Dobro evo ovako,da napisem moja zapazanja:
Ergonomija telefona-iako je malo veci,kad se drzi u ruci ne deluje uopste tako,a u dzepu posto je dosta tanak se i ne oseca se u dzepu.
Malo je nezgodan za javljanje kad je zakljucan-javljas se na identican nacin kao da ga otkljucavas,a to je da provuces prstom poprecno prko ekrana,tako da mora sa dve ruke.
Kad je otkljucan on non-stop svetli,tako da cim ne radis sa njim moras da ga zakjlucas da ne bi stalno svetleo,a onda opet okljucavanje koje postaje vec smorno.
Poruke se kucaju solidno brzo stvar vezbanja,ali mora uvek sa dve ruke

,i ne moze da se iskljuci t9,sto malo smara,vec u poruci na svaku rec moras sam da ga iskljucujes,ali je to solidno prosto i brzo.U hodu nema sanse da se pise sms.
Zvuk u slusalici pri razgovoru je dobar i glasan.
Signal solidno varira,ali nisam ostao bez njega mada sam u gradu bio ovih dana,ali na nokiii mi stalno pokazuje full signal,a ovde retko.
Ima opciju merenja vremena koliko je bio u stanby-ju od poslednjeg punjenja, a to ke kod mene 1 dan i 16 sati i baterija je pri kraju,a ja sam se sa njim zezao za to vreme 4 sata i pricao sam jedno pola sata.
Vreme razgovora meri i odlazne i dolazne sve sabira tako da je to shit
Poruke nema klasican inbox/sent items,vec svako ko ti posalje poruku ili ti njemu formira se njegov folder i sve poruke sa tom osobom idu jedna ispod druge kao kad se cetuje.
Zvono za dolazni poziv je dobro,ali za sms,skoro ne upotrebljivo jer se veoma slabo cuje,ali vibracija pomaze,a i nekako je kratko zvono,bez mogucnosti promene
Kamera je nista posebno,recimo da je po meni na n70 mnogo bolja,ali to mi nije ni bitno.
Ekran je vrh vrhova i kad je Brightness pojacan na max odlican je ekran i na danu se super vidi.
E sada on dole kod mesta za usb ima i sa jedne strane i sa druge mikrofon simetricno,e sad kad pustim pesmu,na jednom se cuje muzika,a na drugom ne-verovatno je drugi za mikrofon pri razgovoru.
Ja sam ga kacio na itunes i nije se zakljucao,ali nisam bio konektovan na net,znaci on ce se ponovo zaljucati,ako instaliras novu verziju softvera,a to ce ti on sam ponuditi i reci neka hvala.