tacan test (nokia n93I)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

tacan test (nokia n93I)

Post od tekt »

Slika
Slika
Slika
postavio sam ponovo n93i test video sam da je neko pre mene to uradio ali test nije bio tacan imao je dosta pogresnih informacija:

mnogi kazu da nema razlike izmedju n93 i n93i,ali ima ih:

n93i rev

1.n93i je manji njegove dimenzije su 108x58x25 mm
2.tezina je smanjena na 163 grama
3.przina procesora je povecana i iznosi oko 314mh i primetno je brzi
4.prednji ekran je sakriven ispod staklaste plastike (karakteristike ekrana 262 000 boja 176x144)kod znaka nokia je smestena led lampica koja je ukljucena kad se telefon puni,takodje signalizira propusten poziv ili poruku ima 3 boje plava,crvena,zelena-koju po izboru mozete staviti,mali ekran ovog puta ne koristi wallpapere nego color sheme,u pet boja:crvena,zelena,pink,plava,bela.preklop je kao staklo po danu i stabilno stoji
4.glavni ekran nije kao na n93 262 000 nego 16 777 000 boja sa rezoluciom 240x320
5.kamera je 3.14 megapikselaRezolucija
fotografija : 2048x1536 piksela,
Rezolucija videa : (VGA) 640x480 piksela stereo sa (30 frejmova u sekundi)
kamera je poboljsana u vidu sumova tj kad ukljucite nocni mod nema vise belih tackica na ekranu kao sto je bilo,video zapis je isti samo sa boljim nocnim modom koji radi vise nego odlicno,optika je ostala Carl Zeiss,opticki zum je 3 puta,auto fokus je mehanicki,sa strane postoji 3 tastera 1.yoistik 5 way(kao kod n73)2.dugme za prebacivanje sa video moda na picture mod i obrnuto 3.dugme blic koji po zelji iskljucujete ili iskljucujete cak i kad telefon snima(KAD JE SKLOPLJEN MOZE gA KORISTITI KAO LAMPA)
6.infra r. je sa ekranskog dela premesten na levi bok telefona
7.zvucnik je takodje premesten na levi bok i veoma je dobrog kvaliteta ima neverovatan bass(zvucnik je u donjem cosku)
8.muzicki player je kao na n73
9.wlan,gprs,hspda,edge,UMTS (W-CDMA)
10.3g kamera rezolucije((CIF) 352x288) piksela je iznad glavnog dela ekrana gde se nalaze 2 tastera za kameru ili kad se telefon stavi u laptop polozaj kao opcie ili back,i senzor za ekran,kad je sveklo jako iskljuci tastaturu i pojaca osvetljenje ekrana.
11.interna memorija je oko 50 mb max slobodno 45 mb,sa desne strane je mini sd slot prosiriv do 2 gb,poklopac je od plastike(n93 gornja leva strana ispod kamere od porozne gume)
12.u istoj ravni ali sa leve strane je takodje poklopac istih dimenzija kao za (mmc) ispod njega se krije nokia pop port za sluske,usb,tv kabl
13.tastatura je aluminijumska i skroz ravna (na n93 je to bio problem jer je posle nekog vremena ostavljalo fleke od grebanja na ekranu koji nem nikakvu zastitu)
14.sistem koji ga pokrece je symbian 9.1 s60 verzija 3
15.baterija je 950 mAh dovoljno za 2 dana (kad se intezivnije koristi 1,5 dan)
15.prenos podatak je:GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), W-CDMA (384 Kb/s),podrzava email protokole: POP3, IMAP4, SMTP
16.bezicne konekcije bluetooth,infrared.
toliko od mene ralike izmedju n93 i n93i ipak postoje splja i unutar uredjaja :chytry:
ove slike crne sam iskopao na netu bas perverzno izgleda
Slika
Slika
Slika
Slika

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

telefona je generalno super!!
ali ga zeza glomaznost, dimenzije, gabarit ili kako vec hocete..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Odgovori