Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Mustang and Lamborghini Xbox One consoles are being given away in France and Australia
Sto se mene tice, ako vec poklanjaju, ne bih se bunio da i meni posalju jedan - moze i Zastava, nije problem. :D Malo i na njemu da se igramo univerzalnim aplikacijama. :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Evi skuplja WP jurišnike, biće sad kilometarskih postova bez ijedne činjenice koliko hoćeš [emoji23] .

Enemun, pozdrav i ovde.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

@cvoruga ,jos kad pocnem da kacim linkove iz kurira i skandala,ostace android bez korisnika :lol: :D
Salim se,ne brini,biti cemo fini :chytry:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Gde su mladi tu je i šala, samo kači.

Nego, Evi rešio da postane novi Guru, vidim ja [emoji3] .

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ako zelis da cujes koju cinjenicu, slobodno pitaj sta te zanima. ;)

Vazi, enemoon, a ja se drzim onda drugih izvora. 8) :D

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

evo :D .. nesto za kurir ..

a ovo lepo zvuci

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Da li se Continuum koristi iskljucivo u kombinaciji sa monitorom ili se moze telefon nakaciti i na desktop PC/laptop?
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Za desktop PC, mogao bi izvesti, ali za to ti nista ne treba sam kompjuter. Samo bi povezao tastaturu i mis sa dockom (bilo preko usb kabela, ili preko onog malog djavola sto ustekas u kompjuter kad koristis bezicni mis ili tastaturu), i monitor sa dockom. Ako imas bluetooth tastaturu ili mis, oni se povezuju direktno sa telefonom. Ako ovo radis kod kuce - mozes sebi olaksati postupak verovatno tako sto bi kupio onaj usb hub, pa u njega drzao negde da ti budu pristupacni kablovi misa i tastature, da ne moras da se zavlacis. I za monitor ima adatpera valjda, pa da ti sve bude pristupacno, ali ako imas na monitoru razlicite prikljucke (A ima obicno DVI i VGA, i valjda imaju neki i HDMI ili SCART, nemam pojma? verovatno sam sa SCARTom lupio glupost.)

Za laptop bi bilo nezgodno - i ako moze da se na njegovom ekranu prikaze slika sa telefona, ne verujem da bi mogao da koristis njegovu tastaturu na primer ili touchpad, pa bi imao dzumbus.

Jos oni stalno najavljuju kako ce to unapredjivati. I mozda i gresim za neke od stvari sto sam gore naveo.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Mene malo zabrinjava činjenica da im je Continuum na RS2 glavni prioritet. Ne sumnjam da će ga usavršiti .. (meni to profesialno nije potrebno, a ni privatno .. Potreban mi je pristojan desktop) ali nisam video da su pominjali neke osnovne funkcije na telefonu koje sada nisu prisutne .. Nadam se da te funkcije podrazumevaju.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Moze biti da su pominjali samo Continuum (ili najvise Continuum) jer hoce da navedu ono sto je najvise fensi, a sto se tice elementarnih funkcija - neke stvari bi svakako bilo bezveze da nesto pompezno najavljuju, ako je to imao WP8.1, ili ako to vec imaju Android i iOS. Kao kad bi pompezno najavljivali auto korekt, ili ono da izvestaj od poruke stoji ispod poslate poruke, a ne u odvojenoj konverzaciji.

Sve to vezano za Continuum je sad jos malo bezveze, ja bih i sad pre nosio sa sobom neki tablet i telefon odvojeno, ako je za poslovne svrhe. 2in1 uredjaj od 25.000 bi skroz dobro tu radio posao. A telefon nikad do sad nisam platio vise od 5-6 hiljada uz umerenu tarifu od maksimum hiljadu dinara sa taman toliko poruka, minuta, i megabajta koliko mi je potrebno.

E, sad, ako mi padne saka Lumia 950 na primer, ali pre svega da je kupim kao telefon, onda mogu i da je koristim uz taj uredjajcic sto lici na mali laptop, pa da preko njega imam Continuum - to bi mi bilo super. Ali i u tom slucaju, ja onda tu stvarcicu uzimam samo za sebe, a onaj 2in1 bi isao po koci od ruke do ruke i svima sluzio.

A na koje funkcije mislis? :) Mislim, sta od funkcija ti trenutno najvise fali?

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

... pomenuo si ih, sve sa androida (notifikaciono svetlo, ko ima .. muzicki plejer u notifikacionoj roletni .. interaktivne plocice .. >naj osnovnije .. kopiranje bilo kojeg teksta .. laksi share svega .. svugde .. itd)

edit: gestikulacija ..

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Malo nesto obecavajuce sto se tice buducis Windows telefona.
Microsoft express commitment to Windows 10 Mobile and “differentiated 1st party devices”

Da, notifikacionog svetla bi morali biti svesni, i to se stalno provlaci i kroz razne koncepte, ako samo malo obracaju paznju na to sta ljudi govore, to bi trebali dodati sa sledecim velikim azuriranje.

Iskren da budem, nisam siguran na sta mislis pod muzickim plejerom u roletni. Mislis da kad pustis muziku, odmah zajedno sa notifikacijama imas tu i osnovne dirke za muzicki plejer gde bi mogao da pustas muziku? Cisto za svaki slucaj da pomenem, primetio si da imamo sad na lock screenu kad pustas muziku kroz Groove tri tastera - za napred, nazad, i pauzu? :) Reko da pomenem, mozda koristis neki drugi plejer.

Da, interaktivne plocice bi bile super.

Za sharovanje svega svugde, to sad ima sve vise aplikacija, jedino sto su to univerzalne aplikacije, pa mozes da ih koristis samo sa Windows 10 Mobile kompjuterom. Jel si na tako nesto mislio? Kopiras neki tekst sa telefona na kompjuter, ili obrnuto, mozes i link, i ima tu raznih opcija. Ranije sam to citao, ali nisam oprobao, jer mi je Windows 10 samo na kompjuteru na poslu.

A pod kopiranjem bilo kojeg teksta, odakle bi ga kopirao, a da to sad ne moze? :) Mislis na recimo ovo sto kad udjes u prodavnicu, ne mozes da kopiras tekst opisa tih aplikacija?

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

.. sve si pravilno shvatio ... evo prosto ne mogu da kopiram tvoj teks i iskoristim ga .. ali desavalo mi se na mnogim mestima da nemogu prosto da selektujem i kopiram. mogao bi i bolji flie explorer .. ma puno toga doraditit. cak na wp7 doduse sa nekim pomom .. mogao si da uzmes boju teme koju sam kreiras ... i to bi bilo nice.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

To sa selektovanjem i kopiranjem sam imao i ja problem ali nemam pojma do čega je fora da li je ta stranica tako iskodirana da ne može da se kopira tj neka zaštita ?
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, to sa kopiranjem ima veze sa nekim stranicama - barem između ostalog. Na primer, ako i kompjuterom posetite Windows Novosti, ne možete da uhvatite tekst i da ga kopirate. Ja sam se ranije snalazio tako što sam izvor te stranice, i onda sam iz onog koda kopirao šta mi treba. 8)

Ali, kinkel, ipak mi nije jasno kako ne uspevas tekst da kopiraš. To sad dok gledaš ovu stranicu - gde ovo pišemo? Ja i preko Edge-a i preko mTalk-a mogu da kopiram tekst nečije poruke. :?

Da, fajl explorer bolji bi bio super stvar, ali to sumnjam da ćemo dobiti, oni izgleda baš hoće da nas spreče da pristupamo svim folderima. Osim ako si mislio na nešto drugo - osim na to čemu imamo pristup sa fajl explorerom. Ja se nadam da ćemo sad uskoro napokon dobiti opciju da renstaliramo neku od preinstaliranih aplikacija - ono što sam pisao nedavno. Liči kao da bismo to trebali uskoro da dobijemo, omogućili su na kompu, ranije nije bilo, i sad bi bio red na nas.

Da, to sa bojama mi je bezveze isto - ali OK i sa ovim ograničenijim brojem boja, nego zašto ne možemo da biramo OBE boje kad imamo dual sim telefon. Ja tako odaberem jednu boju, izgleda mi OK, i onda mi lupi da mi boja druge kartice bude ljubičasta. :shock: A možda hoću čak i da imam istu boju na obe sim kartice - praktičnije mi je da je to različito, ali možda neko želi da mu to sve bude uniformnije. Isto bih voleo ako bi mogao da stavim crnu boju za polutransparentne pločice. I još dodatno - zašto boja pločica mora biti kao za sim 1, što ne bi bila neka treća... Na primer, sa nekom pozadinom mi se više uklapa jedna boja pločica, ali mi ta boja ne odgovara za oblačiće u porukama. Da, i da mogu da biram gde da mi boja tih slova bude bela, a gde crna. Oni su negde stavili da slova budu bela u relativno svetlim oblačićima gde bi se po meni crna slova bolje videla.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

https://www.youtube.com/watch?v=7O_EvSTth-A
Windows Phone is Dead?? :blinky: :blinky: :o
----------
Enemoon, red je da ti i ja poželim dobrodošlicu. :wink:
----------
kinkel napisao: mogao si da uzmes boju teme koju sam kreiras ... i to bi bilo nice.
To bi bilo super sa estetske strane.
cvoruga napisao:Evi skuplja WP jurišnike, biće sad kilometarskih postova bez ijedne činjenice koliko hoćeš [emoji23] .Evi rešio da postane novi Guru, vidim ja [emoji3] .
:lol: :lol: :D :lol: :lol:
cvoruga napisao:Evi rešio da postane novi Guru, vidim ja [emoji3] .
Ma jok, jedan je WP_Guru. Ali, jedan je i Evindzer. ;) :D ;)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

гари napisao:
Ali, kinkel, ipak mi nije jasno kako ne uspevas tekst da kopiraš. To sad dok gledaš ovu stranicu - gde ovo pišemo? Ja i preko Edge-a i preko mTalk-a mogu da kopiram tekst nečije poruke. :?
mTalk - fast (insider) - jok
Opera mini - fast - jok
edge - fast - dobijam opciju samo da izaberem sve .. ceo tekst na strani
coc-coc - fast - jok
... itd.

** incognito browser .. koji je radio na RS1 .. na RS2 ne radi.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

@Evindzer, slabo divanim engleski..."is he tells me to buy" 950/950xl? :D

Sent from my Nokia L925 using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

kinkel napisao:mTalk - fast (insider) - jok
Opera mini - fast - jok
coc-coc - fast - jok
... itd.

Aha, onda to tebi ne radi jer si na insajderu.

Ali nadam se da je to samo greška i da nije namerno. To što opisuješ nikako ne može biti dobro ni za koga, a baš niko ne bi od ovoga imao koristi. Možda neki blogeri, ali opet nema nikakve poente. Možda da Windows Mobile koristi 95% ljudi, ali ovako je to suludo. Nadam se da to nije nešto što nas ostale čeka za nekoliko meseci, i da je to nešto što će oni ispraviti. :(

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

kinkel wrote:
mTalk - fast (insider) - jok
Opera mini - fast - jok
coc-coc - fast - jok
... itd.

Evo sad sam ovo iskopirao na m talku,kod mene može,fast insider sam isto.

Sent from mTalk

Odgovori