iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Eborg, nemoj da se brineš, neće ga zaključati naknadno. :roll:

Što se tiče budućeg otključavanja i rupe (tzv. exploit) koju su pronašli, pitanje je da li će važiti i za konačnu verziju OS-a 4.0 jer Apple može "nehotice" da je zakrpi. Ali bez obzira na to, trebalo bi da radi sa 3.1.3 i baseband-om 5.12.

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 08. Maj 2010. 20:50

Post od Eborg »

Hvala puno! :)

Koliko vidim uvijek pronađu neku rupu tako da to neće biti problem. Uostalom, neću nadograđivati na 4.0 firmware dok ne bude unlock za njega i eto. :)

Meni je samo bitno da mogu uraditi unlock i jailbreak sa onom verzijom koju dobijem a pretpostavljam da će biti najnovija ispod 4.0. Ako će to biti moguće za nekih mjesec dana onda sam miran. :)

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 22:46

Post od Hertzog »

Ako nadjem AT&T karticu koja je kupljena pre godinu dana i koja nije koristena skoro pa isto toliko, da li ce mi posluziti za jailbreak posto nije aktivna?
iPhone 4 16GB, MacBook Pro 15", iPad 2 64GB

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hertzog, mislim da će poslužiti ali nije sigurno. Neki kažu može, drugi da ne može. U svakom slučaju ništa ne košta da se proba ako već možeš da nabaviš neku karticu za džabe.

Nicin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Feb 2010. 13:36

Post od Nicin »

Sta mislite, dali je ovaj iPhone original, mene buni to sto pise "Designed by Apple in California, assembled in China"
evo linka sa slikama:
http://img339.imageshack.us/img339/4104 ... s32gb1.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/9567 ... s32gb2.jpg

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Nicin, i meni isto pise "Designed by Apple in California, assembled in China",ali je original. :)
Ne znam nekako mi je prva slika sumnjiva zbog pozadine i sata,najbolje da ti Miskoni ili Miodrage odgovore.Pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Po slici izgleda da je original, ali najbolje mozes videti kada udjes u settings i tamo ides na General pa about. Tu sve pishe i nema lazi, nema prevare.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

A ne čini ti se da je crno ispod ekrana veće od crnog iznad ekrana? Beli text na leđima previše svetli (u mraku), treba da bude tamniji i zagasitiji kao ovde. Ako si se zakačio za neki zbog cene, odustani odmah, niko ti ga neće ponuditi za male pare. Ali najbolji način da provališ da li je original je da vidiš na svetlu da li se folija-ekran ugiba pod prstom (resistive TS), ili ostaje ravna (kao staklo - capacitive TS), a na originalu treba da bude ovo drugo.

Edit: nije bio dobar linm ali sad jeste, i usput sam našao šta je čovek pitao - link
Poslednja izmena od gargamel4 u Pet, 28. Maj 2010. 22:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Nicin, definitivno nije original. Ekran je manji, mrežica preko zvučnika je drugačija, ne vide se bočni tasteri (volume, mute i power) a morali bi iz ovog ugla, "Home" taster je drugačiji, status bar u vrhu ekrana je širi, ikonice za signal, katančić i bateriju se razlikuju, slova pozadi suviše bela i debela, Apple logo se razlikuje, a verovatno mu i kamera fali čim je odsečen gornji deo na drugoj slici... :roll:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Jel neko snimio rasprodaju, rezanje cena 3GSa preko ugovora na pola? Verovatno rasprodaja pred izlazak novog modela i oslobađanje magacina za zalihe koje treba da pristignu. Ali ne verujem da će se to bitno odraziti na cene na crno, posebno ovde. Možda će se za mesec-dva stidljivo pojaviti koji komad 50ak evra jeftinije nego što je trenutna cena :(

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Ja imam slicno pitanje kao gargamel4, da li ce pojavom ovog novog Iphona pasti cena 3gs-a ili ce se ostati na starom,posto imam brata koji se razmislja da li da uzme 3Gs ili HTC Desire preko nekog od nasih operatera. :?
Telenor Nokia E72

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Pa kad izađe novi, u roku od 3 - 4 meseca će sigurno pasti, za 20ak - 30%. Ne ranije jer će cena 4Ga u startu biti prepumpana pa će i trenutna cena 3GSa biti zadovoljavajuća, uz minimalan pad, ali posle nekoliko meseci kad 4G više ne bude tolika retkost.........

Mada velika mu je razlika da li se uzima 3GS na crno, ili Desire preko operatera.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

3G verzija već neko vreme više ne može da se naruči na Apple-ovom sajtu a priča je da će sa izlaskom 4G/HD verzije cena 3G-a pasti na $1 a 3GS se srozava na $99. Za par dana kreće WWDC10 i tada bi trebalo da bude predstavljen novi model.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

gargamel4, Jeste velika razlika i ja kazem ali je velika razlika izmedju 3Gsa i Desirea.... :)
Pa od prilike,jel se 4G pojavljuje kad krene WWDC10 ili kasnije?
Telenor Nokia E72

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Banehallow, šuška se da AT&T svojim korisnicima pušta 4G/HD već 18. juna, pa dok to pređe baricu zvanu okean, verovatno može da se očekuje kod nas krajem meseca. Postoji mogućnost i da Verizon i Sprint takođe naprave neki dogovor sa Apple-om. Za evropsko tržiše iPhone gura T-Mobile, ima ga u Hrvatskoj i Crnoj Gori, nije isključeno da će i odatle početi da stižu čim krene kod njih.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Miškoni, sta je sa Makedonijom, i oni imaju Iphone legalno(dobro je sto su razvijeniji od nas u svakom pogledu) da li ce i tamo stici 4G? Ako i tamo stigne verovatno ce da smanje cene 3gsa?Ja idem poslovno u Makedoniju cesto pa da li bi mi se isplatilo da uzimam tamo?
Telenor Nokia E72

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Da, vidiš, na Makedoniju sam potpuno zaboravio. I kod njih "operiše" T-Mobile. Ali neće ti se dopasti cene, pogledaj i sam.
http://www.t-mobile.com.mk/iphone/index_en.asp?id=
1€ je oko 60 denara a 3GS bez ugovora je 40990 denara. Naravno, na ugovor je mnogo jeftiniji, pa ako imaš nekoga tamo ko koristi njihovu mrežu i nije već uzeo telefon, eto rešenja! :wink:

Inače, potvrđeno je da novi iPhone kreće u prodaju 24. juna po ceni od $199 za 16GB i $299 za 32GB, a 3GS 8GB (osakaćena varijanta) pada na $99. Naravno, to su cene za Ameriku, i prvo kreće tamo, paralelno sa Nemačkom, Engleskom, Francuskom i Japanom, a u julu kreće u još 18 zemalja. Videćemo kako će se odvijati stvari. :)

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Miškoni, Mislim da smo ovde propustili jedan faktor vezan za Makedoniju,koji se zove ,,njihova najveca nacionalna manjina'' :roll: ,,pa cu se raspitati kod nekih prijatelja da li mogu da ga nabavim onako sa strane sto mi se isto uhvati jer u Srbiji ne moze ionako da ide legalno....
Telenor Nokia E72

stefan radic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 21. Jun 2010. 15:25

Post od stefan radic »

Kazite mi kada se kupi iPhone 3GS u USA (kada se naruci na Apple-ovom sajtu) jesmo obavezani nekim ugovorom? Tamo mi brat zivi i pitao bi ga da mi nabavi i posalje 3Gs. Jel se taj ugovor moze prekinuti? telefon kosta 99$!!! Smesno.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

stefan radic, nije bas to tako jednostavno kako ti zamisljas.Telefon mozes da narucis preko neta i naravno da ide uz ugovor (mislim da je na 2 god ali nisam siguran).Mozes da prekines ugovor ali placas naravno penale.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Odgovori