Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Ovo što kažeš za restarte je i meni palo na pamet. Naravno, još malo da unaprede sistem da može da izgura mesec dana bez restarta, i onda ta funkcija ne bi bila ni potrebna... I kad bi nekako mogao telefon tom prilikom da obiđe ili unese i PIN kod za karticu ako be potrebno.

S tim što kontam da mnogima izgura sad sistem i mesec dana, nego smo mi fanatici ovde, samo drndano telefon. :lol:

Sent from mTalk on Windows 10 phone

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Kako se kolo srece okrene. Nekada smo prozivali android korisnike jer im stalno baguje sistem i treba restart a sada je windows ta crna ovca. Koliko je android napredovao za ove 4 god toliko je windows propao.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Bash tako, ahhhh a kad se samo setim 8.1 preko 10 mesci bez restarta i gasenja :roll: to mi je tad bio glavni adut kod windowsa stabilan, a jeftin. Davno proslo vreme.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

J***ga, braćo, sve su ovo stari modeli, pa još sa bušnim sistemom, moraju da pokazuju znake iznemoglosti. :wink:
Uglavnom, ja se ne sećam kad sam restartovao svoj telefon - osim ako on to sam ne uradi usled problema sa kamerom, što se dešava poslednjih 10-15 dana. :wink:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Recimo da je Windows imao tu neku komparativnu prednost u proslom vremenu ali to sto su se uloge oko bagovanja sada zamenile, pa je Windows taj sam problemom dovoljno govori o tome koliko je MS bio flegmatican i nezainteresovan za razvoj samog sistema. U medjuvremenu su kinezi napravili telefone koji fluidnosti u radu mogu da pariraju skupim flagship telefonima. A da ne pominjem to sto su vise telefona najavili nego sto su de facto pustili u prodaju. Izbace jedan telefon i onda su mirni par godina dok im ne padne napamet nesto novo.

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Nakon poslednjih pojedinačnih updatea primetio sam prvo, da pre nego što se fon sam zaključa i ugasi ekran, prvo do maksimuma poveća osvetljenje na par sekundi pa ga onda ugasi. Pločica outlook blokira nakon prvog maila i pokatzuje to jedno obaveštenje i ne menja ga. Pločica Prodavnice ne radi i kao da je za 10% sporiji, možda mi se i čini. Tipična update priča, stalno neke nadogradnje i na kraju preglomazne i prezahtevne app da sistem trokira i mora novi fon.
Uh kako mi je drago što znam da uvek mogu da se vratim na win8.1, pa makar me oterali na Goli otok što nemam Skype uskoro ili tako neki must-have. Zato mogu da trpim win10m koliko god da brlja jer imam siguricu.

Lumia 532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma i to je nas par kojima je Skype bitan, Microsoft je taj Skype toliko zapostavio da ga ljudi gledaju danas kao relikviju. Mada po nekim stvarima jeste on i dalje bolji od konkurencije, ali jbg.

Inače, upravo sam prešao za burazera Golgotu. :lol: Od 6-7 sati popodne sam mu reinstalirao softver, i stavljao ponovo čist Windows 10. :D Reko, ako bude išao negde, da ima sve da mu radi što bolje može, a usput ću još videti sad i da li će mu raditi kamera u Skypu kad bude pričao. Kad sam mu dao telefon samo sam uradio hard reset. Dakle, ovaj put je 5-6 sati trajao postupak zajedno sa ažuriranjem svih aplikacija i podešavanjem osnovnih.

DODATAK: To što kažeš za ekran se uklapa u moju raniju konstataciju da ovaj build brlja sa osvetljenjem displeja. I kod mene na 730, kod devojke na 650, ali na drugačiji način, a eto i kod tebe, ali na treći način. Nešto su tu oni probali. A znate kako kažu, ko je prob'o, taj se u*r'o. :D

DRUGI DODATAK: Nakon reinstalacije Windows 10 sistema na Lumiji 532 Skype i dalje zahebava. :lol: Mada nije da sam očekivao da će nestati problem.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Društvo, jedna stvar me baš kopa. Ranije je bila ona aplikacija Gadgets u kojoj sam mogao da za trenutno povezanu uređaj odaberem koju automatsku radnju da telefon sprovede prilikom povezivanja. Na primer, podesio sam tako da kad utaknem slušalice, automatski telefon pokrene Groove Music. I to meni super radi, otvara on Groove Music, ali nigde ne vidim tu Gadgets aplikaciju, i nigde ne vidim više takve opcije ni u podešavanjima. U čemu je fora, jel meni nešto fali, a što bi trebao da imam na telefonu, jel mi nešto promiče, ili mi je promakao neki strava Microsoft potez? :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Jeste pravi rebus, nema ni kod mene gadgets, a inače mjuziku ne slušam preko mob pa nisam to ni koristio. Ovi zadnji updatei app napraviše kao da je neka fast insider verzija. Kad uđem npr. Postavke-personalizacija-boje i onda jednom kazem Nazad on me ne vraća jedan korak nazad nego skroz na početak. Isto tako pamti svi gde sam ulazio u Podešavanja i kad idem Nazad on sve korak po korak vraća gde sam sve ulazio, osim tog poslednjeg koraka kog preskače[emoji1][emoji1]. Pre nedelju dana ceo dan nisam bio dostupan na primarnoj kartici, razni live tile-ovi koji radili sada ne rade... Samo da taj famozni RS3 ne bude neka nedorađena insider verzija. Onda ću morati nazad na win8.1.

Lumia 532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A kad utaknem kod brata slušalice dobijem ovo. Mada sad nešto ni to ne mogu da dobijem. :D
Slika

Najviše mi je bezveze kako na Skypu ne rade video pozivi, tj. slika sa naše kamere. Brat stalno priča preko Skypa, i iritira me malo što mu to ne radi.

A to za back šta radi, to kao da im se šefovi tima menjaju na svakih mesec dana, pa svaki pokušava svoje ideje da poturi, i dobije se rezultat koji vidimo. :lol: Majku mu, da se odluče šta hoće koje dugme da im radi pa tako da ostave... :D

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Ona linija po sred ekrana sada postala crno siva i vidi se i na glance screenu. Valjda ce ova Lumia da doživi taj poslednji update pa nek ide život. Opet nema emoji na mTalk. Baš dinamičan život nas prozordžija, svaki dan nešto novo.

Lumia 532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To sa tom linijom nije ništa novo, imao ja sam ja to već nas Lumiji 532. ;) Bude linija dosadna, ignorišeš je taj dan, ona nestane, i ne viđaš je do narednog restarta. Živ i zdrav je taj telefon, ne treba to ništa da te brine. :) Kvantitet i kvalitet pojavljivanja te linije direktno je proporcionalan količini drndanja telefona, a hoće ta linija i da se pojavi i kad nakon restarta staviš telefon na punjenje.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Sve to znam ali je ovaj put bila baš intenzivna i raznobojna. Sad je već Tanja a verovatno će do jutra da me ostavi na Miru[emoji1] Opet imam emojiiiiii!!!!!!

Lumia 532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma da, tako je i meni jedan dan, izludeo sam od nje. :lol:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

I dalje telefon radi OK nemam problem sa radom telefona niti tome slično ... kakva je situacija kod vas? Ima te li kakavih problema?

Glasine kažu da će sledeće nedelje ići apdejt imate li kakvih novih informacija ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, trebalo bi 7. marta, ili tako nekako, da stigne sledeća nadogradnja valjda.

Kod mene sam sistem radi dobro, isto i kod brata, jedino mi je krivo što Skype zeza. Isti problem i kod mene i kod njega, ali je kod njega zastupljeniji. Kad hoće s nekim da priča, on vidi sagovornika, ali sagovornik ne vidi njega, nekako Skype ne šalje sliku sa kamere Windows telefona.

Sad sam primetio i ovo sa Gedžetima, ali to me ne opterećuje toliko. Nije da bih hteo da menjam neka podešavanja, ali me tangira to što ne znam šta je u pitanju. :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Gari, sad se setih da sam nekad i ja imao Gedžete na svom telefonu, ali se ne sećam da li sam ih izbrisao ili je aplikacija sama nestala, kao kod tebe - uglavnom, sad je više nema. :)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Hahaha, na 8.1 i dalje ima. Nista bacajte te desetke.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Ima i na win10 samo što radi "pametno", nema potrebe da podešavaš[emoji1]

Lumia 532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A, ali ima ipak i na desetki, ali ako radiš još pametnije. :lol: Nekako da dođem do linka te aplikacije u Storu, da sačuvam link u OneNote, i kad hoću da je pokrenem idem preko tog linka, i odaberem da otvorim instaliranu aplikaciju. :D (Nije meni prvom pala ta ideja na pamet, i ja sam je čuo. :) )

DODATAK:
Evo ga. :) Link ka aplikaciji u Storu.
Gadgets
I namestio sam sad da se kad utaknem slušalice automatski otvori Gadgets. Što mi i odgovara pošto sam na tu stranicu u Gadgets stavio da mi odmah budu Groove Music, TuneIn Radio i myTube.

Odgovori