Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od filip89x »

I ja nesto mislim da je tako :| 8) Ali do sad je sve islo na Mi4 putem insidera pa ko zna. Creators Update fino radi jedino sto nema Full Continum...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Pozzz drugari tu sam ja pratim šta se dešava u svetu wp ali i na forumu, od obaveza ne stižem da se uključim u priču jer bi se ona odužila [emoji6] Vidim da ms radi na win platformi ali kao što je svima jasno bez novih uređaja teško je pričati. Mislim da do kraja godine neće biti ništa od novih telefona sa win platformom mada ko će ih znati šta im je na pameti [emoji1]

Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Evindzer napisao:PPS: pozdrav za Tošu, neće da se druži s nama. ;)
Oglasi se onda nekad, ja već počeo da brinem da je već došlo vreme da ugasim ovde svetlo i pređem samo na Windows Novosti. :D

Inače da, ovo sve suviše "grubo" izgleda, dosta tu ima posla još. Na videu se bolje vidi kako mnoge stvari nisu elegantno izvedene, i treba da se popravljaju i unapređuju.

Pa eto i taj zarotirani start ekran... Mada nije lako smisliti kako idealno iskoristiti taj prostor - lako bi bilo da su dimenzije ekrana u proporciji 2:1, pa početni ekran da se prelomi u dve kolone možda. Možda bi to i bilo izvodljivo, ali ako se ništa ne bi sabijalo, onda bi bilo mesta samo za kolonu i po.

Možda bi idealno bilo da se samo pomere pločice u levo, a onda da imamo sa desne strane usku liniju sa listom aplikacija, ali samo sa ikonicama i možda sitnim natpisom imena aplikacija. Pa kad se swipe u levo, onda se lista aplikacija skroz proširi...

Ili da nam daju mogućnost da napravimo poseban start ekran za oboren ekran koji bi bio širi. U svakom slučaju - idealno bi bilo da imamo mogućnost izbora, ali ko zna šta će biti. Definitivno ne računam da bi sve ostvarili kako ja mislim da bi bilo bolje, si eto, mogu s filozofiram. :D

A ovo za nadogradnju, ni ja ne očekujem da ovo dobijemo mi ostali, makar ne zvanično. Mada možda preko insajdera. Vidimo da HP Elite X3 ovo pokreće, a iz priloženog ne vidim što ovo ne bi mogla da povuče i Lumia 532 ili 550.

DODATAK:
@Toša
Za početak je dobro makar nešto što vidimo, malo da se probudi entuzijazam kod korisnika (koji su doduše već sad u solidnom broju prešli na Android), a i kod developera (mada je logično da oni na sve ovo pragmatičnije gledaju). Dakle, bolje od ove tišine kao proteklih nekoliko meseci, ali naravno - bez novih uređaja ništa se ne menja na bolje. Ali se možda malo uspori propadanje. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Takođe pratim i držim palčeve i fige i sve za WM, meni je legao samo tako, ali preko nekih (basic) stvari jednostavno ne mogu. Kolika kompanija, šteta da nema svoj mobilni OS. Što bi rekao arhivator, "Šta ti MS radiš..." :P
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

^ Baš tako. :lol: Dobra bi i to bila ideja za avatar, ali Brankiša nas je pretek'o. :D

Sent from mTalk on Windows 10 PC

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

E to. Evo gledam neke androide. Popravljam ovim mojima. Stalno neke gluposti, a meni 925 jos radi na wp8. Jedino eto sad ukinuli mesindzer, ostalo fercera bez greske. Tacno bih izludeo sa androidom ali mora se.

Mislim da ce MS masno naplatiti novi telefon ili ce morati da bude nesto dojajno ali tesko.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sad prvog jula wp8.1 gubi i Skype. Ali dobro, ako i njega zanemarimo, i taj wp8.1 je i dalje vrlo pouzdan.

Mada, tek kad ti trebaju neke aplikacije, i nešto da uradiš sa telefonom, onda vidiš koliko je ipak sistem napredovao sa w10m. Jeste izgubio na stabilnosti, malo je usporio, ali mnogo je tu sitnica koje su sada moguće, a ranije nisu bile. Setimo se, ranije je na wp8.1 samo Moli plejer puštao titlove, i možda još neki, valjda VLC plejer. I tako tih sitnica za svakim uglom. Jeste, HERE mape na wp8.1 je pouzdanije od mapa na w10m CU dok ih ovi ne dovedu u red, ali i to čak kad uzmeš u obzir, ipak je w10m bolji. Evo, na Tošin nagovor i ja probao Sygic. Ranije sam se raspitivao za mapu Japana, i video na wp8.1 da ih Sygic nema. I pazi sad ovo - sad probam na w10m, i imaju i mape Japana, i mape Kine, i čega hoćeš! Pa radije ću platiti tih 2.000 za Sygic nego da moram da pređem na Android. :D

Malo sam komentarisao kako sad nemam mbanking aplikaciju, ali ko ga šiša. Zbog svega ostalog što mi dolazi uz desetku koristiću se malo browserom, i to će mi i tako biti najbolja opcija. :)

No moraju da porade još na stabilnosti, ali i to su pokazali da mogu! Pred Novu godinu desetka je odlično radila. Mesec dana bez restarta je mogao opušteno da izgura.

A za cenu njihovog uređaja, da, biće papren, verovatno ga kod nas legalno neće ni biti, ali to mene ni ne tangira. :) Samo da bude kao sad sa Windows 10 S - objave oni nešto, i odmah objave i ostali. I tako bi bilo i sa telefonima - sve dok i sam Microsoft objavljuje svoj premium telefon na nekoj redovnoj bazi, tako će i ostali da ih slede sa svojim telefonima, i tu smo mi. :) Isto kao što mi je Surface bio brutalna stvar kad sam ga video, video sam onda da je preskup, i nisam više na njega ni obraćao pažnju. I ubrzo evo 2u1 uređaja od raznih proizvođača koji rade isto to čime me je i Surface iznenadio.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

@Gari Sygic navigacija lepo radi, po meni je prednost što nemaš veliko drndanje sa kupovinom aplikacije koju možeš lako odraditi ako ti je za prodavnicu vezana kartica koja "prolazi". Kupiš aplikaciju tj licencu za evropu sa kojom dolaze Ukrajina i Rusija tako da za tu cenu se isplati svakako. Ja sam Sygic uzeo prvo za android obzirom da sam se u početku služio tom platformom ali nakon prelaska na win i spoznaje da je nemoguće aktivirati licencu na win telefonu sam odmah kupio i za tu platformu ....
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jedini razlog zašto ne bih nekome mirne savesti savetovao da plati tu licencu 2000 dinara je što možda neće imati Windows telefon na kome da je koristi. Mada, sa druge strane, biće polovnih Lumija 640, 950, i slično. :D U nedostatku novih telefona nikako se ne bih "gadio" da koristim polovnu Lumiju. :D

Da, to za kupovinu je tako za sve aplikacije u Prodavnici. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

гари napisao: Oglasi se onda nekad, ja već počeo da brinem da je već došlo vreme da ugasim ovde svetlo i pređem samo na Windows Novosti. :D
Ništa ne brini, biću ja tu i kad se ugasi svetlo - valjda čekamo da ga upale na nekom drugom mestu. :D
Nego, pomenu neko da kupovinu HP-a: je li došao do naših prodavnica, ima li gde da se pogleda?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ima ga u Srbiji, u HPovoj prodavnici u Beogradu. Tako sam barem čuo. Inače nemam pojma gde bi bila HPova prodavnica u Beogradu, mada sigurno ima svih informacija na sajtu.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

To bi trebalo da je lako saznati, ako ga budu imali, biće zabavno malo ga pogledati uživo. :)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ja pomenuo. Kupio ga moj kumashin u Kanadi. Budala. Dati 850$, nikad. Dobar je. Ali brate. Eto ovi iz sljamsunga se kurobecaju sa skenerom oka, a HP to ima pa niko nije dizao frku.
A znas sta nema?
- Olovku :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ali ima lapdock. :D

Ono što je olovka za Evija, to je lapdock za mene. :D Mada je pragmatično gledano Lumia 950 + jeftin 2u1, tipa neki Lenovo Miix, bolja varijanta.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa i 950 i 950xl imaju iris scanner. Na njima radi... onako, na HP je čujem poboljšan... Koristio sam neko vreme, posle ugasio jer me nervira.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Znaš šta bi bilo bolje od toga... Da telefon vidi kad bar jedna neodobrena osoba bulji u telefon, pa da onda ne prikazuje i tome banere, i slično. :D

ISPRAVKA:
Ne da isključuje banere nego da ih prebacuje na Private.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

A znate šta bi bilo još bolje: da su u 950, umesto skenera oka, ubacili stari dobri skener otiska prsta. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mada je skener rožnjače ispao više kul. Tu su bili prvi, i ipak je to bila u ono doba naprednija stvar. Više je tu problem što su oni stali sa Lumijom 950, i nisu joj za godinu dana objavili naslednika koji bi imao i jedno i drugo. A da ne pričam što je posebno bezveze da je Microsoft dozvolio da nema telefona od drugih proizvođača Windows telefona, inače bismo imali danas telefon sposoban za Continuum za mnogo manje novca.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

...nemoj da je neko ugasio svetlo !!! bit ću :x ...
...nema to veze, što imam BBery i nadam se od sutra Android, uz ova moja tri W10M :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa, ti si gori od mene - imaš 5 telefona, a samo dve ruke! :D :D :D
Ja samo po jedan Android i W10M. ;)

Odgovori