'Oćete fart aplikacije - e pa, izvol'te, molim lepo:
https://www.windowsphone.com/sr-latn-cs ... 6ae17b0945
'Ajde, da čujem, ima li ovo na Gugl Pleju, a?
Inače, aplikacija je kao stvorena za korišćenje u bioskopu, provereno radi!
Lobachewsky je izneo par realnih zamerki koje jesu propusti WP-a, ali, s druge strane, hteli mi to da priznamo ili ne, uvek se korisnik prilagođava OS-u više nego OS korisniku. Kod Androida je to možda manje vidljivo, ali je prisutno.
Što se tiče priče o pozivu, skoro nikad mi se nije desilo da se ne javim na poziv, bilo da me zovu na Android ili WP, ali da su mogli da ubace tu opciju o kojoj je reč - mogli su.
Ali reći da je sistem zbog toga "glup" jeste preterivanje, i tu je
Vlada Zem potpuno u pravu - posebno što su to reči poštovanog člana administracije čiji komentari u svesti manje upućenih članova imaju veliku težinu.
Da ne bude zabune, siguran sam da
Lobachewsky nije imao na umu ništa loše i potcenjivački, prosto je na taj način konstruisao rečenicu u tom komentaru.
Dalje, meni
lično jako smeta gomila notifikacija na vrhu ekrana na Androidu, pa mi ona "kovertica" kod WP-a dođe kao pravo odmaranje za um, a nije mi ni teško da spustim zavesu i vidim koja od tih notifikacija mi je prioritet i na koju moram ili treba da odmah odgovorim. Tu mi jedino smeta što se notifikacije ne mogu brisati pojedinačno, već samo grupno.
"Resuming" se dešava sporadično na svim WP telefonima, koliko ja znam, o tome sam nešto kratko napisao pre par meseci u temi za 930, pa se neću ponavljati - samo ću reći da je WP kao OS
dosledan, dakle: brz je (ili spor, kako ko hoće) i posle pola godine isto kao prvog dana, dok to u ogromnom broju slučajeva nije tako sa telefonima na Androidu, odakle mislim da jedino treba izuzeti najbolje i najskuplje Androide najpoznatijih firmi.
I na kraju, po pitanju baterije, ja sam i na Androidu namestio da me obaveštava samo na 15 i 5%, a oba telefona obično punim kad im baterija dođe na oko 20% - ali razumem da se način korišćenja razlikuje od osobe do osobe.
A što se tiče aplikacija, mislim da stvarno ne treba ponavljati da je većina onih najpopularnijih (a danas su to FB, Instagram, Vajber i slične) osakaćena u odnosu na Android ili da polovično rade, ali to je najmanje problem samog OS-a, već više autora aplikacija i vlasnika WP-a koji se nisu potrudili da nađu zajednički jezik i ponude bogatiju ili stabilniju aplikaciju.
I da ne bi bilo zabune, ovo nisam ispisao kako bih branio WP OS - ja ga prvi napadam jer ga koristim godinama, pa ga relativno dobro poznajem - ali ja ga napadam iz razloga što želim da bude bolji jer znam da je to moguće, a mislim da je i motiv koji je imao
Lobachewsky istovetan - samo što nas dvojica to radimo na različite načine.