iPhone 11 Pro / 11 Pro Max
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Re: iPhone 11 Pro / 11 Pro Max
iPhone nema senzor otiska prsta ispod ekrana, tek od osmice ubaceno bezicno punjenje, "brzi" punjac tek sad u istom pakovanju. Pa onda reverse charging, nikad nije imao ni slot za prosirenje memorije. Tek prosle godine ubacili dual-sim, i to samo za kinesko trziste (eSim se ne racuna).
Ako je sve ovo "deranje" Androida, onda svaka cast, igra je predjena. Smotati kablove, pokupiti prnje i nazad na Prokletije.
O softverskim limitacijama necemo, iOS je ipak drugacije koncipiran od samog pocetka. A ono o "sirotinji" je tek komedija. Ima ovde ljudi koji mogu da kupe i iPhone i vlasnika zajedno. I to 5 puta.
Ako je sve ovo "deranje" Androida, onda svaka cast, igra je predjena. Smotati kablove, pokupiti prnje i nazad na Prokletije.
O softverskim limitacijama necemo, iOS je ipak drugacije koncipiran od samog pocetka. A ono o "sirotinji" je tek komedija. Ima ovde ljudi koji mogu da kupe i iPhone i vlasnika zajedno. I to 5 puta.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Koga je oduvao kamerom i baterijom? [emoji4]dachakragujevac80 napisao:Boga mi,ja sam uvek bio na strani Samsunga,ali je Iphone sa baterijom i kamerom oduvao konkurenciju (bar za sada). Ja sam mislio da je opet propaganda ona prica o trajanju baterije na predstavljanju,ali testovi na youtubu pokazuju stvarno neverovatne rezultate. Doduse dok ga licno ne budem (ako budem [emoji16]) testirao jos uvek drzim sa rezervom. Kamera je stvarno brutalna,a video snimak klasa iznad. E sad taj ios,nekome se svidja,nekome ne,stvar ukusa. Ja licno mogu da ga svarim,ionako ni na androidu ne volim druge launcere,samo cist stock odnosno UI brenda koji nosim. Ne vredi se ovde raspravljati,uvek ce biti dve strane. Opustite se ljudi,to su samo masine. [emoji39][emoji16]
Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Ti testovi na YT nemaju veze sa vezom. Realno koriscenje je potpuno druga stvar. Uostalom, ne racuna se na isti nacin trajanje baterije/SOT na Androidu i na iOS.
Niti imaju najbolju kameru niti najbolju bateriju (trajanje iste) na trzistu. To sto su unapredjeni modeli u odnosu na prethodne, ne znaci da su ujedno i najbolji na trzistu. [emoji4]
Njima je ocigledno potreban ban da bi koliko-toliko dosli do izrazaja pored Huawei, jer i da je ova godina prosla u znaku Kineza, Apple bi mogao da se oprosti od mob industrije. [emoji4]
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Kakav bre Apple, dajte nam Peanapple!!!
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
@Joxy to sto pricas sa kinezima nema veze sa vezom. apple ima svoje kupce jedinu štetu bi trpeli ostali android brendovi sto se tice huawei bana. Jer ko hoce ios on ni ne gleda havajce, a u tom cenovnom rangu bi se biralo izmedju note 10 i m30pro i samsung bi imao gubitke jer su je huaweiu u svemu bolji sem u video snimanju....
Sent from my iPhone XS using Tapatalk
iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mislio sam na stanje na trzistu iskazano kroz brojke. [emoji4]
Apple je treci proizvodjac na svetu. Da je i ova zima prosla u znaku Huawei, ta razlika bi se dodatno povecala.
Mada nije nemoguce da i u neko dogledno vreme vidimo Xiaomi na trecem mestu, s obzirom na to kakve modele izbacuju u poslednje vreme.
Na taj nacin bi Apple pao na cetvrto mesto sto bi, slozices se, predstavljalo pocetak kraja u mob industriji sto se njih tice. [emoji4]
Apple je treci proizvodjac na svetu. Da je i ova zima prosla u znaku Huawei, ta razlika bi se dodatno povecala.
Mada nije nemoguce da i u neko dogledno vreme vidimo Xiaomi na trecem mestu, s obzirom na to kakve modele izbacuju u poslednje vreme.
Na taj nacin bi Apple pao na cetvrto mesto sto bi, slozices se, predstavljalo pocetak kraja u mob industriji sto se njih tice. [emoji4]
Nema od toga nista, nisu oni LG i HTC da propadnu tako lako....
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Samsung pravi za svoje smartphone uređaje najbolje ekrane, zato Samsung telefoni i imaju nabolje ekrane na tržištu, Apple dobija druge po redu najbolje, stoga tu je Smasung najbolji. Što se tiče zatvorenosti iOS upravo ta zatvorenost je mnoge ljude, pa i mene, vratila nazad na Android. Andriod je podjednako brz, fluidan kao i iOS a ima daleko više mogućnposti, to svako ko je koristio oba OS može da potvrdi. Što se tiče dizajna app za iOS tačno je da su neke app bolje “ispeglane” za iOS nego za Android, ali zato Android ima osetno veći izbor app i osetno veći izbor kvalitetnih domaćih app u odnosu na iOS.djole1989 napisao: Pravi ga samsung ali izgleda ne ume da ga kalibrise ilinu svoje telefone ne stavlja najj od najj da bi ustedeo....a sto se tice OS-a broj ljudi kojima treba ta otvorenost sistema je smesan skoro pa zanemarljiva brojka sto rece gari 98% ljudi koristi stock skin ili laucher tako da ni te price ne piju vodu....to je opet sta se kome vise svidja ili odgovara....s'tim sto su ios aplikacije 3 put bolje odradjene nego za android....to moze da potvrdi svako ko ke koristio oba os-a...
Apuslutno netačno, upravo bivši iPhone korisnici prelaze na Smasung kao u svemu superiorniji uređaj, a jedni koji je pobeđen od strane kineza jeste iPhone, što je sramota za brend koji sebi pridaje neki epitet ekskluzivnosti, a vrlo dobor se zna ko je No.1 u svetu smartphone-a.djole1989 napisao: Jer ko hoce ios on ni ne gleda havajce, a u tom cenovnom rangu bi se biralo izmedju note 10 i m30pro i samsung bi imao gubitke jer su je huaweiu u svemu bolji sem u video snimanju....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Pola stvari koje si napisao su teske neistine.....sto se moze i proveriti kao sto sam ti vec dao link da najboljy display.....sto onda nisu stavili samsung kad je bolji.....i batali te price o zatvoren sistem trala lala kad 99% ljudi ne ne zna da instalira app koja nije sa playstora....vise koristi android zato ima dosta jeftinih telefona koje su za siroke narodne mase....i moja baba ima android a ne zna ni pozadinu da promeni...ta "otvorenost" sistema ne znaci nista jer za pola stvari treba root sto mu dodje kao i jailbreak kod ios-a i onda su oba otvore podjednako...pricas o domacin app hahahahaha ja stvarno ne nzma ko koristi domace app i cemu sluze, jedino amss za kamere na granicnim prelazima, crkveni kalendar, cargo i jos par aplikacija da ima neku upotrebnu vrednost....ovo sve ostalo je mlacenje prazne slame.....dok instagram za ios je 5 puta bolji u odnosu na android...o drugim siroko rasprostranjenim app i da ne pricam......svakih godinu dve napravim izlet u svet androida na neki top model, telefoni su ok ali jednostavno sve je 28 puta komplikovanije nego na ios, kad udjes u settings ne mozes da nadjes sta ti treba po pola sata dok kod iosa nakdes sve u 1minut
Svako ko se imalo razume u tematiku zna da najbolje Samsung cuva za sebe. Apple kalibrise ekrane prema nekom svom planu i programu ali to nikako ne znaci da su najbolji. Ti "strucni" sajtovi za ocenjivanje su komedija. Mnostvo tamo nekih laboratorijskih nalaza, formula i profi terminologije kao da razbijaju atome. A smokljani se koliko vidim i dalje primaju ko Prima stapici.
Takodje, ko se iole razume, zna da root vise nije pitreban za veliku vecinu stvari kod androida.
Takodje, ko se iole razume, zna da root vise nije pitreban za veliku vecinu stvari kod androida.
- znemanja
- Moderator
djole1989, Sve što si rekao nema veze sa mozgom. Pre svega odakle ti da iPhone ima najbolji displej, evo ti link sa istog sajta koji kaže da je da je ekran na S10+ nešto najbolje što su ikada testirali:
http://www.displaymate.com/Galaxy_S10_ShootOut_1S.htm
Drugo, ako ti ne znaš da se snađeš u podešavanjima Androida, onda je problem u tebi, jer je Andorid osetno jednostavniji od iOS. Što se tiče domaćih app, itekako ih ima kvalitetnih i generalno app su bolje za Android, samo su pojedine bolje dizajnerski rešene za iOS. Instagram je bolji na iOS, ali ništa dratičnio niti primetno većini korisnika.
To što si rekao za root samo govori o tome koliko pojma nemaš. Niko ko je napredan korisnik Androida više ne koristi root, Android je dosegnu tu tačku funkcionalnosti da root više jednostavno nije ni potreban.
http://www.displaymate.com/Galaxy_S10_ShootOut_1S.htm
Drugo, ako ti ne znaš da se snađeš u podešavanjima Androida, onda je problem u tebi, jer je Andorid osetno jednostavniji od iOS. Što se tiče domaćih app, itekako ih ima kvalitetnih i generalno app su bolje za Android, samo su pojedine bolje dizajnerski rešene za iOS. Instagram je bolji na iOS, ali ništa dratičnio niti primetno većini korisnika.
To što si rekao za root samo govori o tome koliko pojma nemaš. Niko ko je napredan korisnik Androida više ne koristi root, Android je dosegnu tu tačku funkcionalnosti da root više jednostavno nije ni potreban.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Da da pola sveta je retardirano zna sta valja mora da dodje zeleni iz sela da im objasni....veliki stručnjak i poznati svirač frule....mani me se covece
nemanja to je bilo dok se zadnji ip nije pojavio
nemanja to je bilo dok se zadnji ip nije pojavio
- znemanja
- Moderator
djole1989, I sada je, iPhone nikada nije imao bolji ekran od Samsunga.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nisi me razumeo, nema od propadanja nista jer oni zaradjuju i dalje ubedljivo najvise, cak i da ugase mob industriju uvek ce imati prihoda, nije rec o tome. Stvar je prestiza. Od nekada prvog mesta i glavnog inovatora u mob industriji, dodjose do komoanije koja samo prati trendove.djole1989 napisao:Nema od toga nista, nisu oni LG i HTC da propadnu tako lako....
Cetvrto/peto mesto ne garantuje finansijsku propast, ne brine niko za njih u tom smislu. Stvar je prestiza. [emoji4]
Na Iphone toliko prosta podesavanja da ljude ne znaju da podese kvalitet videa za cam, jer je to premesteno iz cam app u settings samog telefona
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nema sumnje da su novi iP modeli odlicni, definitivno najkompletniji do sada, ali daleko od toga da su ujedno i najkompletniji na trzistu.
Pa pogledajte jedan OP 7 Pro kome uskoro stize naslednik u vidu 7T modela za par dana. Note 10/Plus, SD verzija, Mate 30 Pro da nije ovih problema na relaciji China - USA... Primera koliko hoces. [emoji4]
Pa pogledajte jedan OP 7 Pro kome uskoro stize naslednik u vidu 7T modela za par dana. Note 10/Plus, SD verzija, Mate 30 Pro da nije ovih problema na relaciji China - USA... Primera koliko hoces. [emoji4]
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Nebuloza imaju i jedni i drugi... I sad dok vodite diskusiju, i jedni i drugi na sve gledate krećući skoro isključivo od sebe. Recimo, komentarišete o iPhoneu, a ne uzimate u obzir da biste možda na njega drugačije gledali da imate neki Macom, ili da ste kod kuće opremljeni mekovima. Android ni sa jednim desktop sistem nije usklađen tako kao iPhone sa Macom. I mogli bi se navoditi primeri do sutra. Isto, reći da neko pljuje ovde po iPhoneu je bedno.
Nego, kad smo kod nebuloza, u vezi sa onim što se na piti s volume dugmadima šteluje zvuk za aplikacije, a ne za obaveštenja. Kako je to na Piti kod Samsunga, jel i kod Samsunga to dugme šteluje zvuk multimedije po defaultu?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Nego, kad smo kod nebuloza, u vezi sa onim što se na piti s volume dugmadima šteluje zvuk za aplikacije, a ne za obaveštenja. Kako je to na Piti kod Samsunga, jel i kod Samsunga to dugme šteluje zvuk multimedije po defaultu?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Dva kina za gospodina. [emoji1303][emoji16]Sale_M napisao:Kakav bre Apple, dajte nam Peanapple!!!
https://rutube.ru/video/b0ec5e647f100ee ... c9266ff11/
Evo, sveže sa Rutuba. [emoji1787]
Baterija, ekran, kamera, sve razbija, al sta to vrijedi kad strucnjaci na ovom forumu znaju bolje. Vrhunske komponente se ugradjuju i onda dodje neko i kaze jebo to, smijesni su, daj senzorcinu od 250mpx, nema veze sto ne treba i nema logike. Udjes na temu S9, kuknjava na sve strane kakva je baterija i savjeti pogasi sve zivo da bude iole normalna, al opet na iP ne valja.
Covjece navodi se argument inscreen senzora kao da je to neka svemirska tehnologija, a za godinu dvije ce se masovno ugradjivati u proizvodjace tipa hisense i slicni. I sad Apple koji vrijedi milijardu toliko zaostao da ne moze implementirati to y svoje modele. Ne zele, osim ako trziste ne napravi pritisak.
I sad najednom nisu mjerodavni testovi s interneta, al za huawei su bili. Evo ja kuci imam p20pro. Odlicna kamera, ali ta kamera zna toliko da usere stvar da se dobije ispodprosjecna slika. Takve stvari se na iP ne desavaju. Automatika daje konstantne rezultate. XS na automatici nema losije slike od P20pro izuzev nocnih. O videu je suvisno govoriti. Meni da znaci zoom kupio bih huawei.
Flagshipi top proizvodjaca su egal. Svaki ima nesto bolje sto nudi od konkurencije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Covjece navodi se argument inscreen senzora kao da je to neka svemirska tehnologija, a za godinu dvije ce se masovno ugradjivati u proizvodjace tipa hisense i slicni. I sad Apple koji vrijedi milijardu toliko zaostao da ne moze implementirati to y svoje modele. Ne zele, osim ako trziste ne napravi pritisak.
I sad najednom nisu mjerodavni testovi s interneta, al za huawei su bili. Evo ja kuci imam p20pro. Odlicna kamera, ali ta kamera zna toliko da usere stvar da se dobije ispodprosjecna slika. Takve stvari se na iP ne desavaju. Automatika daje konstantne rezultate. XS na automatici nema losije slike od P20pro izuzev nocnih. O videu je suvisno govoriti. Meni da znaci zoom kupio bih huawei.
Flagshipi top proizvodjaca su egal. Svaki ima nesto bolje sto nudi od konkurencije.
^ Evo, opet tipican primer onoga, ako neki proizvodjac nesto nema, znaci da to i ne treba.
Ne Novace, testovi nisu merodavni ni za Huawei, ni za Apple, Samsung i bilo koji drugi. Kao sto nisu merodavni bench testovi, megapixeli na kamerama i slicno. Dovoljno si i ti dugo na forumu da to shvatis.
Ne Novace, testovi nisu merodavni ni za Huawei, ni za Apple, Samsung i bilo koji drugi. Kao sto nisu merodavni bench testovi, megapixeli na kamerama i slicno. Dovoljno si i ti dugo na forumu da to shvatis.
Nisam ja rek'o da ako Apple nema, i ne treba nam. Jednostavno, oni to ne zele u ovom trenutku. Meni kao krajnjem kupcu je sasvim svejedno jel se otkljucava preko Face ID, preko tog inscreen senzora ili preko fizickog senzora. Dobro, ovaj zadnji je vec malo out to date. I ne pada mi na pamet da tvrdim da je neki model losiji jer nema taj senzor za otkljucavanje.