Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Re: Android OS *generalna diskusija*
Ubacuje se novina u svaku novu verziju. Možda to nama krajnjim korisnicima i nije nesto "revolucionarno" i toliko značajno, ali je ipak poboljšanje.
Da ne otvaram novu temu, pitao bih ovde nešto u vezi Chrome browsera. Na par sajtova koji integrišu youtube video klipove (auto.blog.rs recimo) na te klipove se vise ne moze kliknuti i pogledati, jer u polju pise "This plug-in is not supported". Na netu čitam da je ukinut neki stari java protokol ili već šta je, ali to je već poznato od pre nekoliko meseci. Kod mene na tabletu to vidim tek od pre neki dan.
Zna li neko šta je tačno u pitanju? Treba li instalacija neke ekstenzije da bi klipovi mogli da se puštaju?
Zna li neko šta je tačno u pitanju? Treba li instalacija neke ekstenzije da bi klipovi mogli da se puštaju?
Kako da promenim region na google play da bih mogao da skinem neke aplikacije koje ne postoje kod nas? Nesto sam gledao po netu, al nista nisam skapirao
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ledjo, jedan od načina je da instaliraš TunnelBear VPN aplikaciju i preko nje zavaraš PlayStore o tvojoj lokaciji. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Tacno, preko TunnelBear aplikacije promenis region, obrises kes google play aplikacije i odradis force stop. Udji u gplay i potvrdi ono sto ti izbaci.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Ili možeš preko linka nekog (uz pomoć Google nađeš) samo ubaciš link od aplikacije i ona se skine kao .apk fajl u komp. Ako se ne snađeš onda preko PP
Hvala svima na odgovorima, trenutno nemam komp kod sebe pa ova poslednja otpada. Probacu sa tunnelom cim budem imao vremena pa vam javljam
Izvini @ledjo, nisam rekao da ne mora komp samo može i bilo koji uređaj i mob.
Problemi sa Kit Kat-om
Zdravo svima!
Koristim Lenovo a 328 4.4 kit kat. Nemam opciju "move to sd". Znam , znam, slicice, neka muzika moze da stoji na SD i to. Ali, imam pitanje ako moze kako onda da prebacim neke vece aplikacije. Telefon sam rootovala. Koristila sam SDFix: KitKat Writable MicroSD ali da l ne znam kako se koristi , imala sam samo 2-3 klika i nista
AppMgr III ,Link2SD i sl.sa gugl pleja nisu mi resili problem. Dakle, kako mogu da neke aplikacije prebacim na SD karticu. hVALA UNAPRED
Koristim Lenovo a 328 4.4 kit kat. Nemam opciju "move to sd". Znam , znam, slicice, neka muzika moze da stoji na SD i to. Ali, imam pitanje ako moze kako onda da prebacim neke vece aplikacije. Telefon sam rootovala. Koristila sam SDFix: KitKat Writable MicroSD ali da l ne znam kako se koristi , imala sam samo 2-3 klika i nista

AppMgr III ,Link2SD i sl.sa gugl pleja nisu mi resili problem. Dakle, kako mogu da neke aplikacije prebacim na SD karticu. hVALA UNAPRED

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ivka, U ovoj temi imaš sve potrebne info u vezi prebacivanja app na memorijsku karticu.
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 28&t=28564
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 28&t=28564
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ima li neko raspolozen da mi pomogne oko instalacije custom roma? Ne bih da brikujem tel a stvarno nemam iskustva sa ovim. Znam da je rutovan i ima custom recovery i cutom rom na njemu, nasao sam sta bih da flesujem a potreban mi je neko ko bi me proveo kroz korake koje treba da napravim
12 godina na forumu!
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
U većini slučajeva ti je manje-više isti postupak:
1. Download rom
2. Prebaciš ga na sd
3. Factory reset & wipe iz revovery
4. Instaliraš rom
5. Ponovo wipe
6. Reboot
E sad, od roma do roma i modela telefona zavise detalji. Najbolje je pratiti uputstva na xda, jer niko od nas ne može znati bolje od samog developera koji je pravio rom.
1. Download rom
2. Prebaciš ga na sd
3. Factory reset & wipe iz revovery
4. Instaliraš rom
5. Ponovo wipe
6. Reboot
E sad, od roma do roma i modela telefona zavise detalji. Najbolje je pratiti uputstva na xda, jer niko od nas ne može znati bolje od samog developera koji je pravio rom.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Jedno pitanje za korisnike Telegram Messenger-a. Imam opciju kada mi stigne poruka (dok je telefon zakljucan) da se samo cuje zvuk notifikacije bez paljenja ekrana, a druga solucija je da se otkljuca ekran ali mi prikaze pop-up i u tom slucaju se vidi sadrzaj cele poruke. Mogu li nekako da namestim da mi upali ekran i prikaze notifikaciju bez sadrzaja poruke?
Festina lente.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Moze tako naravno, tako je kod mene baš kako ti želiš, pogledaj u podešavanjima.
Moram pogledati i kod mene moja podešavanja, sad cu stavim ss

Moram pogledati i kod mene moja podešavanja, sad cu stavim ss

Huawei
- Apolo
- Expert
Igrom slucaja ucim nemacki, samo se nisam usudio da prebacim telefon na isti posto sam tek na A2 nivou xD
Ovako sam i ja inicijalno uradio i cini mi se da mi je samo stizala zvucna notifikacija ali bez paljenja ekrana, podesio sam opet kao ti na SS pa cu vidim sta ce da bidne...
Ovako sam i ja inicijalno uradio i cini mi se da mi je samo stizala zvucna notifikacija ali bez paljenja ekrana, podesio sam opet kao ti na SS pa cu vidim sta ce da bidne...
Festina lente.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Meni se ovako kad stigne poruka ne pali ekran, a kad je telefon upaljen i stigne mi poruka, u status baru mi izadje obaveštenje, kao što je i normalno, to bi trebalo da je toooo
Ooo pa dobar si A2 nivo je vec nesto, nisi vise početnik

Ooo pa dobar si A2 nivo je vec nesto, nisi vise početnik

Huawei
- Apolo
- Expert
Da, ali moje pitanje se odnosilo na situaciju kada je telefon zakljucan i kada ti stigne poruka da se isti upali i prikaze poruku u status baru... :/ Jer kad mi je upaljen ekran onda mi je isti slucaj kao i kod tebe, i to je u redu.
A kao nisam pocetnik, mnogo mi je tezi nego engleski, ubise me pridevske deklinacije, modalni glagoli itd.. xD
A kao nisam pocetnik, mnogo mi je tezi nego engleski, ubise me pridevske deklinacije, modalni glagoli itd.. xD
Festina lente.