Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
A i ovo nije tema za poređenje... tako da...
Nema banova, ali povedite malo računa gde i šta pišete...
Sent from my SM-G935F
Nema banova, ali povedite malo računa gde i šta pišete...
Sent from my SM-G935F
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Moja devojka ga je uzela, u prvih par dana je malo sistem štucao što baš je malko uplašilo, ali posle toga joj sve radi skroz kako treba. Ono što meni w10m ima o po koji problem na l532, toga na l650 nema, sistem radi njoj bez bagova.kinkel napisao:![]()
Evindzer, secerasi .. doduse mi smo jos u kamenom dobu
![]()
.. гари, po tvom misljenj da li 650-ticu vredi kupovati ... istice mi ugovor nju imam za dinar a 950 za oko 25000, a ako narucim on line mozda jos vazi da daju dock dzaba. E, sad ja bas nisam konzistentan korisnik nekog os-a.. svasta me zanima .. hteo bih da pratim razvoj w10, a ne bih da se zakopam,a malo me smara skakanje po os-u za mi4. Da li ta 650 dobija sve sto treba (extras i sl .. da li ima fm? .. meni je bitno)
Od problema u startu koje je imala - bi ali je da je zovemo, a da ona bude nedostupna iako je telefon pored nje, i ima signal (kontam da je imala signal, bila je kod kuće, i to je bio problem sa nekoliko ljudi što sat je zvali). Posle toga nikakvih problema.
Pomenuo si radio. Za radio treba napomenuti da je ugašena zvanična fm radio aplikacija od Microsofta. Umesto nje ja koristim Radio FM Player. I tu je onda i startu imala problem, nije mogla da sluša ni s njime odmah radio, a onda je sam proradio. (To je bilo u tih prvih par dana.) Taj third party plejer nije kao Microsoftov koliko sam skontao (na Threshold 2 radio nisam ni koristio pa ni je znam kakav je tačno taj Microsoftov bio).
Dakle, uzimali smo u obzir da ga vratimo - delovalo je da možda nešto na telefonu nije ispravno, ali nismo ga menjali kad smo videli da dobro radi ipak, i nismo se pokajali, tj. ona se nije pokajala.

E, da problem koji nas je uplašio - pri pozivu je bilo da je niko od nas što Evo je zvali ne čujemo. Mislili smo da je možda do mikrofona, ali onda posle restarta više nije imala s time problem.
Pored toga, nikakvih problema koliko se sećam, a i kažem - to je bilo samo u prvih par dana, posle sad dve odlično.
Telefon odličan, ja da ga imam za 1 dinar, kupio bih ga, a da imam šansu i l950 da uzmem za 20.000, uzeo bih l950.
EDIT: Mislim, i l650 i l950 su mi dobri, a sad kako će šta odgovara spram toga u kakvim je uslovima.
I da napomenem, ja kad ovo pišem ne uzimam u obzir kakva je ponuda ostalih telefona (tj. androida). Ja celokupnu ponudu telefona mnogo ne pratim, pa ne ulazim u onu priču "za te pare ima telefona sa lepšim ekranom, jačim procesorom..." i slično. Jednostavno, onda je skroz zadovoljna tim telefonom, bio bih i ja, a treba pomenuti o da oboje ne igramo neke igre ili tako nešto.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Poslednja izmena od гари u Čet, 22. Sep 2016. 12:15, izmenjeno 1 put ukupno.
гари, hvala na odgovoru .. oticicu do neke poslovnice da ih malo izdrndam ...
ovo .. je hit! .. jbt aj sto spiuniraju android, al zasto ios
.. ispade w10 najbolji za privatnost ..
ovo .. je hit! .. jbt aj sto spiuniraju android, al zasto ios

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nema na čemu.
Inače, dopunio sam neko odgovor.
EDIT: Pročitao sam onaj link što su okačio. Što se toga tiče, ja sam laik, ali mislim da svi troje mogu da čitaju sve što ih zanima, tj. mogli bi. Čak i za iPhone. Možda grešim, ali ako sam u pravu, onda je njima svakako najbolje da se ponašaju kao ne znaju i da nikome ne daju do znanja šta mogu, a da na taj način duže vreme raspolažu informacijama.
Sad sam kao Fox Molder.
Drugi EDIT: Slobodno mi piši "gari" na latinici, ovde sam "гари" samo zato što je "gari" bilo zauzeto. Nije da insistiram na ćirilici.

EDIT: Pročitao sam onaj link što su okačio. Što se toga tiče, ja sam laik, ali mislim da svi troje mogu da čitaju sve što ih zanima, tj. mogli bi. Čak i za iPhone. Možda grešim, ali ako sam u pravu, onda je njima svakako najbolje da se ponašaju kao ne znaju i da nikome ne daju do znanja šta mogu, a da na taj način duže vreme raspolažu informacijama.
Sad sam kao Fox Molder.

Drugi EDIT: Slobodno mi piši "gari" na latinici, ovde sam "гари" samo zato što je "gari" bilo zauzeto. Nije da insistiram na ćirilici.

... ma naravno da se sve moze i sve se vidi, ali nekoliko godina unazad nisu tako razmisljali (sigurnost korisnika im je bila vazna) .. zajednica im ovo nece oprostit. doduse ni skajp nije bolji po tom pitanju .. zato zenu varaj samo sa nekom starom nokiom
edit .. ne nokiom kao objektom za varanje

edit .. ne nokiom kao objektom za varanje

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Braćo, odlični ste.
Baš sam uživao u čitanju, uz kaficu i cigaru.
Inače, Kinkel, moj ti je predlog da postupiš kao ja: jedan Android + jedan W10M. Naravno, ako te ne mrzi da vučeš dva telefona. Ako imaš para, onda 950, naravno - a ako nemaš, 650 je za dinar svakako odličan izbor. Gledao sam ga više puta po malo minuta
i osnovne stvari i jednostavnije aplikacije bi trebalo da radi dovoljno dobro. Na kraju krajeva, koji god da uzmeš, ako ti se ne dopadne, možeš ga prodati, bar da novčano nisi na gubitku.

Baš sam uživao u čitanju, uz kaficu i cigaru.

Inače, Kinkel, moj ti je predlog da postupiš kao ja: jedan Android + jedan W10M. Naravno, ako te ne mrzi da vučeš dva telefona. Ako imaš para, onda 950, naravno - a ako nemaš, 650 je za dinar svakako odličan izbor. Gledao sam ga više puta po malo minuta

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Moja devojka bi mene i tako nekad da sredi jer čačkam telefon...kinkel napisao:edit .. ne nokiom kao objektom za varanje

Ja ipak mislim da je glupo kupovati dva telefona osim ako si radoznao i voliš baš da čačkaš različite stvari.Evindzer napisao:Inače, Kinkel, moj ti je predlog da postupiš kao ja: jedan Android + jedan W10M. Naravno, ako te ne mrzi da vučeš dva telefona. Ako imaš para, onda 950, naravno - a ako nemaš, 650 je za dinar svakako odličan izbor. Gledao sam ga više puta po malo minutai osnovne stvari i jednostavnije aplikacije bi trebalo da radi dovoljno dobro. Na kraju krajeva, koji god da uzmeš, ako ti se ne dopadne, možeš ga prodati, bar da novčano nisi na gubitku.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Živim u 30 kvadrata i nemam TV - ali zato imam 4 lap topa.гари napisao: Ja ipak mislim da je glupo kupovati dva telefona (...) kao kad bi sam živeo u garsonjeri i imao dva televizora.![]()

Dual sim modele odavno ne koristim jer nemam poverenja da mi neće pobrkati kartice kao što je bio slučaj dok sam ih koristio, od W10M ne želim da se oprostim, a Android u mnogim stvarima ima prednost nad W10M.
Rešenje: jedan Android i jedan W10M.

Plus, nijedan telefon na Winu nema integrisanu olovku, a kad jednom navikneš da ti telefon služi i kao sveska za pisanje, teško se posle odričeš te funkcije. Zato, kad dođe red za nove telefone, najverovatnije će izbor pasti na Samsung N7 - ako ga poprave, pa bude vatrootporan

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Nemoj da ti eksplodira N7[emoji1] L950 XL ili se strpi do Surface-a.Evindzer napisao: Živim u 30 kvadrata i nemam TV - ali zato imam 4 lap topa.![]()
![]()
![]()
Dual sim modele odavno ne koristim jer nemam poverenja da mi neće pobrkati kartice kao što je bio slučaj dok sam ih koristio, od W10M ne želim da se oprostim, a Android u mnogim stvarima ima prednost nad W10M.
Rešenje: jedan Android i jedan W10M.![]()
Plus, nijedan telefon na Winu nema integrisanu olovku, a kad jednom navikneš da ti telefon služi i kao sveska za pisanje, teško se posle odričeš te funkcije. Zato, kad dođe red za nove telefone, najverovatnije će izbor pasti na Samsung N7 - ako ga poprave, pa bude vatrootporan- i Lumija 950xl. Po mom mišljenju, ubedljivo najbolje iz oba sveta.
Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ne znam, meni nikad nije pobrkao kartice telefon.
Na sta tacno mislis da ti se dogodilo? Mozda samo da mi se desi da slucajno posaljem nekome poruku sa jednog broja umesto sa drugog na kome imam besplatne poruke, pa slicno - neko bi tako mogao da posalje poruku sa licnog broja umesto sa poslovnog, a sto ne bi zeleo.
Mogli bi to da srede u operativnom sistemu. Recimo, da ti pozadine bude crvena kad si u poslovnom broju, a da ti pozadina bude plava kad si u privatnom... Ma, ima nacina da se to sve sredi, jedino sto na zalost pre moze covek ocekivati da se tako nesto napravi za Android, jer tamo je dovoljno samo neko da se seti, a ovde treba da se nakani Microsoft da nam to nesto omoguci.
Isto bi bila zanimljiva ideja i ovako - da dodas ljude tako da kazes "ove pozivam i saljem im poruke sa tog broja, one sa onog broja", i onda ti jos mozes uvek posebno nesto da promenis kad zelis.

Mogli bi to da srede u operativnom sistemu. Recimo, da ti pozadine bude crvena kad si u poslovnom broju, a da ti pozadina bude plava kad si u privatnom... Ma, ima nacina da se to sve sredi, jedino sto na zalost pre moze covek ocekivati da se tako nesto napravi za Android, jer tamo je dovoljno samo neko da se seti, a ovde treba da se nakani Microsoft da nam to nesto omoguci.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Zato i kažem 'ako bude vatrootporan'.Apolo napisao:Nemoj da ti eksplodira N7[emoji1] L950 XL ili se strpi do Surface-a.

Ko zna kad će doći SP, i da li će uopšte doći kod nas (pre će ga biti kod operatera nego u slobodnoj prodaji, a kod operatera ne volim da kupujem telefone) i koliko će koštati, posebno u početku. Računam da će 950xl na proleće u onim pouzdanim - čitaj: najskupljim

---
Gari, davno sam negde pisao o tome u temi za dual sim u podforumu za Android. Ne sumnjam da je to sad softverski mnogo bolje rešeno nego što je bilo pre oko 3 godine, kad sam imao neki mali Android dual sim sa nekom prastarom verzijom OS-a (2.2 ili tako nešto) - ali posle toga se ne vraćam na dual sim. Uglavnom, dešavalo mi se da, recimo, kliknem na sim 1 za slanje poruke, a on je pošalje sa sim 2, i obrnuto. Problem nastaje kad usled toga moj privatni (tajni) broj dobiju ljudi koji ga ranije nisu imali i koji ne treba da ga imaju. Možeš misliti kakve to neprijatnosti zna da izazove.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pod "privatni" misliš na "za švaleraciju"?
Vrlo neprijatna kombinacija... 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ne za švaleraciju, već za dvadesetak najbližih prijatelja i članova porodice.
Za sve ostale, tu je drugi, odnosno prvi, odnosno javni broj. A ljudi se ljute kad saznaju da ih ne svrstavaš u najbliže i od najvećeg poverenja - a ovamo, o tebi znaju isto koliko i kasirka iz obližnje prodavnice.

Za sve ostale, tu je drugi, odnosno prvi, odnosno javni broj. A ljudi se ljute kad saznaju da ih ne svrstavaš u najbliže i od najvećeg poverenja - a ovamo, o tebi znaju isto koliko i kasirka iz obližnje prodavnice.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
hahahahaha auuu pa vi ovde pravite kakavu strategiju
ako želiš da nešto sakriješ bolje napiši tako da bude očigledno jer ljudi u istinu danas teško poveruju 

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Za švaleraciju koristim krevet, a za komunikaciju na daljinu - telefone.
Ali, da ne idem u off: MS dizgori!

Ali, da ne idem u off: MS dizgori!

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Inace, Cortana mi prilicno korisna bila sinoc, nesto instalirao na kompjuteru preko noci da bude mojima sve kako treba namesteno, pa bilo potrebno da se budim nekad za 30 minuta, nekad za dva sata, i slično. Samo "Cortana, wake me up in 10 minutes".
Ima tako te naredbe koje baš dobro dođu, i lepo me je razumela i dok sam mumlao iz kreveta.
I u zadnje vreme češće koristim ono Search dugme.
Bing mi u glavnom jeste dovoljno dobar pretraživač, a bude mi zgodno bilo da kucam ili govorim pitanje. Samo mi je ono na Threshold 2 bilo glupo što je svaki put učitavao na Search dugmetu onu Bing pozadinu, bilo mi žao tih kilobajta. 

I u zadnje vreme češće koristim ono Search dugme.

.. jutro vi sa raspalim os-om 
.. pitanje za one koji imaju windows telefone .. da li vam se redovno desava da kada uvece ugasite tel. recimo na 50% .. ujutru kada ga ukljucite imate recimpo 70% jes da brzo padne na 50%, za recimo 20 min surfa .. i onda gura normalno.. nema veze sa kalibracijom baterije.

.. pitanje za one koji imaju windows telefone .. da li vam se redovno desava da kada uvece ugasite tel. recimo na 50% .. ujutru kada ga ukljucite imate recimpo 70% jes da brzo padne na 50%, za recimo 20 min surfa .. i onda gura normalno.. nema veze sa kalibracijom baterije.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja sam još ranije primetio da izgleda ne prikazuje najsjajnije stanje baterije. Konkretno, stekao sam utisak da kad napunim bateriju sa 30%, duže mi drži posle nego da sam je punio sa 10%. U tom slučaju mi lakše padne sa tih 100%, jer izgleda tih 100% nije "pravih 100%". Možda nešto slično bude i kod tebe, a možda i Cortana vidi da imaš posla sutra, pa ti napuni telefon dok ti spavaš.
Kao mama kad si bio malo kad te pokrije. 
EDIT: Da, neko nam u temi za off poželeo dobrodošlicu (meni i Toši), i kaže "da bog da ga telefon izdao kad mu bude bio najpotrebniji". Ja reko da kažem "ne brini, on već ima Windows", ali nisam ipak, reko ko zna kako će neko shvatiti šalu.

EDIT: Da, neko nam u temi za off poželeo dobrodošlicu (meni i Toši), i kaže "da bog da ga telefon izdao kad mu bude bio najpotrebniji". Ja reko da kažem "ne brini, on već ima Windows", ali nisam ipak, reko ko zna kako će neko shvatiti šalu.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, baš to, te gornje procente lakše izgubi.
I jeste, nije izdao ni mene.
I ubeđen sam da ni neće.
I jeste, nije izdao ni mene.