iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: iPhone 6

Post od znemanja »

Kada već pominjete home dugme, kod mene se na 6+ sadržaj ekrana spušta na pola kada dva puta pređem preko dugmeta, prevučem prst, a ne tap po dugmetu, ne pritiskam dugme. Jel' to onda različito urađeno na 6 i 6+.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nije, isto je to. Mozes da tapnes, ne da pritisnes nego samo da dodirnes dugme, ili da prevuces prstom ili samo promiljas u krug :)
Ne znam za njegovu garanciju, telefon je uzet nov u mts-u, reklamirao bi ga on odmah, ali je fora sto mora da ga nosi u mts, pa oni salju za BG, pa tamo gledaju, testiraju ili sta vec, pa vrate telefon ili prosto uvaze garanciju i dobija iz mts-a nov. Ako bi mu vratili njegov telefon tj ako ne bi uvazili garanciju jer taster zapravo radi ali samo krcka, to bi potrajalo 7-10 dana (3-4 dana uz malo vise pritiskanja neke veze u mts-u). E jedino ne znam da li postoji mogucnost tipa da on direktno nosi telefon u servis i da to pogledaju, pa eventualno konstatuju kvar odmah na licu mesta da bi u istom danu pokupio novi telefon. Ako je to izvodljivo, onda bi se isplatilo to cimanje.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Vidi stvarno, pametno im ovo dugme, no ja koristim dva puta prevlačenje, tako mi je logičnije:)

Azimuth, Neka nosi telefon u iStyle, ono mogu odmah da pogledaju, a ovlašćeni su da servisiraju iPhone-e kupljene kod operatera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislim da je Macola ovlasceni za mts, ali i u iStyle svakako mogu da pogledaju i kazu sta i kako stoje stvari. Trebao bih ja ovih dana za BG da skocim, pa cu videti sa njim ako hoce. Hvala za savet :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ceftriaxone napisao: Шта је беше лек за дугме које крцка и кочи се?
https://www.youtube.com/watch?v=pFgVEdmxK3s
:D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Na obicnom ip6 radi i sa prevlacenjem preko home-a i sa tapkanjem po dugmetu :) to krckanje se resava prostom zamenom za novo u servisu... Sve se menja - home, power, volume oba... Sve je oko 15-20 po komadu, licno sam pitao za svoj 4s pre nekog vremena :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Bilo nekada, na iP6/6+ se ne menja dugme :wink:
Pricao ja sa Mikenzijem, covek koji radi u iStyle, kaze da tu nema zamene dugmeta vec se ceo telefon menja. Kako i zasto ne znam, ali tako je :)

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Ljudi sto se tice tog krckanja home dugmeta i meni se to isto dogodilo pre 7-8 dana ali sam ignorisao jer je sve savrseno radilo samo se cuo taj zvuk krc[emoji1] i mislio sam da se tripujem da nije nesto do ovog nikilin tempered glass stakla koje imam ali staklo nema veze sa tim uopste ga ne dodiruje...[emoji16]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

azimuth i znemanja postadose najveci poznavaoci apple brenda 8) drago mi je :)
@azimuth, nisam znao za to, lik mi je rekao da je to nesto smesna cena i da se menjaju nova dugmad i ja bih uvek isao na to nego da mi se telefon vuce po servisima...
za tezi kvar bih sigurno odneo i trazio zamenski :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znas sta je najbolje u celoj prici? Sto za telefone kupljene u mts-u (za telenor i vip ne znam), na kojim se pojavi kvar zbog kojeg ide zamena telefona, ne dobija se refurbished nego bas nov telefon 8) Zeznuti je samo to sto treba cekati da ovi posalju u servis, pa servis da pregleda telefon, a to traje 7-10 dana.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

To i nije bas veliki period ako dobijas novi aparat :) ja bih cekao...
Jbte - sve znas! 8)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

А за тих десет дана би ти измењао три телефона :lol: :lol: Нов телефон је нов телефон.

Последњих дана је мање приметно, као да се смирује. Некима је можда познато да сам имао сличан проблем са Note3. Исти сам рекламирао, и био је замењен био цео предњи део.

Азимуте, како је л’ ти стигао tempered glass? Како те служи?
ex ivan87

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

@iLuka, nije veliki period, ali sta ako tamo nekom iz servisa dune da kaze kako dugme radi? U tom slucaju je truba ;)
Gori sam od Miodraga, ne dam da me zajebu :lol:
@Ceftriaxone, ma nije jos stiglo staklo. Kao da ga Kinez donosi peske. Evo mesec dana od kako je kupljeno, ne znam sta rade sa njim toliko...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ja ти лепо рекао да ћу ти ја брже донети. Ал сад без зајебанције, ако неком треба, јавите ми, ја долазим 31.3 у Бг. Без икакве провизије :D
Ја то наручим на италијанском амазону и за два дана је код мене.
ex ivan87

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Eno sergius prodaje njegovo, polovno, malo korisceno, kao novo :D
Ceftriaxone, bacicu pogled pa javljam ako nadjem nesto zaniljivo za kupovinu 8)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ceftriaxone napisao:Ja ти лепо рекао да ћу ти ја брже донети. Ал сад без зајебанције, ако неком треба, јавите ми, ја долазим 31.3 у Бг. Без икакве провизије :D
Ја то наручим на италијанском амазону и за два дана је код мене.

Koje su cene novih ip6 po tim sajtovima?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

16gb 600
64gb 700

Ово је у продавници као што су ове наше у Балканској. Конкретно ја сам од њих узео 5ѕ и био је дотеран из Чешке.
У овим званичним продавницама је 729/839 (на шта се може тражити ПДВ). У том случају 16gb изађе 606е.

Дакле, цена као код нас ако се не варам.
ex ivan87

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ma da, isto je...
Mislio sam mozda zeni da uzmem ali ako je isto nemam racunicu :(

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

А да, заборавих да напоменем, ови из дивљих продавница имају класичну Apple једногодишњу гаранцију, а ови из Mediaworld имају двогодишњу.

Што јој не узмеш неки са наше мреже? Најједноставније, најјефтиније. Осим ако не планирате скорију бежанију преко гране.
ex ivan87

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ona ima sluzbeni telefon koji joj placaju ali je sam aparat neki sony zbog koga cemo se razvesti na kraju :blinky: uzas koji krs...
Zato bi uzimao samo aparat ali moram da dam min 550... Garancija mi nije bitna jer apple ima svuda vazecu...

Odgovori