Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Android OS *generalna diskusija*
Na OneDrive mi je podeseno da mi automatski kaci slike na cloud kada slikam kamerom, ali to nije slucaj sa video zapisima koje moram rucno da prebacujem. Kako da podesim da mi i video kaci automatski na OneDrive?
Festina lente.
Da li bi hard reset popravio stvari?
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Apolo
- Expert
Hmm... Uspeo sam u međuvremenu da rešim, ne znam kako ali bitno da sad radi:)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Festina lente.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
- :: Samsung J5 2016
Ljudi , zemo pomoc?
Naime imo sad ranije Android ali nikada nisam gledao nit radio update nit sam znao da to moze itd itd ..
Zanima me , sta sad tacno znaci KitKar , Lollipop pa ovaj Mancmelow
msm wtf?
Jesu to posebni nazivi za apdejte ili drugaciji proizvodjac ako tako mogu reci Android OSa?
Npr kad pogledas neki fon pise da je na njemu Android 5.0 ili Android 5.1 .. ok , razumem brojeve ,ali sve ovo gore sto sam pisao ..nista ne razumem.
Naime imo sad ranije Android ali nikada nisam gledao nit radio update nit sam znao da to moze itd itd ..
Zanima me , sta sad tacno znaci KitKar , Lollipop pa ovaj Mancmelow

Jesu to posebni nazivi za apdejte ili drugaciji proizvodjac ako tako mogu reci Android OSa?
Npr kad pogledas neki fon pise da je na njemu Android 5.0 ili Android 5.1 .. ok , razumem brojeve ,ali sve ovo gore sto sam pisao ..nista ne razumem.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Svaki od tih brojeva ima svoj naziv, pa je tako android 4 isto sto i kitket, android 5 je LP, 6 je MM. One "decimale" oznacavaju podverzije.
-
- Redovni učesnik
Aham , znaci to je sve isto u sustini samo sto ih ukrase sa nekim nazivom osim broja koje je izdanje a decimale su korekcije.
Malo zbunjujuce deluje al sad kontam.
Razumem da sam proizvodjac fona stavi verziju koju stavi .. e sad dal posle odredjenog vremena iskljucivo proizvodjac fona nudi nove verzije ,ili mozes sam ubaciti bilo koju zelis ,tj dal moze da se desi da za odredjeni fon/marku ,sto bi se reklo ,vecito ostaje originalna verzija jer ne nude apdejte?
Malo zbunjujuce deluje al sad kontam.
Razumem da sam proizvodjac fona stavi verziju koju stavi .. e sad dal posle odredjenog vremena iskljucivo proizvodjac fona nudi nove verzije ,ili mozes sam ubaciti bilo koju zelis ,tj dal moze da se desi da za odredjeni fon/marku ,sto bi se reklo ,vecito ostaje originalna verzija jer ne nude apdejte?
- Azimuth
- Moderator
Android OS *generalna diskusija*
Uvek mozes da rutujes telefon i stavis neki od custom romova. Samo odaberi onaj koji je pravljen za tvoj model telefona. Na xda imas gomile kojekvih, za svakog po nesto. U sustini nisi vezan i ne moras da koristis stock rom, ako imas zelje i ambicije da telefon totalno prilagodis sebi na svaki moguci nacin i u svakom smislu, onda mu promeni rom, kernel itd.
-
- Redovni učesnik
Hvala Azi , no neam ja jos fon ,samo razmatram opcije malo opsirnije ,a sto se rutovanja tice i ostalog ,nisam ja bas tolko pametan da bih to radio lol.
Jos samo ovo , i ne davim vise ..koji brendovi fona su najslabiji sa apdejtima?
Jos samo ovo , i ne davim vise ..koji brendovi fona su najslabiji sa apdejtima?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Pa posle kažu "zamro forum" - bolji komantar godinama nisam pročitao.bonanza napisao:Naime imo sad ranije Android ali nikada nisam gledao nit radio update nit sam znao da to moze itd itd ..
Zanima me , sta sad tacno znaci KitKar , Lollipop pa ovaj Mancmelowmsm wtf?

Evo, ovde imaš sve podverzije Mancmelow-a :bonanza napisao:Zanima me , sta sad tacno znaci KitKar , Lollipop pa ovaj Mancmelowmsm wtf?
http://www.jaffa.rs/munchmallow

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Evizndzere,e jesi likcanja,pravu si mu adresu dao.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Azimuth
- Moderator
Nisam pratio previse android u poslednjih 18 meseci, ali ako izuzmemo one manje zatupljene i poznate kineze, rekao bih da su najneazurniji huawei, pa samsung, sony, lg i htc, a na kraju kao najazurniji i reper za sve je nexus. Ako sam negde pogresio, neka me neko slobodno ispravi.bonanza napisao:Jos samo ovo , i ne davim vise ..koji brendovi fona su najslabiji sa apdejtima?
A vas dvojica ako nemate nesto konstruktivno da napisete, bolje da nista i ne pisete. Za zezanje imate temu "malo šale" pa se tamo sprdajte, ostale teme samo spamujete bez ikakve potrebe, a to em nije lepo em ce biti brisano bez upozoravanja jer se kosi sa pravilima foruma.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Nisi pogresio, tim redosledom. Sony zna da ima i duzu podrsku, zavisi od modela. Samo sto su spori dosta sa tako ogoljenim Sony UI-om. Dobro je sto rade/update-uju podverzije 5.0.2 -> 5.1.1 (Z2/Z3). i sto imaju beta developer preview romove.
HTC pre svih izbaci glavne update-ove, ali ne update-uje stalno podverzije.
Medjutim drugi isto ne rade(sem Sony-a) podverzije, vec odmah sa zakasnjenjem izbace i poslednju verziju
Videcemo ove godine, lepo su poceli sa security patch-ovima i ispravkama. Mozda im Google pomogne detaljnije. Mana je sto ne mozes bilo koji RUU(firmware da flesujes). Mogli bi da naprave beta program.
Samsung standardno tek sledece godine dobija update, jedino ako ne promene nesto ove godine. Al' ako se drze stare politike, ne ocekujte pre februara, ili novog Sx telefona. O drugom velikom update-u da ne pricam, sredinom godine zasigurno
(S5 cist primer). Imaju one beta verzije softvera, to je dobro. Makar mogu korisnici da pomognu u razvoju TW-a.
LG je mogu reci dobar, ali i oni kasne malo po regionima. Dobro je sto moze kdz da se flesuje. Puste zvanicni firmware za odredjenu zemlju kao beta update(ne bas), pa ko zeli pre svih moze da flesuje.
HTC pre svih izbaci glavne update-ove, ali ne update-uje stalno podverzije.
Medjutim drugi isto ne rade(sem Sony-a) podverzije, vec odmah sa zakasnjenjem izbace i poslednju verziju

Videcemo ove godine, lepo su poceli sa security patch-ovima i ispravkama. Mozda im Google pomogne detaljnije. Mana je sto ne mozes bilo koji RUU(firmware da flesujes). Mogli bi da naprave beta program.
Samsung standardno tek sledece godine dobija update, jedino ako ne promene nesto ove godine. Al' ako se drze stare politike, ne ocekujte pre februara, ili novog Sx telefona. O drugom velikom update-u da ne pricam, sredinom godine zasigurno

LG je mogu reci dobar, ali i oni kasne malo po regionima. Dobro je sto moze kdz da se flesuje. Puste zvanicni firmware za odredjenu zemlju kao beta update(ne bas), pa ko zeli pre svih moze da flesuje.

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Apolo
- Expert
Kako da promenim format datuma? Hoću da mi bude dd/mm/yyyy, pošto mi je trenutno mm/dd/yyyy.
Festina lente.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Promeniš region.
Sorry. 
Message delivered via unladen European swallow

Message delivered via unladen European swallow
- Bogdan2015
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
- :: Samsung Galaxy S7
- :: Xiaomi Redmi N3 Pro
Da li neko zna zasto u poslednje vreme nece da se skine aplikacija nijedna,dodje do 100 posto i stane,nece da se instalira?
@apolo, spusti roletnu klikni na sat u gornjem levom uglu i tamo imaš da podesiš šta želiš.
^ Neće da može na 6.0.1 MM. Možda baš zavisi od regiona to podešavanje formata. Kod mene je onako kako Apolo želi. Mada, ja sam na Nexus tabletu, možda je kod telefona drugačije.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
A što li ja mislim da ovo na Androidu kida bateriju? 

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica