Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Android OS
Aj kad svi potvrdjuju onda da potvrdim i ja da moze. 

A kako upravljati podacima? Da livse mogu logovati na gmail pomocu PC i editovati kontakte i ostalo?
Moze. Kad se logujes na gmail preko kompa u gornjem levom uglu ti stoji 'Gmail sa strelicom'. Klikni tu, izaberi kontakte i napravi promene koje zelis. Posle samo odradis sinhronizaciju na telefonu (ako ti je ukljucen background data sam ce).
Da li neko zna hoce li S2 plus i9105p dobiti neki update posle 4.2.2? 

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ja mislim da nece dobiti 4.3 negde sam procitao,4.2.2 je dobra verzija za njegov hardver,ali bice custom romova.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Hvala Sale. Zadovoljna sam sa 4.2.2, al' me nesto zanimalo 

- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Kako natjerati kontakt slike da se prebace sa gmaila na telefon ? Prilikom prvog koristenja telefona, za neko vrijeme su se backupovale sve slike. Neki dan ga resetujem na fabricke postavke i slike nikako da se skinu osim za dva kontakta. Na ostalima je defaultna slika SIM kartice i ako sam postavio da se prikazuju kontakti samo sa gmaila, ne i sa telefona/sim-a.
Nije neki ekstreman problem ali 5-6 kontakata drzim na desktopu pa mi je ruzno da je defaultna SIM fotografija. Sihronizirao acc nekoliko puta ali nista. Na starom telefonu nisam imao problema. Prvom prilikom cim povezem acc sa netom one budu tu, sada ne ide nikako. Alcatel 995, ICS.
Nije neki ekstreman problem ali 5-6 kontakata drzim na desktopu pa mi je ruzno da je defaultna SIM fotografija. Sihronizirao acc nekoliko puta ali nista. Na starom telefonu nisam imao problema. Prvom prilikom cim povezem acc sa netom one budu tu, sada ne ide nikako. Alcatel 995, ICS.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Ima li nekih novih informacija o apdejtu Idola (Alcatel OT Idol 6030) na 4.2?
Ništa novo,niko se ne oglašava...
Zna neko nešto?
Ništa novo,niko se ne oglašava...
Zna neko nešto?
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Arkane,pre par meseci je bila prica da ce biti update u decembru...Od tad nisam cuo nikakve price...
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
To sam i ja čuo,čekam nestrpljivo. Drugarica dala Idol za s2,njoj se više sviđa touchwiz pa joj je sad kao on bolji,ali s2 radi vidno sporije od Idola.
Jedino ima bolju kameu

Jel moze neko da me pomogne - odradio sam sync sa starog telefona na google, kontakte i kalendar. Na androidu svukao je kontakte i sve ostalo ali kalendar zeza, imam u agendi rodjendane ubelezene ali kada kliknem na datum npr (iako ima oznaceno bojom svaki dan za koji postoji neki unos) i kada udjem u taj dan ne pise nista. Da li je moguce ad mi svuce nekako i ubaci u kalendar na tel da me obavestava o rodjendanima automatski?
12 godina na forumu!
Postovani,
Mozda mom pitanju nije mesto ovde, ali... da pokusam: koristim tablet sa androidom 4.1. Kada pregledam svoj gmail nalog, nisam nasao opciju za prijavu odnosno odjavu. Zna li neko kako se prijavljuje i odjavljuje sa gmail-a?
Hvala, pozz
Mozda mom pitanju nije mesto ovde, ali... da pokusam: koristim tablet sa androidom 4.1. Kada pregledam svoj gmail nalog, nisam nasao opciju za prijavu odnosno odjavu. Zna li neko kako se prijavljuje i odjavljuje sa gmail-a?
Hvala, pozz
-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Одг: Android OS
Mozes ako ides preko pretrazivaca i kucas gmail.com i izbacite ti podatke za logovanje.Isto kad se odjavljujes naci ces u opcijama opciju sign out.Ali moras da ides preko browsera,a ne preko aplikacije...pre je moglo tako,valjda i sad moze.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
Hvala ti Sale_M, znam ja kako to funkcionise preko browsera, ali me interesuje da li mogucnost prijave/odjave postoji kada pristupam svom nalogu preko aplikacije? Zna li neko?
Obrisi gmail aplikaciju i odjavljen si.
Simple as that .
Simple as that .
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 20. Avg 2014. 15:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Izbegavaj da komentarisanjem pravila 60 karaktera dopunjujes do potrebnih 60 karaktera. Budi kreativniji.
Rezlog: Izbegavaj da komentarisanjem pravila 60 karaktera dopunjujes do potrebnih 60 karaktera. Budi kreativniji.
- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ili u podešavanjima izbriši Google nalog, ili isključi sinhronizaciju Gmail u Google nalogu.
Koja je fora s Androidom da ob sam sebe zatrpava pa da ga cistim svaki dan? Moze malo pojasnjenje. 

A čime sam sebe zatrpava?
može malo pojašnjenje.

Trazi mi da ga ocistim clean masterom. 

OS trazi da instaliras clean master?
C'mon. . .
C'mon. . .