Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od cvoruga »

miodrage napisao:Prodaja novih win10 telefona je krenula bolje nego sto se MSFT nadao
cvoruga napisao:miodrage, koje nove uređaje prodaju?
I molim te nemoj pisati tvoje kilometarske bezargumentovane subjektivne postove,
nego odgovori konkretno i kratko i daj neki link koji potvrđuje tu uspešnu prodaju.

ilija98, za sada ih nema, jer su ih kupile nemačke auto kuće.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Ma pojma oni nemaju i razvukli su sa desetkom preko besmisla kao da prave ne znam ti sta ja sad. Pa ovaj sistem nista nije bolji od davno vidjenog simbijana, a budze ga i prave kao da je naucna fantastika. Sto se tice 950 modela, da je 300 eura pa da se i razmisli. Sve u tom telefonu je vec vidjno, pominju svi taj neki adapter za pretvaranje u desktop, pa to je ljudi bilo i na nokiji N8 i to bez adaptera, da ne pricam za Motorolu Razr xt9xx seriju, evo i dan danas mi radi kao TV BOX.

Da nemaju pojma evo iz prve ruke. Od ljudi koji rade u vrhu Microsofta u Nemackoj u Berlinu ove godine u martu sam cuo da ce Microsoft izbaciti pocetkom jeseni telefon sa 50mp i da ce biti wow i da ga vredi cekati... Ocigledno je da pojma nisu imali u to sto pricaju...

Jednu od njboljih aplikacija HERE DRIVE koju koristim i koristim svaki dan ako ukinu, zbogom MS sto se mene tice.

A desetku za 928 sam otpisao, nece je 99% ofcijalno izbaciti vec cu morati da budzim.

Bash kao sto i vecina ovde pise, ne vrdi vishe obracati paznju na ovaj sistem.

808 rola

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cvoruga: A sto se pravis da ne znas? 950, 950xl i 550. Prodaja ide, procitaj malo po netu.
Filipe: Za q4 2016 su se pojavile glasine za Surface Phone. Videcemo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

http://mondo.rs/a858420/Mob-IT/Vesti/Mi ... pnost.html

Taman da doteraju sistem dok ovaj ne izadje [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, daj link da vidimo koliko komada 950 je prodato.

Apolo, ma ovo je stara vest, još pre je objavljeno da su ukinuli 850.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, Vest je od 19.12. Onda ja nisam u toku. Imas li link od te vesti gde pise da su ga ukinuli?
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Apolo, 19og je objavio Mondo, toliko im je trebalo da prevedu na srpski :) .
http://www.phonearena.com/news/New-rend ... es_id76594
http://www.phonearena.com/news/See-thes ... ks_id76758

Na ovom istom sajtu imaš textove da je serija 8 obustavljena jer se nikad nije prodavala dobro,
ali obzirom da se poslovanje MSa zasniva na lažnim saopštenjima i obmanama
ko će ga znati šta je istina, ja lično ne verujem ništa više.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, Znaci u tom zecu lezi grm xDD Veci sam optimista da ce izaci L850 nego sto ce u medjuvremenu izaci zvanicna verzija "desetke". A i sto kazes, svasta nesto su oni najavili, isplanirali... Pocinju da lice na nase politicare :)
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja sam negdje nasao clanak da je otkazan taj 850, mada je pitanje i da li je bio u planu:)
L830 je povucena iz proizvodnje nakon nekih 10ak mjeseci.
A ne znam sto se primate na nezvanicne clanke. Ja pratim wp godinu dana i vrlo malo clanaka je bilo od samog msfta. Sve su neki insideri i slicne gluposti.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Pa kad odugovlace sa OS-om moramo za nesto da se uhvatimo :) Sve se pise na osnovu kakvih takvih procurelih informacija. Licno mislim da MS kupuje vreme sa obavestenjima o potencijalnim novim uredjajima samo kako bi korisnicima skrenuli paznju sa samog OS-a (koji nikako da izadje) na komentarisanje karakteristika telefona. Na kraju kad izadje OS bice: "Pa eto, dobili ste OS, to ste cekali. A telefoni... pa ne znam ko vam je to rekao, nema nista od L850, 750, 650. Cekajte opet dve godine na nove flagship-e." xD
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ima i kod drugih glasina, samo sto korisnici wp uzimaju sve zdravo za gotovo:) pred zadnji apple dogadjaj je bilo glasina da izlazi 6c, cak i slike izasle, al te glasine korisnici apple ne sire toliko i ne raspravljaju o njima. Zato kazem, sve te insajderske macku o rep i bit ce lakse:)
Evo recimo jedna dobra vijest; eurosport je univerzalna aplikacija:)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ljudi su jednostavno gladni novosti, a ovi konji sve rade toliko usporeno... Nije ni čudo što korisnici poveruju u sve jer i bolje lažna vest nego ova tišina.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Hahahaha! Odličan! Slažem se sa svime što je rekao. Koliko goda da volim WP i koliko god da su im dobri telefoni, ne možeš puštati nedovršen OS u masovnu prodaju!

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Kamera me iznova i iznova odusevljava, prosto ne mogu da verujem kakvi su to idioti da naprave odlican uredjaj i da ga osakate sa nedovrsenim OS-om. Peglajte to vec jednom pa da mi pojedini stanemo u red za kupovinu.... dok mu cena ne padne na nivo pristupacan nama obicnim smrtnicima hahahah
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Šta se ti javljaš, tek što si se vratio Androidu, a već bi nazad u WP. ;) :D :D

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Teska srca sam presao na Android :) Sa Lumijom sam pravio odlicne fotke, a i kad sam video kakvu kameru ima ovo cudo rekoh samo da malo dotegnu OS pa mozda da se vratim... Mada to je sve na dugom stapu, preskupo ce ovo biti za mene i za godinu dana :/
Festina lente.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Meni je jako teško da se vratim na Android i to iz finansijskih razloga. Listam modele svaki dan onako u prolazu i za moje potrebe, tj. koliki sam manijak, bez 250 - 300€ ne vredi ništa da gledam... Najjeftinije mi padne Asus zenfone 2 ili Lenovo S60, ali i jedan i drugi prelaze moje mogićnosti. :( Ostaje mi jedino da se nadam da će MSFT lepo da nas iznenadi u 2016.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Razumem te u potpunosti. Ja sam eto frik za kamerama i imao sam sve sto mi je trebalo sa tog aspekta kod Lumije 830. Medjutim ovo cekanje me je ubilo, a evo sad su pomerili nadogradnju za 2016. Telefon Gorilla Glass, brutalnu Selfie kameru sa samo 0.9 mpix, ekran odlican, kamera, metalni ram... I onda kazes jbg, ali zeza ga OS :/ I ja se nadam da ce biti neko prijatno iznenadjenje pa da se konacno Windows pokrene.
Festina lente.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Upravo se vraćam na 8.1... :angry: Sad sam baš popi*deo! Hteo sam nešto da fotkam i upali on kameru, ali čim sam slajdovao da mi otvori manualna podešavanja aplikacija se spucala. Opet pokrenem i opet isto... pokušao sam da fotkam na automatskom i opet se spucala! J*bem ti debile nesposobne kad za svo ovo vreme nisu uspeli ništa da dovedu u red! Od 8 pokušaja, 9 puta se spucala aplikacija... :lol: Restart telefona je pomogao.

Apolo, ono što mi još ostaje da se nadam je da će Android uređaji sa 1.5 ili 2GB RAM postati standard u nižem segmentu jer za moj način korišćenja uređaja 1GB za Android je malo... Vidim da sad sve više guraju SD410 čipset koji mislim da je za mene sasvim dovoljn. Samo taj RAM je malo problematičan. :smutny:
Kvalitet kamere mi nije na prvom mestu, ali ako može da parira 640ci, meni je odlična.

Odgovori