iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

iPhone 4

Post od miodrage »

mladen_bgd taj efekat crvenih ociju si pitao i na drugom forumu, ili je neko drugi pitao za identicnu stvar, i jedino resenje je na kompu edit u photoshopu. Ako jako pazljivo zumiras slike na telefonu videces da ih je on za sebe editovao tako sto je nalepio crnu tacku preko crvene, i to je to. Kad se slike prebace na komp posto to telefon samo za sebe interno radi on orebacuje slike as is, odnosno bez tog edita.
Gevey kartica ima ko pleve, a koja najbolje radi nemam pojma. Sve imaju neku falinku. Ako pare nisu problem uzmi onu koja ti sve radi automatski, da se ne zezas sa 112 procedurom.
borkes, na tvom mestu, ja bih ostavio telefon, pokusao skroz da ga iskljucim, rastavim, skinem bateriju, sve stavim u kesu pirinca. I to tako dok se ne vratis kuci. Kad dodjes, pravac servis ako mu ima spasa. Ako ne, gledaj da ga uvaljas za delove, i telefon nikad vise u vodu, a pogotovu ne iPhone - bogohulno covece!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 4

Post od Azimuth »

mladen_bgd napisao:I jel moze neko da mi kaze za sta sluzi location kod kamere kada je ukljucen? To nikako nisam mogao da provalim. Vidim kada slikam da mi se pali ona strelica gore za location, ali niti mi je tagovao slike iz kog su mesta niti bilo sta. :)
Meni radi geotagging...

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

iPhone 4

Post od mladen_bgd »

Super sto ti radi i meni radi. :) Nego nisam znao za sta sluzi location za kameru i kako da vidim gde je koja slika uslikana, ali sam provalio.

A datum jel moze da se veze za sliku kada je uslikana ili jel vezan mozda za location ili ne? I jel postoji mogucnost menjanja naziva imena slike direktno na iPhone-u? :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Uzeo sam novu 4... Jos se sredjuju utisci ali pocetak je dobar. Telefon radi samo sa mojom karticom i BB je 4.12.nesto i kupljen je kao sim free... Pitanja su: kako se registruje apple id jer mi ga trazi sta god da free skidam sa app store-a? Da li mogu da ubacim neku drugu tastaturu koja ima kursore ispod slova? I kako da budem siguran da jeste sim free? Za sad toliko. :)

da dodam jos nesto: kako da iskopiram kontakte sa sim na telefon?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ok, posto sam se sam raspisao ovde koliko vidim, stanje je sledece: aktivirao sam apple id, namestio mms, nasao kako se kopiraju kontakti tako da je sada sve funkcionalno osim famoznog bluetooth-a... to bih i kupio ali ako neko zna kako bio bih mu zahvalan :wink:
a da, kako da budem siguran da je telefon sim free tj. da nije dekodiran ili sta vec? pozdrav

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 4

Post od mladen_bgd »

iPhone ne moze da se dekodira. On moze samo da bude otkljucan od strane operatera ako je bio zakljucan za neku mrezu. I to ako ti ga otkljucaju, otkljucaju ti ga trajno da bude sim free. Ili je fabricki otkljucan tj. sim free. Ne znam sta se cimas oko toga bzvz? Ako ti radi i prima tvoju karticu i ostale bez Gevey, sim free je i uzivaj. Slobodno radi restore ili update sa oficijalnim i cao.

Imas za bluetooth, tweak iz Cydia-e AirBlue Sharing, ima i krekovana verzija ali ona zna da zeza nekad.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ok. Kako da je skinem i probam? Je l ima nekog ko je koristio to?

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 4

Post od mladen_bgd »

Treba da imas JB telefon i onda udjes u Cydia-u uneses odgovarajuci repo i odatle skines krekovanu verziju.

Koristim taj tweak ali kupljen i odlicno radi.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

zasto mi kada udjem na sajt jailbreakme.com pise da nije podrzan za moj telefon? to bi bio prvi korak ka jailbreak-u, je l da?

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 4

Post od mladen_bgd »

Ako imas ubacen 5.1.1 na njemu, a imas sigurno zbog BB 4.12 sto ti je. JB radis preko Absinthe 2.0.4 koji skines sa neta, a ne preko tog site-a. Imas upustvo detaljno na netu.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

hvala ti, u medjuvremenu sam sve nasao i veceras cu da odradim sve... :wink:

P.S za sve koji zele da znaju - instalirao sam taj famozni bluetooth (beplatnu verziju) i radi sve kako treba. prebaceni su fajlovi sa nokije C3, bez problema su upareni, gotovo u trenutku. Mislim da je mit o nedostacima (sa te strane funksionalnosti) Iphone-a sada, za nas neupucenije, razresen. Ako nekog nesto zanima jos... a,da, imam najnoviji softver i sim free uredjaj, ako to nesto znaci... pozdrav ;)

zamalo da zaboravim, jos uvek ima ljudi koji hoce bezuslovno da pomognu preko privatnih poruka i nemaju problem sa tim. mislim da je to i poenta ovog sajta i foruma.
hvala

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pozdrav, kako da namestim da mi se telefon ne ukljucuje kada ga stavim na punjac? ja ga iskljucim, stavim na punjac a on se ukljuci?! Za sad ga stavljam na airplane mode ili kako vec pise... :?

mega games
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2012. 00:08
:: samsung galaxy s2

Post od mega games »

Pozdrav svima,

verovali ili ne, pronašao sam u pariskom metrou Iphone 4 16gb. Naravno , ne dolazi u obzir da ga koristim u Francuskoj (gde i živim) jer bi ga lokalizovali ili blokirali, tako da planiram da ga koristim u Srbiji. Elem, malo sam čitao prethodne postove na ovoj temi i ne greje me Sunce po pitanju njegovog deblokiranja ali da ipak pitam Vas koji se bolje razumete u to (nikad nisam koristio Apple telefone, imam Samsung Galaxy s2). Evo njegovih podataka:

modem firmware 04.12.01
modele mc604fb
version 5.1.1 (9b206)

Ne mogu da proverim da li je moguće na njemu koristiti drugu sim karticu jer Iphone ima micro sim karticu a moje sim kartice su klasične. Hvala vam unapred na odgovorima. Svako dobro.

PS: proverio sam na imei.info, nije sim free :smutny: . Ima li načina da postane sim free ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mega games, mozda nisi primetio, ali na mnogim stanicama pariskog metroa postoji i biro za izgubljene/nadjene stvari. Budi posten odnesi ga tamo i neces morati da se mucis verzijom firmvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

iPhone 4

Post od gargamel4 »

Mega games - nema načina. Sa 4.12.xx ti ni Gevey neće raditi tako da samo kao iPodTouch možeš da ga koristiš.
Moj je MC603FB i simfree je.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

borkes
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 31. Mar 2005. 11:09

Post od borkes »

Pozdrav ljudi,ne mogu nigde kod mene naci srafciger za iPhone 4 noviji je tip torex je sraf ili petokraka zvezda,dosta je mali nema ga cak ni u servisima kod mene,ako neko zna gde mogu da ga porucim bio bih zahvalan!

Hvala.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Zna li neko da mi kaže kako da ubacim melodiju dužu od 40 sekundi? Znam i za foru pravljenja melodije od bilo koje pesme preko iTunes, i preko onih raznih aplikacijica. Međutim, nervira me ograničenje od 40 sekundi. Isekoh jedan refren i lepo obradih sa sve fade in i fade out, i traje 40.3 sekunde....tih 0.3 me ubiše, neće da prebaci melodiju zbog toga. Ima li neko rešenje?

Joka95
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2012. 00:52

Post od Joka95 »

Jel moze neko da mi objasni razliku izmedju iphone-a (iskljucivo 4-ka) koji simfree i onog otkljucan gevey karticom?
Trazila sam svuda po netu i nisam mogla da nadjem, a videla sam da su ovi sa gevey k jeftiniji. Samo sam nasla da se gevey kartica kao lepi na sim karticu i onda mozes da ga koristis normalno kao.
Kada sam se raspitivala po kojoj ceni mogu da nadjem telefon @miodrage mi je rekao da je najbolje da uzmem simfree varijantu. Zbog cega je ona bolje od ove sa gevey-om? Hvala :)

appleb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 13. Avg 2012. 22:28
:: Iphone 4s

Post od appleb »

Simfree nije zakljucan ni na jednu svetsku mrezu i nema zezanja sa gevey karticom,pucanja mreze itd.Kupi lepo simfree i nema da te boli glava.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Gevey metod ti je prilicno idiotski,svaki put kad upalis telefon moras da pozoves 112 na sekundu kako bi se telefon aktivirao.Simfree,otvoris kutiju,stavis bilo koju karticu i radi bez problema.Drugar je uzeo I4 sa Gevey za 290e,a simfree ispod 350 tesko da ces naci.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori