Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od TosaNS »

Ja ne bih imao ništa protiv da samo promene naziv Lumiji 950 i da je štancaju verujem da bi bilo zainteresovanih ....
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Više manje, da, bio bi i dalje zanimljiv, ali ljudima bi to bolo oči - makar onima koji kupuju skupe telefone. Takvi kupci ipak traže dlaku u jajetu kako mi se čini, a tako i treba kad skup telefon u pitanju.

Pretpostavljam da bi morali da mu ubace SD820, da ima čitač otiska prsta, i slično. Da, i da ima malo više "premium izgled". Pa da uz njega ponude svoj lapdock još. U svakom slučaju, morali bi sve da zaokruže, taj njihov novi telefon bi morao biti bolji od ovog Alcatela Idol S4 i HPa Elite X3.

To kažem šta mislim da bi bilo potrebno zbog tržišta, a i zbog toga šta Microsoft verovatno želi. A nas dvojica bi ga kupili zbog kamere i svega onoga što dolazi s njegovim operativnim sistemom, i a činjenicom da je od Microsofta pa samim tim: zvanične nadogradnje odmah, što očekujemo dužu podršku...

DODATAK: Provereno, Acer M330 ima AU. Izvor.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

TosaNS napisao:Ja ne bih imao ništa protiv da samo promene naziv Lumiji 950 i da je štancaju verujem da bi bilo zainteresovanih ....
Ahm, taj sam :D

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Kada samsung može da štanca s6 u s7 kao novi model što to ne bi radili u MS neka ubace nešto sitno pa makar uradili neki mali dizajnersku modifikaciju, na pr. izbacili onaj prsten oko kamere pa nek izgleda jeftino i eto novi telefon, sve sa istim procesorom i grafičkim čipom ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Pa MS nema jos taj problem jer ne stancaju telefone kao Samsung, kod ovih nije se ni isprobao trenutni model a oni vec najavljuju sledeci. Neka izbace nesto poput nesudjene Lumija 1030 i bice pun pogodak. Ono je stvarno bio pravi dizajn, sa sve kamerom i hardverom.
Festina lente.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Apolo napisao:Pa MS nema jos taj problem jer ne stancaju telefone kao Samsung,....
Ha, ha, ha,... :D pa za koga M$ da štanca telefone kad nemaju kupaca. Spali su na 0,3% učešća na tržištu i ti kažeš nemaju problem. :lol: :lol:
I još ih upoređuješ sa kompanijom koja ima više od 20% tržišnog udela. :lol: :lol: :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Neko nije popio svoju šoljicu zlobe jutros. :lol:

Aj, nema smisla da ti po stoti put objašnjavamo.

Sent from mtalk on Windows 10 PC

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije 0.3 lupetaš po običaju. Pogledaj šta kaže Kantar za q3 2016, i videćeš da su cifre drugačije.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Da, nije 0.3 već manje jer čine 0.3% sa još nekim brendevima, aka others. [emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:Nije 0.3 lupetaš po običaju.
Godinama ovde lupetaš, pa tako i sada. Evo ti pogledaj kako stoje stvari u trećem kvartalu 2016.
http://www.businesswire.com/news/home/2 ... 88-Percent

Dakle, svi ostali među kojima je i WP imaju 0,3% što znači da Windows ima i manje od toga. :lol: :lol: :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E baš nije tako, iznosiš neistine i poluistine, krajnje zlonamerno i tendenciozno.
https://mspoweruser.com/kantar-smartpho ... mber-2016/

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Podaci sa linka koji si postovao se odnose na pojedinačna tržišta (Španija, Nemača, USA itd.) i naravno da brojevi variraju od zemlje do zemlje, ali link koji je postova 1808 se odnosi na globalne podatke kada se sumiraju sva tržišta i taj podatak je relavantniji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage, a gde ti je tu GLOBAL marketshare? NIGDE. Između ostalog, vidim da u Kini imaju 0%
Toliko lupetaš da sam sebe demantuješ u svakom sledećem postu koji napišeš.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Milorade, hteo ti da priznaš ili ne, Win propada polako, a sa trenutnim GLOBALNIM stanjem na tržištu sa < 0.3% ne smeši im se ne lepa budućnost nego bilo kakva budućnost uopšte, što mi je zaista žao.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Još je dramatičnije što tržišta koja su bila naklonjena WP, kao što je Italija, gde je udeo WP u 2015. godini bio veći od udela iOS-a, sada u 2016. godini udeo je pao za čak 7.8% što je pokazatelj da WP ne ide u dobrom smeru kada korisnici tako masovno napuštaju OS.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja nisam osporio podatak da Win propada, već brojku koja nije tačna. Toliko.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ali ta brojka jeste tačna, zato što se podaci iz posta 1808 odnose na globalno tržište,a podaci iz tvog posta na pojedina trzišta.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Izgleda da Miodrag ne zna šta znači globalno tržišni udeo...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

1808 napisao: Ha, ha, ha,... :D pa za koga M$ da štanca telefone kad nemaju kupaca. Spali su na 0,3% učešća na tržištu i ti kažeš nemaju problem. :lol: :lol:
I još ih upoređuješ sa kompanijom koja ima više od 20% tržišnog udela. :lol: :lol: :lol:
Sto se udela tice to ostavljam tebi posto ocigledno redovno pratis MS zbivanja :) Ja sam pricao o dizajnu i generalno zelji da se modeli medjusobno razlikuju. Eto ti Apple npr, mozes na prste izbrojati koliko modela imaju a vec im sestica i sedmica lice (pritom imaju znacajno veci udeo na trzistu), bez neke velike promene kao npr sa petice na sesticu. Samsung stanca jako brzo nove modele i logicno je da ce poceti da lice jedni na druge jer ponestaje ideja, ali uprkos tome oni I dalje samo stancaju, povecaju npr. dijagonalu i kaze evo ga novi model.
Mene trzisni udeo ne zanima jer ne radim ni za jednu od pomenutih kompanija. Komentarisem iskljucivo dizajn u ovom slucaju I u prethodnim postovima.

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

sugarcoated_ass napisao:....Win propada polako,....
Šta ima da propada, kad je već propao. Kada je svojevremeno Symbian propadao i došao na nekih 2-3%, svi su rekli Symbian je propao, mada su još uvek radili neka ažuriranja. A sada M$ sa 0,3% i svojim saopštenjima još malo zaluđuje šačicu okorelih prozordžija, koji slepo veruju da od WP-a može biti nešto (jer ne razmišljaju svojom glavom). :D

Odgovori