Nokia N96

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Lobachewsky, ne bih se složio oko:

......kvalitetniji ton, i u originalnijem obliku dolaze do prijemnika.....

Slušao sam isti sadržaj na nekom HD Philipsu sa početka CD ere (vrhunski model, samo DA konvertori mu danas koštaju 250$ komad), i ARovom gramofonu sa OrtoFonovom iglom, na audiofilski friziranom Maranz pojačalu i Dynaudio zvučnicima, i veruj mi da taj dinamički opseg CD nikada neće imati. CD u odnosu na ploču je kao MP3 u odnosu na CD.

Za HD televiziju u odnosu na analognu to ne mogu da kažem, ali TFT i plazma televizori u odnosu na Trinitron su isto kao i ovo iz prethodne priče.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...ovo je off, ali dobar, gargamel4 mislim da se sve te reference neće odraziti na mobilnom... Bitno je postići taj FREE format TV-a za početak (mislim kome treba, meni ne).
U vezi digitalno-analogno, imao sam tu "sreću" da sam čukao prve kod nas pristigle CD plejere (i oni se "friziraju, apgrejduju", a-ha) još k'o klinac u SFRJ i nema trika da zvuk bude toliko kvalitetan (prirodan) kao sa gramofona, pa čak ni sa dobrih snimaka sa kasete...ni dan danas. Al'ne možeš sve spakovati u 10cmx5cm, to osvaja kao junk food :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Nokia_uNliMiTeD
Banned
Pridružio se: Pon, 31. Mar 2008. 02:41

Post od Nokia_uNliMiTeD »

NE potrebno je imati ovakav telefon i za njega dati preko 600 evra. BOlje je kupiti neki solidan telefon za 150 eura. To je ionako sve isto samo sminka i kamera. I od 3.2 je dobra kamera, mislim odlicna.

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

ovaj janka_88 zesci foler!!!
sta bi batice sa n96??!!!
pojela maca,a??? :P :P :P :P :P

:P :P :P :P :P :P :P

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

dojlimi, veruj mi da i ja k'o budala cekam ovaj telefon..... I mene izgleda neko zajebava i odugovlaci sa donosenjem tih telefona :x :x :x

Ali evo samo da javim da se ovaj telefon moze uzeti u Njemackoj preko mreze za nekih 400 eura sa ugovorm na 2 godine (ne znam koliko iznosi pretplata) i ima se uzeti u jos nekoliko Evropskih zemalja tako da ne znam otkud im gluposti da objavljuju da zvanicno krece u prodaju u trecem kvartalu ove godine..... :dry: :dry: :dry:

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

janka_88, ako dobijes fon odmah javljaj kakav je pa da pocrkamo od zavisti :) (i srece,naravno). pozz

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 04:00

Post od sale987 »

Hehehe baterija nemoze da traje ni dva dana ja mislim, a jos nisu uspjeli da ugrade XENON lol sramota heh.... bizi mrsko mi pricat vise....
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

sale987, ne_moze..

sto se tice Xenon, ovo nije Camera phone, mislim da sam dosta rekao..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

pa nishta, ako o5 stave neki fon sa obicnim blicom ima da uzmem shrafciger i da skinem stari blic i stavim XENON :) i josh fino imam da prilemim neku antenu i na nju cu da stavim malu bateriju koja ce da svijetli i da po mraku mogu da snimam i josh mali akumulator da baterija moze da izdrzi 2.5 dana :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ovo je telefon druge priče, nadmašiće poznati I Phone 16 GB i + ako se proširi memorija još 8 GB, e onda kupovina ovakog smartphone-a je pun pogodak ya one koji žele da imaju sve :roll:
postolje kod kamere je veliki plus zato što se otom potom telefoni ogrebu na naslonu.
Kad izađe, videćemo šta nam je to Nokia pripremila...
Nokia Lumia 630

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Sluchajni prolazniche djolex, mislim da je dosta receno o telefonu, pa ako govorimo o njemu kao nasljedniku N95 onda ti samo mogu reci da se nasljednik nece dobro pokazati, ali uvijek ce biti onih koji ce da uzmu tel, samo radi fore! Ja imam 95-icu i extra mi je telefon, ali ako 96-ica bude secundu bolji telefon a citav minut skuplja, mislim da se ne isplati da je izbacuje na trziste, naravno ovakvu kakva jeste ! <--- moje subjektivno misljenje !
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

slazem se, jako malo unapredjenja a cena ce garantovano biti dupla. ne verujem da ce ovaj telefon napraviti bestsell kao n95 i n95 8gb
A N D R O I D

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

JA sam platio da ga cackam pola sata 50e... Imao sam buducnost u rukama, preko reda. Mada je bio prototip buducnosti :P
Tel je bomba, mada izgleda kao neka najnovija verzija softv. za N95, mozda ver 22.00...
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

zavodnick, slučajni prolaznik je postao deo prošlosti, ja sam veliki mobilni fan, zato sam i ovde. Poenta ovog fona je veća memorija i noviji software, kamera je možda samo jedan mali detalj, ali je ovo više poslovni nego li fon za fotkanje i tako to. Smartphone jeste ,,pametan'' ali ga treba i pametno upotrebiti, a ne kupiti ga da bi ste se pravili važnim.Možda flash n96 na n95 i 8GB će biti prava medveđa usluga.
Ja imam G600 ali mi ne treba nikakav smartphone, jer se ne bavim nikakvim poslom i ne koristim te programe :P
Nokia Lumia 630

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Izgleda da je potrosnja energije optimizovana, te iako je kapacitet baterije mali za telefon kakav je ovaj, baterija ce da traje sasvim zadovoljavajuce. Moze da se nosi sa N95 8GB, koji je veceg kapaciteta, i u nekim stvarima ga i prevazidje.
Telefon koristi 950mAh Li-Ionsku bateriju (BL-5F) kapaciteta 950mAh. Sa druge strane kod modela Nokia N95 8Gb kapacitet baterije je povećan na 1050mAh.

Nokia N96 vs Nokia N95 8Gb:
GPS-navigacija – 3 sata
Video – 4.5 sata (sertifikovano na 5 hours, Nokia N95 8Gb traje 3.5 sata).
WEB surfovanje (preko EDGE) – 3 sata (takođe 3 sata kod modela N95 8Gb).
Wi-Fi (non-stop upload podataka) – 3.5 sata (N95 8Gb – 3 sata).
Muzika (preko slušalica) – 13.5 sati (sertifikovano na 14 sati, Nokia N95 8Gb – 10 sati)
TV (samo za N96) – do 5 sati.

Očigledno je da hardverske specifikacije modela Nokia N96 mu omogućavaju da ostane duže funkcionalan kada su u pitanju muzički i video režimi iako ga karakteriše baterija slabijeg kapaciteta o odnosu na Nokia-u N95 8Gb.

Sa punom odogovrnošću možemo da tvrdimo da baterija modela N96 može da traje najmanje dva dana i uz žešće korišćenje (ovo se ne odnosi samo na režim non stop Web surfovanja), a ukoliko planirate ovaj telefon ne koristite ni za šta drugo sem za glasovne pozive, onda možete da očekujete 3 do 4 dana rada u zavisnosti od toga koliko vremena provodite koristeći telefon.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

janka_88 shta bi? Su stigli?

Ja sam cuo da ce pocetna cena da budee 550+takse i te gluposti, sad ne znam koliko je to istina i dali se isplati da se uzme za skoro 700e? Ili da ga cekam da ode na 500 za jedno 4 meseca?

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

el si ti stvarno dao 50e da ga chachkash ?
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Da. Ali samo pola sata,bez prava da ga fotografishem jer ovaj veli' da je to prvi ikada napravljen prototip pa je ukraden... Bez mogucnosti instalacije programa, jer je vlasnik bio paranoican da se shta ne pokvari jer je prototip u pitanju. Telefon je naknadno prodat' za 1650 Eura, kosharkashu Buducnosti
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

*smiley koji se krsti i brishe pozadinu sa 50 evra * :blinky:
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

djolex sine, hteo si nešto da nam kažeš? Ajde ispovedi se, slušamo te.

darkado, pa što ne veruješ čoveku? Ipak je to prototip budućnosti sa najnovijim v.22.00 firmwareom za N958GB. I ja bih dao!
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori