Samo, što ova vest može da bude najava novih aplikacija u automobilu koje ti omogućavaju da čuješ pristigle poruke i da ih sastavljaš glasom.
Već zamišljam kakva čuda može "auto complete" da napravi
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Mozemo i da se kladimo, nije problem, samo ne kapiram sta moraju da ugrade u kola pa da suvozac moze da koristi telefon, a vozac ne. Kamere iz telefona ne mogu da naprave razliku izmedju.
miodrage, o tome i pricam. Isto to i suvozac moze da radi. I sta se onda desava? Ni on ne moze da koristi telefon? Glupo bi bilo kada bi tako radilo. To definitivno ne bi imalo prodju kod korisnika.
Meni se cini da bi morali nesto i u kola da ugrade, da bi napravili razliku izmedju vozaca i ostalih saputnika. A da bi sve ovo zazivelo, moramo da kupimo takva kola. Dakle, nece to jos barem 5-10 godina kod nas tj dok stranci ne izvozaju takva kola
I sad krucijalno pitanje. Zasto bih ja, koji upravljam svojim telefonom, namerno ukljucio tu opciju i tako sebe uskratio za telefon? (podrzavam sigurnu voznju, ali prosto ne verujem da bi bilo kod od nas svesno sebe ogranicavao)
Pa zato što si savesni vozač i ne želiš sebe da dovedeš u iskušenje da kršiš zakon
Ono, mogu da takvu funkciju stave da bude uključena po default-u, mada sumnjam.
A za vreme do kada ćemo se sa ovakvim stvarima sretati, mislim da je kraće. Recimo da je moguće da neki proizvođač već sledeć godine izbaci model sa tom funkcijom.
Dalji razvoj mogu da zamislim - osiguravajuće kuće daju posebne olakšice vozačima koji voze automobile sa kontrolom telefona...
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Pa zar onda nije jednostavnije da utisas telefon ako vec neces saputniku da das da telefonira umesto tebe ili da ga prosto stavis u "airplane mod"? Ne treba izmisljati toplu vodu.
Azimith: ti si isti kao ljudi s pocetka XX veka, kad bi ih pitao kako zele da putuju, odgovor je brzim konjima. E zato je Henri Ford napravio automobil.
Zasto ne koristiti blutut slusalice za pozive?Ako je nekom potrebna tehnologija da ne bi ugrozavao sebe i druge u saobracaju - ne 'leba od tog,i nazalost zbog takvih ginu ljudi svakodnevno.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
Nisu ni blutut slušalice dobre. Problem je u tome da tebi razgovor odvlači pažnju i koncentraciju, a manje to što voziš jednom rukom. Koncentracija je bitna. Znam ljude da im muzika ili priča smeta dok voze, kamoli razgovor telefonom. Treba kod samog vozača da se probudi savest i lako će on bez ovih tehnoloških čuda uspeti da se snađe, što neko reče mute ili airplane mode
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.