iPhone 6s
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: iPhone 6s
Baraba, po ovom glasanju, Ajfonova kamera najbolja, mada, gledajući ove njihove slike iz galerije, nešto me ne ubediše u to. 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ne vidim gde piše pod C koji je telefon ?
Ipak je IP6s pod C, ja sam gledao po tabeli pa sam prvo napisao G4.
Poslednja izmena od Zemun u Čet, 22. Okt 2015. 19:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Imaš ovde:Baraba napisao:Ne vidim gde piše pod C koji je telefon ?
http://www.androidauthority.com/blind-c ... er-650299/
6s je pod C. Mene je iznenadilo da je G4 na zadnjem mjestu, a toliko se hvali kamera. Doduse, pretpostavljam da kad se poigra sa manuelnin postavkama da se dobiju bolje slike.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Nije problem igrati se sa manuelnim podesavanjima, to mozes na svakom telefonu. Na nekima po default-u imas vise podesavanja, na nekima uz neku aplikaciju. Ali realno, koliko ljudi i koliko cesto se igra? Kad je neki momenat koji zelis da uslikas, da li ces stici da ispodesavas sve ili ces samo izvatidi telefon i skljocnuti dok nije prosao taj momenat? Automatika jeste ono sto najvise ljudi koristi najcesce, a tu je apple bogme dosta ispred drugih zbog kompletne obrade koja se odradi odmah nakon fotkanja a pre nego sto si stigao do galerije da pogledas fotografiju.
Ja sam istog tog misljenja. Svaka cast podesavanjima i ko umije da izvuce maximum iz slike, al 90% korisnika izvadi i uslika, i sto ti kazes tu je iPhone najjaci. Brz fokus, brzo okidanje, brza obrada, kvalitetna fotografija...znaju ljudi znanje
Ocigledno moj i tvoj nacin koriscenja nije isti. Primer. Let Paris NY, napravim tuce fotki koje sam hteo podeliti sa saputnikom iz aviona. Naravno, nisam mogao jer je nemoguce. Poslao sam naknadno mejlom ali sto mora lako kad moze komplikovano. Sms obavestenje, saljem sms poruku taksisti da me ceka na JFK da me pokupi. Naravno, poslao i pojma nemam da li je stigla jer sam ugrabio 10 sek pre poletanja da posaljem. U svoj toj frci izvestaj nije stigao jel gle cuda taxista nema ajfon (a Amer), vec android.miodrage napisao:stevanj, cekaj, ozbiljan si? Zaista mislis da Apple developeri i programeri ne znaju te 2 sitnice da naprave? SMS notify ocito njima iz nekog razloga nije bitan, i zato se ne zamaraju sa time. Sto se BT prenosa tice, po kompaniji Apple, na taj nacin narusava se DRM (Digital Rights Management), sto moze da vodi ka pirateriji, a oni to zbog svoje iTunes prodavnice ne podrzavaju. Vrlo prosto!
Pricam o realnim situacijama i o prakticnim radnjama koje bi trebalo da budu lake a ne komplikovane.
I jos tuce prednosti koje android u odnosu na ios.
Za nekog ko je navikao na Android (a pri tom koristi ajfon od prvog) , ios je zalosno resenje. Sto neko negde napisa, ako se ne uradi jailbreak, kao digitron je.
Kao neko ko godinama kupuje skupe telefone, ocekivao sam mnogo vise od Epla. Valjda ih sramota da naprave neko normalno resenje za korisnike u pokretu. Ne moraju ni back dugme ni meni dugme da ubace. Nije frka da se pomeri ruka za svajp ili tapne gde treba, ili da se u podesavanjima vitla podesavanje za neku aplikaciju umesto meni dugmeta...
Konacno neko da objasni ovim apple fanbojevima kako stoje stvari, jos si zaboravio da navedes dve najvaznije stvari, led lampicu i nemogucnost menjanja tema i launcera.
E ako su teme i launcheri glavna karakteristika kvalitete sistema...
I sta to toliko mijenja jb pa onda iPhone ne postaje kalkulator? Ovo je zaista pitanje? Ja sam imao iP4, jedno vrijeme bio jb, drugo nije. Ja nikakve razlike nisam primjetio.
Za nedostatak nekog nacina obavjestenja se slazem, al ni ta famozna led lampica nije najsretnije rjesenje. Da ne pricamo opet o bojama...
I sta to toliko mijenja jb pa onda iPhone ne postaje kalkulator? Ovo je zaista pitanje? Ja sam imao iP4, jedno vrijeme bio jb, drugo nije. Ja nikakve razlike nisam primjetio.
Za nedostatak nekog nacina obavjestenja se slazem, al ni ta famozna led lampica nije najsretnije rjesenje. Da ne pricamo opet o bojama...
Salim se malo, vidis kakve nebuloze decko pise..................
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Je l' oni to po onom već "poznatom" principu "Ja to ne koristim, pa mi ne treba i nije mana ako ga nema"?miodrage napisao:SMS notify ocito njima iz nekog razloga nije bitan, i zato se ne zamaraju sa time.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni jeste mana jer je delivery korisna stvar. Pobogu, nemaju svi iPhone i imessages na kojem radi delivery. Sa druge strane, filozofija je nesto u fazonu "kupu iPhone pa ce ti raditi" ili sta vec. Glupost. Sitnica koja mnogima znaci.
Sa druge strane, odvikao sam se od delivery reporta. Po meni je idealno resenje kao na nekim telefonima, samo kvacica i nista vise, za razliku od Samaunga gde je delivery prakticno nova poruka koju ne vidis pa ako obrises notifikaciju u zurbi onda opet ne znas da li je poruka stigla ili nije.
Bilo kako bilo, nije krucijalna stvar, ali jeste korisna.
Jeste, istina, moze se to srediti ako se odradi jb, ali da su mogli u samom iOS-u to da odrade, mogli su.
Sa druge strane, odvikao sam se od delivery reporta. Po meni je idealno resenje kao na nekim telefonima, samo kvacica i nista vise, za razliku od Samaunga gde je delivery prakticno nova poruka koju ne vidis pa ako obrises notifikaciju u zurbi onda opet ne znas da li je poruka stigla ili nije.
Bilo kako bilo, nije krucijalna stvar, ali jeste korisna.
Jeste, istina, moze se to srediti ako se odradi jb, ali da su mogli u samom iOS-u to da odrade, mogli su.
Ljudi, ne pljujem vec pricam realno sa moje strane. Realna situacija od pre nekoliko dana. Nosim iphone kao drugi telefon i stvarno cenim Apple ali neke stvari su mi stvarno nejasne...
Alsap, ja mozda lupam ali ti kad si tako pametan, objasni meni neukom zbog cega je ios bolji od androida?
Alsap, ja mozda lupam ali ti kad si tako pametan, objasni meni neukom zbog cega je ios bolji od androida?
Samo nemoj mi pricati o trajanju baterije i cuvenim zakucavanjima androida. Uporedi neki android u istom cenovnom rangu kao i i6(s).
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Sve se to uklapa sa onim čuvenim objašnjenjem koje često koristi miodrage - Ako nešto nema u sistemu ili ne rado dobro, onda mi to i nije potrebno.Evindzer napisao:..... Ovo objašnjenje Epla vezano za BT me podseća na objašnjenje MS-a za što nisu dozvolili snimanje razgovora na WP OS-u (bez uvrede).

@stevanj
Упореди и исто ћеш да добијеш. Не буди нереалан, iP 5s ради у рангу водећих андроид модела са 3-4 ГБ РАМа...колико ли већ андроид гази... Слично је и са WP...
Често не разумијем програмере и цијелу ту Јабука философију, зашто компликовати једноставне а доказано корисне ствари, али јбг... Само, упоређивати iOS са Андроидом по питању флуидности рада и оптимизованости система је нереално. Једноставно се не може поредити.
Са сваким "флегшип" моделом андроида сам се мучио после пар мјесеци, али са сваким... Од кад користим WP (512mb RAMa!) и iOS одморио сам и нерве и мозак. Лично искуство.
Упореди и исто ћеш да добијеш. Не буди нереалан, iP 5s ради у рангу водећих андроид модела са 3-4 ГБ РАМа...колико ли већ андроид гази... Слично је и са WP...
Често не разумијем програмере и цијелу ту Јабука философију, зашто компликовати једноставне а доказано корисне ствари, али јбг... Само, упоређивати iOS са Андроидом по питању флуидности рада и оптимизованости система је нереално. Једноставно се не може поредити.
Са сваким "флегшип" моделом андроида сам се мучио после пар мјесеци, али са сваким... Од кад користим WP (512mb RAMa!) и iOS одморио сам и нерве и мозак. Лично искуство.
Upravo ovo sto si napisao "зашто компликовати једноставне а доказано корисне ствари" mene i nervira. Ne znam koje si to flagsip telefone probao ali uz ajfon nosim i Note 4 i modeli mogu samo da se uporede po tome da sistemi rade fenomenalno. Android i ios su 2 razlicita sveta. Nikakvih problema ni na jednom, rade odlicno (pu, pu). Ruku na srce, WP nikada nisam ni probao.
Stvarno sam ocekivao da ce se nesto primeniti sa i6s ali sem ispod haube, ne videh neke bitnije promene. Telefoni rade odlicno kao i uvek sa vec poznatim stvarima koje mi se ne svidjaju. Kamera mi nije toliko bitna tako da to necu preterano ni komentarisati.
Svaka roba ima svog kupca ali kao neko ko koristi i iMac i macbook koji su skoro pa savrsenstva, ajfon nije ni priblizno tome.
Ne ulazim u tehnicke detalje, vec pricam kao korisnik kome je bitno da se odredjena radnja obavi sto lakse, jednostavnije i brze.
Stvarno sam ocekivao da ce se nesto primeniti sa i6s ali sem ispod haube, ne videh neke bitnije promene. Telefoni rade odlicno kao i uvek sa vec poznatim stvarima koje mi se ne svidjaju. Kamera mi nije toliko bitna tako da to necu preterano ni komentarisati.
Svaka roba ima svog kupca ali kao neko ko koristi i iMac i macbook koji su skoro pa savrsenstva, ajfon nije ni priblizno tome.
Ne ulazim u tehnicke detalje, vec pricam kao korisnik kome je bitno da se odredjena radnja obavi sto lakse, jednostavnije i brze.
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
1808 napisao:Sve se to uklapa sa onim čuvenim objašnjenjem koje često koristi miodrage - Ako nešto nema u sistemu ili ne rado dobro, onda mi to i nije potrebno. [emoji38] [emoji38]
Exactly what I said. [emoji23]iamivan napisao:Je l' oni to po onom već "poznatom" principu "Ja to ne koristim, pa mi ne treba i nije mana ako ga nema"?