Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I šta sad: da prodam 930 (koja radi sasvim zadovoljavajuće) za sitne pare, pa da prelazim na 950(xl) - kojima će takođe podrška prestati za 10 do 15 meseci - za tri puta veću sumu?
Stvarno su s***nje kakvih nema.
Stvarno su s***nje kakvih nema.

Iz tih razloga sam ja odustao od 950. Koristiću ove moje dogod se može 
Sent from my L920

Sent from my L920
- Apolo
- Expert
Teraju te da koristis MS Lumiju, a Nokia vec zadovoljno trlja ruke dok ovi botovi glume neku poslovnu politiku.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ne dolazi ni na Microsoft Lumije 430, 435, 532 i 535 po ovoj priči. Još sam ja sumnjičav prema svemu ovome, ali opet - ko zna.
Nije mi u potpunosti jasan tvoj post, Apolo. Kako nas teraju da koriste Microsoft Lumiju, kad Microsoft Lumije nema ni da se kupe. Nema ih više ni za lek, još malo pa nestalo. I ko će im sad ko ima Windows telefon kupiti Microsoft Lumiju. Ili će staviti sebi Release Preview insajder, ili će napustiti Microsoft za vek vekova jer bi se s ovim potezom poneli kao đubrad. (Ne kažem ovo jer sam neraspoložen, to "đubrad" pišem hladne glave. Ljudi trpe njihove gluposti, i sad još ovo da istolerišu, sve ima svoje granice.)
I na koje botove misliš da glume poslovnu politiku? Pitam jer mi nije jasno.
Da ne shvatiš pogrešno moju poruku. 
Još bih samo ovo prokomentarisao.
Ali još jednom, možda od svega ovoga i nema ništa. I smešan je onaj deo priče sa drajverima... Daj, kao da je Microsoft planirao pred CU da pusti po koji update firmwara za ove starije telefone, a i pogotovo sam siguran da to neće uraditi ni proizvođači ovih noname telefona poput MCJ Madosma Q601, ili VAIO VPB051 [Vaio Phone Biz, ili Trinity NuAns Neo.
I koja bi im bila poruka: kupite naš nekompletan telefon, koristite ga najviše dve godine (tačno dve godine ukoliko ste ga kupili odmah po izlasku), a kad i tad ne postane kompletan, mi ćemo vam prekinuti nadogradnje, pa da biste kupili naš sledeći nekompletan telefon...
Nije mi u potpunosti jasan tvoj post, Apolo. Kako nas teraju da koriste Microsoft Lumiju, kad Microsoft Lumije nema ni da se kupe. Nema ih više ni za lek, još malo pa nestalo. I ko će im sad ko ima Windows telefon kupiti Microsoft Lumiju. Ili će staviti sebi Release Preview insajder, ili će napustiti Microsoft za vek vekova jer bi se s ovim potezom poneli kao đubrad. (Ne kažem ovo jer sam neraspoložen, to "đubrad" pišem hladne glave. Ljudi trpe njihove gluposti, i sad još ovo da istolerišu, sve ima svoje granice.)
I na koje botove misliš da glume poslovnu politiku? Pitam jer mi nije jasno.

Još bih samo ovo prokomentarisao.
Моžda sa CU dolazi malo novina, ali tih nekoliko novina su prilično korisne. Kao na primer mogućnost uklanjanja greškom unetih reči iz rečnika, ili resetovanje aplikacija, i slično, a to su mogućnosti koje je Windows 10 mobile trebao imati još od prvog dana. Ljudi koji su sa tim starim Nokijama na w10m, oni su na tom sistemu do sad bili računajući da će te opcije dobiti.Gledajući promjene koje će Creators nadogradnja donijeti, korisnici navedenih Lumija ne trebaju pretjerano očajavati jer će manje vizualne promjene i onako vidjeti, dok su ostale promjene manje bitne.
Ali još jednom, možda od svega ovoga i nema ništa. I smešan je onaj deo priče sa drajverima... Daj, kao da je Microsoft planirao pred CU da pusti po koji update firmwara za ove starije telefone, a i pogotovo sam siguran da to neće uraditi ni proizvođači ovih noname telefona poput MCJ Madosma Q601, ili VAIO VPB051 [Vaio Phone Biz, ili Trinity NuAns Neo.
I koja bi im bila poruka: kupite naš nekompletan telefon, koristite ga najviše dve godine (tačno dve godine ukoliko ste ga kupili odmah po izlasku), a kad i tad ne postane kompletan, mi ćemo vam prekinuti nadogradnje, pa da biste kupili naš sledeći nekompletan telefon...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Besmislice... Lumia 650 ima SD 212, a ona će svakako dobiti i CU, i onu sledeću nadogradnju. Dakle, o nekom flagshipu ništa ne znamo. A glavna fora je da w10m na AU i CU radi ko singerica i na SD 200.
Taj Microsoft funkcioniše kao neko naše javno preduzeće, ili naše ustanove tipa Socijalno... Takvi potezi, a tako i na svoj sajt kače gluposti.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Taj Microsoft funkcioniše kao neko naše javno preduzeće, ili naše ustanove tipa Socijalno... Takvi potezi, a tako i na svoj sajt kače gluposti.
- Apolo
- Expert
Htedoh reci kada sam ja koristio L950 redovno mi stizu Update i sve radilo k'o sat, kao i kolegi koji koristi i dalje L650, pa mi je bilo cudno kada se neko sa Nokia Lumia žali da mu baguje sistem. Onda smo konstatovali da optimizovan očigledno za MS Lumia, dok su se ostali zlopatili.гари napisao:Ne dolazi ni na Microsoft Lumije 430, 435, 532 i 535 po ovoj priči. Još sam ja sumnjičav prema svemu ovome, ali opet - ko zna.
I na koje botove misliš da glume poslovnu politiku? Pitam jer mi nije jasno.Da ne shvatiš pogrešno moju poruku.
Još bih samo ovo prokomentarisao. Моžda sa CU dolazi malo novina, ali tih nekoliko novina su prilično korisne. Kao na primer mogućnost uklanjanja greškom unetih reči iz rečnika, ili resetovanje aplikacija, i slično, a to su mogućnosti koje je Windows 10 mobile trebao imati još od prvog dana. Ljudi koji su sa tim starim Nokijama na w10m, oni su na tom sistemu do sad bili računajući da će te opcije dobiti.
Botovi su ljudi iz MS koji očigledno umišljaju da prave nekakav OS za mobilne, pošto je ovo cirkus šta rade i kakve "poslovne" odluke donose. Takav im je i udeo.
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Neki su se zlopatili, ali neke stare Lumije rade odlično sa desetkom. Lumia 730 radi za nijansu bolje od 650 recimo. Isto i 532 radi odlično. Možda neki drugi modeli imaju problema, ali nije baš tačno da je neka razlika između Microsoft Lumia i Nokia Lumija, a ni Windows telefona koji su izašli sa desetkom i onih koji su sa osmicom.
U svakom slučaju, ovo ako bude istina što se piše, to će samo biti njihova nebriga i bezobrazluk. Kad već ne prave nove telefone, neka puste ljude da dobiju najnoviju nadogradnju - i tako su je već napravili, neće im stariji uređaji povećati sad troškove.
A ovo za botove. Slažem se sa suštinom zbog komentara, jedino što je bot osoba koja je plaćena da od da piše u korist nekoga - kompanije, političke stranke, ili koga god. Jedino što sad ljudi na forumima govore jedni drugima da su botovi ukoliko imaju suprotno mišljenje.
Izvini ako sam sad bio Captain Obvious. 
U svakom slučaju, ovo ako bude istina što se piše, to će samo biti njihova nebriga i bezobrazluk. Kad već ne prave nove telefone, neka puste ljude da dobiju najnoviju nadogradnju - i tako su je već napravili, neće im stariji uređaji povećati sad troškove.
A ovo za botove. Slažem se sa suštinom zbog komentara, jedino što je bot osoba koja je plaćena da od da piše u korist nekoga - kompanije, političke stranke, ili koga god. Jedino što sad ljudi na forumima govore jedni drugima da su botovi ukoliko imaju suprotno mišljenje.

- Apolo
- Expert
Botovi kao i oni iz Counter Strike igrice... Ne znaju gde idu, skacu jedni drugima po glavama i pucaju i nebo 

Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ahahaha, to baš zvuči kao Microsoft. 

Pa čemu se onda ti gari više nadaš, nije mi jasno. 
Ljudi pišu da Microsoft više ni sam ne zna gde je, da je puk'o i sl., ti se u svemu slažeš, a onda pišeš u stilu "mada, ko zna", "videćemo šta će biti" i slične gluposti. Odluči se na kojoj tačno stolici sediš...

Ljudi pišu da Microsoft više ni sam ne zna gde je, da je puk'o i sl., ti se u svemu slažeš, a onda pišeš u stilu "mada, ko zna", "videćemo šta će biti" i slične gluposti. Odluči se na kojoj tačno stolici sediš...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja mislim da je očigledno.
Ipak bih voleo da ovakav sistem opstane.
Ako se neko nečemu nada, to ne znači da on očekuje da se to dogodi. I dalje postoji malena verovatnoća da se nešto pomeni, samo što ja to više ne očekujem.

- Apolo
- Expert
Gari treba te za diplomatu postaviti kakve komentare pišeš i koliko polažeš nade u WP. 

Festina lente.
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
To što neće biti novih update ne znači da je fon crk'o. Ipak su to smartphonei i za najkorišćenije app će biti podrške još nekoliko godina tj, radiće na win10m i WA i Viber i Skype i Instagram i Twitter i FB... Možda malo osakaćene verzije ali sa svim osnovnim funkcijama. Sa druge strane, to što se ne ažurira sistem ne znači da ni app neće.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ako može neko ovo da mi smisleno prevede, jer meni tu ništa nije jasno.гари napisao:....Ako se neko nečemu nada, to ne znači da on očekuje da se to dogodi.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ovo ja i nisam govorio samo zbog nadogradnji, nego zbog toga što nema novih telefona ni u najavi. Evo još jedan tekst na tu temu.srđan obradović napisao:To što neće biti novih update ne znači da je fon crk'o. Ipak su to smartphonei i za najkorišćenije app će biti podrške još nekoliko godina tj, radiće na win10m i WA i Viber i Skype i Instagram i Twitter i FB... Možda malo osakaćene verzije ali sa svim osnovnim funkcijama. Sa druge strane, to što se ne ažurira sistem ne znači da ni app neće.
Sent from mTalk
Microsoft updates its minimum hardware specs for Windows 10 Mobile on eve of Creators Update, supports only years old SOCs - MS
Da ima novih telefona sad u radnji, to bi bilo drugačije. A to što zezaju oko nadogradnje je samo dodatni problem. Mada i tako to oko nadogradnje ne bi bilo skroz ok jer CU donosi par stvari koje neki mobilni OS mora da ima, i apsurdno je da ih w10m do sad nije imao.
1808 napisao:Ako može neko ovo da mi smisleno prevede, jer meni tu ništa nije jasno.

Imaš Leksikon ako ti je potreban.

Koja verovatnoca, covece bozji !?гари napisao:I dalje postoji malena verovatnoća da se nešto pomeni, samo što ja to više ne očekujem.

Veca je verovatnoca da Apple izbaci iPhone sa Androidom nego da Microsoft usreci vas koji se kao necemu nadate, a ni sami pojma nemate cemu. Telefona nema ni u glasinama, update-i koji nista znacajno ne donose, produktivnost i pouzdanost sistema opada brze nego lisce u oktobru, na internetu niko vise ne spominje Windows sem onih fanatika zakrvavljenih ociju koji samo kontriraju.
Ocigledno je da se Microsoft pretvorio u firmu u kojoj najverovatnije rade pijandure, klosari, smokljani i bitange.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa baš takva verovatnoća, ali malo veća od te da Apple napravi Android telefon. 
Ako je za nešto verovatnoća 99%, ja ne kažem "to je tako", nego da je verovatnoća da se to dogodi 99%. Isto kao pre nedelju dana kad sam uzimao onaj Sony E5 mami u MTSu. Gari ga izvadi i uključi, i nakon nekog mog komentara ili pitanja kaže "pa ovaj telefon je ispravan". Kažem mu "mi ne znamo da li je on ispravan, mi znamo da si ga ti sad uključio".
A ovaj drugi deo što kažeš, jeste tako, sa w10m Microsoft se samo obrukao.

Ako je za nešto verovatnoća 99%, ja ne kažem "to je tako", nego da je verovatnoća da se to dogodi 99%. Isto kao pre nedelju dana kad sam uzimao onaj Sony E5 mami u MTSu. Gari ga izvadi i uključi, i nakon nekog mog komentara ili pitanja kaže "pa ovaj telefon je ispravan". Kažem mu "mi ne znamo da li je on ispravan, mi znamo da si ga ti sad uključio".
A ovaj drugi deo što kažeš, jeste tako, sa w10m Microsoft se samo obrukao.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ajde baš da vidimo kakve sve besmislice (budalaštine) pišeš.....гари napisao:....Imaš Leksikon ako ti je potreban.

A leksikon kaže sledeće......гари napisao:....Ako se neko nečemu nada, to ne znači da on očekuje da se to dogodi.
„Nadanje, očekivanje, uzdanica, očekivanje željenog.“
http://onlinerecnik.com/leksikon/srpski/nada