Grafički čip nisam ni pomenuo, ali dobro. Ima dosta slika i poređena Apple-ovog najnovijeg telefona sa modelima predstavljenim još 2012 godine ako se ne varam (Nexus 4 itd) gde se vidi da ima slične ili čak slabije specifikacije.
Hardver je nebitan... bitan je softver, koji je kod App,e-a uvek ispeglan, i radi besprekorno, kao i integracija hardver softver koja je na Apple uredjajima fenomenalna.
Da imam para sa kojima ne znam sta cu, uzeo bih iPhone6, ali kako nemam, praticu desavanja kao i do sada. I dalje mi se WP svet vise svidja, ali iOS je odmah tu.
miodrage napisao:Hardver je nebitan... bitan je softver, koji je kod App,e-a uvek ispeglan, i radi besprekorno,.....
Pa zašto onda integrišu uvek najnoviji i najbolji hardver kad nije bitan. Što se nisu zaustavili na onome što su imali pre 3 4 godine kakav je recimo u iP4 ili 4s, kad je već to tako kao što tvrdiš. Svašta ovde čovek može da pročita.
1808, ti bas uzivas da izvrces sve jel da? Jel iPhone ima najbolji i najjaci hardver? Jasno da nema. Jel radi fantasticno i sije konkurenciju? Jasno da ih sije. Time je sve receno!
miodrage napisao:....Jel iPhone ima najbolji i najjaci hardver? Jasno da nema.
To ti misliš, zato što se ne razumeš u ono o čemu pišeš, a voliš svima da soliš pamet. Već sam dva puta na ovoj temi objašnjavao koliko je moćan hardver u iP6/6+ pa neću i treći put.
Posto sam ja malo aktivirao raspravu oko hardvera; 1808 je fino napisao ranije na temi da je iPhonov hardver mocan, a ja sam vise komentarisao da takav hardver kad je od Apple prodje neopazeno, dok donekle slabije konfiguracije na androidu budu docekane kao nesto wow a opet kasljucaju.
IPhone 6 ne šije konkurenciju, recimo nexus 5 je brži od njega, verovatno još neki androidi, G3, Note4 imaju bolje kamere, da ne govorimo o lumiama i 808pv, a android i dalje ima više mogućnosti i mesta za tweak prema potrebama korisnika nego ios. Brzina u odnosu na skinovane androide je razumljiva, svi oni imaju više bloata nego što iPhone ima ram memorije i to je nešto gde iPhone jeste bolji. Uostalom, ne znam koja je svrha testa u kome se pokaže kako jedan telefon otvara aplikaciju 100ms brže od drugog, svi smartphone su danas dovoljno brzi. 720p displej kada svi konkurenti stavljaju FHD minimum, NFC koji ne služi ničemu itd. Za nekoga je ovo good enough, za mnoge nije. Ovo nije moje mišljenje, svi ovi testovi i podaci postoje na netu.
Pa jel iPhone 6/+ ima najjaci hardver trenutno? Ne bih se slozio. Iako je srhitektura drugacija, i mozda nije za poredjenje, cinjenica je da ima uredjaja koju mnogo vise napucani. A softverski (a to je ono sto stvara korisnicko iskustvo) ipak iza iOS-a.
Gospodo, nikakvi testovi ne mogu da opovrgnu da je iPhone medju top 3 najbolja uredjaja danasnjice, i to najvise zahvaljujuci iOSu. Molim da se obrati paznja da potenciram integraciju hardvera i softvera koja je kod Apple-a daleko bolja nego kod Androida.
Mnogo napucani, a? A 64bitni CPU, nanjnovija ARMv8 arhitektura(Svi android telefoni nemaju ovaj 64bitni CPU ni najnoviju arhitekturu). GPU koji je jaci od tegre k1?! Brz RAM... Ma to je sve losije od bilo kog high end android telefona?!!! Gresis.
A za testove mogu samo da dodam... App nisu isto pravljenje, svi android uredjaji imaju 32bit CPU i ARMv7. Test nije ravnopravan, pogledaj koju iphone ima rezoluciju a koliko jak GPU. Sacekaj android L sa ART runetime-om i novi 64bit snapdragon pa ga tek poredi sa iphone... Kao sto rece Nenad, nexus 5 ga vec sije sa tromim dalvikom na 32bit sistemu.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
miodrage napisao:Pa jel iPhone 6/+ ima najjaci hardver trenutno? Ne bih se slozio. Iako je srhitektura drugacija, i mozda nije za poredjenje, cinjenica je da ima uredjaja koju mnogo vise napucani.
Aman čoveče, idi prvo nauči neke stvari o hardveru, pa onda lepo dođi ovde da komentarišeš uz konkretne argumente.
Možeš li ti da shvatiš da neki procesori recimo na 1,4 GHz rade mnogo brže od nekog drugog na 2,5 GHz zbog drugačije arhitekture (pa u jednom ciklusu obave mnogo više instrukcija). Ako ti ni to nije jasno, o čemu onda ti ovde pišeš i u šta to pokušavaš druge da ubediš?
Poslednja izmena od 1808 u Ned, 05. Okt 2014. 12:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Sve to stoji za procesore, ali kad ima ljudi koji kazu da im je ovo outdated, da je to sve isto imao S2.... moram da reagujem.
Takodje, prosle godine se vodila borba zbog 2 protiv 8 jezgara...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.