Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?
Nije baš zreo ali je sa 8.1 prihvatljiv za korišćenje. 8.0 ne bih mogao da koristim, i nisam, očaj zaista. 8.1 je isptavio gomilu iritantnih sitnica, zato jeste prihvatljiv za korišćenje. Očekujem da isprave i vibraciju, hoću normalnu vibraciju kako bog zapoveda, od kako je mobilnoh telefona i vibracije na njemu, ne korak nazad. Nasumično nabacan meni bez ikakve logike je i dalje pristutan. Kao da ne znaju šta bi i kako bi, ne izgleda mi jasno definisan WP. Imao li neko predstavu uopšte kakvi su planovi, kako bi to trebalo da izgleda? Update je spor, ovo mora dosta brže, ako planiraju da se približe ios/android. Sve u svemu, najveći utisak kvare app, sakate opcijama, free za druge os se na wp plaćaju, zvaniče app nemaju, da ne pominjem skype koji je m$. Tastatura Srb je teška za kucanje, dosta grešim,nema svajp, nema prepoznavanje naših reči, kursor je glup do bola (nekad mi je lakše celu reč da izbrišem i ponovo otkucam, nego kursorom da ubodem određeno slovo koje sam pogrešio). Eng tastatura je bolja za kucanje, manje grešim.
Wp 8.1 mi nije toliko problem koliko app za isti.
Wp 8.1 mi nije toliko problem koliko app za isti.
Čekaj, šta sa Skype nije u redu?
Za kursor se apsolutno slažem sa tobom, mada sam se vremenom malo navikao. Ja lično nemam problema sa kucanjem na tastaturi sa uključenim srpskim karakterima, a ispravljanje reči po inerciji na svakom telefonu odmah isključujem, tako da nisam ni probao, ali ne sumnjam da nije sjajno za naš jezik. Jednostavno me ta opcija mnogo nervira. Mada, probao sam na druga dva-tri jezika koja koristim ponekad za pisanje na telefonu, i radi baš dobro.
Što se tiče paid/free aplikacija, nisam baš kompetentan, jer ih ne koristim previše, možda sam dve aplikacije do sada kupio, ostalo sam sve našao free ili su već postojale sistemske, ali generalno možda ima oko 10-15 aplikacija koje koristim stalno. Da nije isto kao na ostalim platformama, sigurno nije, ali ja sam našao sve što meni treba. Neki ozbiljniji korisnici će možda imati problem tu i tamo. Moja se upotreba svodi na pozive, poruke, fotku ti i tamo, FB, skype, mailovi i office, i to je većinom to. I za to imam sve što mi treba.
Nisam iskusio probleme koje neki drugi imaju sa WhatsApp na primer, kod mene je sve radilo kako treba, ali mi sama aplikacija ne treba pa sam je skinuo.
Što se nabacanog menija tiče, nisam siguran da kontam tačno na šta misliš, ali meni se lično dopada što su aplikacije u listi, i što je ceo meni za podešavanja minimalistički i tekstualno urađen. Ako si mislio da su možda neke opcije postavljene na nelogična mesta, tu onda neću da komentarišem jer sam se valjda već toliko navikao da mi je sad neobično kad su stvari poređane drugačije.
da je 8.1 zreo OS, rekao bih da svakako nije, ali nisu to bili ni ostali u ovom stadijumu postojanja. Da li je funkcionalan - meni jeste za moje potrebe. Naravno, pitanje je i ličnog izbora i navike. Ja recimo baš nisam mogao više sa preostala dva velika OSa, mada kada bih menjao platformu, pre bih se vratio na iOS nego na Android.
Za kursor se apsolutno slažem sa tobom, mada sam se vremenom malo navikao. Ja lično nemam problema sa kucanjem na tastaturi sa uključenim srpskim karakterima, a ispravljanje reči po inerciji na svakom telefonu odmah isključujem, tako da nisam ni probao, ali ne sumnjam da nije sjajno za naš jezik. Jednostavno me ta opcija mnogo nervira. Mada, probao sam na druga dva-tri jezika koja koristim ponekad za pisanje na telefonu, i radi baš dobro.
Što se tiče paid/free aplikacija, nisam baš kompetentan, jer ih ne koristim previše, možda sam dve aplikacije do sada kupio, ostalo sam sve našao free ili su već postojale sistemske, ali generalno možda ima oko 10-15 aplikacija koje koristim stalno. Da nije isto kao na ostalim platformama, sigurno nije, ali ja sam našao sve što meni treba. Neki ozbiljniji korisnici će možda imati problem tu i tamo. Moja se upotreba svodi na pozive, poruke, fotku ti i tamo, FB, skype, mailovi i office, i to je većinom to. I za to imam sve što mi treba.
Nisam iskusio probleme koje neki drugi imaju sa WhatsApp na primer, kod mene je sve radilo kako treba, ali mi sama aplikacija ne treba pa sam je skinuo.
Što se nabacanog menija tiče, nisam siguran da kontam tačno na šta misliš, ali meni se lično dopada što su aplikacije u listi, i što je ceo meni za podešavanja minimalistički i tekstualno urađen. Ako si mislio da su možda neke opcije postavljene na nelogična mesta, tu onda neću da komentarišem jer sam se valjda već toliko navikao da mi je sad neobično kad su stvari poređane drugačije.
da je 8.1 zreo OS, rekao bih da svakako nije, ali nisu to bili ni ostali u ovom stadijumu postojanja. Da li je funkcionalan - meni jeste za moje potrebe. Naravno, pitanje je i ličnog izbora i navike. Ja recimo baš nisam mogao više sa preostala dva velika OSa, mada kada bih menjao platformu, pre bih se vratio na iOS nego na Android.
Opcije u podesavnjima ppredjane zbrda-zdola, bez ikakve logike, verovatno je na to mislio.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ima logike, ali debilne logike. Poslagane su po redosledu instaliranja/apdejta. Poslednja instalirana/apdejtovana bude zadnja na listi.
Znam, ali opet - ne valja...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, ti se vecito samo zalis, umesto da uzivas. Sta ti sa Skype ne valja?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Mislim da je sada windows phone sazreo i da je vec ozbiljan konkurent androidu i iphone-u.
Naravno neke opcije trebaju jos da se urade na mnogim aplikacijama. Mislim da su se kasno probudili i da ce tesko moci da dobiju korisnike, bar ne neki veliki broj.
Kao korisnik androida i windows phona vise mi se dopada windows phone jer je brzi dosta i ja jako volim metro dizajn, u pocetku sam imao problem sa metro dizajnom, sada mi je fenomenalan.
Naravno neke opcije trebaju jos da se urade na mnogim aplikacijama. Mislim da su se kasno probudili i da ce tesko moci da dobiju korisnike, bar ne neki veliki broj.
Kao korisnik androida i windows phona vise mi se dopada windows phone jer je brzi dosta i ja jako volim metro dizajn, u pocetku sam imao problem sa metro dizajnom, sada mi je fenomenalan.
Ne znam koji android koristis ako ti je spor.Nijedan robot nije spor u flagship modelima
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Windows 8.1 je doneo mnogo novina u radu telefona, sve je bolje i lakše u radu sa aplikacijama. Naravno mesta za šta se treba popraviti ima na svakom os-u pa tako i ovde.
Kao dugogidišnji korisnik symbiana lično sam bio veliki protivnik ovakvog deskopa sa pločicama ali kada počne da se koristi telefon uvidi se da je takav deskop odličan, još sad kad su sad smanjili pločice on je još bolji.
Sve je tu na jedan didir.
Kao dugogidišnji korisnik symbiana lično sam bio veliki protivnik ovakvog deskopa sa pločicama ali kada počne da se koristi telefon uvidi se da je takav deskop odličan, još sad kad su sad smanjili pločice on je još bolji.
Sve je tu na jedan didir.
Behemoth, meni je svaki android bio spor. Od prvog Wildfirea preko Nexusa S i Galaxy Nexusa, do HTC One M7. Čak i flagship modeli posle nekog vremena dobiju usporenje i lag.
Lično sam odmorio od kad sam prešao na niskobudžetnu L625, nema lagovanja, zagrevanja, usporavanja i razmišljanja da li će nešto da odradi ili ne.
Lično sam odmorio od kad sam prešao na niskobudžetnu L625, nema lagovanja, zagrevanja, usporavanja i razmišljanja da li će nešto da odradi ili ne.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
A ja čitam neki dan kako Njoka i M$ konačno priznaše da hardver u telefonu mora biti mnogo jači od postojećeg kako bi WP radio kako treba i kako je zamišljeno. Počeli su sa L930 (ako se ne varam) da konačno popravljaju stvari i koriste dovoljno jak cpu i gpu.
Nemoj tako, ono resuming i tri tačkice što se vrte su bas relaksirajuće i za odmaranje...
Koje tri tackice?
Pa one sto se vrte iznad kad pise resuming.. Ne znam jel ih baš 3, mozda je i 4-5...

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
http://www.androidauthority.com/microso ... en-542080/
simpaticno (iako je za sad samo za Severnu Ameriku
), ali, bolje bi im bilo da porade na svom OS-u da bude zaokruzeniji i konkurentniji Androidu, nego sto se hvale ovakvim stvarima. 
simpaticno (iako je za sad samo za Severnu Ameriku

Posle nekog vremena koriscenja, glupo je govoriti o licnim potrebama, ali meni WP radi sto mi treba i to dobro.
Jedina ozbiljna zamerka je ta neka "ergonomija" iliti "udobnost" koriscenja telefona... Niko to nije pomenuo, polozaj "
bek/multitask" hw dugmeta je pogresan, tesko dostupan (lumia 925).
poz
Jedina ozbiljna zamerka je ta neka "ergonomija" iliti "udobnost" koriscenja telefona... Niko to nije pomenuo, polozaj "
bek/multitask" hw dugmeta je pogresan, tesko dostupan (lumia 925).
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Da dam i ja jedan komentar. Mislim da tek nova generacija wp uređaja pokazuje pun potencijal sistema. Probao sam 930 i munja je u odnosu na ortakovu 920 (i moju 520). Ali munja.
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Coni, cisto se slazem... Recimo, neki dan sam vidio kod druga 930-ku i moja 1520-ka, rade kao satovi... i mislim da se ne moze reci da je jedan telefon brzi od drugoga, ali zaista... Doduse i tati sam neki dan instalirao novi OS na 520-ku jer je prije imao Windows Black OS, a sada je kao i kod mene Cyan i vidi se poboljsanje u radu sa Viberom jer aplikacija moze da radi u pozadini... a i korektno i ovako radi...
open-mind, pa normalno. Na WP-u budu 3 tackice pa ti barem kaze barem Resuming, a recimo na Androidiima ne dobijes nikakvu obavijest, samo onako stoji zamrznut... No, iskreno na 930-ki i na 1520-ki tih tackica nema, osim kada skidas nesto sa neta ili tako nesto... S tim u vezi, ne lupaj, razbices nesto
open-mind, pa normalno. Na WP-u budu 3 tackice pa ti barem kaze barem Resuming, a recimo na Androidiima ne dobijes nikakvu obavijest, samo onako stoji zamrznut... No, iskreno na 930-ki i na 1520-ki tih tackica nema, osim kada skidas nesto sa neta ili tako nesto... S tim u vezi, ne lupaj, razbices nesto

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Ja se baš slatko nasmijem svaki put kad pročitam naslov ove teme. Odmah se sjetim da na to istom sistemu moras da buljiš u telefon ako skidaš neki fajl, jer ako odes gdje drugo, ili na home screen, ode i download, prekida ga. Zamisli ako skidas par gb na nekoj lošoj konekciji. Multitasking level pro...