Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od Evindzer »

Upravo ubacio ovaj novi neinsajderski bild - .494, ili tako nešto. Možda sam lud, ali mi se čini da je sve vidno brže nego ranije. Prodavnica i dalje nešto sporije otvara pregled pojedinacnih aplikacija, ali nije mnogo strašno. Izgled joj je i dalje neopisivo ružan. Podešavanja za kameru imaju malo drukčiji, ružniji izgled, a ovih dana ću videti da li je i sam kvalitet slika poboljšan.

Toliko za danas. :)

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Ne cini ti se, neinsajderski build je bio apdejtovan prije recimo 3-4 sedmice, a moguce da nije samo jednom to bilo.
I firmware je takodje apdejtovan.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

Ubacio sinoć insajder preview 10-ku na L925,Jutros stigao update na bild-494 i instalirao.Sve je ok, napredujem polako
u snalaženju na WP.
Nego, čitajući ovde postove o insajder opcijama: fast, low, preview,molio bih edukaciju.Kratak opis isth i koju je najbolje koristiti.Provlači se kroz postove sad je bolja ova ili ona.Početnik sam na WP,a dok ja sve ne pročitam i pohvatam konce stvarno će pregaziti vreme L925, ako već nije :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Fast- ako želiš sve najnovije prvi, bez obzira na bugove
Slow- ista stvar samo sporije dobiješ update, sa najvećim bugovima ispravljenim
Preview, iliti production- sve je spremno za puštanje, ovo je za ljude koji žele dašak novog, ali da ne narušavaju sigurnost i stabilnost sistema
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Nemam pojma, tek danas sam mu nabacio ovu nadogradnju za koju kažu da je dobra. A i nakon toga neću imati pojma jer ga ekstremno retko koristim. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Prvi utisci nisu losi, 'ladan start je sada oko 3.5-4 sec, sto je primetno bolje, dok ako je app u pozadini otvara se istog trenutka (ovo mi se vec svidja kako sljaka) Video poziv jos nisam isprobao, jer nemam sa kime, ali kad vidim, ce da javim :P

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, I ja ga retko koristim, samo kad mi neko pusti poruku ali posto ne koristim WA to mi je alternativa Telegramu koji svakodnevno koristim.

miodrage, Ajde pa javi. Btw, kako rade Windows mape sad? Sve lepo sljaka u offline modu?
Festina lente.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Probao večeras preko 4G mreže, poziv je trajao oko 40sec. Slika ,zvuk odličnii, bez smetnji.

miodrage hvala na edukaciji u vezi Insajdera :)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

... znaci, koji su ovo dunsteri. Covece, nadogradim kameru, kao dobijem panoramu .. kamera mi zatreba danas (da slikam klince) .. ono kvalitet obicnih slika ocajan.... auto-fokus se muci, boje oprane.... pomislih "sjebao sam kameru" .. dodjem kuci flesnem miui .. kad ono slike odlicne ... znaci MS retardi .. bukvalno su unazadili kameru na Mi4. :x :x

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 14:49
:: Xiaomi A2 Lite
:: Xiaomi Redmi 4 prime

Post od ZacinC »

925 nece dobiti 10-ku pa sam probao sa insajderom kad ni to ne moze :disgust: Jel ima neka fora na koju mogu da instaliram?

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

ja imam 925. sta ce ti 10ka, 8.1 je bolji i stabilniji. ima mi brat 830 pa se zna zabagovati.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ZacinC »

Uzeo sam nov mob pa reko' da probam 10ku na 925 cisto iz znatizelje ali nece na mom modelu da prihvati, izbacuje error u instajderu :wacko:

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Takodje nedavno uzeo ovaj telefon ali polovan,a pre tri dana instalirao bez problema insajder-preview 10-ku.Isto iz znatiželje, a i pisano na forumu da se 10-ka dobro pokazala na starijim modelima.Lako se i vratiti na 8.1. Zasada sam zadovoljan kako radi, ali ja sam nezahtevni-početnik pa je moje mišljenje upitno :)
Telefon sam dobio čist software Windows Cyan 8.1,uradio update na Denim. Posle 3 dana skinuo app Win insajder i ubačio 10 ku.Podešavanja i app su mi ostali ali sam za svaki slučaj uradio hard reset. Nisam radio backup jer još i nemam šta, a na Store se lako nadju app koje sam skidao.
Možda bi pomoglo ako te ne mrzi i nemaš puno toga da instaliraš iz početka, da uradiš hard reset, pa da onda probaš Windows insajder.Mada je ovaj predlog upitan, pošto kažeš da je telefon nov.

Ako ne žuriš sačekaj, javiće se neko stručan i bilo bi korisno da daš još podataka o softwreu koji je sad u tel takodje opišeš postupak pokušaja instalacije 10-ke.

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ZacinC »

Nisam se dobro izrazio, 925 mi je drugi telefon, imam ga vec 2 god. skoro. Denim je trenutno, mozda nije nije hteo da prihvati nadogradnju jer nisam odradio reset. Probao i na slow i na release preview i na kraju mi izbaci error pa ispod There was a problem configuring the device. Please try later.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Ne znam šta bi u podešavanjima moglo izazvati problem s Insajderom. Pokušaj da uradiš hard reset i da promeniš nalog,možda ti on pravi problem.
Pisano na forumu da su menjali nalog zbog Insajdera. Ne znam razlog, pročitaj malo ovu temu a za početak pogledaj stranu 76,pisao @ filip89x.

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ZacinC »

Odradio hard reset, napravio novi nalog, povezao taj nalog sa insajderom, skinuo aplikaciju. Cim je pokrenem pise no builds pa ispod We weren't able to find a preview build for you, please confirm:
-You have registered with the windows insider program.
-Your phone meets the system requirements.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ZacinC, nagadjam, ali mozda je tvoj telefon skidan sa neke mreze, pa za njegov product code nema insider build. To moze da se sredi preko WDRT, da se flashne novi firmware u njega, sa drugim product code-om, pa da onda dobijes insider. Ovo sve sto sam rekao ne mora da bude tacnom ali cini mi se da sam nesto o tome citao na XDA i Windows central

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Nov sam u WP, pa mi ne zamerite, nije mi jasno kako je prvo povezao nalog s Insajder, pa onda skinuo aplikaciju ?
Ja sam prvo skinuo app,pokrenuo je, prijavio se s mojim nalogom i onda išao dalje do izbora (fast,low,preview).

Engleski znam samo što sam naučio za potrebe IT. Prvu stavku kontam da se nije registrovao/prijavio na Insajder a udrugoj ga samo obaveštavaju da mu je sadašnji sistem dobar.Iz ove dve stavke tumačim da treba da se registruje/prijavi da bi dobio opciju za dalje, ako nije do problema što je naveo @ miodrage.

Ispravite me ako grešim.

ZacinC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ZacinC »

Cudna stvar da sam juce imao opciju fast, low i preview samo sto nije hteo ni jednu da prihvati a danas posle hard reset-a tu opciju nemam :?

Odgovori