E moj miodrage, zbog tog istog Henrija Forda danas ljudi ginu mnogo cesce nego nekada na konjima
Videcemo sta ce biti od svega ovoga, ali mislim da je ovo interesantno amerikancima kojima bi i govno prodali samo ako im plasiraju pricu da im je to korisno i da im treba. Za ostali, normalan, svet koji koristi glavu, ovo je besmisleno pored zakonom obavezne upotrebe slusalice ili Car Kit-a u kolima.
Bolje da su stavili neki dreger pa da ljudi ni ne sedaju za volan nego ovu glupost. Al ajd, izgleda da ima amerikanaca i medju nama..
Azimuth: Bez ikakve licne uvrede zaista, ali ovakvo misljenje poput tvog nas je i dovelo dovde. Da ima malo vise razmisljanja poput americkog, bili bi svuda omiljeni, a ovim stalnim pisanjem uz vetar dobijamo samo smrad i peckanje po nogama. O nekom licnom identitetu nema ni govora.
No dosta o onome sto je off-topic. Cinjenice kazu da razgovor u kolima, makar i sa saputnikom, povecava sanse za udes i do 5x. Razlog je produzavanje tzv. psihicke sekunde, odnosno vremena potrebnog da informacija, stigne do mozga, obradi se i posalje nazad kao odgovor. Dokazano je da cak i slusanje omiljene muzike, koja je glasnija, uz pevanje iste moze da dovede do katastrofalnih posledica. Razlog je isti - nemogucnost mozga da radi u multitaskingu.
Nije bezveze u Engleskoj kazna za telefoniranje u kolima u saobracaju, 100£.
Medjutim, ovaj patent Applea smatram nepotrebnim, Google je dokazao da moze racunar sam da vozi, a vlasnik tada moze da se posveti komunikaciji.
Suma sumarum, dajte racunarima vozilo u ruke i ne berite brigu na siljak
miodrage, ne vredjam se ja, taman posla, nemoj ni ti jer se ni tvoj stav ne razlikuje mnogo od mog. Evo ako ovo izbace, videcu da li ces potrcati da ga kupis ili ces samo odmahnuti rukom. Prosto nije sve sto se izmisli dobro ili korisno, toliko je bilo propalih patenata koji su zaboravljeni za vrlo kratko vreme. Ovi nisu to ni napravili, nego rekli kako bi mogli ili planiraju to da stave u telefon.
Da se vratim na sebe. Ne poznajes me pa imas takvo misljenje, ali ok, svako ima pravo na jedno ma kakvo bilo. Medjutim, ja sam za ovu (kakvu takvu) drzavu vezan vise nego ti, vise nego vecina sa ovog foruma. Al ajd, da ne idemo vise u off, valjda smo rekli sta smo imali na ovu temu.
Apple će u avgustu predstaviti 4.7-inčni iPhone 6, a 5.5-inčni model u septembru
Apple će zvanično najaviti svoj iPhone naredne generacije u avgustu, mesec dana pre očekivanog termina. Ovaj podatak je baziran na izveštajima iz Tajvana, kao i anonimnim izvorima iz dobavljačkog lanca, a potom i potvrđen od strane Rojtersa. Naredni iPhone će najverovatnije nositi naziv iPhone 6 i imaće 4.7-inčni displej. Nakon njega, u septembru bi trebalo da se ojavi 5.5-inčni ili 5.6-inčni iPhone model. Do sada smo videli bezbroj procurelih informacija koje se tiču 4.7-inčnog modela, a kada su fotografije i koncepti u pitanju većina se slaže oko osnovnog dizajn koncepta. Novi iPhone bi trebalo da donese i novi iOS 8 operativni sistem, sa Healthbook fitnes i zdravstvenim aplikacijama. Veliku su i šanse da novi iPhone dođe sa 64-bitnim Apple A8 čipom.
Layne_Staley, proveren info je da su telefoni vec tu, a da ce ih pustiti u junu uz pakete. U onaj najveci Mix paket, onaj od 6100din, 5s od 16gb ce biti oko 25000din pa sve to na 2 godine.
Телефони су у МТС магацину у Макишу. Ја сам чуо, такође инфо из телекома, да ће цене бити као у бугарској.
А мислим да је то више него што азимут каже...
Previse... Lud je onaj koji uzme telefon po tim cenama, kad se vise isplati na "crno". Jedino ko bas trosi te najvece pakete... Al' dobro, nista jeftinije se i nije moglo ocekivati.
Baraba, vide li ti one skalamerije namontirane na iPhone? Obektive , sočiva , a stabilizatore neću ni da pominjem.
Nije kao da smo ti i ja uzeli telefon i rešili da snimamo film.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.