Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od cvoruga »

sugarcoated_ass, znam kako ne .
Slika

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

.. i tako dok vi caskate ... Novi insider fast 14926 :roll:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

cvoruga, mislim da više liči na

Slika

[emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

sugarcoated_ass, :lol: :lol: :lol: .
Voli da potpali i onda da sedi i prati :P .

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Čvoruga, Sugar - lepo što mislite na mene. :D
Samo sam rekao da ovde to za alarm niko nije pominjao, a vi se odmah našli uvređeni. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za veliku većinu vas, ja jesam mrzitelj Googla, i slažem se sa tim, smrt Brinu i Šmitu. Isto tako, cvoruga, za veliku većinu, uključujući i tebe, jesam stručan, u više oblasti, uključujući Windows i iPhone.
Gari, ne obaziri se na dežurne zajedljivce, Windows nisu ni videli, a znaju o njemu više od Gabe Aul-a, Joe Belfiore-a, Done Sarkar, i Satya-e Nadella-e zajedno.
Čim koristiš Windows, vidim pametan si čovek, skontaćeš brzo sve i svakoga. Živ ti meni bio.
E da, koji fon koristiš?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

miodrage napisao:ne obaziri se na dežurne zajedljivce, Windows nisu ni videli
Izgleda da zaboravljaš koliko nas je koristilo WP/WM i upravo taj savršeni OS nas je naterao da od njega pobegnemo, a da i ja npr. još uvek koristim uporedo Android i W10m i ništa ne pišem napamet.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

miodrage napisao:E da, koji fon koristiš?
Lumia 532 Dual SIM.

Super je telefon, koliko sam skontao nije toliko čest među ljudima, a jedina mana koju bi mu naveo je loša kamera. Lepo on slika napolju u toku dana, nema blic, ali nema ni auto focus, pa je problematično ako hoću nešto maleno da uslikam, ili papir sa nekim sitnim tekstom.

Telefon super radi.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

.. da li koristis w10 Gari? ... Da li si imao problema sa ekranom .. zapravo da li ti se javljaju beli pikseli na sredini ekrana ( gore i dole za w8.1) ili ti se pojavi crna horizontalna linija na sredini ekrana ( ugaseni pikseli za w10). Takve probkeme sam imao dok sam posedovao taj model. Mozda su to ispravili najnovijom nadogradnjom? .. Slazem se, tel je super ko voli manje ekrane ... Jedina mana kamera pri slabom osvetljenju.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, Windows 10 mi je na njemu. Stavio ga u decembru, za koju nedelju se vratio na 8.1, i od kraja januara otprilike stalno na w10m.

Jeste, dešava mu se to, i to uglavnom samo taj dan nakon restarta. Zavisi kako mi "padne" taj restart. :) Nekom nekih restarta se pojavljuje i par dana.

Na wp8.1 sam video samo tačkicu na dnu, a ove ostale varijante samo na w10m. U suštini isto problem, samo različiti stadijumi istog problema.

I mislim da se to skoro svima dešava, ako ne i baš svima. I drug kaže ranije "ne, nisam to imao", a telefon mu na stolu i vidim da ima tu tačkicu. :) Valjda joj nije pridao značaja. I tata ima isti, kod njega mislim da sam isto video tu tačkicu, ali on je još na wp8.1 i ređe restartuje telefon.

Kontam da je to do firmware-a, jer se stalno to dešava na različitim buildovima i verzijama sistema. Mislim, neko mi deluje kao ono kad te na kompu zeza drajver za grafičku. :)

A moje različite varijante su dole tačka, dole crtica i gore tačka, ova dva povezana "nevidljivom" crtom, ova dva povezana crnom linijom, i ova dva povezana belo crno belom linijom.

Sad tome ne pridajem značaj, najviše jer sam se uverio da telefon nije neispravan, ali bezveze što ti Microsoft nije ispravio si danas. Ali kad nije do danas neće nikad. :)

Ali jeste da se sa različitim verzijama ovaj problem različito pojavljuje. Deluje mi kao da pored restarta na pojavljivanje one crte utiče i "opterećenje". Kad više uzjašem telefon odmah nakon restarta veća je verovatnoća da se ta crta pojavi. Ranije na Threshold 2 recimo je Skype bio taj u kome mi se skoro uvek crta pojavila.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

.. e jbg, zao mi sto to cujem .. ja sam MS o tom problemu obavestio jos na prvom w10 updejtu .. znaju za problem, rekli su mi da je problem negde kod drajvera za grafiku ili tu negde .. obecali su da ce ispraviti .. i to je to. Ja sam ga prodao posle 1 meseca, jer me je smaralo da ga resetujem. Stvarno su kreteni.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

kinkel napisao:.. e jbg, zao mi sto to cujem .. ja sam MS o tom problemu obavestio jos na prvom w10 updejtu .. znaju za problem, rekli su mi da je problem negde kod drajvera za grafiku ili tu negde .. obecali su da ce ispraviti .. i to je to. Ja sam ga prodao posle 1 meseca, jer me je smaralo da ga resetujem. Stvarno su kreteni.
O tom problemu su ljudi pisali i u julu prošle godine na onom njihovom sajtu za podršku dok smo svi imali wp8.1. :)

EDIT: Mada bih ja svakako menjao u nekom momentu zbog kamere, verovatno ću u martu aprilu, videću šta će biti preko mts-a... Ali svakako uzimam uzeo u obzir i kupovinu u radnjama, a da uzmem popust na pretplatu. A veličina ekrana mi baš ovakva odgovara. :)

Poslednja izmena od гари u Čet, 15. Sep 2016. 10:00, izmenjeno 1 put ukupno.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:.....ja jesam mrzitelj Googla, i slažem se sa tim, smrt Brinu i Šmitu.
Eto, sad slobodno nastavite da pišete o komšiji i njegovoj kravi. :D
A šta reći tek o primitivizmu prizivanja smrti. :o

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jeste, kako se nisi javio kod prozivki tipa "MS dizgori" i sl. To samo govori da si neobjektivan, unilateralan, i nemoralan. Ja barem svoja ubeđenja ne krijem i ne morališem.
Toliko o stoci.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

1808, ma nije on to tako mislio, kad im je prizivao smrt, zapravo im je samo želeo da se razbole. :D
Od neke smrtonosne bolesti, recimo. :D
A pošto je on doktor - spasao bi im život. :D :D :D

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Koliko su uspeli da zaseru sa WM10 u odnosu na WP8.1, govori cinjenica da je ocev telefon umalo stradao zbog njegovog sistema. Koliko cesto zabaguje, zakoci (lumia 830) da to iz dana u dan postaje sve vise i vise iritantno. Kad ga uporedim sa mojom Lumia 925 koja je na WP 8.1 shvatim koliko je WM 10 promasaj nad promasajima. Sistem prezahtevan, nedovrsen.

- Pretrazivac iz srednjeg veka. Ukucam blic.rs, otvori stranicu ogromnu kao da imam ekran od 15 inca, a ne 3 puta manje. Skrolujem da bi procitao tekst, a on cesto vraca opet na pocetak.

- Ne radi slanje slika na mesindzer ili viber ili whatsapp direkt iz albuma. Moram prvo da udjem u aplikaciju sa koje saljem, odaberem kontakt pa onda. A tada ucitavanje slika sporo.

- Hamburg meni iritantan da iritantniji ne moze da bude. Dva puta brze pritegnem Windows logo i eto, umesto da me vrati na Home ekran on mi prepolovi ekran.

- Ne postoji mogucnost da iskljucim vibraciju na onim tasterima back, W logo i pretrazivac.

- Samo dugme pretrazivac, kada ukucas pojam, pretrazi sve po telefonu sa tim pojmom, iako sa ja striktno hteo da to radi samo na pretrazivacu, koji nikako da namestim u google, a ne bing.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

NakaR: Za većinu stvari nisi u pravu- Edge više manje korektno radi posao, slanje slika na sve ove app, direktno iz slika radi, postoji opcija gašenja vibracije, i postoji opcija promene pretraživača, ali samo za browser.
Hamburger meni jeste iritantan, i to se slažem.

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Ja nigde nisam nasao da iskljucim vibraciju. Ranije je to bilo u opciji Touch sada je nema.
Meni nece da salje slike direkt iz slika, krene upload i kresuje se aplikacija. I zato stalno udjem prvo u aplikaciju pa onda saljem slike kao attachment. Pretrazivac nekada na nekim sajtovima zeza, poslacu ti screenshot da vidis kako to na pojedinim sajtovima izgledai koliko je to pregledno.

Iskreno ja idalje mislim da je WP 8.1 bio mnogo bolji sistem od WM10.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nakar, što su prebacivao ocu telefon na w10m? Moj tati je telefon bitan zbog posla, stalno ga ljudi zovu, neću njemu da stavljam desetku kad mu osmica radi savršeno, a to što mu desetka dodatno pruža njega ne zanima. Što da nisi lepo posavetovao "ćale, to je nov sistem, još ga krpe"kad si toliko stručan?

Jedno je kad hoćeš nešto novo sam da probaš, a drugo je kad nekog drugog na to nagovaraš, a ko se verovatno ne bi snašao da reši neočekivani problem.

Ja sam mojoj devojci mirne savesti preporučio l650, a ocu ipak ne bih. Ma ne, još bolje, hajde da ga odnesem moj babi... :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

NakaR napisao:Ja nigde nisam nasao da iskljucim vibraciju. Ranije je to bilo u opciji Touch sada je nema.
Meni nece da salje slike direkt iz slika, krene upload i kresuje se aplikacija. I zato stalno udjem prvo u aplikaciju pa onda saljem slike kao attachment. Pretrazivac nekada na nekim sajtovima zeza, poslacu ti screenshot da vidis kako to na pojedinim sajtovima izgledai koliko je to pregledno.

Iskreno ja idalje mislim da je WP 8.1 bio mnogo bolji sistem od WM10.
Settings\Personalisation\Navigation bar. :)

Nadam se da ti ovo pomaže? :)

I za Edge na Redstone, jeste, prikazuje nele delove teksta veće nego što bi trebalo. :/ Kažu da rade na ispravljanju toga. To su na Redstone ubacili da ovaj text scaling utiče i na stranice u Edge-u.

I da wp8.1 je svakako stabilniji.

Odgovori