Pa baš to! Ja sam nedavno počeo da malo više plaćam patike (ali 10.000 mi je i dalje puno), i to pre svega iz milosti prema devojci - ceo dan provedem u patikama, pa onda kad se izujem - morao bih da radim reanimaciju svaki put, a i nikako nije dobro za životnu sredinu.

Ali što se trajanja tiče, pa čak i kvaliteta, ništa ne znači cena. Jednostavno, ti koji nose patike po 5 godina sigurno ne habaju patike koliko ja. A tehniku kad kupujem, gledam da li ima servis - jer se nadam da će mi taj uređaj nadživeti svoj garantni rok, i kupim otprilike ono najjeftinije moguće. Može neko reći da nije dovoljno bogat da kupi jeftino, ali ja tek što nisam dovoljno bogat ni da kupim skupo.
I u stranu celu ovu priču, zaista bi odlično bilo kada bismo za promenu mogli da kupujemo opet telefone od po 100 evra, a možda i manje, a sad - neka ga osakate na kameri ako hoće i na gomili nekih senzora, ali neka radi, i neka obavlja osnovne radnje. Mada sam najviše skeptičan u sve to jer sad Google kao nešto hoće da učini po pitanju performansi slabijih telefona, a upravo je njihov bloatware zaslužan za drastično usporavanje Android telefona nakon nekog vremena korišćenja. Ali hajde da vidimo šta to tačno nameravaju da urade.

Ali najviše mi uliva nadu to što Google nije sam na ovom terenu, tu su i Tizen i Windows mobile, tako da, bar za sad, moraju da brinu kako da pokriju i taj deo tržišta. Ako jednog dana ostanu samo Google i Apple kojeg "sirotinja" ni malo ne zanima - teško nama.
Sent from mTalk on Windows 10 PC