Eto prilike da se jasnije vidi ko na tržištu pravi profit, a ko mora da finansira (pokriva) gubitke. Ključna reč je profit.
Morao sam i ovo da postavim zbog jednog „stručnjaka“ koji se šunja po forumu i piše kako Apple (iOS) tone, a WP raste.
Tačno 1808, profit jeste ključna reč. Može xxx brend da proda x puta više modela od apple, ali xxx model telefona košta 3-4-5 puta manje od apple modela. Otuda apple dere sa ovim profitom. Iskreno, drago mi je, moj telefon drži cenu.
1808, cek cek, ajde da ne mesamo babe i zabe. Poceli smo sa udelom odredjenog OS-a a sada idemo na profit. 2 jako razlicite kategorije. Ne pricamo o prodaji, o profitu, i sta ja znam sta, pricamo o udelu, ili zastupljenosti OS-a. I moze neko da ima odlicnu prodaju, a da posluje s gubitkom, i obrnuto.
A ja sad vec sve vise sumnjam da si i ti iPhonovac postao, samo sto ne smes ovde to javno da priznas.
Apple izbaci jedan iPhone godišnje (izuzetak je prošlogodišnji ip6 i ip6+), ali zato zalepi astronomsku cenu. Pored toga iPhone se proda u jako velikom broju primeraka i eto kompaniji jako velikog profita. To je direktno uzrokovalo i jako stabilnu cenu iPhona, najduže drži cenu i korisnik prodajom uređaja, koji je star recimo 6 meseci, će da igubi jako malo od prvobitne cene koju je platio. Drugim rečima iPhone predstavlja dobru investiciju u koju možete da uložite svoj novac i da ne izgubite mnogo tokom nekog relativno dužeg vremenskog perioda.
@iStyleSrbija: Nudimo servisnu podršku za sve iPhone telefone kupljene u Srbiji kod operatera, ili u inostranstvu... Info na linku: http://t.co/4zolVrxyd3
iStyle od pre nekoliko dana takodje ima licencu. Fora je sto Macola servisira uredjaje sa mreza tj kupljenih preko paketa. Naravno, mogu se odneti i ovi od preprodavaca kao i svi ostali bilo gde kupljeni.
Bitno je da imamo gde telefone da nosimo.
Nego, nisam znao da postoji i onaj "special care" da se dokupi i to u trajanju od dve godine. Dobra fora, samo sto ne znam koliko to cudo kosta. Sta god da naradite telefonu, bice popravljen tj zamenjen za novi
iStyle objavio da i zvanicno ne radi servis za telefone kupljene u USA. Fora je sto Ratel odredjuje koje telefone ce servisirati a koje nece. Vise o tome na sajtu Ratel-a.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.