iPhone 5

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Re: iPhone 5

Post od Layne_Staley »

izvoli 1.
izvoli 2

Kada skapiras sve, idi ovde

p.s. Prva 2 linka su mala sala, treci ce ti reci sve, ali poseti prva dva :D :D :P
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

liverpool_hooligans
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
:: Nexus 5

Post od liverpool_hooligans »

trenutno mi je tel na 7.0.4. OS, postoji li mogucnost JB-a? hvala
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

jos ne za iOS7... ima nekih najava da ce biti za sve verzije 7ice ali jos uvek nema...

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

Pozdrav svima na ovoj sekciji, foruma. Nisam vlasnik "jabuke" :roll: , ali mi treba za lepsu polovinu savet sta da uzmem. Ona je ponosni vlasnik 5ice i verovatno ce se u nekom doglednom periodu upgradeovati na 5s. Treba mi neki dock sa zvucnicima, manji, estetski prihvatljiv :) kvalitetan a da moze da se uzme kod nas. Trenutno nemam vremena za ebay / amazon varijante. Treba mi nesto sto znate da ima kod nas u ovom trenutku na trzistu i sto mozete da preporucite....Dakle JBL, Harman Kardon, Bose ili?...Dakle, mali, sa ok zvucnicima, i eventualno beli :wink: Ima li neko preporuku?
screw u guys I'm going home

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

sve za iphone imas na isrbija.net, macola.rs, u trznom centru Usce istyle radnja... :)

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

Nazalost, izbor je dosta ogranicen kod nas. :uhuh: To sto ima dostupno je uglavnom za 3/4/4s a ono sto ima sa lightning konektorom su ili veci uredjaji (koji zamenjuju ozbiljne zvucnike ili home theatre) ili obicni dock-ovi bez zvucnika. A i toga ima u tragovima. Vidim da se shift na trzistu prebacio na BT i slicne wireless zvucnike i da toga jos nekako i ima u ponudi. Tako da ce resenje biti nesto tog tipa....pa cu moci i ja da koristim na svom tel :roll: .

Napolju sam nasao par uredjaja Philipsovih, Sony-jevih i slicnih firmi koji bi mi odgovarali i cenovno i po karakteristikama ali jednostavno kod nas ih ne uvoze jos. Imaju stare (3 genaracije) modele tih dockova sa starim 30pin konektorima. Cene naravno uvoznici drze iste kao najnovija generacija uredjaja napolju :disgust: Porudzbina iz inostranstva ne dolazi u obzir zbog roka u kome mi treba dock....

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

^ cekaj bre sve dokove koje sam gledao u Mall-ovima podrzavaju i lightning kontkotr i 30pin izmenjivo je... I dalje reklamiraju stari ipod touch 4 na tim dokovima, a ima podrsku za 1 2 3 4 5 dakle za sve, samo se menja verovatno to podnozije ili se skida i ispod je lightning nisam siguran , proveri.

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

Koliko sam ja video, ima 2 varijante ili izadje isti model (B&W Zeppelin npr) sa lightning konektorom ili malo osveze dizajn, promene konektor i napisu da je nov model (Philips ds 3100 i ds 3400).....a ta varijanta sa menjanjem samo konektora u radnji mi nije poznata :?
U svakom slucaju oducio sam se za BT zvucnik. Samo jos ne znam tacno koji....JBL Micro ili charge? :unsure: Jedan je laksi i zgodniji za prenos i jeftiniji je, ali ima slabiji zvuk. A Charge je veci, dosta skuplji ali ima mogucnost punjenja telefona. Malo mije dizajn onako..ali videcu jos uzivo kakvi su materijali...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Zašto sam LG G2 zamenio za iP5? Zato što je na iP5 sve najbolje u klasi, sve radi onako kako očekujem bez gubljenja vremena na čačkanje (e ovo čačkanje, toliko čačkam android i opet sa silnim fix nije to to kako treba da bude - mislim na 1. i 2. stavku).

1. bolja kamera (kačio sam slike, mogu i video),
2. zvuk na slušalicama je mnogo, mnogo bolji (naravno podrazumevam korišćenje dobrih slušli, ne fabričkih, koristim Sennheiser CX 300 II),
3. jači zvuk na zvučniku zvona,
4. sagovornik se čuje kako sam navikao (realno) - na G2 mi je nekako čudan, pisao sam već da zvuk sagovornika na G2 nije kao na nokia, samsung, apple... jeste veoma glasan, tu im svaka čast,
5. kompaktan za manupulaciju jednom rukom,
6. FaceTime i iMessage,
7. ne gubi se novac daljom prodajom ako nisi zadovoljan,
8. svi znaju za iphone, stoga se veoma brzo se prodaje.

Presudne su 1. i 2. stavka. To što G2 još nije dobio 4.4 nije uticalo na zamenu jer mu ne zameram rad sistema na 4.2. Naravno da bi bilo plus da je dobio, jer kod iphone update svi dobijaju istog dana, istog sata, iste sekunde, ovde se ne razmišlja o update.
Izrada jeste plus za iphone (ali nemam ništa protiv plastike, svi oni završe u silikonu ili plastici kada se zaštite).

Da li bih se vratio na G2? Bih ako mi zatreba jača baterija ili ako mi iphone dosadi a sa 4.4 isprave bar kameru i zvuk na slušalicama (mislim da se neće desiti ovo sa zvukom).

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Baraba, koliko sam video u temi o trajanju baterije, ti si izvlačio i po 8 sati onscreen vremena, što je po meni odličan rezultat. Tako da ja bateriju na i5 ne bih nikako nazvao lošom. :wink:
Meni počela da nedostaje upotreba telefona jednom rukom. Ovi danas su kao iz reklame "tabla ko tabla" :lol:, sve veći i veći. :dry:
Eh da, da li na iOS pamti sve pozive, ili kao na Androidu poslednjih 30 dana ili tako nešto?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nije isto usage na iOS kao na Androidu. Ne možeš na iOS da vidiš koliko je radio samo displej, taj usage on meri koliko radi telefon, znaci ako radi muzika a ugasen je displej to računa u usage. Izvlačim bas dosta na 2G, na 3G je manje i testiracu. Pamti pozive ali ne znam koliko dugo, ali pamti dosta. Odavno pričam da je meni manipulacija jednom rukom bitna.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Pih, onda i nije nešto posebno. :P Nego kako si se navikao na poprilično manji ekran posle G2? Može li se kako proveriti vreme upaljenosti ekrana?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

iPhone 5

Post od Baraba »

Ne znam da li ima neki dodatni program ili tweak za proveru ekrana, nisam trazio iskreno. Kako sam se navikao? Recimo da se nisam ni odvikao, nikako da se naviknem na veće ekrane sa kojima ne mogu lako da manipulisem jednom rukom, stalno se vratim na manji. Za šta meni telefon služi? Pozivi i poruke (iPoruke, viber, whatsapp, skype, mail), muzika, vesti, tapatalk, fotkanje, navigacija, endomondo - app za trcanje, BelCam app za pracenje saobracaja (na Androidu Osmatrac), dropbox, KomBank - placanje računa (ko još stoji u banci i čeka red) i ponekad u zadnje vreme odigram Minion Rush. Za sve to nije mi potreban veći ekran. Više mi je potrebno da sve radi savrseno kad meni treba, a ne da gledam da li ima neki nov stabilan rom i kernel. Za sve ovo meni ne treba veći displej.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Hvala. Vrlo zanimljiv post. :) Sve sam bliži kupovini i5, jer je i moje korišćenje veoma slično tvom. Možda ja odigram koju igru više, jer čekanje u redovima mi nije vrlina, pa mi vreme ovako prodje mnogo brže. :D
Ako se odlučim za njega, biće mi malo teško da predjem preko Apple politike, ali mislim da je ipak pametnije staviti potrebe iznad (suludih) principa. :roll:

Edit: Baraba, od koliko Gb imaš iP i koliko ti je maksimalno dostupno? Prijatelj ima 4S 16Gb i ima stvarnih 16Gb. Kao da je sistem na posebnoj particiji.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

na ip5 od 16gb imas slobodno 12gb kad ga upalis...
to za 4s ne znam kako je moguce ja sam imao 11,3gb kad sam ga upalio novog... :)

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Bem li ga, tako pisalo kod njega u slobodnoj memoriji. Sad ne sećam se da sam bio pijan kada sam gledao. :D

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

Pozdrav drugari,koja je realna cena sada ovog telefona? Ozbiljno planiram da zamenim S3 za Iphone i koliko je realno da doplatiim za peticu,ili da cekam da pocne prodaja u MTS/u ili da izadje Iphone 6,sta mislite? :D :D :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

IPhone 5 nov košta preko 500e, među najjeftinijima sam našao za 535e, tako da ako ti je S3 sa garancijom, ful pakovanje i stanje 10/10, doplata ide minimum 350e

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

uf,uf previse :lol: :) Cekam da mu malo padne cena
Mada S3 je idalje predobar telefon,jedino malo ponekad zakoci na Android 4.3 :blinky: :blinky:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ja imam S3 na stock 4.3 i nemam nikakvih problema :)
Prednji u temu S3 pa napisi šta te tačno muči, da ti pomognemo, bar privremeno dok ne budeš promenio telefon ;)

Odgovori