe, kad gledam listu aktivnosti sa socijalnih mreža, non stop nudi da skinem aplikaciju. Pomislio sam da možda treba da bi nešto funkcionisalo. Sad kad mi stigne poruka na FB, pobiju mi se FB messenger i FB aplikacija ko će prvi da zazvoni, izlaze mi dve notifikacije, plus mi zvrcka i tablet, pošto i tamo imam FB. da poludiš. Verovatno da se ovo može rešiti skidanjem FB aplikacije sa telefona, koja mi je nepotrebna, jer sve što ne vidim kroz Osobe, mogu da pogledam na tabletu. Samo ne znam hoće li mi to saseći neke funkcije.
Konačno mogu da namestim svoje zvukove i za druge stvari osim pozive i sms! Mala stvar, ali kad stiže gomila poruka i notifikacija, jako mi je značajno da odmah prema zvuku mogu da procenim moram li odmah da obratim pažnju, ili može da čeka do kasnije.
Sve u svemu, solidan update, ali treba suditi tek kad stigne zvanična verzija.
- alphablue597
- Mobil fan
I meni se mnogo svidja wp8.1,a ove sitnice su nista.xbox video radi kada je iskljucen internet.To ce sigorno da isprave,posto je videos sada zasebna aplikacija i moze lako da se azurira.Kamera radi samo ako se jezik stavi engleski,mada ja nju i ne koristim vec nokia camera.Jedino se nadam da ce IE da proradi.Isto se nadam da quiet hours nece biti vezano za cortanu,posto bez nje ne radi.Drugo sve radi odlicno,sve pohvale.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
- :: Htc One m9
- :: Nokia Lumia 920
araphel, ja sam resio problem sa facebookom tako sto sam u aplikaciji ugasio notifikacije za poruke i sada mi stizu samo sa messengera,to je za sada msm jedino resenje.
Upravo to sam i ja uradio na kraju.
Ima neki bug kada stavis Srpski jezik pa kamera ne radi. Kada se jezik prebaci na Hrvatski onda kamera radi. Kod mene je English jezik i radi sve ok.alphablue597 napisao:Microsoft camera ne radi
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
Za sada jedini bag kada koristim npr. whatsapp ili messenger i (slucajno) pritisnem search (cortana) telefon se 'zamrzne' i restartuje se.
- alphablue597
- Mobil fan
Kamera mi iskreno nije ni bitna toliko,ja koristim nokia camera.Ajde neka neko proba internet explorer na 3g ili edge da li radi,posto mi je to jedini problem.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
UPDATE:
I tako, posle nepuna 2 dana sa novim OS-om mogu reci da su mi osecanja pomesana. Napredak se definitivno oseti - na svakom DODIRU, ali da ima stvari sa kojima su pucali sami sebi u nogu ima.
Kao i araphel, i ja sam revoltiran cinjenicom da nema vise FB chat unutar Messaging hub-a (izgleda da je ovo FB uslovio), ali mogu jos uvek da pregledam FB i Twitter pod People hub. Ono sto me dodatno nervira je da sam na starom sistemu mogao da puknem jedan status update i da se pojavi na FB, Twitter i LinkiedIn. Sad za tu jednostavnu stvar moram 3 x da se cimam, jer je sada update moguc samo za 1 servis odjednom
Sa druge strane, razliciti zvukovi za notifikacije su za mene pun pogodak, sad jos ostaje da poubacujem tonove u telefon i da to sredim. Kamera mi radi, Cortana takodje. Sto se Cortane tice - mora tastatura da bude na English USA, i Region USA, dok regional settings moze da se stavi Serbian (ja ovako volim, jer svakako drzanje srpskog jezika ili uopste, bilo kojeg u telefonu ili racunaru mi je bezmalo bogohulno).
Nadalje, ono sto sam primetio je da baterija sada malo vise "curi", sto ocekujem da ce Cyan da sredi kad se pojavi. Ipak je ovo "samo za developere"
Kamera mi radi lepo, mada kazem, meni je sve na engleskom tako da ne znam za neke probleme. Ne koristim dodatne aplikacije za kameru, fabrickom sam vrlo zadovoljan.
Notification center je dobar dodatak, jedino mi je glupo sto su za one 4 precice stavili vrlo ogranicen izbor akcija. Prakticno NIJEDNU ne koristim. Internet, WiFi, 3G, i sve te stvari nikad ne gasim, i ne znam zasto bih se o tome uopste starao. Ovi uredjaji su pravljeni da budu stalno online. jedino sto koristim povremeno je kad idem u Madjarsku preko na par sati da ga tresnem u flight mode.
Veliko razocarenje je project screen, jer ne radi preko WiFi, samo preko USB
IE11 mi lepo radi i preko cellular konekcije (isprobano na H+).
Sve u svemu, dobar update, i jedva cekam da Nokia to upegla u Cyan, pa da ga pusti.
I tako, posle nepuna 2 dana sa novim OS-om mogu reci da su mi osecanja pomesana. Napredak se definitivno oseti - na svakom DODIRU, ali da ima stvari sa kojima su pucali sami sebi u nogu ima.
Kao i araphel, i ja sam revoltiran cinjenicom da nema vise FB chat unutar Messaging hub-a (izgleda da je ovo FB uslovio), ali mogu jos uvek da pregledam FB i Twitter pod People hub. Ono sto me dodatno nervira je da sam na starom sistemu mogao da puknem jedan status update i da se pojavi na FB, Twitter i LinkiedIn. Sad za tu jednostavnu stvar moram 3 x da se cimam, jer je sada update moguc samo za 1 servis odjednom

Sa druge strane, razliciti zvukovi za notifikacije su za mene pun pogodak, sad jos ostaje da poubacujem tonove u telefon i da to sredim. Kamera mi radi, Cortana takodje. Sto se Cortane tice - mora tastatura da bude na English USA, i Region USA, dok regional settings moze da se stavi Serbian (ja ovako volim, jer svakako drzanje srpskog jezika ili uopste, bilo kojeg u telefonu ili racunaru mi je bezmalo bogohulno).
Nadalje, ono sto sam primetio je da baterija sada malo vise "curi", sto ocekujem da ce Cyan da sredi kad se pojavi. Ipak je ovo "samo za developere"

Kamera mi radi lepo, mada kazem, meni je sve na engleskom tako da ne znam za neke probleme. Ne koristim dodatne aplikacije za kameru, fabrickom sam vrlo zadovoljan.
Notification center je dobar dodatak, jedino mi je glupo sto su za one 4 precice stavili vrlo ogranicen izbor akcija. Prakticno NIJEDNU ne koristim. Internet, WiFi, 3G, i sve te stvari nikad ne gasim, i ne znam zasto bih se o tome uopste starao. Ovi uredjaji su pravljeni da budu stalno online. jedino sto koristim povremeno je kad idem u Madjarsku preko na par sati da ga tresnem u flight mode.
Veliko razocarenje je project screen, jer ne radi preko WiFi, samo preko USB

IE11 mi lepo radi i preko cellular konekcije (isprobano na H+).
Sve u svemu, dobar update, i jedva cekam da Nokia to upegla u Cyan, pa da ga pusti.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Meni se ne sviđa nova galerija - stara mi je bila lepša sa onim random slikama koje su se pojavljivale u pozadini kada bih otvarao galeriju 

miodrage je napisao:
Pitanje ukusa...meni se recimo nova galerija i novi store dopadaju, ali mi se ne dopadaju neke druge stvari, kao recimo oblik prečica u notification centru i izgled ikonice za pristiglu notifikaciju.
Za razliku od Miodraga, ja ne mogu da nateram sebe da skinem srpsku tastaturu, uvek koristim čćžđš, iako znam da me to kod sms poruka više košta. Probao sam da bacim meni na engleski, i u principu mogu da živim sa time, ali ako već imam svoj jezik, što da ne? Cortana mi ionako ništa ne znači, nisam ni zaluđenik za igrice pa da se kaže da je imam eto samo zbog toga da bih joj čuo poznat glas
Ono gde se slažem sa Miodragom, to je da će zvanični update sigurno ispeglati sve ove sitne probleme koji postoje zbog "nedovršenosti" ove verzije. Treba da posmatramo ovaj update kao BETA verziju, i da gunđamo oko pravih propusta, a na bagove da se ne obaziremo previše, naravno ako ne ometaju svakodnevnu upotrebu. Kod mene ne ometaju ništa, jer kao što sam rekao, jedini bag je to da su neki delovi menija još uvek neprevedeni.
Lažem, ima još jedan: kad upalim telefon, na kratko nađe mrežu, onda je izgubi na desetak sekundi, pa je tek onda pronađe ponovo i onda je drži. Ne znam da li je ovo do roaminga, probaću kad budem kod kuće, ali do tada će već i zvanični update da stigne.
Za razliku od Miodraga, ja ne mogu da nateram sebe da skinem srpsku tastaturu, uvek koristim čćžđš, iako znam da me to kod sms poruka više košta. Probao sam da bacim meni na engleski, i u principu mogu da živim sa time, ali ako već imam svoj jezik, što da ne? Cortana mi ionako ništa ne znači, nisam ni zaluđenik za igrice pa da se kaže da je imam eto samo zbog toga da bih joj čuo poznat glas

Ono gde se slažem sa Miodragom, to je da će zvanični update sigurno ispeglati sve ove sitne probleme koji postoje zbog "nedovršenosti" ove verzije. Treba da posmatramo ovaj update kao BETA verziju, i da gunđamo oko pravih propusta, a na bagove da se ne obaziremo previše, naravno ako ne ometaju svakodnevnu upotrebu. Kod mene ne ometaju ništa, jer kao što sam rekao, jedini bag je to da su neki delovi menija još uvek neprevedeni.
Lažem, ima još jedan: kad upalim telefon, na kratko nađe mrežu, onda je izgubi na desetak sekundi, pa je tek onda pronađe ponovo i onda je drži. Ne znam da li je ovo do roaminga, probaću kad budem kod kuće, ali do tada će već i zvanični update da stigne.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ja i čekam zvanični update, i ovako mi radi odlično kako je sad.
Ovo što je napisao user8, se i meni neće svidti. Sadašnja galerija sa promenljivom slikom u pozadini je meni super izgled.
Dali ima brzih pločica na IE ili je isti kao i dosad.
Ovo što je napisao user8, se i meni neće svidti. Sadašnja galerija sa promenljivom slikom u pozadini je meni super izgled.
Dali ima brzih pločica na IE ili je isti kao i dosad.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Jos jedna stvar koju sam video: Pri paljenju telefona do sada je prvo nalazio wifi, sada ga nalazi poslednjeg. Treba mu vise vremena da se nakaci na isti nakon restarta uredjaja.
Na IE je sada prečica do otvorenih kartica uvek tu, u address baru. Više ne mora da se ide na tri tačkice u meni pa da se odabere stavka kartice.
Kačenje na wifi je definitivno sporije, u pravu je Miodrag.
Kačenje na wifi je definitivno sporije, u pravu je Miodrag.
- alphablue597
- Mobil fan
Kada pitam cortanu kakvo je vreme,ona mi da podatke u farenhajtima,pa onda kazem convert to Celsius,i onda mi pokaze normalno.Region sam stavljao i srpski i united kingdom,nista.Jel uspeo neko da mu daje podatke u celzijusima?
moze li mi reci radi li mu internet explorer na mobilnoj mrezi,kod mene se javi problem da preko wi fi sve normalno funkcionisea kad prebacim na mobile nece,pa ako neko zna nesto ako moze da me uputi,na 8.1 sam
S obzirom da je napravljena trenutno za americko trziste mislim da ne moze odmah govoriti u "nasim" jedinicama.alphablue597 napisao:Kada pitam cortanu kakvo je vreme,ona mi da podatke u farenhajtima,pa onda kazem convert to Celsius,i onda mi pokaze normalno.Region sam stavljao i srpski i united kingdom,nista.Jel uspeo neko da mu daje podatke u celzijusima?
miodrage je napisao:
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
makala, moze i to, ali moras pravilno da postavis pitanje - what is the weather like, and show it in celsius? Onda radi.
S obzirom da ce do kraja godine Cortana da radi samo za Amere, ovo je sve jos prilicno neupotrebljivo. Iskreno, meni je i Siri bila budalastina, ni ovo mi ne odudara previse.
S obzirom da ce do kraja godine Cortana da radi samo za Amere, ovo je sve jos prilicno neupotrebljivo. Iskreno, meni je i Siri bila budalastina, ni ovo mi ne odudara previse.