iPhone 2G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

evo citam dosta po netu o ovom telefonu pa eto i tek sad procita ovih 33 nedostataka, u glavnom, skoro sve se nalaze i na ostalim linkovima koji pisu o ovom modelu

nisam imao tu cast da ga drzim u rukama ali kad sve malo pogledam, kako ko prica sto ga je koristio ili ga poseduje vec neko vreme.. (par likova, amera) mislim da se stvarno covek mora napregnut da mu se svidi ovaj telefon..

jer, ako ga uzimate samo radi lepote, zato sto je unikatan itd itd onda ok, svaka cast, taman da ima samo poziv i slanje poruka, neka, nema veze, ako je vama drago nosati ga onda ja to potpuno podrzavam, ia ja sam nosao par debilnih modela samo sto su mi se svidjali..

ali, govoriti da je ova model super giga mega ekstra i naj bolji na svetu( jer ima takvih izjava u americi) i dati nekih 500€ za ovo cudo koje cak nema BT, mislim sta reci.. ljudi navode ono, ako mu je nedostatak to i to onda mi i ne treba, ..aloooo bre nidje veze, da mu ekran nije u bioji pricalo bi se, pa stoce mi boja, imam TV u kuci za filmove i slike, da nema kameru odma bi bilo: imam digitalni aparat, ne vidim potrebe itd itd

eto, to je moje misljenje, ne zelim raspravu samo onako kazem,.. i eto, ne mojte da vas zavara americka kampanja oko ovoga, znate i sami da oni umotaju g0vn0 u papir pa prodaju kao biser :)

poz

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Regularan je zakljucan za at&t mrezu, 8gb kosta 400 $ sto dodje negde oko 300eura, malo cackas po netu softwer ovo ono ako zelis da se cimas i otkljucas ga, ako ne neko drugi moze da uradi to ,normalno platis ceh nekih 150 $ vise.... :wink: ja iskreno nisam ni imao vremena da se bakcem sa tim i rekoh bolje da platim i da ne mislim, a sta cu kada se ovde u Miami-ju 150 $ zaradi za jedan dan...

Sto se tice toga da se bavim kupoprodajom prevozenjem i slicno, ubedjen sam da bih dobro profitirao ali jednostavno nisam ja za to, trgovina me nikada nije zanimala...jbg tako stoje stvari...a i opet moras da brines za carinu , nisam ja iz te bajke...:)

Sto se tice govneta i bisera...hm...interesantan komentar...ne bih se slozio...ali eto tu smo da se razlikujemo...

Uskoro kod nas 8gb za 450 eura? To je apsolutno nemoguce...mozda za nekih 4-5 meseci...
I sto se tice itunes nema nikakve filozofije, samo se ubaci zeljena muzika u playlist i automatski se uradi sync...
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

VladaII, uh pa sto nerece ranije da si iz Majamija :lol: Znas li one limuzine, koje se iznajmljuju na sat? Ako znas, onda verovatno znas da ima i produzenih hamera... Ako to znas, onda si verovatno cuo za agenciju Angel Limo.... Ako si cuo za nju (ima nekoliko produzenih limuzina, navigatora i valjda jednog ili dva hamera), da znas da je drzi moj kum :lol: :lol: Mada, mislim da je sada u kaliforniji, kaze da tamo moze da se zaradi mnogo vise nego na floridi... Ali, ajde, ne znam ni sto sam ovo pisao...

Sto se tice iphonea, videcu, svidja mi se, ali ne toliko koliko kosta. Kada mu cena bude iole normalna, mozda razmislim, a do tada nista (osim ako mi kumovi ne posalju...)
iPhone + CX300

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Za Francuze "otključani" iPhone

Zahvaljujući saradnji američke kompanije "Apple" i francuskog mobilnog operatera "Orange" prodaja mobilnog telefona iPhone u Francuskoj počeće 29. novembra, ali u "otključanoj" varijanti što nije pravilo i na američkom tržištu.

Telefon za kojim vlada euforija širom planete prodavaće se u trgovinama kompanije "Orange" i onlajn prodavnicama, potvrdjeno je iz kompanije "Orange".

Potencijalnim kupcima najtraženijeg mobilnog telefona na svetu će biti dostupan samo 8-gigabajtni model, dok je najavljena cijena 399 evra, uz naravno obaveznu pretplatu.

Kompanija "Apple" ranije je saopštila planove da u novembru tekuće godine ulazi na tržište mobilne telefonije u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, ali se na tržištima tih zemalja neće prodavati otlkjučana varijanta iPhone-a.

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

prekljuce mi sestra ode u new york-u u predstavnistvo apple-a da mi uzme iphone i prodavacica je ubedi da ne uzima tel zato sto nema mesto za sim karticu i kaze da se ne moze koristiti u evropi nego samo u americi jer se tel. dopunjuje nekim njihovim kreditima!jel moguce to i da li uopste ima mesto predvidjeno za sim kartice?kako sam se razocarao kad sam to cuo nemate pojma!za ovu informaciju nisam cuo od nikoga!pozdrav!

hunter
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2004. 20:15

Post od hunter »

@Spyker:
iPhone mozes da kupis u Apple prodavnici u Americi bez ikakvog potpisivanja ugovora. Da bi ga koristio, moras kasnije, (kad odes kuci) da ga prikacis na komp i aktiviras tako sto ces ga prikljuciti na at&t mrezu. E sad, ako ti hoces da radis sa njim neke sumnjive radnje (tipa, da ga otkljucavas) to je tvoja stvar. Znaci, da, mozes da udjes u radju i kupis telefon, niko ti nece traziti da bilo sta potpisujes. Samo nemoj bas da bude ocigledno da ga kupujes radi otkljucavanja, jer onda mogu da te smaraju...

@Roy Fokker
malo mi je sumnjivo to. Ako se u Evropi prodaje za 400 evra zakljucan, uz ugovor od 2 godine, otkljucan ce sigurno biti mnogo skuplji. Inace, niko ne bi kupovao zakljucan...

@zoranns
iPhone ima mesto za SIM karticu i mozes da stavis bilo koju, samo sto nije konstruisan tako da korisnik menja karticu. Evo kako se to radi:
http://crave.cnet.com/8301-1_105-9738138-1.html
Mislim da je prodavacica zeznula tvoju sestru jer joj je nalozeno da tako radi sa ljudima koji kupuju telefon radi otkljucavanja. Reci sestri neka opet ode u radnju i samo kupi telefon bez mnogo raspitivanja.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

e ovako .danas sam imao prilike da radim sa datim fonom i to na nekih 20min. mogu reći da je odličan i da za sada nema mu ravnog po brzini.pogotovo mi se svidja fora za zum i za listanje imenika kao slot mašina itd...oni koji su radili znaju šta govorim.kamera nije loša
ali ono što me je oduševilo je ogroman displej koji je veoma lep.treba win i dalje da radi da bi uradio nešto onako
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

hvala ti HUNTER na savetima!onda je prodavacica zeznula sestru da joj ne bi prodala tel. jer je ona rekla da ce ga nositi u srbiju!sigurno je ova skontala sta je u pitanju!al ostala joj je drugarica tamo jos 2 nedelje tako da se prodavacica s....la!nece ona nas srbe tako lako!onda kupujem tel. uskoro!imam jos nesto da mi nije jasno a tice se wirellesa(ako se tako pise) kako to funkcionise?jel moras biti na nekom provajderu ili koristis mrezu ciju stignes pa surfujes netom!

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

zoranns, wifi ti je besplatan internet, uglavnom se pojavljuje na publicplaces, kao sto su ti hotspotovi u kaficima, aerodromima i slicno, imas vec teme u podforumu kafic, s`tim sto da bih surfovao moras da znas password za svaku mrezu, takodje i kod kuce mozes da napravis wifi, samo da u kablovski modem ukacis router i eto, hotspot kod kuce...:)

Sim kartica na iphone postoji sa gornje strane, treba samo iglom da se pritisne jedna rupa, i mesto za sim karticu automatski iskace...
A sto se tice limunzina spyker, ima ih kolkooces, nisam zagledao nalepnice koje pisu na njima ali znam da ih vidjam preterano puta dnevno... 8)
A to sto se svi loze na Califoriju , to je sranje...kao Hollywood i LA smekerica...ma pali, jedino sto tamo vredi je San Francisco, najachi grad na svetu...ali sto se tice FLoride,Miami-ja....samo cu reci...bezobrazno dobro... 8)
sry za off... :oops:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

VladaII, znam, bio sam, milina je... Ma kum je otisao zbog vece love, jer je na floridi iznajmljivao limuzine za 100$ sat, a u kaliforniji su 150-200$ sat, pa ti vidi koliko se isplati... Inace, on nije bukvalno u majamiju, nego u vest palm bicu (negde oko 100km od majamija, valjda znas gde je), mozda se i uskoro vrati malo, pa opet ode i tako... Mada je sada u velikim problemima, ja kada sam bio kod njega bio je ogroman rast nekretnina, i on je uzeo nekoliko kuca (4 ili 5 ne secam se) na kredit, i sada kada je sve to puklo, limuzine rade punom parom da ga pokriju... Ja sam bas mislio da ove zime svratim do njega, ali jebiga nema nista od toga...

A, sada, sto se tice iPhone-a, lepo je to sto nemora ugovor, i jako sam srecan zbog toga... Jos jedan razlog da ga uzmem u razmisljanje, ali kao sto rekoh ne u skorijem periodu... Imam neka sopstvena pravila, po kojima necu previse cesto da menjam telefone, i njih se nazalost veoma strogo pridrzavam...
iPhone + CX300

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

Normalno da znam gde je West Palm Beach,radili smo par instalacija tamo, surveillance kamere i to... ja sam u Fort Lauderdale, ali smo cesto i u Miamiju...jedino mi je muka od fegeta..ima ih na svakom cosku...elem

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

VladaII ajd ako budes imao vremena da malo napravis neke slike sa iPhonom, da vidim kakva mu je kamera, pa da to objavis na forumu, ako oces.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

Hocu, naravno, za jedno 2 nedelje , sada sam u guzvi palim za New York itd, ali cim budem stigao objavicu ih...mislim 2mpix nije nista preterano , moze da prodje, ali ruka treba da bude mirna...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

iPhone u Evropi: Razočaranje na startu?

Kompanija "Apple" počela je prodaju revolucionarnog mobilnog telefona iPhone i u Evropi. Samo prvog dana, 9. novembra, prodato je oko 10.000 aparata. Medjutim, to nije ni blizu broju kupaca u Americi. Od 29. jula, kada se prvi put pojavio, do danas je prodato više od 1,4 miliona telefona!

Ljubitelji tehnoloških inovacija na starom kontinentu su na vest o prodaji ove male, elegante spravice koja je zapravo kombinacija mobilnog telefona sa neprekidnim pristupom Internetu, kao i video i muzičkog plejera, pohrlili u radnje.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, nekoliko hiljada kupaca željnih iPhona, došlo je još tokom noći ispred prodavnice "Apple" u Londonu. Slična scena mogla se videti i u Kelnu. A onda, kada se radnja otvorila, minut nakon ponoći, oduševljenje je brzo utihnulo.

"Evropski" iPhone nije 3G telefon! To je nešto sporiji 2G telefon koji može da se koristi samo u jednoj mobilnoj mreži, O2 u Britaniji i T-mobile u Nemačkoj. Ako ga dekodirate, tako da radi na svim mrežama, gubite pravo na garanciju, a može se desiti i da imate probleme kada budete instalirali update koji će nuditi "Apple".

Zatim, kamera ovog telefona ima rezoluciju od svega 2 megapiksela, nema UMTS i nemoguće je poslati MMS.

To nije sve. Kupci aparata se obavezuju na dvogodišnji ugovor, mesečnu pretplatu i telefonski broj, a kompanija "Aplle" će od provajdera naplaćivati i oko 30 odsto prihoda od ostvarenih razgovora.

I na kraju cena. Aparat košta 399 evra, najmanja mesečna pretplata je 49 evra, aktiviranje broja je 25 evra...

Medjutim, za prave fanove ne postoje prepreke.

"Jedva sam dočekao ovaj trenutak! Kada 'Apple' napravi nešto novo ja to jednostavno moram da imam, po svaku cenu. Ne mogu da vam objasnim zašto. To su emocije", rekao je Majk prvi valsnik iPhona, ne samo u Nemačkoj već i u celoj Evropi.

Verujemo da ima mnogih koji mu zavide. Neki će mu se pridružiti, a neki se možda pre odlučiti za telefon marke Nokia N95, s kojim mnogi porede "Apple" iPhone.

teks preuzet sa:

Kod: Obeleži sve

http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=76844
i usput pogledajete i ovaj video klip:
http://www.youtube.com/watch?v=trsDjosYukk[/color]
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

djpaan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 20:42

Post od djpaan »

Ok, posto se ovde dosta polemislao (uglavnom pogresno o iphoneu) da kazem par stvari, odsnosno da prenesem iskustva moje avanture kupovine Iphone uredjaja.

Od 27.10.2007. iphone se prodaje iskljucivo pomocu KREDITNE KARTICE KOJA JE IZDATA U AMERICI! ZNaci, ne primaju NIJEDNU STRANU karticu, i sto je jos vaznije NE PRIMAJU KESH! Takodje, prodaja je limitirana na DVA komada po DOMACINSTVU.

Procedura kako se kupuje iphone u radnji: MORA da se potpise ugovor sa At&t. E sad, bitno je znati da datum potpisivanja ugovora ne pokrece datum nastanka finansijeske obaveze, vec ugovorna obaveze krece danom AKTIVACIJE telefona koja se vrsi preko Interneta i Appleove aplikacije Itunes.

Elem, probao sam da kupim tel preko naseg mastercarda. Vratili su mi nova u roku od 3 dana uz obrazlozenje da kartica nije izdata u USA. Moj drug je probao sa karticom koja jeste izdata u USA (ne znam na koju foru je izvadio) i dao je adresu neke kompanije koja se bavi uslugom prepakivanja posilji i njihovim slanjem u Evropu. Opet su mu vratili pare posle par dana sa obrazlozenjem da su prepoznali tu adresu kao adresu kompanije koja to radi te je jasno da ce se telefon koristiti u inostranstvu. Na kaju je iscimao drug neke svoje rodjake da kupe, ali oni su vec bili kupili dva komada te ne mogu da uzmu josh... :smutny:

Ovi nasi ga prodaju bezobrazno skupo jer je varijanta da svi idu u USA, i vracaju se sa gomilom telefona kojima fakticki isplacuju kartu do Amerike.

Ako neko ide, i speman je da mi donese Iphone ali za raumnu sumu, prihvatam predloge.
Btw, jos jedna sitnica, tel kosta 399$ ali BEZ poreza koji se razlikuje od drzave do drzave, i mislim da je u proseku oko 30$

Poz, A

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

Djpaan, ti jednostavno nemas srece a bogme niti si se ti raspitao a i tvoji drugari. Svi ti ljudi koji su kupovali su verovatno odlazili u AT&T radnje a ne u apple oficijalne radnje. Sto se tice toga da li se ugovor potpisuje, netacno, aktivacija se vrsi preko svog racunara i tek se onda registrujes kao korisnik provajdera. Sto se tice toga da ne moze da se izvadi kartica to je glupost. Ja sam je izvadio bez problema, a ko vam je kriv kada ste stavili pogresnu adresu. Ne znam sta da ti kazem badluck

Evo slika kao sto sam obecao. 8)

:)
Slika

pjani gosti
Slika

bar
Slika

dunkin
Slika
Slika

pogled sa empire state building- New York
Slika

bentley
Slika

postovacu jos uskoro, thats all folks za sada
;)

Spojio: gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje.Za dopunu koristi opciju „Izmeni“ !

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallarda i bentlija ne znam gde si slikao, u Majamiju ih uvece ima skoro na svakom cosku... (pogotovo bentlija)

Na empire state-u sam bio, iskreno, nesto mi se i ne svidja ta zgrada... Ne znam ni sam sto, jeste lep pogled, ali... Nemam pojma, jednostavno mi se ne svidja...
VladaII, jesi li bio na CN tower-u u Kanadi? Tamo je bas super pogled, doduse, on je dosta visi od empire state-a...
iPhone + CX300

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

VladaII nije lose, ova druga slika je malo mutna, ali dobre su slike, a i Amerika nije losa.

djpaan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 20:42

Post od djpaan »

" kupovali su verovatno odlazili u AT&T radnje a ne u apple oficijalne radnje"

ne sve se desavalo u apple radnjama

" Sto se tice toga da li se ugovor potpisuje, netacno, aktivacija se vrsi preko svog racunara i tek se onda registrujes kao korisnik provajdera."

pa nisam ni rekao drugacije, potpises ugovor ali kao da ga nisi potpisao do momenta aktivacije

"Sto se tice toga da ne moze da se izvadi kartica to je glupost".
naravno da moze da se vadi, ima od gore mogucnost...

"a ko vam je kriv kada ste stavili pogresnu adresu"
p akoju da stavim molim te? slike su bash nice... :)

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

E pa sad spyker, pretera ga, zar nije dosta i ovo za pocetak :P 8) Miami, New York, New Jersey...
Polako sticicemo i do Kanade, samo malo da se zarade pare :)

Sto se tice druge slike, to su bile kolege rumuni sa kojima sam radio u striptiz baru
8) :P :oops: :roll: I mutna je jer nema autofocus, znaci kamera je ok, ali ne verujem da cu cesto da je koristim pored canona....

Eto to bi bilo to za pocetak pa ako nesto interesantno uslikam, okacicu...pozz

Odgovori