Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Meni se desilo da nije hteo da mi ponudi insider buildove odmah. Mislim da mu je trebalo nekih 24h da proradi. Od tad radi odlično.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Braćo, za sve vas koji u skorije vreme niste mogli da nabacite W10M preko Insajdera na zvanično nepodržane uređaje - moguće je da se o ovome radi:
http://mspoweruser.com/can-no-longer-ge ... d-devices/
Očigledno je da hoće po svaku cenu da smanje broj korisnika stari(ji)h uređaja, ali sam prilično siguran da im to neće pospešiti prodaju novijih modela.
http://mspoweruser.com/can-no-longer-ge ... d-devices/
Očigledno je da hoće po svaku cenu da smanje broj korisnika stari(ji)h uređaja, ali sam prilično siguran da im to neće pospešiti prodaju novijih modela.
- ZacinC
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 14:49
- :: Xiaomi A2 Lite
- :: Xiaomi Redmi 4 prime
A ja sam poprilicno siguran da cu da batalim windows, prodam nokiu i kupim oneplus x 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Pa da li su ovi normalni???
http://www.phonearena.com/news/Skype-to ... er_id83401
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
P R E L E P O! znači 89% uređaja ostaje bez jedne od esencijalnih aplikacija koja je baš u Microsoftovom vlasništvu čiji je vlasnik siromašni Bil Gejts____________ 

- ZacinC
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 14:49
- :: Xiaomi A2 Lite
- :: Xiaomi Redmi 4 prime
Urotili se android i apple da uniste windows nacisto. Teska zavera je u pitanju ja kad vam kazem 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
To je relativno stara vest, koliko ja znam.sugarcoated_ass napisao:Pa da li su ovi normalni???
-
- Sertifikovani Trol
Za mene je svakako nova... 

Eh ja nabacio 10-ku na L920 pre 10 dana i vratio se na 8.1 kad sam nabacio 10ku na L925, juče probao da ponovo nabacim na L920 i ne može, ispisuje baš ono što je @Evindzer postovao. Znači L925 ne smem nikako shebati, nema odgovarajućeg smajlija
Sent from my SM-G531F using Tapatalk
Sent from my SM-G531F using Tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Da, ovo za Skajp su uradili i jednom ranije, pa je bilo i očekivati to ponovo - jer po svaku cenu žele da nateraju ljude da pređu na W10M, ali da onemoguće insajderski pristup novom OS-u bukvalno u istom peroidu zaista je preterivanje. Ako je ovo bio poslovni potez sa željom da se stariji modeli bez Skajpa i Insajdera zamene novim, to će i postići - ali će ti novi najvećim delom verovatno biti na Androidu.
Ljudi moji, ne znam sta se bunite, pa vi sad kad kupite neki solidan android, npr Samsung A7. Vec unapred znate dokle sa update-om taj tel moze ici, i to je to. Sasvim je logicno da MS nece da instalira wp10 na telefone stare po nekoliko godina, ako i zbog ceg onda upravo zbog negativne reklame koju odasilju nezadovoljni korisnici istih telefona, kad predju na OS koji jednostavno nece dobro raditi na tim tel. Na lumiji 920 ni ne treba da bude win10. 8.1 je odlicno optimizovan, a MS ako hoce da ide napred, ne moze za sobom u novi OS da vuce telefone stare 3 i vise godina. Sasvim je dovoljno sto L730, 830 i sl imaju mogucnost da predju na wp10.
Uglavnom, najgori su korisnici koji sebi uzmu npr Lumiu 635, pa na tog malog jadnika pokusaju nagurati wp10, a istovremeno kao primarni tel koriste S6 edge, i onda konstantno se*u kako wp nicemu ne valja. Nerealno...
Uglavnom, najgori su korisnici koji sebi uzmu npr Lumiu 635, pa na tog malog jadnika pokusaju nagurati wp10, a istovremeno kao primarni tel koriste S6 edge, i onda konstantno se*u kako wp nicemu ne valja. Nerealno...
- Evindzer
- Prijatelj foruma
^ Ima istine u ovome što si napisao. Jedino nije trebalo da kažu kako će svi modeli dobiti zvaničnu nadogradnju, ako su mogli da pretpostave da to neće ići dobro na slabijim modelima. Zato su mogli da ostave mogućnost nadogradnje preko Insajdera, recimo, do kraja godine, a da sad - dakle, par meseci unapred - najave to, kako bi vlasnici znali šta ih čeka.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
DamirBL, bravo za komentar.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Festina lente.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ma potrosacko drustvo. Ide se na to da telefoni koji nisu crkli hardverski se onemoguce daljnjim radom gasenjem aplikacija. Primer E72, telefon koji idalje imam i koji radi punih 5 godina i ko nov je. NJega nikad nebih menjao da ima mogucnosti kao android 5. Ne patim za velikim ekranima a telefon prelep i sa uzivanjem bih ga idalje koristio i ustedeo 285e.
Tako ti je to, ako neces milom ondak ces silom.

Tako ti je to, ako neces milom ondak ces silom.

-
- Sertifikovani Trol
DamirBL, najveći problem je što je MSFT prvo najavio W10m za SVE WP8 i 8.1 uređaje! Ljudi su se vodili tim obećanjem i šta smo na kraju dobili? To da čak i na uređajima koji su dobili zvaničnu nadogradnju sistem radi veoma loše. Jbg, lako je, kao što si ti rekao, s*ati kad imaš L950, a nemaš pojma šta se dešava sa drugim uređajima.
Evo ja sam imao L640 koja je zvanično podržana nadogradnjom i ono je toliko očajno radilo sa W10m da je to bilo nepodnošljivo. Da stvar bude još gora, izbace Lumiu 550 koja hardverski nije ništa jača od 640ke i radi za nijansu bolje jer ima sređen firmver, ali u osnovi je ista priča.
Osim toga, ljudi imaju probleme sa W10m i na L830 i na L930 za koje ne možeš reći da su slabi uređaji. Jednostavno MSFT ili neće ili ne može da ispuni obećanja jer prvo su ispalili korisnike sa WP8 uređajima, a zatim nisu bili u stanju da korisnicima WP8.1 uređaja pruže obećano iskustvo.
Ja sam potrošio skoro 3 godine na njih upravo zbog silnih obećanja iako sistem po funkcionalnosti nije ni pola od Androida i iOS. Pregurao sam sa WP8 i 8.1 fazu jer su bili apsolutno stabilni i progledao im kroz prste za neke gluposti i nedostatak aplikacija ili funkcija u istim, ali kada sam video koliko su u stvari nesposobni jednostavno više nisam imao volje da se bakćem sa njima.
I na kraju da još začine stvar, najavljeno je gašenje skajpa za WP8 i 8.1 uređaje...
Evo ja sam imao L640 koja je zvanično podržana nadogradnjom i ono je toliko očajno radilo sa W10m da je to bilo nepodnošljivo. Da stvar bude još gora, izbace Lumiu 550 koja hardverski nije ništa jača od 640ke i radi za nijansu bolje jer ima sređen firmver, ali u osnovi je ista priča.
Osim toga, ljudi imaju probleme sa W10m i na L830 i na L930 za koje ne možeš reći da su slabi uređaji. Jednostavno MSFT ili neće ili ne može da ispuni obećanja jer prvo su ispalili korisnike sa WP8 uređajima, a zatim nisu bili u stanju da korisnicima WP8.1 uređaja pruže obećano iskustvo.
Ja sam potrošio skoro 3 godine na njih upravo zbog silnih obećanja iako sistem po funkcionalnosti nije ni pola od Androida i iOS. Pregurao sam sa WP8 i 8.1 fazu jer su bili apsolutno stabilni i progledao im kroz prste za neke gluposti i nedostatak aplikacija ili funkcija u istim, ali kada sam video koliko su u stvari nesposobni jednostavno više nisam imao volje da se bakćem sa njima.
I na kraju da još začine stvar, najavljeno je gašenje skajpa za WP8 i 8.1 uređaje...
sugarcoated_ass, skajp 8.1 nece biti ugasen nego se nece dalje razvijati.
Nema ni potrebe, on radi na 8.1 i garant ce jos par godina.
Nema ni potrebe, on radi na 8.1 i garant ce jos par godina.
upravo to govorim. Dok se oni izbore sa x50, x40 i 730, 830 i 930 u vezi wp10 jel treba sad da idu jos unazad? Cini mi se da je neko u MS-u podvukao crtu, kao donju granicu kod 730ke (ili 550ke).sugarcoated_ass napisao:
..
To je ukupno oko 10 MSovih telefona (plus par od drugih proizvodjaca). Ako se uzme da je u stvari L950 ta prema kojoj se sistem optimizuje i priprema OS za surface telefon, onda je ovo sasvim logican potez MSa. Vrlo vjerovatno da ce ovako biti i sljedece godine - svi necontinuum telefoni nece moci dobiti vise od rs2. Sto je recimo u slucaju 730ke ili 830ke i vise nego velikodusno od strane MSa.
- banet64
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
- :: Blackberry Passport
- :: Lumia 640 DS
Од почетка ми W10 није радио добро ни на L930 а ни на L830...после 2-3 ресета радила су оба уређаја перфектно даље,тако да не видим проблем да се то исто уради и неће бити ни застајкивања. чак мислим да сам на L830 добио поруку из центра да морам ресетовати још једном мобилни.
Не браним никога,поготово немам намеру да то чиним за MS,али када се купује телефон погледа се и колика ће му бити подршка,тако да многе ствари не стоје као критика или као превага за андроид да дуже пружа подршку.
Не браним никога,поготово немам намеру да то чиним за MS,али када се купује телефон погледа се и колика ће му бити подршка,тако да многе ствари не стоје као критика или као превага за андроид да дуже пружа подршку.
Lumia 925 i 1020 bili su flagship telefoni a imali su podrsku samo 2 godine. Denim je poslednji apdejt koji su dobili a izasao je pre godinu dana.
-
- Sertifikovani Trol
Pa gde je tu, majke ti, logika? Zašto su onda uopšte izbacivali low i mid range telefone? Lepo su trebali samo flagshipe da bacaju k'o Apple i kraj, a ne ovako da zavlače korisnike sa obećanjima.DamirBL napisao:upravo to govorim. Dok se oni izbore sa x50, x40 i 730, 830 i 930 u vezi wp10 jel treba sad da idu jos unazad? Cini mi se da je neko u MS-u podvukao crtu, kao donju granicu kod 730ke (ili 550ke).
To je ukupno oko 10 MSovih telefona (plus par od drugih proizvodjaca). Ako se uzme da je u stvari L950 ta prema kojoj se sistem optimizuje i priprema OS za surface telefon, onda je ovo sasvim logican potez MSa. Vrlo vjerovatno da ce ovako biti i sljedece godine - svi necontinuum telefoni nece moci dobiti vise od rs2. Sto je recimo u slucaju 730ke ili 830ke i vise nego velikodusno od strane MSa.
banet64, rađeni su HR više ne znam ni koliko puta. Pa lično sam ovde pisao uputstvo kako se podiže 10ka sa sve HR, tako da meni nemaš potrebe objašnjavati. I opet posle svega sistem nije radio kako treba.