Meni zavisi od cene kod mts-a... ako uopste i bude. U svetu je jako losa potraznja za ip8/8+, nekoliko je puta manji pre order bio i kupovina u apple store-u... kazu cak 78% manje nego prosle godine... kao - svi cekaju X...
Hm, meni se vizuelno dopada iP X, ali neću sigurno da pljusnem 1000+ evra za njega kada se tek pojavi, za te pare bih radije Note 8. No, ništa sigurno ne mogu da kažem dok ne vidim iP X uživo, ima stvari koje mi se ne sviđaju, a opet ima stvari koje mi se i sviđaju
Moras zaista biti zesci fanatik (ili popularni youtuber) da bi puk'o soma dolara/evra na X. Ni za jedan iPhone ne bih dao toliko koliko za njih traze, cak ni polovan.
Ma jes to svako kaže ne bih ja nema šanse. Pa posle op op, kupio sam ga ipak mi se zasviđao
Što se mene tiče ja i dalje živim u vremenu kada su flagship telefoni bili oko 400€. Pa ja sačekam malo da padne cena pa ga kupim. Sve preko toga mi je nezamislivo za moje uslove, ali to sada nije tema. U svakom slučaju kada bih mogao da biram vizuelno bih pre uzeo 8 nego verziju X.
Ja još uvek ne razmišljam o kupovini Iphone-a. X bih preskočio jer nema fp i home button što je meni za iphone must have. Plus još uvek mi ne odgovara ios, ali idu u dobrom smeru.
Mislim da bih kupio iphone u 6s kućištu sa 7+ kamerama i ekranom od 5,2". To bi po meni bio pun pogodak.
Meni je van pameti davati toliko love, pogotovu u kešu, za telefon. Još malo ako se doda i eto nov MBP 13" koji će raditi narednih skoro pa 10 godina najteže zadatke. Za mene je to investicija koja se isplati, a s obzirom da telefone menjamo mnogo češće i da oni mnogo brže gube vrednost... Ne znam kuda sve ovo vodi, ali u jednoj momentu će morati nešto da se desi jer cene telefona prosto ne mogu u nedogled da se dižu.
Inače, pojavili se na oglasima prvi 8 i 8+. Ovaj potonji je trenutno nešto ispod 1100€, ali kapiram da će uskoro na oko 900 i tu ostaje. Pričamo o osnovnoj varijanti tj sa manje memorije. Cenim da će X u startu biti barem 1300-1400€, ako ne i više, jer je ekskluziva, ali kad se stabilizuje cena na proleće mislim da neće ići ispod 1000€.
Mene najvise zanima koja je fora promene polozaja dual kamere na X modelu u odnosu na 7/8+?
Da li postoji neko logicno objasnjenje, da li je mozda vertikalna postavka dual kamera bolja od horizontalne ili jednostavno zele samo da se razlikuje od prethodno pomenutih modela?
Mislim da je zbog toga sto nema mesta da se stavi polozeno. U onom crnom delu izmedju rogova se nalazi nekih 10ak raznih senzora. A verovatno I zbog toga da bi diferencirali X od + i sa zadnje strane.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.