LG G4

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: LG G4

Post od kutijagreha »

Na Samsungu se ne desava,ali se zato na Samsungu i dalje desava (licno pre par dana priverio) da poruke na viber ne stizu,ukoliko duze vreme viber nije koriscen.
Pa od dva zla,neka se izabere manje

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

@kutija, polovično rešenje koje sam za sada provalio na LG, ispod na slici u opcijama gde su poruke, selektovati"niko":
Slika

Telefon nece zvoniti za poruke i viber, a pozivi zvone. Obzirom da sms poruke retko koristim, ovo mi završava posao.

zoreli napisao: Kakvi su tvoji utisci G4 VS M8 VS S6 ?
Uh, uh. Čekaj malo. Mada znas odgovore.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Baraba, znači od app odabrati samo telefon i alarm .

Znam odgovor :D
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nemoj da biraš app, ima posebana opcija da dozvolis za app, valjda ta app uvek zvoni.

lznad na slici, gde je stavka "Pozivi", odabereš kontakte (kod mene stoji tako) i samo onaj ko je u imeniku mi zvoni (ko nije u imeniku njemu zvoni ali meni ne, oni su sajlent), ili omiljene stavke tj. favorite (samo za izabrane zvoni, za sve ostale ne zvoni, bilo da su u imeniku ili ne). Isto moze da se bira gore na slici pod stavkom "Poruke", ali ne funkcionise kao sa pozicima, mora da se odabere "Niko" da se ne bi cuo viber, a da funkcioniše, izabereš omiljene i samo sms se čuje od omiljenih. To funkcionise na HTC perfektno.
Sa ovom opcijom na MM nema potrebe za dodatnim app. Na M8 i lizalici sam koristio app Silence Premium Do Not Disturb za ovakvu funkciju, sa MM više nema potrebe za ovakvim app, samo što na LG nisu baš ispeglali, ili sve poruke ili ništa, na M8 radi perfekrno :)

Ako znas, sta pitaš :D

Ima stvari koje su odlicne na G4. Moram da pohvalim zvuk u toku razgovora, odličan je, ovo je dve klase iznad G2, egal je sa S6, možda za nijanus i bolji na G4. Kamera G4 na MM je brutalna, automatika odlična.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Baraba napisao:Ako znas, sta pitaš :D
Pa pita za nas ostale. [emoji846]
Svi znamo da M8 radi ekstra fluidno, ali nas zanima kakav je G4 u odnosu na njega. [emoji6] Eto, možeš ubaciti i S6 u kombinaciju.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Obrni okreni 3h SOT nema sanse :)
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016020 ... 9cb818.jpg[/img]

Milcha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 14. Avg 2014. 10:45
:: Galaxy S7 EDGE
:: iPhone 6

Post od Milcha »

Weska bolje da se mi menjamo, ja tebi g3 ti meni g4 i da budes miran[emoji14]

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

vla-do napisao: Pa pita za nas ostale. [emoji846]
Svi znamo da M8 radi ekstra fluidno, ali nas zanima kakav je G4 u odnosu na njega. [emoji6] Eto, možeš ubaciti i S6 u kombinaciju.
Nešto te zanima konkretno, imaš slobodu da me pitaš da to istestiram/proverim? Zadovoljan sam radom G4, MM klizi na njemu lepo, kao kroz sir :)

Za sada sam mu našao samo dve mane. Jačina na slušalicama (slabiji od S6, treba li da pišem u odnosu na M8 koliko su slabiji oba). Odličan je zvuk u toku razgovora, tu mi je često smanjeno, nikad do kraja, sam kvalitet zvuka odličan. Spikerfon/zvono izuzetno glasno. Eto, jačina izlaza za slušalice su meni mana, nekom ko ne dolazi sa M8 ovo neće biti mana. Sledeća, odnosno druga mana je automatika osvetljenja, ona bi mogla da je malo svetlija, tamniji je displej na automatici od M8 i S6 - na automatici. Ručno odvrnutno na maksimumu malo manje sija opet od oba. Odličan je displej G4, lepo kalibrisan, veoma prijatan za čitanje, perverzija ukratko, jedino bih malo odvrno jačinu na automatici, možda je to moja stvar navike jer i S6 i M8 baš jako sijaju. Automatika radi dobro za razliku od G2.
Sve ostalo sto nisam pomeno, za sada nemam zamerku. Ove dve gore jesu za mene zbog telefona sa kojih dolazim.
U odnosu na G2, G4 je rols rojs celokupno gledano.

@weska, kod tebe nesto nije ok.

Ps.
Danas, zavrsavam kalibraciju baterije, te ću videti kako drzi konačno.
Prvi % drži kao na G2, ludo:
SlikaSlikaSlika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ostao sam dužan da iznesem detaljnije utiske o G4. Posle 3 meseca korišćenja, sve na stock. Jedini razlog prelaska (mada sam o tome već pisao) jeste to što mi je dosadio Lg-ev UI (više od 12 meseci na istom – G3, Flex 2, G4) a nisam našao konkretan način za root bez ugrožavanja garancije, tako da je prodaja bila neminovna.

*Na asistenciju članova foruma, na dnu ovog posta možete videti tabelu sa ocenama najboljih modela koje sam koristio. Ocene su korigovani tako da budu komparabilne.

Izrada - 8+/10

Objektivno - plastika kao plastika. Nije premium materijal, ali za razliku od nekih drugih modela ovde nema krckanja plastike, nema "žvakanja". Telefon odaje solidan utisak u ruci, čvrst, utegnut. Displej bez zaštite nošen 4 nedelje, nema tragova korišćenja. Poklopac iako kožni, takođe bez tragova uprkos brojnim kritikama. Imam crni i bordo, s obzirom da je crni nošen bar 2.5 meseca, stavljam njegove slike u prilog pa da pogleda koga zanima.
http://imgur.com/a/Wvpcc
Bez ikakvog traga, kao nov. Koža se pokazala daleko izdržljivija nego što su neki očekivali. Ne znam kako će biti za godinu dana, ali 70ak dana nije kratak period.
Subjektivno - skroz dobra. Samo da je ram, tj lajsna metalna bio bi pun pogodak. Smatram da je iz praktičnih razloga koža bolja za zadnji deo telefona nego staklo ili metal. To je moje mišljenje.

Dizajn - 7/10

Možda i najslabija tačka ovog telefona. Nakon dva zaista "lepa" modela, Lg je malo podbacio. Povećao malo okvir oko displeja, lajsna tj ram ne "pada" na poklopac pod 90 stepeni, vec pod blažim uglom, takoreći "širi" se ka poklopcu što odaje utisak širih bezela iako to nije slučaj. Meni lično ružniji telefon od Flex 2, G3, G2, itd. Iako kožni poklopac uz svetlo zlatne tastere i okvir kamere (kod mog primerka) izgleda veoma elegantno, jednostavno to ne pobija činjenicu da je telefon od napred ružan. Ovo je subjektivna kategorija, pa je tako treba i tumačiti.

Displej - 10/10

5.5" IPS Quantum displej, Quad HD rezolucije, 538ppi. Jednom rečju brutalan. Kako na papiru tako i uživo. Sređen problem sa osvetljenjem i uticajem na bateriju koji je bio prisutan kod G3, nova Quantum tehnologija pruža odličan kvalitet slike, realnih boja, dobrih uglova vidljivosti. Oduvek sam bio za IPS pre nego SA, ali ovo je (kao što je i najavljeno) najbolji IPS na tržištu. I sam sam govorio da je Quad HD bespotrebna na telefonima, ali uporedo gledanje u S5, G3, Flex 2, G2 i G4 ukazuje na sve prednosti ovog displeja. Automatsko osvetljenje bolje nego na prethodnim modelima, a mogu slobodno da kažem I bolja nego na 5X. Za mene je ovo idealan displej I zato ocena 10.

Softver - 9/10

Novi Lg UX 4.0 UI je rasterećen, optimizovan i malo estetski doteran. Meni lično uz Nexusov UI, Lg najviše prija. QSlide odličan dodatak kao i Dual Window. Jedine mane su ograničen broj dostupnih aplikacija za ove module. Ista zamerka je bila i za druge Lg modele. To (DW) se da srediti, ali pričam o fabričkom stanju i na osnovu toga dajem ocenu. Nešto manje bloat-a nego ranije, dobar deo se može onemogućiti. Knock-code, double tap odlični dodaci i jako lepo rade na MM. Možda "mana" za KC je to što na MM mora da sadrži 6 dodira u 3 različita kvadrata (treba zapamtiti i uneti :D ). Sve u svemu dosta dobro.

Performanse - 10/10

Rekao bih "bum!" da nisam koristio Flex 2. No, kao što vidite u tabeli, veću ocenu dajem četvorci samo zato što nema ama baš nimalo pregrevanja. I kod Flexa je to manje nego na G3, ali sam morao da napravim razliku. Kako na LP, tako i na MM telefon leti. Sve otvara/zatvara u milisekundi, bez crash-ova, bagova, a o restartu da ne pričam. MM je fluidniji u odnosu na LP možda nekih 10%, ali nisam dovoljno dugo (6 dana) koristio LP da bih davao konkretnije poređenje u detalje. Sve stock, isključeno par fabričkih aplikacija, bez Greenify-a i sličnih aplikacija. Za mesec dana nisam imao niti jedan problem. Bez ikakvog preterivanja. Baš kao i na Flexu. Bez ikakvih zamerki. Možda da sam koristio Nexus pa bih dao manju ocenu G4 kako bih napravio razliku, ali trenutno ovo je vrhunski zaista. Prevazišao je sva očekivanja.

Kamera - 10-/10

O kameri je bilo već dosta reči, pa ne bih previše dužio. Definitivno najbolja od svih modela koje sam do sada koristio gledajući hardver, softver, kvalitet slika na automatici, itd. Nisam imao previše insipiracije za slikanje po ovom vremenu, s obzirom da su mi meseci iza nas bili popunjeni rođendanima, slavama, proslavama, imam gotovo isključivo samo privatne slike, dakle ništa što bih mogao vama ovde da okačim. Možda Baraba ili neko drugi može da okači neke svoje, čisto da upotpuni ovaj tekst.

Baterija – 8/10

Prosek za današnje standarde. Kačio sam dosta rezultata i ovde i u temi u kafiću, pa slobodno pogledajte. Osetno je bolja od baterija na G3 ili Note 4, ali nije u rangu sa S5.

Poređenje modela

Slika
Hteo sam samo da napomenem par stvari vezano za ocene:
Kod izrade nisam gledao sam materijal, već I osećaj u ruci, kompaktnost, završnu obradu, da li nešto žvaće, krcka, koliko se lako ošteti, isprlja, itd.
Onda dizajn npr je krajnje subjektivna kategorija. Nekome je Flex 2 najlepši, nekome S5, I o tome ne treba previše raspravljati.
Kod displeja pored rezolucije sam gledao I uticaj na bateriju, automatsko osvetljenje, maksimalno osvetljenje, uglove vidljivosti, sliku itd. Kod osftvera tu su update I podrška, dodaci, bloatware, UI, itd.
U zelenoj koloni su ukupne ocene sa svih 7 kategorija, a žuta kolina su ukupne ocene bez dizajna jer je subjektivan.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od weska88 »

Za koliko vam se napuni baterija od 0 do 100? Meni se cinimi se sporo puni mob.Mozda ga punjac zeza.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam merio, stavim ga uveče na neki spori punjač. Ako se neko seti kako se zove app koja pokazuje brzinu i jačinu punjenja neka viče, da instaliram i javim kolegi po telefonu.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od weska88 »

Ja imam originalni punjac al kao da ne puni kako valja.Ne znam sta tolko jede bateriju.Nikako nisam kuci da ga istestiram na wifi. Na 3g ne moze 3h da pregura.
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016020 ... e2cd0b.jpg[/img]

nesta
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2012. 21:50
:: Note 2

Post od nesta »

Baraba napisao:Nisam merio, stavim ga uveče na neki spori punjač. Ako se neko seti kako se zove app koja pokazuje brzinu i jačinu punjenja neka viče, da instaliram i javim kolegi po telefonu.
Ampere?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mislim da samo pokazuje jačinu punjenja?

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

El Laki, svaka cast za ovaj review.mislim da bi vise clanova trebalo na ovaj nacin da testira uredjaje.meni kao nekome ko cita ovo sigurno bi pomogao da se odlucim za g4 ili ne.trenutno koristim s6 pa licno mislim da bi mi g4 bio downgrade bar sto se tice performansi i dizajna.kamera po svemu sto sam video bi trebalo da je dobra kao na ovom ako ne i bolja.preporucujem ti ako vec nisi da probas s6 ili s6edge plus.bice ti sigurno osvezenje pogotovo zbog ovih novih ekrana a i olaksanog i redizajniranog touchwiza.vidim da si kao ja i da volis da koristis telefone na stock.to je po meni jedini pravi nacin da se oceni tel dok sam koristio lg g2 uz izlazak 4.4 sam poceo da se igram sa romovima i raznim kernelima i.t.d.na kraju sam zaboravio kakav je bio dobar na stock.naravno sve osim kamere.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

El Laki, super rivju, kao i obično. Jedino što bih ja promenio (da sam bio na tvom mestu) jeste redosled telefona u tabeli: da ne bude hronološki, već po ocenama koje si im dao, od najboljeg do najgoreg. Inače, kad sam davno u Vipu gledao G4, nisam stekao utisak da je ekran toliko dobar, mada telefon mora verovatno da se koristi duže od 15-tak minuta da bi se to uočilo. :wink:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Mikrikorisnik, pre svega hvala. Jedini cilj mi je da eventualno nekome olakšam izbor ukoliko mogu uz napomene na neke subjektivnosti. Planiram da uzmem nešto od Samsunga u skorije vreme, verovatno Note 5 (ne sviđaju mi se zakrivljene ivice pa zato ne npr Edge+). Ali čekam neku dobru priliku, 560e+ po radnjama za šatro garancijom mi je previše, a švercovani bez garancije nisu ništa jeftiniji, tako da...

Evindzer, hvala. Dobra sugestija. Ja sam imao u planu da ovako pokažem hronološki kako sam prelazio sa modela na model, da neko ne pomisli da neki model dobija jake ocene jer je poslednje korišćeni. Što se tiče displeja, ja ne volim lično Amoled, uz to dosta niske stope stavim u podešavanjima osvetljenja tako da mogu da zažmurim na možda za nijansu slabije (a opet dosta bolje nego na G3) osvetljenje i dam 10ku.

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

Da li ubaciti MM 20d? Izlazi mi kao OTA update... Kapiram da je isto fluidan kao lp, mozda cak i brzi, samo me baterija brine. Ovo sad na lp je ok skroz.. Prvo punjenje 4h10min sot.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

El Laki, Odličan review, zaista si se potrudio :)
....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

El Laki, preporuka za Note 5. Čak i bolje leži u ruci od s6e+ zato što je pozadi blago zakrivljen. Inače dobro poređenje telefona.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Odgovori