Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Re: Android OS *generalna diskusija*
OneDrive ? Sto se tice ove sinhronizacije jedino sto mi pada napamet je da su ti te slike u nekom drugom folderu koji se ne sinhronizuje.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Da li postoji neka aplikacija da telefon zavibrira ili tako nesto kad se sagovornik javi? Mislim da sam cuo da tako nesto postoji, sad ne znam dal je app ili xposed modul
Leđo ja kako znam to bi trebalo da ima svaki mobilni integrisano u sebi. Proviri malo u podešavanjima..
@dimi isprobavam trenutno jednu app, ako se dobro pokaže izložiću nešto o njoj..
@dimi isprobavam trenutno jednu app, ako se dobro pokaže izložiću nešto o njoj..
Ne znam gde da pitam, tako da ću postaviti ovde. Kako da menjam lcd density? Probao sam preko root Explorera i editovanja, upišem i sačuvam vrednosti u build properties,ali posle restarta je sve isto. Telefon je htc 816w, a ROM Bindroid dual
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Android M is coming: here's what you need to know
http://www.androidpit.com/android-m-rel ... tures-name
http://www.androidpit.com/android-m-rel ... tures-name
16 godina na forumu MOBILNISVET
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
zoreli, Ovo je vec bilo pre mozda mesec dana na gsmareni ako se ne varam. Bas ovaj klip za multitasking.
- dimi89
- Mobil manijak
Mogli bi do tad da zakrpe lollipop. U poslednje vreme sve više i vise se udaljavam od androida i priblizavam windows-u ili čak iOS-u .... Izbace novi update pre toga ga hvale,hvale, hvale a posle toga ga krpe, krpe, krpe.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- vojkan85
- Mobil manijak
dimi89, A sta te toliko muci na androidu pa zelis da predjes na drugi os?
- dimi89
- Mobil manijak
Cinjenica da posle godinu ipo koriscenja nekog telefona izadju 3 nove verzije androida od toga proizvodjac izbaci mozda jednu hvala bogu za cooked romove ali i oni pocnu da trokiraju jer nema novih drajvera.Klasican primer S3 Neo izaso pre god dana samsung nece da izbaci update za njega i uredjaj je prakticno vec mrtav a za 3-4-5-6 meseci ce biti dinosaur iako ima dobar hardver.Windows i iOS mi se cini da uredjaje prave duze upotrebljive zahvaljujuci tome sto ne stancuju update za softwer toliko cesto.
- vojkan85
- Mobil manijak
Pa win os ne dobija update-e uopste. Win8 je aktuelan ihaj, a na win10 se ceka do ko zna kada jer nece ga gurati paraleleno sa win-om za pc. Nista to nije novo da npr. Samsung neke modele mobilnih ili pak tableta izbaci i to je to. Njima je cilj da prodaju, a nasa je stvar da li cemo kupovati njih ili neki drugi uredjaj. Ako cemo realno da sagledamo stvari Android zbog svoje strukture ne moze da nema bagova za razliku od ios-a ili win mobile-a.
Mozda win 10 nece izaci uskoro ali bar ce ga dobiti sve lumie, cak i one koje su izasle 2012.
- vojkan85
- Mobil manijak
staff, To je receno, ali da li ce biti ucinjeno to je vec druga stvar.
- dimi89
- Mobil manijak
Niko ne kaze da win i iOS nemaju bagove daleko od toga samo kazem da android pati od toga mnogo vise.Ali glavni razlog je taj sto se to teze ispravlja na androidu nego na drugim operativnim sistemima.Klasican primer je tak sto vec postoji 5.0.3 android a pojedini flagship telefoni su tek dobili 5.0 ili 5.0.1.Takodje mid range vise skoro i da ne postoji na androidu posto skoro samo iskljucivo flagship telefoni dobijaju update.Barem je sve to neki moj utisak. BlackBerry mi deluje interesantno zbog modela i zbog toga sto mogu da pokrenu android aplikacije.
Imam problem sa vibracijom na telefonu, ni ne sećam se kad je prestala da radi, znači vibracija ne radi uopšte. Našao sam na internetu kako se trajno isključuje vibracija. Ide se u sys/class/timed_output/vibrator/enable. U tom enable se nalazi vrednost 0 koju ne uspevam da promenim u 1. Jel imate neki predlog?
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Promeni svojstva tog fajla sa, na primer, total commander, izmeni, snimi i opet promeni svojstva....
Da bi se izmene snimile, treba da se podesi w-w-w, a nakon snimanja samo vrati na prethodno stanje.
Da bi se izmene snimile, treba da se podesi w-w-w, a nakon snimanja samo vrati na prethodno stanje.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Zadrži prst na fajl, otvoriće ti se meni, odaberi svojstva i promeni u w-w-w. Nakon toga ćeš moći da snimiš izmene.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Uradio sam ja te dozvole odmah, ali ne radi