Ajd da budem prvi koji će se zapljunuti sa Iphone 5.
Imam ga već nedelju dana i to mi je prvi Iphone. Prvi utisak je fenomenalan, tu pre svega mislim na spoljašnji izgled. Sve je savršeno odrađeno, matirana pozadina je perverzija i aparat deluje totalno kompaktno. Displej je (naravno) fenomenalan, boje prirodne (za razliku od Samsunga S2 koji sam imao pre, gde su boje bukvalno šljaštale. Da ne pominjem razne linije koje su bile vidljive prilikom uključivanja aparata), a fon savršeno leži u ruci. E sad što se operativnog sistema tiče (nisam programer) tu nisam primetio ništa specijalno, što je jelte logično pošto već dugo imam Ipod i Ipad koji koriste iOS 6.

Zato je valjda izostala euforija
Sad dolazimo do krucijalnog pitanja: Zašto sam ga uzeo?
Zato što je odziv fenomenalan.
Zato što je ceo operativni sistem lak i logičan za korišćenje.
Zato što ga "bije" glas da ne trokira, što sam se uverio na Ipodu i Ipadu.
Zato što ima savršenu mail aplikaciju u koju sam ubacio 5 svojih mail naloga i sve šljaka kao kod Blackberry-ja, a ne plaćam BIS.
Zato što jednom rukom mogu bez problema da koristim fon, što je malo teže išlo na S2.
Zato što izvlaći do neverovatnih 20 Mbps, dok sa istom karticom na S2 nikad nije moglo više od 5 Mbps.
Zato što je korišćenje neta bruka brzo i lako.
Zato što je muzika nenad*ebiva, čak i sa običnim sluškama. Nema razlike u odnosu na fenomenalni Ipod.
E sad ima i minusa:
Mape, kao što su svi i primetili. Totalno neupotrebljive, ali ajd ima opcija pristupa google mapama.
Meni lično smeta nepostojanje opcije Only 3G u network meniju. Postoji samo dual mode ili 3G off, što nekad smara jer se fon sam prebaci na EDGE pa je onda internet drastično sporiji.
USB kabl sa smanjenim "džekom". Ne daj bože da se isprazni baterija, nema šanse da je napuniš čak ni kod onih koji imaju Iphone 4.
Nano kartica. Koji im je đavo to trebalo. Ajd biće rešeno uskoro kad naši provajderi ubace u ponudu tu vrstu SIM.
Toliko za sada. Ako nekog nešto specijalno zanima neka pita.
I da nisam pozer. Odmah sam ga ubacio u futrolu iz koje se uopšte ne vidi da je Iphone. Ne reklamiram ja telefone
I nisam ga platio 900 evra, već sam ga dobio po realnoj ceni iz inostranstva.