Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Re: Android OS *generalna diskusija*
Meni nije problem to čekanje dal što sam nov u ovom svetu, pa mi je sve još strano, nepoznato i onda nemam neki problem da čekam za taj update, bitno je samp da će doći 

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Svakako je najbitnije da je tvoj model na listi. Update će doći, pre ili kasnije. Samo mi koji smo npr imali S3 (i9300) znamo taj gorak ukus kada svi drugi Samsung modeli dobiju KitKat sem nas, tako da sam sada prijatno iznenađen što je G Pro 2 na listi. Samo još čekam zvaničnu potvrdu. 

Iskren da budem laki imao sam vrtlog u stomaku da li će S4 dobiti update neću da lažem. A kada sam video da hoće sada mi nije problem da čekam
Mogu samo da zamislim kako je vama korisnicima bilo kada ste saznali da nećete dobiti update.. Tada iskren da budem nisam obraćao mnogo pažnje jer sam imao drugu firmu, drugi softver telefona..

Mogu samo da zamislim kako je vama korisnicima bilo kada ste saznali da nećete dobiti update.. Tada iskren da budem nisam obraćao mnogo pažnje jer sam imao drugu firmu, drugi softver telefona..
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nije bilo lako. Tuga se morala lečiti custom romovima 

Ja imam problem druge vrste, nexus toliko dobro radi da razmisljam da li uopšte da skidam peticu jer valjda gubim root a imam dosta zajebancija koje traze root aces. Sta uraditi? 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja bih definitivno radio update. Biće fora i da se 5.0 rootuje. Dobijaš dosta "zajebancija" 5icom, optimizaciju u radu, dizajn... Po meni definitivno vredi probati
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Woona,ako vec imas toliko 'zajebancija' sacekaj neki rom koji ce biti baziran na 5.0 a imace sve to sto tebi treba.Pritom ga je lakse flashovati,samo instaliras zip. A ako ti je xposed framework bitna aplikacija nemoj prelaziti uopste posto na ART runtime-u ne radi...
Oho, i Flex dobija lizalicu!? Pa to je bas prelepo... 
Nisam ocekivao, jer nije popularan model, ali svaka cast LG-ju ako stvarno tako bude.

Nisam ocekivao, jer nije popularan model, ali svaka cast LG-ju ako stvarno tako bude.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Jel neko instalirao novi google kalendar (lollipop verzija)?
Da. Evo i mape upravo.
- El Laki
- Prijatelj foruma
I ja sam
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Novi kalendar mi se mnogo sviđa. Bolje sinhronizuje događaje sa raznih naloga.
Mape nisam mnogo razgledao. Na prvi pogled ne vidim velike promene, osim elemenata materijalnog dizajna.
Mape nisam mnogo razgledao. Na prvi pogled ne vidim velike promene, osim elemenata materijalnog dizajna.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- dachakragujevac80
- Expert
Meni se sviđa,mada mu je velika mana (moje mišljenje),što nema opciono da mesečni prikaz bude na početnom ekranu kada se uđe u aplikaciju? Ostalo je sve,vrlo fensi 
A kad pričate o mapama,mislite na nove google mape,ili here?

A kad pričate o mapama,mislite na nove google mape,ili here?
Samo klikneš na ime meseca i izađe mesečni prikaz. Ima i državne i verske praznike u agendi. U utorak dan primirja u I ww. [WHITE SMILING FACE]
- dachakragujevac80
- Expert
@Nennad,znam za tu foru,ali nekako mi deluje lepše kad je mesečni prikaz defoltni,kao što je recimo na fabričkim aplikacijama na G3 ili nekom Samsungu!
Instalirah i ja mape,šta je sledeće?
Instalirah i ja mape,šta je sledeće?

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Dajte link za google calendar, instalirao sam .apk za novi gmail, odličan je, shodno tome valja probati i calendar
, .apk za mape sam već instalirao 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- dachakragujevac80
- Expert
http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... endar-5-0/
da ne trazim sad link,imas ga ovde na dnu teksta

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Google Maps 9.0dachakragujevac80 napisao:A kad pričate o mapama,mislite na nove google mape,ili here?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Hvaladachakragujevac80 napisao:http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... endar-5-0/

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- dachakragujevac80
- Expert
Danas sam prvi put "aktivno" koristio i testirao HERE mape,koje sam instalirao pre neki dan,i moram da priznam da sam u najmanju ruku oduševljen njihovom precizznošću! Bukvalno,kad god sam prolazio pored neke sporedne ulice,na karti je to bilo gotovo u milimetar (za razliku od IGO isl koje sam pre imao,koje su znale da pogreše i po nekoliko metara),a najviše sam se oduševio sa ograničenjima brzina,koje fantastično radi,dešavalo se da tačno od znaka ograničenja pored puta i ograničenje na interfejsu se promeni u sekundi! Još samo srpski navigator i full!