Kako radi uredjaj sa 512 MB?
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Kako radi uredjaj sa 512 MB?
Koliko sam imao prilike da probam upravo kupljen uredjaj, sljaka relativno okej (na verziji Jelly Bean), nema preteranih lagova i seckanja - brzina sasvim solidna.
E sada, mene zanima da li android na 512 MB moze da izgura viber i messenger u isto vreme + naravno facebook u pozadini i ostalo normalno koriscenje (bez preteranog budzenja ostlaih aplikacija).
E sada, mene zanima da li android na 512 MB moze da izgura viber i messenger u isto vreme + naravno facebook u pozadini i ostalo normalno koriscenje (bez preteranog budzenja ostlaih aplikacija).
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Re: Kako radi uredjaj sa 512 MB?
Moje mišljenje - ne. Baš sam imao jedan sa 512 mb i testirao sa tim aplikacijama + whatsapp, i primetno sporo je radio, verovatno žonglira sa tim aplikacijama u ram-u. Čim sam dve izbacio, radio je super. I to maksimalno ogoljen sistem (cyanogen), mogu misliti tugu na skinovanim i nabudženim modelima... Pa evo, sad sam se setio, probao i moj ortak, lg l7, nepodnošljivo sporo....
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ne moze ni 768 mb,cak i sa 1 gb zna da zakoci nekad.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 21:02
- :: Huawei Y330
Meni Huawei radi ok sa tim ramom. Od app imam ridewithgps, text later, flashlight i poneku igricu. Za muziku i net i yt i pozive/sms. Zna da zabaguje jednom u par dana kad mu treba 10 sek da se opasulji. Sestrin Ace 2 radi malo slabije. Samsung nesto trpa pa baguju sa 512mb , tako kazu. Ovaj sajt otvara lako kao i 2bike, fb i jos neke forume lagano. Meni rade u isto vreme fb i jos jedan tab u chromeu i muzika i ne secka. Tad ima oko 100 mb slobodno.
Imao sam prilike da koristim vise tih slabijih androida sa 512 mb rama i mogu ti reci da rade tecno samo nekoliko dana od kupovine. A android sa 512 mb rama da gura messenger, facebook i viber u isto vreme je nemoguce. Znam vise ljudi koji su ti probali i cak samo jedna od tih aplikacija kad je aktivna teledon je neupotrebljiv, a kamoli sve tri. Jos uvek nisam video android sa 512 mb rama koji radi normalno, na vecini ne mozes ni da pozoves bez nekih stucanja i bagova, minimum 1 gb rama za normalno koriscenje androida. Moj ti je savet da batalis androide koji imaju manje od 1 gb rama, postedeces sebe nerviranja.
Eh pretera ga sad 

ilija98, nije tako, ja koristio L7 problema bez, eno ga kod ortaka kome sam prodao, šljaka i dalje.
još ako recimo šaljem sliku jednom kontaktu pa kliknem back da uđe u imenik da se kuckam sa drugim, lele.
Apsolutno tačno, moj bivši L7 je teško izlazio na kraj sa npr FM + Viber,Coni napisao:probao i moj ortak, lg l7, nepodnošljivo sporo....
još ako recimo šaljem sliku jednom kontaktu pa kliknem back da uđe u imenik da se kuckam sa drugim, lele.
Čim se resio vibera, fb-a i messengera poleteo je... Sad ima samo whatsapp.
Moja majka je godinu i kusur nosila L7. Nije preterano zahtevan korisnik, ali dosta fotka, koristi par aplikacija redovno koje vuku RAM jer rade u pozadini, i telefon bi postajao nepodnošljivo spor posle nekog vremena. Čak i kad se malo počisti, poprilično je iritantno koliko je spor. Moje mišljenje je da je za Android 1 Gb RAM apsolutni minimum.
I još je l7 single core a5 i adreno 200 [emoji106] mada moj ortak sa desire 300 ne koristi samo fb, i ostale navedene programe da, i zadovoljan je.
samo iznosim licna iskustvaConi napisao:Eh pretera ga sad

A zašto bi koristio 3 mesindžera istovremeno, nonsens par excellence?ilija98 napisao:ko na androidu sa single core procesorom i 512 mb rama koristi facebook, viber i messenger u isto vreme bez bagova, njemu svaka cast.
To nije normlana upotreba telefona.
Druga stvar, kada se pojavio Android sa jednim procom i samo 512 rama,
verzija Vibera je bila teška svega nekoliko MB i imala par osnovnih stickera i opciju za slanje slika.
Kasnijim updateovima je dobijala i ostala čuda koju ubogi zastareli hardver nije mogao da vozi,
tako da nije to samo do hardvera nego i do odgovarajuće verzije softvera.
U svakom slučaju, taj ko koristi 3 različita mesindžera istovremeno ne zna da koristi mobilni
+ nije zdrav u glavu i treba da nađe devojku.
Slažem se ali eto sto ljudi sto ćudi...
Ja sam samo da odgovor na ovo pitanje koje je postavio pokretac teme. A to je da android telefon sa 512 mb rama ne moze gurati facebook, viber i messenger istovremeno. Pogotovo ne ukoliko ima i single core procesor.Lobachewsky napisao: E sada, mene zanima da li android na 512 MB moze da izgura viber i messenger u isto vreme + naravno facebook u pozadini i ostalo normalno koriscenje (bez preteranog budzenja ostlaih aplikacija).
Toliko od mene.
-
- Neredovni učesnik
Bas cu sad da instaliram fb, messenger i viber, da vidim kako ce da se gura to na dual-core a7 i 512 mb 

Re: Одг: Kako radi uredjaj sa 512 MB?
FB aplikacija toliko gusi telefon da je to bruka
-
- Neredovni učesnik
Instalirao viber, facebook, messenger telefon poblentavio jedva sam nekako deinstalirao aplikacije i restartovao telefon. 

ja koliko sam skontao sve zavisi od telefona i OS-a. Npr zena moja uzela zimus alcatel m pop sa 512 rama i 1ghz procesorom i to je uzas koliko taj telefon koci pri normalnoj uporebi. Bacim to gov.o da ga ne vidim i dam joj bratov, isto alcatel, ot-995 koji ima 1.2ghz procesor i isto 512 rama, i da vidis radi 50% bolje nego onaj stari. Verovatno je i do OS-a posto je na 995ici ICS a na m popu jelly bean.
Sve u svemu za android 1gb rama i minimum 1.2+(multi core pozeljno) procesor za neku normalnu uoptrebu
Sve u svemu za android 1gb rama i minimum 1.2+(multi core pozeljno) procesor za neku normalnu uoptrebu
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ne kontam sta je tu toliko problematicno - ja koristim 4, u koju kategoriju spadam?cvoruga napisao:U svakom slučaju, taj ko koristi 3 različita mesindžera istovremeno ne zna da koristi mobilni
+ nije zdrav u glavu i treba da nađe devojku.

Viber, messenger, skype i whatsapp. Preferiram fb messenger (ubedljivo najkulji po meni), ali neki se jednostavno drze vibera ili whatsappa jer su tako navikli i sta sada da im radim, odgovaram preko cega dobijem poruku. A na skype mi salju ovi sto nemaju smartfon pa po ceo dan vise na kompu + skype mi treba kada razgovaram sa inostranstvom, trenutno sweden, wien i mk. Ne koristim sve svaki dan, ali na nedeljnoj bazi da.
Sa devojkom koristim sms

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Ot 995 ima čist android a na novijim alcatelima je skinovan... Probao sam onaj Idol mini, spor je, brži je 997...hibiskus napisao:ja koliko sam skontao sve zavisi od telefona i OS-a. Npr zena moja uzela zimus alcatel m pop sa 512 rama i 1ghz procesorom i to je uzas koliko taj telefon koci pri normalnoj uporebi. Bacim to gov.o da ga ne vidim i dam joj bratov, isto alcatel, ot-995 koji ima 1.2ghz procesor i isto 512 rama, i da vidis radi 50% bolje nego onaj stari. Verovatno je i do OS-a posto je na 995ici ICS a na m popu jelly bean.