iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: Одг: iPhone 6

Post od Zile995 »

Ma GX6650 je slabiji od mali-400mp4... Ili obrnuto..kako bese? :) :D
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: iPhone 6

Post od Joxy »

Grafički čip nisam ni pomenuo, ali dobro. Ima dosta slika i poređena Apple-ovog najnovijeg telefona sa modelima predstavljenim još 2012 godine ako se ne varam (Nexus 4 itd) gde se vidi da ima slične ili čak slabije specifikacije. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hardver je nebitan... bitan je softver, koji je kod App,e-a uvek ispeglan, i radi besprekorno, kao i integracija hardver softver koja je na Apple uredjajima fenomenalna.
Da imam para sa kojima ne znam sta cu, uzeo bih iPhone6, ali kako nemam, praticu desavanja kao i do sada. I dalje mi se WP svet vise svidja, ali iOS je odmah tu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Moja curica juceraske uzela iP6. Fin je to telefoncic. Malo je potezak za svoju velicinu i uzak profil. U ruci deluje teze od mog Flex-a.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:Hardver je nebitan... bitan je softver, koji je kod App,e-a uvek ispeglan, i radi besprekorno,.....
Pa zašto onda integrišu uvek najnoviji i najbolji hardver kad nije bitan. Što se nisu zaustavili na onome što su imali pre 3 4 godine kakav je recimo u iP4 ili 4s, kad je već to tako kao što tvrdiš. Svašta ovde čovek može da pročita. :o

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

1808, ti bas uzivas da izvrces sve jel da? Jel iPhone ima najbolji i najjaci hardver? Jasno da nema. Jel radi fantasticno i sije konkurenciju? Jasno da ih sije. Time je sve receno!

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:....Jel iPhone ima najbolji i najjaci hardver? Jasno da nema.
To ti misliš, zato što se ne razumeš u ono o čemu pišeš, a voliš svima da soliš pamet. Već sam dva puta na ovoj temi objašnjavao koliko je moćan hardver u iP6/6+ pa neću i treći put.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

miodrage procitaj sta si napisao! iPhone6 ima jak hardver. GPU mu je uvek bio jak, a sada i CPU.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Posto sam ja malo aktivirao raspravu oko hardvera; 1808 je fino napisao ranije na temi da je iPhonov hardver mocan, a ja sam vise komentarisao da takav hardver kad je od Apple prodje neopazeno, dok donekle slabije konfiguracije na androidu budu docekane kao nesto wow a opet kasljucaju.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

IPhone 6 ne šije konkurenciju, recimo nexus 5 je brži od njega, verovatno još neki androidi, G3, Note4 imaju bolje kamere, da ne govorimo o lumiama i 808pv, a android i dalje ima više mogućnosti i mesta za tweak prema potrebama korisnika nego ios. Brzina u odnosu na skinovane androide je razumljiva, svi oni imaju više bloata nego što iPhone ima ram memorije i to je nešto gde iPhone jeste bolji. Uostalom, ne znam koja je svrha testa u kome se pokaže kako jedan telefon otvara aplikaciju 100ms brže od drugog, svi smartphone su danas dovoljno brzi. 720p displej kada svi konkurenti stavljaju FHD minimum, NFC koji ne služi ničemu itd. Za nekoga je ovo good enough, za mnoge nije. Ovo nije moje mišljenje, svi ovi testovi i podaci postoje na netu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jel iPhone 6/+ ima najjaci hardver trenutno? Ne bih se slozio. Iako je srhitektura drugacija, i mozda nije za poredjenje, cinjenica je da ima uredjaja koju mnogo vise napucani. A softverski (a to je ono sto stvara korisnicko iskustvo) ipak iza iOS-a.
Gospodo, nikakvi testovi ne mogu da opovrgnu da je iPhone medju top 3 najbolja uredjaja danasnjice, i to najvise zahvaljujuci iOSu. Molim da se obrati paznja da potenciram integraciju hardvera i softvera koja je kod Apple-a daleko bolja nego kod Androida.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Mnogo napucani, a? A 64bitni CPU, nanjnovija ARMv8 arhitektura(Svi android telefoni nemaju ovaj 64bitni CPU ni najnoviju arhitekturu). GPU koji je jaci od tegre k1?! Brz RAM... Ma to je sve losije od bilo kog high end android telefona?!!! Gresis.

A za testove mogu samo da dodam... App nisu isto pravljenje, svi android uredjaji imaju 32bit CPU i ARMv7. Test nije ravnopravan, pogledaj koju iphone ima rezoluciju a koliko jak GPU. Sacekaj android L sa ART runetime-om i novi 64bit snapdragon pa ga tek poredi sa iphone... Kao sto rece Nenad, nexus 5 ga vec sije sa tromim dalvikom na 32bit sistemu.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:Pa jel iPhone 6/+ ima najjaci hardver trenutno? Ne bih se slozio. Iako je srhitektura drugacija, i mozda nije za poredjenje, cinjenica je da ima uredjaja koju mnogo vise napucani.
Aman čoveče, idi prvo nauči neke stvari o hardveru, pa onda lepo dođi ovde da komentarišeš uz konkretne argumente.
Možeš li ti da shvatiš da neki procesori recimo na 1,4 GHz rade mnogo brže od nekog drugog na 2,5 GHz zbog drugačije arhitekture (pa u jednom ciklusu obave mnogo više instrukcija). Ako ti ni to nije jasno, o čemu onda ti ovde pišeš i u šta to pokušavaš druge da ubediš?
Poslednja izmena od 1808 u Ned, 05. Okt 2014. 12:44, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sve to stoji za procesore, ali kad ima ljudi koji kazu da im je ovo outdated, da je to sve isto imao S2.... moram da reagujem.
Takodje, prosle godine se vodila borba zbog 2 protiv 8 jezgara...

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:....ali kad ima ljudi koji kazu da im je ovo outdated, da je to sve isto imao S2.... moram da reagujem.
....i onda reaguješ tako što tvrdiš to isto što i oni uz opasku da hardver uopšte nije bitan? :lol:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ma on to govori svo vreme samo sto vi to niste razumeli. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

psyhound, ti prevodi da ga i mi razumemo :lol:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

I 5s ima 64bit cpu
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Cinjenica je da iOS radi sjajno, dok Android bas i ne. Ali cekamo taj novi pa da poredimo

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

A sto onda pricas o hardveru? Nema sta da cekas, odgledaj nexus 5 vs iphone 6, neko je postavio ovde yt link.

Odgovori