iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 6

Post od Azimuth »

Nemam pojma, ali verujem da nije jeftino ;)
Nazovi istyle ili macolu pa se raspitaj i javi sta su rekli :)

stipac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Apr 2014. 20:58
:: IP6
:: TAB S2 T810

Post od stipac »

Ja sam bio u Istyle-u, cena originalne baterije je bila 14970 dinara.

To je bilo pre 2-3 meseca, ne znam da li ima neke promene.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Ne daj boze da ti pored baterije rikne i punjac, vise se isplati kupiti drugi telefon. :)
Stvarno ga preterase!!!

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Post od bonanza »

Omg ovako nesto sam prvi put cuo..
Meni nikada ni jedan telefon nije pravio problem sto je napolju prehladno .. jeste da je primetno da se baterija brze potrosi al to je i normalno ,isto kao sa akumlatorom u kolima zimi ako ga ne vozis..
Negde sam video klip da se ne savetuje upotreba iphonena ispod 0C... pa onda da se ne drzi telefon u kupatilu dok se kupas zbog isparavanja i vlaznog vazduha itd itd...
A kada smo vec kod cene baterije :o ,zar je moguce da toliko kosta??! I jel zna neko koliko kosta recimo za 5s ili generalno 5 ako su iste baterije..?

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Pa dobro,ako bude oko 100€,to mu dodje kao neki telefon iz nize srednje klase! Taman kad mi istekne ugovor u Telenoru tamo za godinu dana,uzmem neki za dinar,prodam ga za 100€ i eto baterije! [emoji16] Jer realno,sta kupiti nakon sestice,i da bude pribliznog kvaliteta,nakon sto sam odlucio da vise ne dajem mnogo novca na telefone! [emoji6]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Uzmes novu bateriju, prodas taj baksuzni telefon i uzmes novu 6icu... To sto se tebi desava nisam cuo da se ikome desilo negde nekad... :lol: znam da nije smesno ali je u najmanju ruku - cudno...

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pa sto bi to radio? Ako je do necega,to je do baterije! Prosto,zamenim bateriju i sve radi kako treba! Mada vidis da i Azimuth kaze da je to normalno,znaci nisam jedini! [emoji16][emoji6]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

...e, ako Azimuth kaze... :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator

iPhone 6

Post od Azimuth »

Ajd da proveris prvo bateriju. Lepo napunis telefon do 100% i ukljucis airplane. Ostavi ga da miruje 12h. Ako posle 12h mirovanja standby i usage budu identicni onda znas da je baterija vrisnula. Ako nisu, onda znas da nije.
Druga stvar, ako je baterija nekim cudom otisla, to garancija pokriva i reklamiraj u telenoru ili gde si ga vec kupio. Ali posto mislim da baterije ne menjaju (nemaju ovde nove), dobices novi telefon i to je to.
Sve je vrlo jednostavno ;)
Inace, Dejan je pisao o tome da se njegovoj devojci ugasio telefon na 50% baterije kad ga je koristila napolju na ovoj hladnoci. Cim ga je ubola na punjac, upalio se i pokazao tih istih 50%. Bilo je slucajeva gde ih nisu na punjac stavljali vec prosto sacekali da se ugreju, upalili i dalje normalno koristili. Ja licno uvek drzim telefon u unutrasnjem dzepu kaputa/jakne i nisam za sada imao nikakvih problema, tako da to isto savetujem i vama da radite.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Ko da izdrzi 12h bez telefona [emoji16]

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Upravo gledam cene baterija na ebayu znaci cene se krecu od 14-25$ a ovde kod nas kako je neko napisao prodaju je za 14000
Vredi pogledati , i nije tako teško ;)
http://youtu.be/UgmtNJuqEHI
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nije problem kupiti takvu bateriju i staviti je, ali je problem sto ona nece drzati ni upola koliko drzi originalna.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Oni sami kažu da je baterija kod njih preskupa. 14000din je preterano.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Naravno da je preskupo. Zato telefon koristis 2 godine i menjas za novi cisto iz predostroznosti ;)
Siguran si sve dok imas garanciju, a kad istekne onda je svaki dan kocka, kao i sa svim ostalim uredjajima/stvarima.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Nemoj mi reci da baterija ode posle 2g? .. Mozda sam ja glup ali stv nzm sta to toliko kosta na iPhonovima kada je baterija em aj da kazem ne bas dobra ,ekran ode dok kazes keks, stalno menjaju iOS pa pola app nece raditi posle nekog vremena msm pre svega na one 3 party app .. prave se u Kini za konta djuture mozda 2-300e a kostaju ................ne znam.

Da su lepi telefoni jesu ,ali je preterano...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

A gdje to ekrani odlaze tako lako a da nije fizicko ostecenje? iOS dolazi jednom godisnje. Trenutno je za nove verzije aplikacija potreban iOS8 koji se moze instalirati na modele iz 2011. (4s)

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Znam Nole.. ako se ne varam i iOS9 se moze instalirati na 4s?
Ali svejedno, msm da npr kod Androida nije takav slucaj,tj mozes da skines nesto i imaces ga zauvek sto bi se reklo ..
Sto se ekrana tice ,pa naravno da msm na pad telefona ili tako nesto.. jel se desio nekom slucaj da mu je onako muski pao iPhone a da nije puklo staklo?
Meni su svi telefoni zajedno recimo mozda pali 10 puta max i ni jednom nikada nista nije falilo,do duse ni jednom na beton ili plocice ,ali kontam da bi iPhone cvrcno odavno vec.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Druze,tebi nikada telefon nije pao kako treba izgleda! Nema tog telefona koji bi preziveo beton i plocice! Meni je S2 ispao na zemljani put pa se rascvetao na hiljadu delica,a recimo 6-ica mi je jednom prilikom ispala u kupatilu i za divno cudo ni tackica,a vec sam molio Boga da je kicma! [emoji16]

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Pa dooooobro.. izvini sto mi nije pao kako treba :lol:
U 50% slucaja mi je fon pao zato sto ga je neko drugi srusio.. ugl spremacica na poslu ,a na ulici mi NIKAD nije ispao ili tako nesto ,zato sam nave to za beton ,al dobro ima i do toga da zavisi ko sta sve radi sa fonom.. meni u kupatilu ne treba fon sigurno..
Ali neka stara Nokia sluzbeni mi je zakon :) puko sam ga par puta u zid od "opustenosti" i nista mu ne fali :x it cannot be killed!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Znam da android ima drugaciju politiku po pitanju aplikacija, al ja sam misljenja da je sasvim ok da nakon 5-6 godina mijenjas telefon. Tehnika napreduje i model iz 2016 ce 2021 biti slab, radit ce sporo, velika je vjerovatnoca da ce neki dio da crkne i da popravak bude skup u odnosu na trenutnu vrijednost uredjaj, a na kraju krajeva ce se fizicki ako nista izgrebati jer svima ispada, klizi...tako da ja ne vidim nikakav problem da jednom u 5 godina promijenim mob.

Odgovori