Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
L830 je sam presao na 10 . A WM10 je izasao za ove telefone zvanicno pre pola godine, a vuce se haman godinu dana kroz razne insajder oblike. I ako za godinu dana nisu u stanju da ispeglaju sistem o cemu pricamo.
A drugo ne pricam o coveku kome je to prvi smart telefon. Smart telefon koristi jos od LG G540 kada je tek izasao. Ali to je druga tema i nebitna.
I trece, nema to veze sa nesnalazenjem. Lumiu 925 imam skoro 2 godine i na njoj sam probao sve i svasta, ali WM10 deluje nesavrseno cak traljavo i pricam samo o bagovima, koji se gomilaju iz mesec u mesec a zakrpe za iste propuste nema ni na vidiku.
I da, cetvrto, ne volim sarkasticne ljude. Cija se sva konverzacija svodi na podbadanje. Ja pricam realno kao korisnik, kao neko ko ima te telefone duze vreme (jedan vec rekoh, a drugi malo jace od godinu koristi otac) a ne neko ko je sadkupio tel i otkrio toplu vodu.
A drugo ne pricam o coveku kome je to prvi smart telefon. Smart telefon koristi jos od LG G540 kada je tek izasao. Ali to je druga tema i nebitna.
I trece, nema to veze sa nesnalazenjem. Lumiu 925 imam skoro 2 godine i na njoj sam probao sve i svasta, ali WM10 deluje nesavrseno cak traljavo i pricam samo o bagovima, koji se gomilaju iz mesec u mesec a zakrpe za iste propuste nema ni na vidiku.
I da, cetvrto, ne volim sarkasticne ljude. Cija se sva konverzacija svodi na podbadanje. Ja pricam realno kao korisnik, kao neko ko ima te telefone duze vreme (jedan vec rekoh, a drugi malo jace od godinu koristi otac) a ne neko ko je sadkupio tel i otkrio toplu vodu.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Kad pročitam ovakve stvari, tek mi bude drago što sam uzeo 930, a ne 830, koja je bila jeftinija. Izgleda da 830 radi izuzetno traljavo na W10M. Ja sam imao neke probleme sa par aplikacija, i to sam rešio (nažalost) HR-om, drukčije nije moglo, ali ove probleme kao sa 830 stvarno nemam. Ali, da je 'desetka' traljavija od 8.1 - svakako se slažem: morali su sve bolje i brže.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Izvini, tata ti je izgleda stručniji za telefone nego što sam pomislio, i nisam hteo da te podbadam. Mada bih ja ipak pogledao na tvom mestu prethodno kako l830 radi sa w10m, a za taj telefon je više ljudi pisalo o raznim problemčićima.NakaR napisao:I da, cetvrto, ne volim sarkasticne ljude. Cija se sva konverzacija svodi na podbadanje. Ja pricam realno kao korisnik, kao neko ko ima te telefone duze vreme (jedan vec rekoh, a drugi malo jace od godinu koristi otac) a ne neko ko je sadkupio tel i otkrio toplu vodu.
I ipak sistem bolje radi izgleda sa tim novijim telefonima nego na starim. Recimo, devojci je l650 stabilnija nego moja l532 sa w10m.
Sad, šta je Microsoft trebao da uradi, nemam pojma. Meni je draže ovako što sam dobio desetku nego nikako. Isto i za l830, bolje je što imaš izbor nego da su rekli "nema w10m ta tebe". Samo jedan model bez zvaničnog w10m.
Uzgred, ono za gašenje vibracije pogledao što sam napisao malopre? Jel sam dobro razumeo na šta su mislio, jel si uspeo tu vibraciju da ugasiš?
Sent from mTalk on Windows 10 phone
... slozio bih se samo pretrazivace, neki sajtovi su stvarno prikazani pretumbano .. ostali navedeni problemi nisu prisutni na w10m na mi4 (soro godinu dana insidera na mi4 .. mozda jedan ili dva bilda su bili delimicno problematicni)
Lumiu 830 sam uzeo kada je sistem liceo na nesto, kada je Here radio perfektno i kada se uveliko najavljivao WM 10 da ce da podrzi sve Lumia telefone sa 8.1 . Tada je telefon placen neverovatnih 275 eura sto je u to vreme isti taj svestavalo u kategoriju ozbiljnih telefona (pogeldajte sta danas covek moze da uzme za te novce).
U medjuvremenu prolongiralo se dugo izlazak WM10. Ja sam koristio na mojoj 925ici insajder verzije i ponekad se iznenadio dobrim stvarima, ponekad se razocarao. Al sve je to bila beta pa joj se gledalo kroz prste.
Medju prvima sam ovde pisao o problemimam na 830 (mozes videti postove), ali sam ocekivao da ce to vremenom da poprave. Ponajpre nestade Here, dosle njihove mape, ali bez glasovnog navodjenja. Ko jos koristi mutavu navigaciju?
Vratio bih ga ja ponovo na 8.1 medjutim, slabi podrska za aplikacije. Kamera slabija nego na 10.
Npr moja prijateljica ima Nokia sa 8. I tu je stanje jos gore.
I ne bih ja bio ovoliko ogorcen na njih, da nije proslo 6 meseci od izlaska finalne verzije a da oni nisu u stanju jos uvek da sistem ubace u normalni mod, da nema trzavica i kresovanja pojedinih aplikacija.
A kvalitet poslovanja majkrosofta se najbolje vidi po cenama njihovih top modela, 260 eura nov 950 a 300 nov 950xl a kada su izasli, cena bila skoro 2,5 puta visa. A prodaja nikakva.
I da ne pomisle ovde pojedinci da namerno pljujem, nego samo pricam ono na osnovu 2 godisnjeg iskustva sa dve Lumie.
I da, skinuo sam touch aplikaciju i makao vibraciju konacno. Hvala na savetu.
U medjuvremenu prolongiralo se dugo izlazak WM10. Ja sam koristio na mojoj 925ici insajder verzije i ponekad se iznenadio dobrim stvarima, ponekad se razocarao. Al sve je to bila beta pa joj se gledalo kroz prste.
Medju prvima sam ovde pisao o problemimam na 830 (mozes videti postove), ali sam ocekivao da ce to vremenom da poprave. Ponajpre nestade Here, dosle njihove mape, ali bez glasovnog navodjenja. Ko jos koristi mutavu navigaciju?
Vratio bih ga ja ponovo na 8.1 medjutim, slabi podrska za aplikacije. Kamera slabija nego na 10.
Npr moja prijateljica ima Nokia sa 8. I tu je stanje jos gore.
I ne bih ja bio ovoliko ogorcen na njih, da nije proslo 6 meseci od izlaska finalne verzije a da oni nisu u stanju jos uvek da sistem ubace u normalni mod, da nema trzavica i kresovanja pojedinih aplikacija.
A kvalitet poslovanja majkrosofta se najbolje vidi po cenama njihovih top modela, 260 eura nov 950 a 300 nov 950xl a kada su izasli, cena bila skoro 2,5 puta visa. A prodaja nikakva.
I da ne pomisle ovde pojedinci da namerno pljujem, nego samo pricam ono na osnovu 2 godisnjeg iskustva sa dve Lumie.
I da, skinuo sam touch aplikaciju i makao vibraciju konacno. Hvala na savetu.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Slažem se da tobom. Jesi bezveze u tom smislu ispali. I moja devojka se isto razočarala sa l630 jer onda nije dobila w10m, a bila ne i za taj telefon priča "svi dobijaju uvek ažuriran softver", i kao po tome su bolji od Androida. I onda ona samo godinu dana od kako je kupila svoj telefon nema w10m. I onda bi rekao čovek "ok, imaćemo najbitnije servise, makar ovo od Microsofta", a onda oni najave da će ugasiti Skype za wp8.1 od Nove godine. Eto, Android 4.0.3 će ga još imati, a wp8.1 neće. Dobro, možda jeste da bi bilo glupo ulagati novac se Skype omogući i tim ljudima, ali izneverili su korisnike.
Inače moj plan za telefon mog tate je da mu stavim w10m tako tamo posle Nove godine, otprilike kad i Skype prestane da radi na wp8.1. Tada je valjda biti bolji nego sad, i pouzdaniji. Po ovome koliko je w10m sad pouzdaniji nego početkom godine mislim da mogu računati da će taman tad, kad manjak podrške za wp8.1 bude počeo da se oseti, w10m biti takav kako treba.
Ali videćemo.
Inače moj plan za telefon mog tate je da mu stavim w10m tako tamo posle Nove godine, otprilike kad i Skype prestane da radi na wp8.1. Tada je valjda biti bolji nego sad, i pouzdaniji. Po ovome koliko je w10m sad pouzdaniji nego početkom godine mislim da mogu računati da će taman tad, kad manjak podrške za wp8.1 bude počeo da se oseti, w10m biti takav kako treba.
Ali videćemo.

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Stigao neki update, skidam uporedo na telefon i na PC.
Usput evo jednog linka...
http://www.windowsnovosti.com/2016/09/m ... -vw-u.html
Usput evo jednog linka...
http://www.windowsnovosti.com/2016/09/m ... -vw-u.html
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Majko mila, nisam mislio da cu praviti ovakve postove, ali pogledajte ovo ljudi, mada cu ja jos i prepricati...
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ost4796641
Brat ovog lika dao svoj telefon ocu, pa ovaj nije radio hard reset i da namesti sve sa ocevim nalogom, nego lik dok je bratov nalog jos na telefonu sve podesava za caleta i jos pitao kako da obrise sve kontakte iz imenika...
Nadam se da ce se urazumiti i da nista nece shebati burazeru...
E, da, a za update, video sam sa Windows novosti obavestenje, mada mi je telefon na punjenju, malopre tek stigao iz grada.

http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ost4796641
Brat ovog lika dao svoj telefon ocu, pa ovaj nije radio hard reset i da namesti sve sa ocevim nalogom, nego lik dok je bratov nalog jos na telefonu sve podesava za caleta i jos pitao kako da obrise sve kontakte iz imenika...

Nadam se da ce se urazumiti i da nista nece shebati burazeru...

E, da, a za update, video sam sa Windows novosti obavestenje, mada mi je telefon na punjenju, malopre tek stigao iz grada.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To je novi build, pretpostavlja se da donosi ispravke bugova.
NakaR, znam da se neki sajtovi ne prikazuju kako treba, konkretno, blic.rs na nekim svojim delovima, tamo gde su fotke i galerije. To je do lose uradjene verzije sajta, i do pretrazivaca koji ima drugaciju formu rescalling-a.
NakaR, znam da se neki sajtovi ne prikazuju kako treba, konkretno, blic.rs na nekim svojim delovima, tamo gde su fotke i galerije. To je do lose uradjene verzije sajta, i do pretrazivaca koji ima drugaciju formu rescalling-a.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mada, i ako ides na Windows Novosti i citas komentare, oni komentari koji su vise uvuceni u desno imaju krupnija slova - barem mi se cini da je tako po secanju. Rekao bih ipak da nije samo do tih sajteva. Osim ako ne mislimo na iste stvari. 
Imaju oni ipak da isprave tu ponesto, mada jeste tacno da su B92 i Blic lose uradjeni sajtevi po nekim stvarima. Na B92 mi se desavalo da se stranica zamrzne i na dumbfonu, a nekad i na Internet Exoloreru na WP8.1. E sad, to su svakako lose uradjeni sajtevi, ali siguran sam da i oni koji razvijaju browsere prave svoje browsere tako da ipak "izvade fleke" ovim sto su lose napravili sajt.

Imaju oni ipak da isprave tu ponesto, mada jeste tacno da su B92 i Blic lose uradjeni sajtevi po nekim stvarima. Na B92 mi se desavalo da se stranica zamrzne i na dumbfonu, a nekad i na Internet Exoloreru na WP8.1. E sad, to su svakako lose uradjeni sajtevi, ali siguran sam da i oni koji razvijaju browsere prave svoje browsere tako da ipak "izvade fleke" ovim sto su lose napravili sajt.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Gari nam se lepo uključio u diskusiju, to mi je drago, a on zna i zašto.

Lepa vest, nadam se da posle toga više neću morati da strepim da će WA, Vajber i Mesindžer opet da brljave, posle onoga od pre 15-tak dana, stalno očekujem da opet polude.miodrage napisao:To je novi build, pretpostavlja se da donosi ispravke bugova.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja sam se brzo odomaćio ovde. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Poseti i druge teme, nema veze ako nemaš model iz konkretne teme. Pročešljaj malo W10M sekciju, možda živne(mo). 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Evi, i meni su poludeli, ali se brzo rešilo sve. Ne znam do čega je bilo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
I na 830 stigao update. Posle njega mesindzer spor i kresuje se. Viber se odmah zatim updatovao i radi kao sat za sada.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Stigao i update za Outlook Mail & Calendar. Plocica jos zavitlava. 

- Apolo
- Expert
Meni i dalje sve radi ko sat...
Vaša poruka sadrži 31 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Vaša poruka sadrži 31 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Jesi morao da vraćaš na fabrička kao ja, ili ti proradilo samo od sebe?miodrage napisao:Evi, i meni su poludeli, ali se brzo rešilo sve. Ne znam do čega je bilo.
Sad počinješ da zvučiš kao TosaNS - Gari će znati na koga mislim.Apolo napisao:Meni i dalje sve radi ko sat...

- Apolo
- Expert
Evi, ne znam doticnog.... No otkako sam kupio telefon nemam zasad na sta da se požalim 
Sent from mTalk

Sent from mTalk
Festina lente.