iPhone 5

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Re: iPhone 5

Post od fannY »

To je zato sto slabo ide prodaja.Mada i ovo je puno.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Mada u ovom slucaju ovo moze da bude neko od onih sto hoce da kupe telefon pa stavljaju ovakve oglase sa nizom cenom da bi i neko od prodavaca spustio zbog konkurencije. Po ovoj ceni neko ko donosi iz inostranstva nema skoro nikakvu zaradu.
Nokia Lumia 1520

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Moguce,znam da kad sam kupovao One X da je gazda spustio za Iphone 5 cenu za 30 evra,jer ne ide.

losmika
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Nov 2012. 19:55
:: iPhone 5

Post od losmika »

nisu ni ti ugovori povoljni ko sto zvuci,2 god se otplacuje tel po 20$ mesecno plus pretplata nije ispod 80-100$, kad se stavi na papir dosta skuplje izadje nego sim free...

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

izađe telefon i par hiljada dolara na kraju...ali posto svi furaju ugovore onda im je kao svejedno..

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Tacty, nema nista jeftino,sve mora da se plati...pa kao i kod nas kao uzmes telefon preko operatera na rate,a ustvari te oderu.:)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da li je i vas probudio iPhone?

Apple je potvrdio da ne može popraviti bug koji je budio hiljade iPhone korisnika svake noći od 1. januara.

Slika

“Do not disturb” (“Ne uznemiravaj”) opcija dizajnirana je da utiša slušalice tokom podešenih sati, kako bi sprečila bilo kakvo uznemiravanje dok korisnik spava, ili je na sastanku.

Ipak, prvog dana Nove godine prestala je da radi, a firma je objavila da će tako biti do 7. januara.

“Do tog datuma, treba da manuelno palite ili gasite opciju ‘Ne uznemiravaj’”, saopšteno je iz kompanije, koja je objasnila da je reč o softverskoj grešci.

Prvog dana Nove godine opcija se nije automatski resetovala, kako je zapravo programirano, pa su pozivi i poruke mogli normalno da se čuju.

Patrik Mekaron programer Apple iOS-a objavio je na Twitter-u da je kompanija napravila grešku netačno formatirajući kako operativni sistem definiše datume, pa je poslednja nedelja 2012. greškom obeležena do 7. januara.

Apple je i ranije imao slične probleme sa datumima.

U martu 2011. iPhone 4 satovi išli su unazad, umesto unapred na dan prolećne ravnodnevice.

izvor:B92

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Da ne ispadne da sam samo zbrisao sa foruma, red je da napišem utiske o iP5 posle mesec dana korišćenja:
Prva stvar je izgled telefona - uživo izgleda mnogo bolje nego na fotografijama i smatram da je do sada najlepši ajfon.
Displej je taman kakav treba da bude, rezolucija isto (ne bi smetalo da je 720p ali ne bi bilo ni previse razlike), a promena odnosa stranica je najpametnija stvar koju su mogli da urade - puno olakšava korišćenje aplikacija kao što je kalendar, safari itd, a veliki broj 3rd party aplikacija je već optimizovan za novu dimenziju. Imam utisak da je osetljivost touch senzora povećana, pa nekad izgleda kao da reaguje i pre dodira. Da se ne ponavljam, ali ova veličina displeja je meni na granici udobnog rukovanja, a nemam male šake...
Kamera je odlična, odziv je neverovatan, a panorama mod, iako samo softverski dodatak u iOS6, je odlično urađen i zabavan za upotrebu.
Generalno, brzina telefona je odlična, ali mi se desilo par puta da laguje malo (ne znam da li će ova poslednja v iOS-a to da reši)
Softver mogu da poredim samo sa iOS3 za koji je stvarno veliki pomak, ali nisam siguran koliko su uneli novina u odnosu na iOS5... u svakom slučaju ostale su iste mane: BT transfer, nezgodan način postavljanja svoje melodije zvona, ali i najnebuloznija mana prisutna još od prvog ajfona - delivery report (koji radi samo u iMessages)!
Slušalice i kvalitet muzičkog plejera nisam još isprobao, ali zvuk u slušalici je standardnog kvaliteta uz jednu "manu" koja mi se čini da je posledica Active noise cancellation - nekad se javi neprijatan efekat "gluve sobe" pa imam potrebu da odvojim telefon od uveta.
Ostalo je manje-više isto, nedovoljan pomak u odnosu na 4s ali to već svi znaju.
Cena telefona je previsoka za ono što nudi, ali je i dalje u pitanju vrhunski urađaj.
I pored fenomenalnog dizajna, kućište je preosetljivo! Tel nosim sa zaštitnom maskom i opet imam 2-3 sitne ogrebotine. Još jedna stvar koju smatram nedopustivom je što mi se u kućište kamere već uvukla neka dlačica i samo čekam kada će da sklizne preko samog sočiva! Isto tako, spojevi delova telefona se tesko čiste od prašine koja se lako zaglavi u međuprostoru.
Ali i pored navedenih mana, jako sam zadovoljan telefonom, ni u jednom momentu se nisam pokajao :)
Ako sam nešto zaboravio ili vas zanima nešto specifično, pitajte :)

Pozdrav...

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

b_udder, čestitke na novom telefonu, da te dugo i lepo služi! Juče sam baš gledao jedan beli iP5, stvarno mnogo lepo izgeda. Šteta za kućište, odnosno za grebanje istog. Što se mene lično tiče iPhone ima dve mane : cenu i iOS(mada mu je to i velika prednost). Kaži mi samo koliko traje baterija i da li ti je manja težina prednost ili mana?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Hvala iKe... Beli isto izgleda odlično, slažem se :) Što se tiče baterije, punim je uveče ili sutradan popodne. Skinuo sam tel sa punjača pre 12,5h i sad je na 58%. Osvetljenje je na 50%, auto-brightness je isključen, 3g, wifi i gps su on i sve vreme su aktivni Skype i WhatsApp. Telefon koristim prosečno, razgovor i poruke, mejlovi i net. Ne znam da li je to dobar rezultat, ali meni je prihvatljivo. Manja masa se meni dopada jer je tel i dalje udoban za rukovanje, a ne opterećuje mi džep :) isto važi i za debljinu, pa tako i sa maskom ne smeta u dzepu od pantalona...
Pozdrav...

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

b_udder, druze drago mi je da si zadovoljan,nek te dobro sluzi.:)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mene zanima ako moze odgovor, sta to konkretno znaci da je kuciste slabo ili lose odradjeno? :(

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Okt 2011. 10:28

Post od lesa »

Konkretno,lose je uradjena anodizacija aluminijuma i boja se lako skida sa aluminijumskog dela :wacko:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa to je isti problem kao kod htc one s, crne boje :(

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od lesa »

Isti,samo sto se smatra da Apple to sebi ne sme da dozvoli.Odgovor Apple-a na zalbu jednog korisnika je "normalno je da se aluminijum haba".Stvarno zalosno izgleda tako izguljen crni model,mogu se videti slike na iForumima

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

a sta je sa belim? je l se i on haba?

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od lesa »

Beli se ne haba.Mnogo ljudi prodaje crni da bi kupili beli.Sta znam,meni je to bezveze :wacko:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Svi se habaju, ali se na belom daleko manje vidi nego na crnom. I ne haba se to bas bas tako...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

lesa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od lesa »

Ono sto sam video i procitao na forumima u vezi habanja mene je nateralo da odustanem od kupovine iphone5.Naravno da svako moze da trosi svoj novac kako zeli.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Danas sam prvi put video iPhone 5 16Gb kod jednog poznanika. Ono sto mi nije jasno, je to da ga on može da puni i sa običnim mikro usb kablom od stare Nokije 6300? :? (video na delu :o ) Nekako mi delije suviše mali i uzan (to uzan znam da jeste), ali celokupna veličina mi je u najmanju ruku sumnjiva. OS delije ok, mada nisam ulazio u detalje (drugar je žurio), e da, ka da sam u search fone (pošto nije bilo ikonice safari na home ekranu, ani na ostalim ) ukucao facebook, izbacio je neki kineski browser sa kineskim znakovima za posešavanje, a engleski je pisalo normalno "welcome to facebook". Pitanje glasi: da li je možda u pitanju kopija iPhone 5?

Odgovori