iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Re: iPhone 5S

Post od bonanza »

Luka pare diktiraju zivot :) Naravno da bih radije SE ali .. ce vidimo.
Iako nije za ovde tema ali da pitam, kada fon nudi update , naravno da moze da se odbije , ali me zanima ako naknadno ipak zelim taj isti update, jel to mogu da uradim?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Nece nigde pobeci update :) ili ce ti stajati crveni broj 1 na app store ili ce ti uvek ponuditi kad ulazis u tu aplikaciju... Naravno, uvek mozes ca povezes na itunes telefon i uradis update na najvecu verziju softvera za tvoj telefon...

Pare, na zalost, diktiraju neke odluke u zivotu ali isto tako mislim da uzeti SE umesto 5s preko racuna i placati na rate se itekako isplati :) verujem da nije neka razlika u ukupnom paketu...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ako pricamo o apdejtu ios-a, nece stojati na appstore nego na settings taj broj 1 :)
Inace, postoji varijanta da se skine i taj broj sa settings ikonice, pa ako bas budes hteo mogu naci uputstvo i postaviti ga... Nisam proveravao, ali kazu da radi..

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

bonanza napisao:Znaci mora u BG ako ima bilo kakvo sr sa fonom?
Možda im možeš poslati telefon vrzom poštom. Treba proveriti sa njima, da se ne ide bezveze za BG, ako ne mora. [emoji6]

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Naravno da mozes preko kurira da posaljes telefon, a troskove slanja i primanja placa vlasnik telefona. Medjutim, znam za jedan slucaj gde je coveku popravljen telefon, lepo spakovan, a kad je stigao vlasniku ovaj vidi napuknut displej. Jbg, svi se ogradjuju, a coveku su napravili problem. Zato jeste najbolje i najsigurnije licno odneti i pokupiti sa reklamacije.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

U sustini je svejedno gde pitam , a u vezi varijante sa 16gb memorije.
Znam da su app za iP malo "teze" od androida ,ali me zanima s obzirom da kod androida mozes da brises kes memoriju za svaku app posebno, koliko razumem kod iP se to ne moze raditi.
E sad posto ce se vremenom skupiti dosta kesa , zanimam me dal to ugrozava samu memoriju telefona u varijanti od 16gb ,tj posto/ako se ne moze brisati kes ,ukoliko se izbrise app ,pa se ponovo instalira ista ,dal ce taj uninstall automatski izbrisati i kes memoriju te iste aplikacije?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Hoce, ponovnom instalacijom aplikacije se brise kes koji se nakupi.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Hvala na brzom odgovoru , btw brisi slobodno poruku ako nije na adekvatnom mestu.

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2012. 02:10
:: Samsung Galaxy S5
:: Z2,N4,N5,N9, F117a

Post od jedandecak »

Azimuth napisao:Taj sto ga nudi ili ja je maznuo nekome ili mu je neko uvalio icloud zakljucan. Ne, ne mozes da skines icloud bez sifre. Takvi telefoni se prodaju posmesnim ciframa, recimo oko 80-100€ ako je u mint stanju i koriste za delove. Koliko je to eticki je drugo pitanje jer da li bi ti voleo da ti neko vrati telefon ili da ga proda ko zna kome ili rasparca?
Jedno je sigurno, sve dok je tako zakljucan, a uz to i konektovan na net preko wifi, znaj da i vlasnik ukradenog telefona zna gde si :wink:
Ma kakvih 80e 50e maximalno u mint stanju.

По

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 03. Avg 2014. 13:42
:: Samsung Galaxy S3

Post od mia san mia »

Pozdrav,planiram da uzmem iphone 5s preko operatera za neki dan.Trenutno imam S3,pa me zanima da li bi bilo razlike izmedju ta dva modela,da li je 5s brzi,da li ima bolju kameru?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da. I pre bilo kakve kupovine je pametno da vidis i procackas taj neki telefon, 5s ili koji god.
Inace, ako mozes, mnogo bolja opcija ti je SE.

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Mislim da SE nema u ponudi,da li trenutno ili kako vec ne znam,mada ne znam ni kojoa bi mu cena bila,ukoliko bi bila nesto veca od ovoga sto sam ja uklopio to mi ne bi bas odgovaralo.Inace cackao sam 5s,na prvi pogled sam zadovoljan,kljucno mi je samo da on bude brzi od s trojke,da mu je bolja kamera.A citao sam ovde gore,da ce ga novi softveri usporavati,do kad bi on bio dovoljno brz,da ne pocne da lici na S3,koji pokocuje i nije toliko brz pri otvaranju aplikacija.Pozdrav

Azimuth
Moderator
Moderator

iPhone 5S

Post od Azimuth »

Ne znam odakle ti takva informacija. Apple ima drugaciju politiku, oni kad daju apdejt onda daju, pa u jednom momentu prosto prestanu i tada uredjaj krene da tone. Kako vreme prolazi, aplikacije ce traziti nove sisteme i ti ces ostati bez njih.
5s ce imati podrsku jos najmanje godinu dana, tako da si miran sto se tih stvari tice. Rekao sam za SE bas zbog te kamere, baterije i naravno hardvera tj softverske podrske.
Sto se slika tice, imam ih nekoliko na automatici. Znaci izvadis i slikas, bez podesavanja.
https://www.flickr.com/photos/120851314 ... res/E86NN0

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Hvala puno.
Jos jedno pitanje,bez kojih bih to aplikacija mogao ostati kroz tih godinu dve?I da li ce to biti veliki problem?

stipac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Apr 2014. 20:58
:: IP6
:: TAB S2 T810

Post od stipac »

Nece to biti za godinu dve za 5s kad jos 4s tera sve.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To je pitanje na koje ne postoji odgovor, ali recimo da sve bitnije aplikacije ne rade na nekim verzijama softvera od pre nekoliko godina. Kad kazem "bitnije" tada mislim na popularne aplikacije.

Elem, da ne bismo isli previse u off jer je prica vec sada otisla u off, predlazem ti da otvoris novu temu ili pitas u odgovarajucoj ovde na forumu.

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Zanima me da li se to sa ovo desava i sa android uredjajima,pa da proverim na S3(jer on odavno nema najnovije nadogradnje),koje mi to aplikacije ne bi radile,mada mi sve radi kako treba,doduse usporeno :)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Nakon puno turbulencija,korištenja u početku telefona bez operativnog sistema,pa onda večnih simbijana,preko androida(svih verzija),wp(takodje svih verzija),došlo vreme da i ja probam neki ajfon...kako neko reče novac diktira mnogo toga u životu,tako i izbor uredjaja.Uglavnom tu je spejs grej varijanta(odlično očuvanog btw)Iphone 5s...socijalizacija je u toku.Obzirom da sam ga juče pazario,skinuo sam par app koje mi baš trebaju.Uglavnom,još sam zbunjen i uglavnom zadovoljan.Sve app rade bolje nego i na androidu i na wp,toliko o tome.Moje pitanje za početak bi bilo,a ima ih par:odabrao sam regiju usa,da li je pametnije da izaberem srbiju iz nekih razloga,a to su,kad kucam poruku stalno dobijam predloge reči(naravno ubacuje iz eng.rečnika)...interesuje me,da li mogu izbaciti taj prediktivni tekst i kako.Drugo da li postoji brzo biranje i naravno kako se podešava.Treće,izveštaj o isporuci sms,kako da aktiviram.Par pitanja za početak(nisam dobio uputstvo za upotrebu i zato molim za pomoć...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ja sam stavio Srbiju, ne znam da li bi bilo neke razlike a i nisam o tome razmisljao :)
Sve u vezi unosa teksta mozes da podesis u seting general keyboard..
Speed dial cu potraziti a message delivery mislim da nema bez da uradis Jailbreak...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Brzo biranje nemas kao kod androida, ali ke dovoljno da uradis swipe na dole i u search kucas ime kontakta. Isto postizes ako mednes ekran skroz levo. Iz phone aplikacije mozes to isto sa brojevima da radis. Pocnes da kucas brojeve i ponudice ti sve kontakte koji imaju taj broj koji si ukucao.
Delivery ne postoji bez JB-a, osim ako pricamo o imessages gde postoji delivery.
Prediktivni tekst ti je rekao iLuka, sve se nalazi u podesavanjima tastature.

Odgovori