kako prepoznati original 7500

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
n@t@lij@
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Jan 2008. 08:03

kako prepoznati original 7500

Post od n@t@lij@ »

idem sutra da kupim 7500 i plasim se da ne uzmem fush! kako da prepoznam original??? :smutny: znam da ako ima kineska slova na tastaturi nije original, ali ima ih i bez kineskih slova, opet fush! i da li neko zna gde mogu da kupim u pakovanju sa roze trakicom :D

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

n@t@lij@, pazi nemas ne original telefone svi su original, mogu samo da budu skidani sa mreze ali su i oni original, tako da ako hoces mozes da potrazis neke ne skidane sa mreze! Zato nista se ne brini gde god da kupis telefon bice original... :wink: ,dobro mogla bi da izbegnes te sa kineskim slovima na tastaturi ali su i oni original, jedino sto im je tastatura smesna na izgled kad pogledas ona kineska ili tuzbekistanska slova po njima... :lol: E a za tu roze trakicu stvarno ne znam verovatno se dobija u ful pakovanju!!!
.::HTC Desire Z::.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

gle ako je potpuno indentican ovo onda nije fush http://www.gsmarena.com/nokia_7500_prism-review-166.php .

a i ti skidani s mreze zavisi gde kupujes,sve je to po Srbiji ku***,banda ,lopovi,ukradeno,pa dok je donet vamo iskliman,ne valja,nesto ne radi,izguljen,neki uvaljuju vec koriscene po ceni novog...

iskreno ja ipak verujem u tu pricu original VS fush,i ako mozes da uzmes tel negde austria,nemacka,slicno bolje tako :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ona nije mislila pod"original"na telefon koji niko pre nje nije koristio (a prodaje se kao nov) ili na telefon koji je ogreban u transportu,to nema veze sa SVERCOVANJEM,nju zanima da ne dobije neki sa kineskim slovima zbog cega misli da bi to mogla biti kineska kopija,a ne telefon koji je napravila Nokia!?
SVI Nokia telefoni su napravljeni u njenim fabrikama (Finland,Hungary,od pre neki dan je ugasena jedna fabrika pa vise nema proizvodnje u Germany),koji god da kupis ORIGINAL je samo zavisi za koje je trziste namenjen takva ce biti i tastatura! ;)
Pozdrav 8)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

ma znam,ali cisto da je upozorim da moze i na tako nesto da naleti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ta fabrika Nokije je sada preseljena u Bugarsku. tako da znate kad krenu telefoni Made in bulgaria, da su i oni original Nokia
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage, ta fabrika koja je zatvorena u Bohumu, Nemacka, seli se u Rumuniju, a ne u Bugarsku! Tako da uskoro ce biti "Made in Romania"! :):):)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

jel zna neko vise nesto o tome??zasto je zatvaraju u nemackoj??nije valjda da nokia nema para da placa radnike,pa se seli tamo gde je jeftina radna snaga?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Stefan33, u ovom tekstu je sve objasnjeno!!! Iako Nokia mnoogo zaradjuje seli se u Rumuniju zbog manjih troskova proizvodnje pa moze da ostvaruje veci profit po jedinici proizvoda!

"Despite some encouraging financials out of Espoo as of late, Nokia is looking to cut costs and slim down in its effort to keep its paws firmly around the coveted title of number one cellphone manufacturer in the world. Its Bochum, Germany plant bears the brunt of this round of belt tightening, which will be closed by mid-2008; all told, a total of 2,300 jobs may be cut in the process. Nokia is smack in the middle of migrating some of its production capabilities to cheaper countries, with a Romanian plant -- which costs one-tenth to operate what a German plant does, apparently -- taking on much of the load. For what it's worth, Germany is apparently an extraordinarily pricey place to shut down a plant and lay off workers, so with any luck, the send-off will be a prosperous one for these ex-Nokians"

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

IDzO, a mozda ce i proizvodi iz Rumunije za nas krajnje korisnike malo pojeftiniti.....
:lol: :lol: :lol:
Ipak je u RU jeftinija radna snaga,a i bliza nam je zbog transporta....
D500&E71

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

loki13, eh kamo srece da bude tako! :) :wink: :) :wink:

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

IDzO napisao:Tako da uskoro ce biti "Made in Romania"! :):):)
Bice "Made in EU" ;) 8)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako se odlucis za tu verziju sa kineskim znacima,mozda cu te sad razocarati,svaki put pri pisanju poruka ce te iritirati cinjenica da moras prebacivati sa malih na veliko slovo i obratno,a i to da ces uvek morati preskakati i taj kineski upis teksta. Ako mozes naci model bez kineskih znakova, taj problem mozdane postoji...
Moja verzija ima kineske znakove,ali ja sam navikao i sad mi ne smeta iako kucam dosta poruka.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

a mozda da se flesne takav fon? mislim da se ubaci nesto sto nece imati ta mrtva kineska slova..?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa kome smeta nek ne uzima takav telefon i zavrsena prica. Verovatno ima ipak vise telefona bez tih kineskih znakova pa nek se procunja malo po gradu...

Odgovori