LG G4

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: LG G4

Post od kutijagreha »

jane doe, gledaj ovde na oglasima. Ili gledaj na kupujem prodajem. Nema sta da procenis,ako vidis,nov neotpakovan sa mreze (Vip,Mts,Telenor) uzimaj. Cena do 460e i to je to. Nemam prevelikog razmisljanja :wink:

jane doe
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Avg 2015. 19:44
:: samsung galaxy core

Post od jane doe »

e super hvala ti puno :) gledala sam sada ima od 440 do 460 na kp i ovde pa ću se odlučiti :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

jane doe, eto,to je to. 50e stavis u dzep,i castis me jednim picem,i svi sretni :D

jane doe
Novajlija
Novajlija

Post od jane doe »

hahah dogovoreno :D

Vaša poruka sadrži 20 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Dogovor u tri recenice,najlepsi spoj :D Uzdravlje ga koristila :) Napisi neke svoje utiske kada ga uzmes u ruke :D

jane doe
Novajlija
Novajlija

Post od jane doe »

:D jedva čekam da ga isprobam i ostavljam jedan short review iz ženskog ugla :lol: kameru posebno

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Sigurno ce i baterija na testu da bude :D Dobro ga isprobaj :lol: Ako nesto zapne oko kamere,tu sam :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja bih akcenat stavio na selfi kameru. Skljocni nekoliko komada, okaci ovde pa da vidimo kako to radi :D jel tako @kutijagreha? :D

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Uvek bilo i ostalo. Ne racunamo review bez selfi kamere :lol: :D

jane doe
Novajlija
Novajlija

Post od jane doe »

isprobaću obe ali akcenat stavljam na zadnju jer se amaterski bavim fotografijom pa me ta kamera više interesuje :P

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

jane doe napisao:gde da nađem za toliko? po oglasima ili gde? ne umem ja da procenim da li je to TO preko oglasa :roll:
'Ajde da i ja "nabacim" jedan predlog. :D
Ako si iz BG-a, možemo da se upoznamo, pa ćemo zajedno potražiti najbolji primerak sa oglasa. ;)
Mislim da je ovo mnogo bolji predlog od selfi kamere. :D

jane doe
Novajlija
Novajlija

Post od jane doe »

hahah nisam iz beograda zato mi i jeste problem da provalim po samom oglasu :) ali gledam ove koji imaju dobre ocene na kp

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Evindzer, iz Bg sam, kako si to nametno kao neki uslov, kada želiš da se upoznamo? I da gledamo telefone :lol:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Hvala na predlogu, ali nisam tvoj tip, veruj mi. Nije do tebe, do mene je. :P :D :D
Međutim, ako bi poveo neku od onih drugarica sa Ade, sa njima bih rado razgledao telefone. :D

danil80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
Kontakt:

Post od danil80 »

Аууу ово је било ниско :)

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

Kao dodatak na moj prethodni review u ovom threadu, navescu dodatna zapazanja nakon koriscenja telefona 10ak dana.

Kamera je odlicna! Veoma sam zadovoljan, i znacajna je razlika izmedju LG G2 kamere i ove. U nekim situacijama kada se slikaju staticne slike i osvetljenost je solidna ili dobra, razlika mozda nije tolika, ali u situacijama sa losijim svetlom i sl. razlika je velika - u korist G4.
U praksi koristim sva 3 moda. Manuelni cak najredje, ne da mi se podesavati kada Simple i Auto rade savrseno. Kao sto sam i pretpostavljao, Simple mode je savrsen kada dajem nekom drugom telefon da uslika nesto, jer samo treba da dodirne sta hoce da bude u fokusu i to je to. Manuelni mod je pravi uzitak kada imate vremena da cackate i igrate se sa podesavanjima. Shutter speed podesavanja nocu omogucavaju svakakve igrarije (slikanje zvezdanog neba na shutter speed 30 sec me ostavilo bez daha). Medjutim, shutter speed podesavanja (duza) danju su prakticno neupotrebljiva, jer je aperture fiksan sto znaci da sa duzim shutterom slika bude potpuno osvetljena (bela) jer kamera upije previse svetla.
Fokus je mnogo brzi od onog na G2 (to je bila boljka na G2), i to je osetno i u uslovima slabijeg osvetljenja.
U uslovima dobrog osvetljenja, kamera na auto podesavanjima radi brzo, dok u slabijoj osvetljenosti radi nesto sporije (fokusira nesto sporije i treba joj duze da uslika sa blicem). Slikanje sa blicem u mracnoj prostoriji je brze nego na G2, ali mi se cini da to treba da bude jos malo brze.
Kvalitet slike je odlican sto se mene tice. Pravo je zadovoljstvo gledati slike na ekranu G4, bas dolaze do izrazaja. White balance je mnogo bolji i realniji od G2, cesto je realan ili blizu realnog, ali nekada zna da promasi. To mi ne smeta previse, jer kada se to desi odem u Manual mode i namestim WB rucno. Na G2 je WB vukao na plavkastno, bio je malo hladniji, dok na G4 to nije slucaj, sto je dobro.
Vidljivo je softversko izostravanje i procesuiranje slike, ali mi ne smeta. Moglo je biti manje izrazeno, ali je mnogo bolje nego sto je bilo na G2 (pogotovo je ova razlika vidljiva na nocnim slikama).
HDR je dobar, iako bih voleo da se malo cesce pali kada je na auto.
Neke slike ispadnu previse osvetljene (overexposed), recimo nebo bude potpuno belo na nekim fotkama (ovo su te situacije kada bi bilo bolje da se HDR automatski upali, ali se ne upali).
Brzi pokreti ljudi dok ih slikate u uslovima slabijeg osvetljenja ce dovesti da covek (glava, ruka, i sl.) budu veoma mutni jer kamera automatski podesi duzi shutter speed da slika ne bude tamna. Ovo bih voleo da je manje izrazeno, ali razumem da je ovo ipak smartphone kamera, i postoje tehnicka ogranicenja koja ovo jos ne omogucavaju. Moram dodati da su slike veselih drugara u alkoholiziranom stanju nocu dobro ispale, malo koja je bila za odbaciti. G2 to ne bi mogao, 90% bi ih bilo mutno ili tamno.
Nedostaju mi neka predefinisana podesavanja, npr.sport, i sl. jer nekada treba uhvatiti brzi pokret na brzinu, a dok se podesi to rucno u Manual modu, prosao trenutak odavno.
Okacicu i koju sliku uskoro, mada ima dosta vec postova na drugim forumima sa slikama G4.

Ekran me na prvu nije preterano odusevio, jer smatram da je 2k rezolucija na mobilnim nepotrebna i jer je ekran na G2 bio odlican, ali sto vise koristim G4, to me ekrna vise odusevljava. Citanje, gledanje slika,cega god, na ovom ekranu je...neopisivo dobro :) Nisam imao nikakvih problema na dnevnom svetlu, sve se fino vidi i automatsko osvetljenje po meni radi posao uredno.

Sto se baterije tice, time nisam tako zadovojlan kao kamerom. Razmazila me izvrsna baterija na G2, a G4 mu ne moze ni prici. Ekran trosi dosta struje, i to se oseti pogotovo kada surfate, slikate malo vise sa kamerom i sl. Meni je baterija trajala u proseku 2 dana, sa 3-3.5 SOT (iskljucen GPS, ukljucen Wifi i GPRS, real time sinhronizacija 2 mail naloga preko dana, jednog navece). Poslednjih dana dogura do 4 h SOT, pretpostavljam da se malo "razradila", i nadam se da ce biti 4.5-5 h SOT. Preko 5h SOT je rezervisano za G2 :) mada vidim po nekim forumima da neki i to prebace. Nije mi jasno kako ali mi je drago zbog njih :) U stand-by telefon moze biti veoma dugo, ali cim se upali ekran, % baterije pocinje da opada.

Telefon se mnogo brze i vise greje nego G2. Nikada nije vreo, ali zna biti osetno topao u gornjem delu (i na ekranu i nazad oko kamere), i to vec nakon surfanja 5-10 min ili slikanja 5 min. Brzo se ohladi kada prestanete raditi to zbog cega se greje. Instalirao sam CPU-Z da pratim temp. i prosecna temperatura baterije je u mirovanju i slabom koriscenju 25-30 stepeni C, a kada se surfa ili slika recimo, popnu se do 38-39 stepeni. Ovo je ono sto mi najvise smeta, jer iako ne vrelo, oseti se toplota pod prstima, i razmisljam uvek koliko to utice na dugovecnost baterije, ekrana i ostalih komponenti telefona...

Na velicinu telefona sam se navikao, za ovoliki telefon, dobro je dizajniran/upakovan.

Pri kucanju na stock tastaturi gresim vise nego na G2 (isto na stock), nemam pojma zasto. Ako se ne naviknem, promenicu tastaturu.

Nemam nikakvih problema sa telefonom, radi odlicno, i zadovoljan sam kupovinom. Kada bi me pitali sta bih promenio: rekao bih da se malo manje greje, i da mu baterija traje malo duze. Ni jedno ni drugo nisu veliki minusi.
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

vizi, svaka cast za rivju. Ako guras u toku dana 4-4.5h SOT-a to je dobar rezultat :)
Barem ces moci posle da zamenis bateriju,i dobijes 'nov' telefon
Sto se tice grejanja,i meni je znao da se G3 zagreje ako mi je kamera ukljucena 10min +
Vidi sada kada prodju ove vrucine kako ce biti,pa javi ovde :wink:

:)

Slika

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Na bendzu,G4 izglasan od strane forumasa za najbolju kameru sto se tice telefona.

http://www.benchmark.rs/artikal/uporedn ... onima-3939

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Eto, jel' ti sad žao što si uzeo S6? :D :D
-

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nije. Caka je u tome da nemas najbolju smartphone kameru,a da napravis fotografiju kao da je imas :-D :-D :-P

Odgovori