Ево да напишем и ја пар речи после 4 дана његовог поседовања. Ноут 4 стоји од тада на столу угашен. Дакле овако, да почнем од тога да је осећај тежине и материјала изузетан, поготово ми се свиђа што је хладан када га узмем у руку са стола. Дизајн је заиста нешто у чему уживам и та сјајна јабука предивно изгледа.
Што се тиче хардвера, урадио сам надоградњу на иос 9.0.2 и то је последња верзија. У односу на андроид уређај је невиђено флуиднији, апсолутно ни једном да сецне, апликације отвара у моменту дакле нешто заиста невероватно. Таск менаџер ради сјајно, прелази се у року од секунд кроз 10 последњих апликација и за неког коме је потребна та брзина то пуно значи. Одлична нова опција 3д тач, мало врмена треба да се човек навикне али ево од другог дана ми је већ незаобилазан део који стално користим. Екран јако лепо изгледа а осветљење ништа не заостаје за Самсунгом. Фото апарат посебна прича, јасне чисте слике, покретне слике, стабилизација видеа, реално не можете направити лошу слику

Апликације углавном имам све које сам имао на андроиду, 2-3 ми фале али се надам да ћу им наћи замену. Играо сам НФС последњу верзију и ради апсолутно сјајно без сецкања. Брзо сам се навикао на нови начин рада са једним централним дугметом, скенер моментално отвара лок екран, код Самсунга ме увек смарало што је морао прст да се превлачи. Овде како кликнеш да га упалио истог трена ти прочита и отисак тако да практично газда и не осећа да је Фингер скенер активан. И на крају оно што ме импресионирало највише од свега а код Самсунга ме највише нервирало је - батерија. Батерија је нешто што ја Вама не могу да опишем... Ево 4 дана имам телефон, а до сада сам га само 2х пунио. Нон стоп га нешто акам и чачкам јер је нова играчка, дакле у једном циклусу да се не лажемо једно 8-9 сати СОТа опуштено а уз то стенд бај око 10 сати. Не знам. Плашио ме тај капацитет кад су објавили али ово ради 2х дуже од најбоље батерије од Самсунга. Једино што нема брзо пуњење али то ћу преживети некако. Од 0 до 100% му треба око 2 сата. Мада мени је много важније да ја кад изађем из куће у 6:30, користим навигацију, сурф у току дана, поруке вацап вајбер форуми, пар снимака на јутјубу, вратим се кући у 15:30 и имам још 20% батерије. То Самсунг никад није достигао. Са мојим коришћењем већ око 12 би био готов. На крају да кажем и цену задовољства, себи сам узео 6ѕ+/64Гб за 1100€ а жени 6ѕ/64Гб за 950€. Јбг болело је мало, никад нисам мислио са ћу толико дати за телефон, увек сам говорио да су људи који дају преко 700€+ будале, али ето дошао је и тај дан кад сам дао и ја сам много више и апсолутно сам задовољан телефоном. Користим га заиста у пуном обиму и није ми за украс и закључак је да је Епл урадио савршену ствар. Придобили су ме од сада до х периода у будућности док Самсунг са кноксовима и осталим глупостима , чекањем на нове верзије андроида и сл само нервирање. Ово је права ствар - рече неко ко је до пре годину дана са подсмехом гледао на Ајфон и смејао се Иосу.