iPhone 5

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Re: iPhone 5

Post od annaBG »

Koliko vam traje baterija?Znam da je to relativno,zavisi koliko ga koristis...ali evo recimo meni.Nocas sam ga punila,celo jutro,tj.do nekih 16h sam nekih deset poruka razmenila,nisam na mail isla,fb,muzika,surf...i ostalo mi 47% baterije...Nesto mi to malo?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

annaBG, a jesi pogasila aplikacije u pozadini recimo? Ako jesi, onda nesto ponekad u sistemu ume da zablentavi i srce bateriju, obicno najobicniji restart uredjaja resava sve. Ali ponekad je restore jedino resenje.
Ako nisi pogasila aplikacije u pozadini... PA STA CEKAS????
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Aha jesam,ja to stalno radim :lol:
Mozda zato sto mi je na on bio 3g :|
A mob me par dana tek star ...
Koliko bi trebalo da traje?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

@Baraba, problem je što sam telefon dobio resetovan i ne mogu ga pokrenuti dok ga ne aktiviram a da bi to uradio moram imati sim karticu mreže na kojoj je zaključan jer druge ne prihvata... Po početnom ekranu što mogu vidjeti ekran me uopšte ne oduševljava ničin, tako maleno i blijedo djeluje pored S3. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

iPhone 5

Post od Baraba »

Prosledi ga meni za neku sitnu lovu, aktivirajcu ga ovde i javljam ti kakav je :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Kolika bi bila neka realna cijena za ovakav zaključan ako bi se mogao prodati? Uz njega trebam još dobiti punjač i usb kabal i to je to. Na rubovima ima par oštećenja ali znajući kakvih je slučajeva bilo mogu reći da je to limited edition izašao takav iz fabrike. :D I koliko tamo košta trajno otključavanje? Ovdje mi traže oko 100eur otprilike... a za onu x-sim ili r-sim oko 40eur (ne sjećam se koju mi je čovjek govorio).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

janka_88, ako je 6.1.2 u njemu, sa JB ces i da ga Haktiviras i onda mozes da vidis jel ti odgovara.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

A JB ti je sada u fazonu lakše nego root na S3, bukvalno 1-2 klika :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Vidjeću sutra u firmi da se dokopam usb kabla pa da to odradim i da malo virnem u taj svijet trule jabuke. :D Uglavnom nije 6.1.3 jer mi je tako rečeno, ili je 6.0.2 ili 6.1.2.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Bas me zanima ovo oko baterije,pa bih vas zamolila da podelite sa mnom iskustva.
Par postova iznad sam napisa kako sam par dana unazad koristila mob i koliko mi je baterija traja,pa me zanima da li je to normalno ili se ipak brzo trosi?
Hvala na odgovorima :)
Pre par dana sam kupila mob,jako sam zadovoljna sa njim,ali me malo baterija brine,pa bi mi dibro doslo base misljenje 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

annaBG, kada je uključen 3G baterija može osetno kraće da traje, ali i ne mora, zavisi od kvaliteta prijema signala i da li se koristi prenos podataka. U Settings->General->Cellular kontrolišeš Cellular Data i 3G. Ako koristiš WiFi možeš slobodno da ugasiš i Cellular Data i 3G. Kada nemaš dostupan WiFi a ne treba ti neka velika brzina prenosa podataka, možeš da uključiš Cellular Data i da isključiš 3G.

Proveri da li je ostao uključen GPS jer ume dosta da troši (Settings->Privacy->Location Services). Tu možeš pojedinačno da podesiš šta sme da koristi GPS a šta ne. Treba ti za programe za navigaciju i recimo kameru (ako hoćeš da u slici bude info gde je slikana), za sve ostalo možeš da isključiš. U dnu imaš i System Services, isključi Diagnostic & Usage, Genius for Apps, Location-Based iAds i Traffic, ispod imaš opciju Status Bar Icon, uključi je da bi znala da li je GPS slučajno u upotrebi, pojaviće se ikonica u Status Baru.

Dalje, u Settings->General->About imaš Advertising, stavi Limit Ad Tracking na ON. U istom delu Diagnostic & Usage stavi na Don't Send.

Proveri kako ti je podešeno osvežavanje mejl naloga, Mail, Contacts, Calendars->Fetch New Data. Ako imaš više naloga, pod Advanced možeš da podesiš metod osvežavanja svakog posebno.

Programi tipa Viber, WhatsApp, GO Chat, Facebook Chat itd. mogu prilično da "pojedu" bateriju, posebno ako je uključen Cellular Data i 3G.

Pretpostavljam da nije urađen jailbreak pa ne uzimam u razmatranje razne Cydia zezalice koje bi mogle da prave problem.

Da li koristiš iCloud i iTunes Wi-Fi Sync?

Kako god, sa normalnom upotrebom baterija mora komotno da ti izgura od ujutru do uveče. A pošto si ga tek uzela, uobičajeno je da se stalno nešto čačka, tako da... :roll:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hvala ti mnogo na detaljnom odgovoru.Bas lepo od tebe :)
Bio mi je 3g ukljucen,iako nisam internet koristila baterija mi se jako brzo trosila,pa sam ga iskljucila.
Danas sam od 10h do sada potrosila 54%,trudila sam se da ga minimalo koristim...sms tu i tamo,par puta mail i fb proveravala,par slika,google par pojmova nekih trazila...I sta znam valjda je to ok??
Sada sam sve ovo sto si mi rekao pogasila.Pre neki dan sam nekoliko aplikacija za fotografije skinula i svaka mi je trazila lokaciju,ne razumem jos uvek za sta ce im lokacija :)
Location servises ostavila sam za maps,google maps,weather,siri,sve ostalo mi je na off...valjda ce tako biti ok
Sve sam te poslusala,pogasila,neke stvari ne znam ni cemu sluze,a bas me zanima,ali dibro vremenom cu skontati.
Viber imam instaliran,ali ga ne koristim,whatss app nisam jos uvek ga skinula...

I da,pitao si me da li koristim:
1)iCloud-kada udjem u njega sve mi je off
2) iTunes-kada udjem u setungs,pa na uTunes,sve je off
3) Wifi Sync- ne znam gde da pogledam,ne znam sta je :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

"iTunes Wi-Fi Sync" ide zajedno kao naziv, nalazi se u Settings->General i aktivira se kroz iTunes na kompjuteru. U suštini zgodno ali ne baš naročito potrebno. Ne mora da se koristi USB kabl za sinhronizaciju sa kompjuterom već sve ide preko WiFija.

Ako si samo toliko koristila telefon, trebalo bi baterija da izgura i dva dana. Znači da još nešto radi a ne mora.

Proveri i ovo:
Settings->iTunes & App Stores imaš iTunes Match, Music, Apps, Use Cellular Data - sve na OFF.
Settings->Music takođe isključi iTunes Match.
Settings->Photos & Camera isključi My Photo Stream.
Bluetooth nisam pominjao, gasi ga ako nije u upotrebi, a verovatno nije.

Pitaj sve što te zanima u vezi opcija koje ti nisu baš jasne. :)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Evo sada sam proverila i sve je to vec ugaseno.
Ono sto sam jutros primetila,cim sam iskljucila sa punjaca baterija nije opala na 99% odmah.
Valjda je to zato sto sam te poslusala i pogasila sve sto si mi rekao.
Jer ranije,skinem ga sa punjaca,proverim mail,ma cim ga taknem baterija krece 99%,98%...

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

annaBG, dobro, sad prati kako će se ponašati narednih dana i da li ima poboljšanja. A možeš i da nam se pridružiš sutra na okupu pa da se vidi šta si ti to sve uradila jadnom malenom ajFončiću... :wink:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Nisam uspio uraditi jailbreak jer mi je izbacilo upozorenje da iPhone mora biti aktiviran da bi se odradio jailbreak.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Miškoni, hvala ti puno na pomoci,evo sada je 76%,od 8h je bez punjaca,nisam nesto preterivala sa koriscenjdm,ali mi se cini da je bolje.
Koliko odprilike treba da pise u Usage i Standby (u general)?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

annaBG, na koliko % ti je osvetljenje? :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

annaBG, od 8h jutros ili večeras? Ako je jutros - to je odlično, ako je od večeras - nikako ne valja.
Recimo, 2-5 sati (usage) za nekih 15-ak sati (standby) je skroz ok.

janka_88, izgleda da petica mora da se aktivira prethodno, mada se pominje neka redsn0w varijanta ali to je bilo sa prvim verzijama iOS6.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Miškoni, probao sam znači sa evasi0n metodom i doslovno mi je aplikacija izbacila obaviještenje da iPhone nije aktiviran i da se jailbreak ne može izvršiti. A takođe sam našao tu redsn0w metodu i prilikom odrađivanja posla izbaci mi obaviještenje da iPhone 5 još uvijek nije podržan već samo do 4S do verzije 6.1.2 sistema. Na ovom nije sigurno 6.1.3 već je starija verzija tako da ostaje da čekam ili da nabavljam Swisscom karticu da bi ga aktivirao. :dry:

Odgovori